luty10 18.08.05, 14:52 jedzie ktos na wakacje do Polski i dostrzega brak mydla lub papieru toaltowego... a inny pojedzie w to samo miejsce i zobaczy piekne drzewa, lub krajobraz, lub to, ze wszyscy wokol mowia po polsku...o jakiez to piekne...:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 14:58 Nie zrozumiales, luty. Krajobraz nie ma nic do rzeczy. Czuje sie oszukana. Swiadomie nabita w butelke. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:06 myga napisała: > Nie zrozumiales, luty. Krajobraz nie ma nic do rzeczy. Czuje sie oszukana. > Swiadomie nabita w butelke. I o to chodzi. po cenach mozna sie zorientowac, czego nalezy sie spodziewac... 30 zl, to jest na pograniczu dzialalnosci charytatywnej, a w Polsce mamy kapitalizm... za 10$ na zachodzie mozesz miec lozko bez poscieli i dostep do toalety i prysznica... Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:19 Otoz podalam link. Przeczytaj dokladnie oferte. 30 zl za nocleg od osoby . W budynku dla gosci warunki byly wlasnie takie. Stad moje oburzenie, ze dla dzieci jest cos zupelnie innego, niz dla gosci. Czy ty wogole przeczytales moj post? Chodzi o inne traktowanie dzieci. Odpowiedz na post imagine. Dla mnie jest to nieuczciwe. Nie pierwszy zreszta raz mam inne pojecie o uczciwosci, niz ty. Moge jechac na oboz przetrwania i spac w namiocie, a myc sie w jeziorze. Ale to ma byc moj wybor. Natomiast nieuczciwa oferta i klamstwo aby zwabic gosci w nadziei, ze nie bedzie im sie juz chcialo wyjezdzac, skoro przyjechali i zaplaca te 100 za obrzydliwy brudny pokoj, mimo ze beda sie czuc ofiarami, to jest to, czego nie przyjmuje. Szczegolnie, ze dzieci nie maja takiej mozliwosci, aby wsiac do samochodu i wyjechac. stad te lzy. I nie splycaj problemu. Moja corka dokladnie w wieku corki imagina, 13 lat, siadla na tym brudnym tapczanie i plakala. Zapewniam, ze w dupie jej od Ameryki sie nie przewrocilo, a gorski krajobraz tez jakos na nia uspokajajaco nie podzialal. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:22 nie wiele szans na to, by luty zrozumial o co ci chodzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:57 myga, to Ty w Ameryce mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:11 myga napisała: > Chodzi o inne traktowanie dzieci. Odpowiedz na post imagine. Dla mnie jest to > nieuczciwe. czy te dzieci chodzily na posilki do restauracji, czy zywily sie w osrodku...? cena mogla byc taka sama, ale uslugi inne...:) Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:12 wyzywienie platne osobno. 30 zl za dzien. Nie wiem, czy byly wlosy. Tego nie sprawdzalam. Czyli dniowka 60 zl za dzien nocleg+wyzywienie. Czy to cos zmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:21 myga napisała: > wyzywienie platne osobno. 30 zl za dzien. > Nie wiem, czy byly wlosy. Tego nie sprawdzalam. > Czyli dniowka 60 zl za dzien nocleg+wyzywienie. > Czy to cos zmienia? to jest zwykla darmocha dla klientow z zagranicy... Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:09 I slusznie :) Tam, gdzie ja jezdze w tej cenie jest czysty pokoj z posciela, recznikami, lazienka (do wylacznej dyspozycji) i dostepem do kuchni z pelnym wyposazeniem. Trzeba miec tylko wlasne mydlo :) Czesc, Myzko :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Jest katastrofa lotnicza, 18.08.05, 15:00 zamarzają ludzie. Oni są jak sople, bo ja jestem zimna? ***** Nie lubię takich uproszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Jest katastrofa lotnicza, 18.08.05, 15:10 kvinna napisała: > zamarzają ludzie. Oni są jak sople, bo ja jestem zimna? > > ***** > > Nie lubię takich uproszczeń. katastrofa lotnicza, to jak sama nazwa wskazuje, katastrofa jest...a katastrofa ma to do siebie, ze caly nasz swiat wywraca do gory nogami, doslownie i w przenosni... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna No i ta katastrofa mnie przeraża 18.08.05, 15:17 I jak to zinterpretujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: No i ta katastrofa mnie przeraża 18.08.05, 16:03 kvinna napisała: > I jak to zinterpretujesz? bo to jest przerazajace, ale tylko z punktu widzenia naszego ludzkiego swiata... porownac to mozna, do widoku polujacego na gazele lwa...przeraza nas ten widok, ale zrowno gazela jak i lew tworza jakosc, pewna calosc i doskonalosc... smierc czlowieka tez jest doskonala, bez wzgledu na warunki w jakich sie dokonuje....dusza nie czeka na koncowy akt, opuszcza cialo zanim ono 'doleci na ziemie'.... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna TEORIA 18.08.05, 16:09 Jak się czułeś, gdy ktoś bliski umarł? Też myślałeś w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: TEORIA 18.08.05, 16:15 kvinna napisała: > Jak się czułeś, gdy ktoś bliski umarł? Też myślałeś w ten sposób? dokladnie w ten sposob...wiesz, dostrzeglem piekno nawet i byla to chwila niezwykle podniosla...chociaz byla to tez katastrofa... Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna Byłeś w szoku 18.08.05, 16:19 Masz nie po kolei, Luty. Takie myśli, "że to jednak piękne było" można mieć po jakimś czasie. Racjonalizacja. Hej, ufoludku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 16:34 kvinna napisała: > Masz nie po kolei, Luty. > > Takie myśli, "że to jednak piękne było" można mieć po jakimś czasie. > Racjonalizacja. > > Hej, ufoludku. Pozdrawiam. bylem od osoby umierajacej pol metra...i wlasnie w momencie jej umierania odczulem piekno...byc moze mam nie po kolei...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 16:37 masz nie po kolei ... ale nie to jest najgorsze tylko to, ze ci, co mysla inaczej sa wedlug ciebie glupkami. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 17:12 imagiro napisał: > masz nie po kolei ... ale nie to jest najgorsze tylko to, ze ci, co mysla > inaczej sa wedlug ciebie glupkami. nikogo nie mam za glupka, ale fakt, wielu na tym forum brakuje zwyklej kultury, np Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 17:14 za to pewnie tobie jej nadbywa ... idz luty, przestan sie zgrywac na kogos, kim nie jestes ... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 17:19 imagiro napisał: > za to pewnie tobie jej nadbywa ... idz luty, przestan sie zgrywac na kogos, kim > > nie jestes ... skad czlowieku moszesz wiedziec kim jestem...? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 18:13 imagiro napisał: > ja cie czuje na 1000 mil ... jak sie nie ma argumentow, to sie mowi takie bzdety... to jest ten wlasnie brak kultury, albo zwykla glupota... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 18:26 luty10 napisał: > imagiro napisał: > > > ja cie czuje na 1000 mil ... > > jak sie nie ma argumentow, to sie mowi takie bzdety... > to jest ten wlasnie brak kultury, albo zwykla glupota... teraz imagin wyjedzie z twoim brakiem homofobii jako koronnym dowodem na twoja glupote ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 18:41 zalozylam_nowe napisała: > luty10 napisał: > > > imagiro napisał: > > > > > ja cie czuje na 1000 mil ... > > > > jak sie nie ma argumentow, to sie mowi takie bzdety... > > to jest ten wlasnie brak kultury, albo zwykla glupota... > > teraz imagin wyjedzie z twoim brakiem homofobii jako koronnym dowodem na twoja > glupote ;) albo powie, zem obslizly i glutowaty i tylko on jest prawdziwy i szczery i fajny z niego chlopak...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Byłeś w szoku 18.08.05, 18:48 ja tam chetnie zostane obslizla jesli to oznacza wieksza uwage dla pozytywnej strony swiata i brak uprzedzen ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman.nowy Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:02 luty10 napisał: > jedzie ktos na wakacje do Polski i dostrzega brak mydla lub papieru > toaltowego... > a inny pojedzie w to samo miejsce i zobaczy piekne drzewa, lub krajobraz, > lub to, ze wszyscy wokol mowia po polsku...o jakiez to piekne...:))) najsmutniej, Luty, gdy Twoja trafna diagnoza dopadnie jakas pesymistke. Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:13 Luty, czy to wolny przekład z Bułhakowa? Patrząc na odciętą głowę ateisty Berlioza, szatan zauważa, że wśród wielu teorii jest i ta, "która głosi, że każdemu będzie dane to, w co wierzy". ... jeden zas wierzy w piękno drugi dostrzega tylko estetykę toalet.. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:06 fleuret napisała: Patrząc na odciętą głowę ateisty Berlioza, szatan zauważa, że wśród wielu teori > i > jest i ta, "która głosi, że każdemu będzie dane to, w co wierzy". ... to jest nieskonczenie prawdziwe... > Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:14 nie zapominaj, ze oceniasz: a/ dzieci b/ przyzwyczajone do innych standardow, innej kultury generalnie sie zgadzam z tym co napisales ale nie zgadzam sie z tym konkretym porownaniem pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:21 luty slubowal nigdy nikogo nie oceniac ... jak widac, nie wychodzi mu to. zreszta ten czlowiek nie dostrzega innych a jesli juz to tylko po to by im powiedziec jakimi durniami sa ... ze tez jeszcze paru klientow na tym forum daje sie na to nabrac ... na ta jego rzekoma dobroc ... Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:23 Jedrus, nastepnym razem ujawnij prywatnie plany wakacyjne - jest kilka swietnych adresow do wykorzystania. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:27 zadnych planow wakacyjnych nie bedzie ... od dzisiaj zaczynam trening corek. swiat ma byc taki jak go widza, a maja go widziec jak ja to widze ... innymi slowy, jak nie ma papieru toaletowego, to beda ptaszki spiewajace za oknem ... Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:28 Zapatrzyles sie w Ryba ? ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:40 Nie ma szans,aby dzieci widzialy swiat jak widza go rodzice -chyba tresurą.I czy to ma sens? A trening obu panienkom przydalby sie-na poczatek polecam joge.:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:45 Vitaj, Babo. Tez sie polecam jakby co na te adresy. Aha, ostatni tydzien drudnia bede w krakowie, chce 2006 rok na rynku krakowskim povitac:) Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 15:46 Bomba :))) To pewne? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:08 imagiro napisał: > luty slubowal nigdy nikogo nie oceniac ... jak widac, nie wychodzi mu to. > zreszta ten czlowiek nie dostrzega innych a jesli juz to tylko po to by im > powiedziec jakimi durniami sa ... ze tez jeszcze paru klientow na tym forum > daje sie na to nabrac ... na ta jego rzekoma dobroc ... czylo co? dobroc polega na milczeniu lub przytakiwaniu...? Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:07 cossa napisała: > nie zapominaj, ze oceniasz: > a/ dzieci > b/ przyzwyczajone do innych standardow, innej kultury > > generalnie sie zgadzam z tym co napisales > ale nie zgadzam sie z tym konkretym porownaniem > > pozdr.cossa > > dlaczego? siegnalem do materialu forumowego, zeby byc 'w temacie', zeby daleko nie odbiegac...:) Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:15 ty juz daleko odbiegles, nawet od siebie ... ty teraz i luty z dawniej to dwie rozne osobowosci ... mysle, ze ta ostatnia jest ta prawdziwa ... Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Bog z Toba... Imagiro...:) 18.08.05, 16:46 ja nie chce twego boga ... i nie czestuj mnie tymi pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 19.08.05, 10:49 jesli nie widzisz dlaczego to ja Ci nie wytłumaczę w odróznieniu od "materialu forumowego, zeby byc 'w temacie', zeby daleko > nie odbiegac...:)" jestes dorosly nie moge oprzec sie wrazeniu, że Imagine slicznie Ci sie podlozyl no i gitara pozdr.cossa Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:02 luty10 napisał: > jedzie ktos na wakacje do Polski i dostrzega brak mydla lub papieru > toaltowego... > a inny pojedzie w to samo miejsce i zobaczy piekne drzewa, lub krajobraz, > lub to, ze wszyscy wokol mowia po polsku...o jakiez to piekne...:))) wspolczuje dzieciom majacych takich rodzicow jak myga i imagin, ktorzy zapewne utwierdzaja ich w slusznosci lania lez nad brakiem tv w pokoju, niepelna pierza poduszka (hihi) czy co tam jeszcze za plagi sa w sudetach i innych osrodkach sportowych ;D Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:04 GF - przestan. Ty rozumiesz jezyk polski. Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:09 bo jest zrozumiały nie czytać zarozumiały Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:13 jest zrozumiały ale czasem zbyt mocno oceniajacy Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:14 Niekoniecznie - zwlaszcza, kiedy odnosi sie do wiadomoscie nie z tego swiata ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:18 jak kiedyś widziałem 1 świat- realny w rozumieniu doczesności, od niedawna zacząłem przebywać w tamtym świecie- virtual reality... a taki był ze mnie niedowiarek Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:10 Nie bierz mnie pod wlos, bo az taka idiotka nie jestem. Szczerze wspolczuje dzieciom Imagina i Melanii, bo maja spora szanse na odziedziczenie kompleksow (Imaginowe) i pretensji (Melaniowe) jako postawy w relacji ze swiatem. Beda sie musialy napracowac, zeby byc szczesliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:11 Nie biore - sama wiesz. Stawiam na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:07 pieprzysz glupoty malenka ... moje dzieci nie maja telewizorow w pokoju ... a brakuje IM PAPIERU DO DUPY w mojej bylej ojczyznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! widzisz roznice pomiedzy LUKSUSEM (nie potrzebnym) a KONIECZNOSCIA i zwykla kultura egzystencji ? Przestan bronic lutego bo smieszna sie zrobilas, bardziej smieszna niz wtedy gry bronilas mnie .... Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:12 imagiro napisał: ...Przestan bronic lutego ... nie potrzebuje obrony, bo tez i nie atakuje nikogo... wyrazam swoje zdanie i swoja opinie, z ktora nie musi sie nikt zgadzac... a Twoje osobiste wycieczki tudziesz manipulacja, sa nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:13 imagiro napisał: > pieprzysz glupoty malenka ... moje dzieci nie maja telewizorow w pokoju ... > a brakuje IM PAPIERU DO DUPY w mojej bylej ojczyznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sam pieprzysz, dziadku...tv pochodzi z 'klopotow' melanii...ty zas napisales: "3. Brak kosza na smieci w pokoju, w ktorym mieszkaja 4. Brak cieplej wody ..." Owszem, uwazam powyzsze za bzdet. A jako powod do placzu za dowod na bycie niespelna rozumu. > widzisz roznice pomiedzy LUKSUSEM (nie potrzebnym) a KONIECZNOSCIA i zwykla > kultura egzystencji ? > Przestan bronic lutego bo smieszna sie zrobilas, bardziej smieszna niz wtedy > gry bronilas mnie .... > Imagine. Nikogo nie bronie, choc mam wrazenie, ze zalujesz. Smieje sie z ciebie. Nie zauwazyles? Och, jaka szkoda :) Masz kompleks prowincji, ktoremu nieustannie dajesz wyraz. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:16 jestes podla gf ... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:20 imagiro napisał: > jestes podla gf ... o tak, a ty jestes moja ofiara ;))) niestety ja nie jestem los, zeby bylo to prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
vlad-srollovnik kompleks prowincji 18.08.05, 16:37 GF podkreślam, że pisze bezosobowo i nikogo nie zamierzam bronic ani oczerniac polega na czymś innym. nie mam czasu na przytaczanie autorów, ale: człowiek z kompleksem prowincji demonstruje swoje osiągniecia podkreślajac czesto ja chłopak z prowincji, ale... i wyliczanka, ktoś powiedział (zaczynaja sie aluzje), że .... wylicznka, nawet jak ten ktos nie mówi personalne Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: kompleks prowincji 18.08.05, 16:51 Nieprawda. Kompleks prowincji polega na nieustannym podkreslaniu przez ludzi z owej prowincji sie wywodzacych a/niedostatkow tej prowincji b/swojej obecnej (rzekomej...) przynaleznosci do czegos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:15 ktorzy zapewne > utwierdzaja ich w slusznosci lania lez nad brakiem tv w pokoju, niepelna pierza > > poduszka (hihi) __________ Utwierdzaja w tym, aby nie pozwolic byc ofiara i nie dawac sie robic w przyslowiowego ciula. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:18 myga napisała: > ktorzy zapewne > > utwierdzaja ich w slusznosci lania lez nad brakiem tv w pokoju, niepelna > pierza > > > > poduszka (hihi) > __________ > Utwierdzaja w tym, aby nie pozwolic byc ofiara i nie dawac sie robic w > przyslowiowego ciula. Moja droga, chyba nie zaplacilas z gory? A jak zaplacilas, to chyba jestes jednak ciul. A jak usluga jest niezgodna z oferta to sie chyba z niej rezygnuje, co? I korzysta z innej oferty, a nie leje absurdalne lzy. Czego ma dowodzic podany przez Ciebie przyklad? Bo zdaje sie, ze Imagin chcial znow obsikac kraj, z ktorego pochodzi na podstawie generalizacji pojedynczego wydarzenia. Ty rowniez? Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:32 > Moja droga, chyba nie zaplacilas z gory? __________ Nie zaplacilam. Zostawilam ich z tym syfem. Nie zarobili na mnie. A i owszem, znalazlam za te pieniadze calkiem przyzwoite warunki. Zaprawde powiadam, gdzie twoj zmysl tekstu, girl? Zasadniczo nie mowilam o sobie, bo ja sobie poradze. Mowilam o nieuczciwosci i o traktowaniu DZIECI jak bydle, dlatego tylko, ze sie nie upomna o siebie. Za calkiem przyzwoite pieniadze rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:49 Owszem mowilas o sobie i swojej placzacej corce. Co do 'obozowych' dzieci. Chyba dzieci wysyla sie na oboz z firma, ktora sie wczesniej sprawdzilo albo ktora ktos znajomy rekomendowal? Czy nie? A jak kto wysyla w ciemno, to Bog z nim. Wcale sie natomiast az tak wlascicielom osrodka nie dziwie, ze wydzielili 'sektor' dla dzieci. Zapewne pod wplywem zniszczen, ktorych doswiadczyli goszczac watahy dzieci. Dzieci sa zreszta blizej normalnosci niz ich rodzice i raczej chrzania czy w poduszce jest dosc pierza. Dopiero na pewnym etapie dla czlowieka staje sie to problemem. Ze zas nie ma tv w pokojach dla dzieci, to chyba dobrze? Czy masz odmienne zdanie? Na czym jeszcze polega Twoj problem poza tym, ze spotkalas sie z oferta nie oddajaca stanu faktycznego? I czy aby tylko w Polsce? Bo jesli tak, to byc moze dlatego, ze nie podrozujesz zbyt czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:55 Na czym jeszcze polega Twoj problem poza tym, ze spotkalas sie z oferta nie > oddajaca stanu faktycznego? _____________ Tak wlasnie. Wreszcie zrozumialas. Bo odebralam to wlasnie jako oszustwo i naciaganie. Nie chodzi nawet o pokoje. Zalozmy, ze te poduszki to resztki po bitwach. Ale gdzie kort tenisowy i basen? Tutaj to juz zdecydowanie swiadome wprowadzenie w blad. Bo co mial robic moj maz, ktory jechal wylacznie po to, aby pograc w tenisa? A cork chciala poplywac w basenie? Wlasnie o nieuczciwosc owej oferty mi chodzi. Co do poduszek, to w kazdym przypadku powinno sie ich zmienic, skoro organizatorzy wiedza, jak sie zachowuja dzieci. Ale co z tym papierem, mydlem, brudem? Czy tez dzieci tego nie potrzebuja, jak i tv? Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 16:59 gf tego nie potrzebuje wiec i ty sie powstrzymaj ... podobnie luty, zalatwiajacy swe potrzeby w lesie i dziwiacy sie, ze ktos moze domagac sie papieru toaletowego ... i to w miejscu, w ktorym nalezaloby sie go najbardziej spodziewac ... sam lubie glupkowato odpowiadac, ale ta banda dwojga ma za swoj cel ponizac, wysmiewac i oglupiac ... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:12 imagiro napisał: > gf tego nie potrzebuje wiec i ty sie powstrzymaj ... podobnie luty, > zalatwiajacy swe potrzeby w lesie i dziwiacy sie, ze ktos moze domagac sie > papieru toaletowego ... i to w miejscu, w ktorym nalezaloby sie go najbardziej > spodziewac ... sam lubie glupkowato odpowiadac, ale ta banda dwojga ma za swoj > cel ponizac, wysmiewac i oglupiac ... ojej, imagin, biedna ofiara "bandy dwojga" :D czlowieku, nie rob z siebie durnia :))) mamy z lutym inne zdanie na temat tego, co jest wazne...a tobie przeciez nikt nie broni podtrzymywac corki w przekonaniu, ze nalezy plakac wobec braku papieru toaletowego gdzies...na zdrowie, placz wraz z nimi :))) ciekawam natomiast, ktory to osrodek sportowy i jaka jest stawka za dobe... Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:16 imagiro napisał: ...podobnie luty, .... od lutego sie odgibaj, nie pisze o papierze toaletowym, pisze o widzeniu swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:09 myga napisała: > Na czym jeszcze polega Twoj problem poza tym, ze spotkalas sie z oferta nie > > oddajaca stanu faktycznego? > _____________ > Tak wlasnie. Wreszcie zrozumialas. > Bo odebralam to wlasnie jako oszustwo i naciaganie. Nie chodzi nawet o pokoje. > Zalozmy, ze te poduszki to resztki po bitwach. Ale gdzie kort tenisowy i basen? > > Tutaj to juz zdecydowanie swiadome wprowadzenie w blad. Bo co mial robic moj > maz, ktory jechal wylacznie po to, aby pograc w tenisa? A cork chciala poplywac > > w basenie? > Wlasnie o nieuczciwosc owej oferty mi chodzi. Co do poduszek, to w kazdym > przypadku powinno sie ich zmienic, skoro organizatorzy wiedza, jak sie > zachowuja dzieci. Ale co z tym papierem, mydlem, brudem? Czy tez dzieci tego > nie potrzebuja, jak i tv? Weszlam na strone, ktora podlinkowalas. Tak sie sklada, ze nie jest to strona internetowa tego osrodka, tylko jakas organizacja turystyczna podaje zebrane w ankiecie dane. Absolutnie mnie nie dziwi, ze sa bledne i nigdy bym sie na informacjach z ktorejstam reki nie oparla. Miej pretensje do wlasciciela strony a nie do osrodka. Bardzo sie dziwie Twojemu mezowi, ze udal sie tam w celu gry i nie sprawdzil telefonicznie a/liczby kortow b/ich dostepnosci (a moze juz zarezerwowane, bo gosci duzo a kort jeden i szczyt sezonu?) c/nawierzchni... Mydlo? Za 30 zl za dobe? Przy tej cenie raz jest, raz nie ma. Trzeba bylo zadzwonic i sprawdzic szczegolowo standard. W zyciu bym sie nigdzie nie wybrala na podstawie tak minimalnych danych, gdyby zalezalo mi na standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:15 Miej pretensje do wlasciciela strony > > a nie do osrodka. _________ girl, telefonicznie robilam rezerwacje. I potwierdzila pani z recepcji wszystko, co bylo na stronie. Maz niestety w tym czasie byl w delegacji, wiec jakby zdal sie na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:27 myga napisała: > Miej pretensje do wlasciciela strony > > > > a nie do osrodka. > _________ > girl, telefonicznie robilam rezerwacje. I potwierdzila pani z recepcji > wszystko, co bylo na stronie. Maz niestety w tym czasie byl w delegacji, wiec > jakby zdal sie na mnie. Kort i basen potwierdzila? Czy jesli robisz rezerwacje, bierzesz nazwisko recepcjonistki? Ja biore. Nie omieszkalabym, gdyby mi sie chcialo, czytaj: gdybym miala energie na narzekanie w necie, o tej sytuacji (jesli faktycznie potwierdzila nieistniejacy basen i kort) poinformowac a/jej przelozonych b/lokalna izbe turystyki czy innego czorta w ktorym sa zrzeszeni c/na forum poswieconym wymianie doswiadczen turystycznych. To jest sensowniejsze zuzycie energii plynacej z rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:34 > Kort i basen potwierdzila? Czy jesli robisz rezerwacje, bierzesz nazwisko > recepcjonistki? Ja biore. ___________ Coz, nie uczynilam tego. Maz tez mial o to do mnie pretensje. Zastanawiam sie nad tym, aby podlinkowac ten watek na forum turystyka-polska. Na przyszlosc bede madrzejsza. Wracajac jednak do warunkow w owym osrodku dla dzieci (nb pokoj mialam miec zarezerwowany w osrodku dla gosci. Wiec kolejne oszustwo. Ale zobaczylam, jak sie traktuje dzieci. Mialam wrazenie, ze na lewo wsadzili nas do tego pokoju w baraku kolonistow, bo pewnie pare wrazliwych dzieci zadzwonili do rodzicow i ostal im sie oplacony wolny pokoj i chcieli stowke sobie dodatkowo na jeleniach zarobic. I to jest Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:37 myga napisała: > > Kort i basen potwierdzila? Czy jesli robisz rezerwacje, bierzesz nazwisko > > > recepcjonistki? Ja biore. > ___________ > Coz, nie uczynilam tego. Maz tez mial o to do mnie pretensje. > Zastanawiam sie nad tym, aby podlinkowac ten watek na forum turystyka-polska. > Na przyszlosc bede madrzejsza. > Wracajac jednak do warunkow w owym osrodku dla dzieci (nb pokoj mialam miec > zarezerwowany w osrodku dla gosci. Wiec kolejne oszustwo. Ale zobaczylam, jak > sie traktuje dzieci. Mialam wrazenie, ze na lewo wsadzili nas do tego pokoju w > baraku kolonistow, bo pewnie pare wrazliwych dzieci zadzwonili do rodzicow i > ostal im sie oplacony wolny pokoj i chcieli stowke sobie dodatkowo na jeleniach > > zarobic. I to jest Polska wlasnie. sorrki za sie wtrace,ale skoro widzialas takie warunki dla dzieci to sie nie zastanawiaj tylko zglos gdzie potrzeba... Bo skoro to prawda to trzeba to zglosic ,no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:41 Bo skoro to prawda to trzeba to zglosic ,no nie? ___________ Dzieci maja opiekunow i organizatorow. Tak, jak powiedziala girl. I rodzicow. Mi to nie odpowiadalo, ale im moze tak. Nie wiem tez jaka oni podpisywali umowe. Nic mi do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:45 myga napisała: > Bo skoro to prawda to trzeba to zglosic ,no nie? > ___________ > Dzieci maja opiekunow i organizatorow. > Tak, jak powiedziala girl. > I rodzicow. Mi to nie odpowiadalo, ale im moze tak. Nie wiem tez jaka oni > podpisywali umowe. > Nic mi do tego. moze i masz racje...a moze i nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:50 Alusia, tutaj mowa bardziej o informacji turystycznej - albo prawdziwa albo nie. Albo ktos daje uczciwa (czytaj: prawdziwa) oferte, albo nie. Nie ma usprawiedliwienia dla nieuczciwosci. :) Odpowiedz Link Zgłoś
alaaa6 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:53 baba2005 napisała: > Alusia, tutaj mowa bardziej o informacji turystycznej - albo prawdziwa albo > nie. Albo ktos daje uczciwa (czytaj: prawdziwa) oferte, albo nie. > Nie ma usprawiedliwienia dla nieuczciwosci. > :) Babo ja jestem normalna kobieta,i jak slysze o jakis dzieciach w jakimkolwiek niebezpieczenstwie ..to mi sie cisnienie podnosi.. Bardziej interesuje mnie los tych dzieci niz cala Turystyka z jej przyleglosciami. ale oki!! ciofam....ciofam...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:43 myga napisała: > > Kort i basen potwierdzila? Czy jesli robisz rezerwacje, bierzesz nazwisko > > > recepcjonistki? Ja biore. > ___________ > Coz, nie uczynilam tego. Maz tez mial o to do mnie pretensje. > Zastanawiam sie nad tym, aby podlinkowac ten watek na forum turystyka-polska. > Na przyszlosc bede madrzejsza. Nad czym tu sie zastanawiac? Bylo inaczej niz w telefonicznej ofercie czy nie? Jesli niezadowolenie wg Ciebie jest warte wyrazenia tu, to tym bardziej tam, gdzie sa ludzie poszukujacy tego typu informacji. > Wracajac jednak do warunkow w owym osrodku dla dzieci (nb pokoj mialam miec > zarezerwowany w osrodku dla gosci. Wiec kolejne oszustwo. Ale zobaczylam, jak > sie traktuje dzieci. Mialam wrazenie, ze na lewo wsadzili nas do tego pokoju w > baraku kolonistow, bo pewnie pare wrazliwych dzieci zadzwonili do rodzicow i > ostal im sie oplacony wolny pokoj i chcieli stowke sobie dodatkowo na jeleniach > > zarobic. I to jest Polska wlasnie. Skoro zakwaterowali tam doroslych ludzi, to chyba jednak musza uwazac ow obnizony standard za mieszczacy sie w granicach oferty. Dla 'stowki' zaryzykowaliby bowiem reputacje? Ogolnie rzecz biorac mamy do czynienia z wolnym rynkiem i usluge sprzedaje sie po cenie, ktora klient jest gotowy zaplacic. Najwyrazniej rodzice dzieci nie sprawdzaja standardu, bo nie jest dla nich istotny. Lub dla ich dzieci. Gdyby byl, za jakis czas biznes kolonijny by sie skonczyl. A w ogole to masz moze jeszcze jakies wrazenia z wyjazdu, czy tez jest to Twoje glowne wrazenie? Co do Twojego ostatniego zdania. Mam nieodparte wrazenie, ze nie bylas nigdy poza tak zwanym zachodem. Czyli w miejscu nalezacym pod wzgledem standardow do wiekszej czesci swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:47 Co do Twojego ostatniego zdania. Mam nieodparte wrazenie, ze nie bylas nigdy > poza tak zwanym zachodem. Czyli w miejscu nalezacym pod wzgledem standardow do > wiekszej czesci swiata. ___________ Masz racje. Ale we wrzesniu jade na krym. Juz sie boje..... Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:52 Krym nie jest zly :) Musisz tylko zalozyc, ze pewne informacje nie do konca beda prawdziwe ;)))) :) Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:55 Wiem, babo. Ale jade z przyjaciolka. Ja tam nie musze miec luksusow, ani ona. My chcemy przygody:) www.top.turystyka.pl/programy/iowe-Krym/krymprzyg.html Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:59 Bawcie sie dobrze :) Uwazajcie tylko na swoje dobra :) Po za tym bedzie dobrze - tanio, smacznie, slonecznie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:53 myga napisała: > Co do Twojego ostatniego zdania. Mam nieodparte wrazenie, ze nie bylas nigdy > > poza tak zwanym zachodem. Czyli w miejscu nalezacym pod wzgledem standard > ow > do > > wiekszej czesci swiata. > ___________ > Masz racje. > Ale we wrzesniu jade na krym. Juz sie boje..... Jesli przywiazujesz wage do tych rzeczy, ktorych brak wymienilas w poscie o Sudetach, nie rozumiem, czego szukasz na Krymie. Chyba rozczarowan. Nie zycze Ci przygod typu kradziez bagazu z pokoju w dobrym hotelu i zadanie za niego haraczu, bo mozesz nie sprostac takiej przygodzie. Nie wiem, po co tam jedziesz, skoro masz takie a nie inne preferencje. Nie lepiej wybrac sie do Bawarii? Tez ladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:05 > Jesli przywiazujesz wage do tych rzeczy, ktorych brak wymienilas w poscie o > Sudetach, nie rozumiem, czego szukasz na Krymie ___________ Girl, powiadam jeszcze raz. Nie zalezy mi na komforcie, ale nie lubie, jak mnie robia w balona. Powiadam, moge jechac pod namiot, ale musze wiedziec, ze jest to wyjazd pod namiot. Caly czas o tym mowa. Poza tym nie jade z mezem i corka, dla ktorych to wlasnie, czyli komfort jest wazny. Poza tym znam Ukraine i wiem, czego sie spodziewac. Na Krymie jeszcze nie bylam. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:14 Jesli ktos czuje sie zrobiony w balona i uwaza, ze warto 'wyrownac rachunki', sa ku temu stosowniejsze sposoby niz narzekanie na forum psychologia na szpetote swiata. To tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:26 > Jesli ktos czuje sie zrobiony w balona i uwaza, ze warto 'wyrownac rachunki', > sa ku temu stosowniejsze sposoby niz narzekanie na forum psychologia na > szpetote swiata. To tyle z mojej strony. ___________ sluszna uwaga. Ale zauwaz, iz dzis mamy czwartek. Gdybym chciala ponarzekac li tylko, zalozylabym osobny watek juz w poniedzialek wieczorem, i chyba nie na tym forum. Zabralam glos w watku imagina, bo rozumiem jego corki. Moja panna tez sie nie zachwyca krajobrazem, woli jak narazie duze miasta i zakupy, i przywiazuje uwage do warunkow bytowych. Do zycia wewnetrznego trzeba jednak dojrzec. Nic na sile. Dlatego wysmiewanie sie z nastolatek przyzwyczajonych do warunkow przyzwoitych, ktore ojcu sie skarza (bo napewno w grupie trzymaja fason) nie jest w porzadku. Takie gadanie przypomina mi pranie mozgu w czasach socjalizmu, kiedy to niewazne bylo, ze poziom zycia byl nedzny, przeciez zycie duchowe i swietlana przyszlosc nastepnych pokolen, jako i budowa komunizmu byla wazniejsza od papieru toaletowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:34 myga napisała: > > Jesli ktos czuje sie zrobiony w balona i uwaza, ze warto 'wyrownac rachun > ki', > > sa ku temu stosowniejsze sposoby niz narzekanie na forum psychologia na > > szpetote swiata. To tyle z mojej strony. > ___________ > sluszna uwaga. Ale zauwaz, iz dzis mamy czwartek. Gdybym chciala ponarzekac li > tylko, zalozylabym osobny watek juz w poniedzialek wieczorem, i chyba nie na > tym forum. > Zabralam glos w watku imagina, bo rozumiem jego corki. Moja panna tez sie nie > zachwyca krajobrazem, woli jak narazie duze miasta i zakupy, i przywiazuje > uwage do warunkow bytowych. Do zycia wewnetrznego trzeba jednak dojrzec. Nic na > > sile. > Dlatego wysmiewanie sie z nastolatek przyzwyczajonych do warunkow przyzwoitych, > > ktore ojcu sie skarza (bo napewno w grupie trzymaja fason) nie jest w porzadku. > Takie gadanie przypomina mi pranie mozgu w czasach socjalizmu, kiedy to > niewazne bylo, ze poziom zycia byl nedzny, przeciez zycie duchowe i swietlana > przyszlosc nastepnych pokolen, jako i budowa komunizmu byla wazniejsza od > papieru toaletowego. Ja sie nie z nastolatek rozkapryszonych smieje, tylko nie moge sie nadziwic, ze mozna tak dzieci wychowac. Chyba musza cale zycie spedzac przed telewizorem, ze sa tak owladniete mania standardu i zapewne jeszcze marki. Wrecz odwrotnie - w PRLu tesknilo sie za Zachodem jako mityczna kraina dobrobytu m a t e r i a l n e g o. Nie opowiadaj Melanio glupot o rzekomej typowosci takich postaw wsrod mlodziezy mlodszej, bo ja taka mlodziez tez znam. Rowniez zyjaca na bardzo wysokim poziomie materialnym na codzien. Akurat stykam sie wylacznie z dziecmi rodzicow, ktorzy uwazaja za stosowne pokazywac dzieciom, ze w wiekszosci miejsc swiata ludzie ciesza sie, ze w ogole maja wode pitna. I tak sie sklada, ze wlasnie postawe wdziecznosci, ze cos jest, a nie zalu, ze czegos nie ma, uwazam za normalna. A jak sie komus nie podoba, to zmienia hotel bez marudzenia i lez. Kto woli marudzic i lac lzy z powodu - powtorze, co wymieniliscie: braku tv w pokoju, braku czesci pierza w poduszkach, braku kosza na smieci w pokoju i papieru toaletowego - ten jest mi kompletnie obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:36 Zawsze mowilam, ze bedziesz wspaniala matka. Odpowiedz Link Zgłoś
luty10 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:35 sluszna uwaga. Ale zauwaz, iz dzis mamy czwartek. Gdybym chciala ponarzekac li > tylko, zalozylabym osobny watek juz w poniedzialek wieczorem, i chyba nie na > tym forum. > Zabralam glos w watku imagina, bo rozumiem jego corki. Moja panna tez sie nie > zachwyca krajobrazem, woli jak narazie duze miasta i zakupy, i przywiazuje > uwage do warunkow bytowych. Do zycia wewnetrznego trzeba jednak dojrzec. Nic na > > sile. > Dlatego wysmiewanie sie z nastolatek przyzwyczajonych do warunkow przyzwoitych, > > ktore ojcu sie skarza (bo napewno w grupie trzymaja fason) nie jest w porzadku. > Takie gadanie przypomina mi pranie mozgu w czasach socjalizmu, kiedy to > niewazne bylo, ze poziom zycia byl nedzny, przeciez zycie duchowe i swietlana > przyszlosc nastepnych pokolen, jako i budowa komunizmu byla wazniejsza od > papieru toaletowego. w watku imagira chodzi o cos innego, przynajmniej mnie... dwie panienki, nastoletnie, wyslane przez rodzicow za granice na wakacje, do Ojczyzny ich rodzicow, przy tym zaznaczyc trzeba, ze wydana zostala na to kupa kasy, bo bilety same to ok. 1000$ na glowe... te panienki, wydzwaniaja do do ojca, skarzac sie na brak papieru toaletowego i brak kosza w pokoju... i coz ten ojciec ma zrobic? zabrac panienki do domu, czy wyslac paczke z papierem...? Odpowiedz Link Zgłoś
zalozylam_nowe Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:37 luty10 napisał: > sluszna uwaga. Ale zauwaz, iz dzis mamy czwartek. Gdybym chciala ponarzekac li > > > tylko, zalozylabym osobny watek juz w poniedzialek wieczorem, i chyba nie > na > > tym forum. > > Zabralam glos w watku imagina, bo rozumiem jego corki. Moja panna tez sie > nie > > zachwyca krajobrazem, woli jak narazie duze miasta i zakupy, i przywiazuj > e > > uwage do warunkow bytowych. Do zycia wewnetrznego trzeba jednak dojrzec. > Nic > na > > > > sile. > > Dlatego wysmiewanie sie z nastolatek przyzwyczajonych do warunkow > przyzwoitych, > > > > ktore ojcu sie skarza (bo napewno w grupie trzymaja fason) nie jest w > porzadku. > > Takie gadanie przypomina mi pranie mozgu w czasach socjalizmu, kiedy to > > niewazne bylo, ze poziom zycia byl nedzny, przeciez zycie duchowe i swiet > lana > > przyszlosc nastepnych pokolen, jako i budowa komunizmu byla wazniejsza od > > > papieru toaletowego. > > w watku imagira chodzi o cos innego, przynajmniej mnie... > dwie panienki, nastoletnie, wyslane przez rodzicow za granice na wakacje, > do Ojczyzny ich rodzicow, przy tym zaznaczyc trzeba, ze wydana zostala na to > kupa kasy, bo bilety same to ok. 1000$ na glowe... te panienki, wydzwaniaja do > do ojca, skarzac sie na brak papieru toaletowego i brak kosza w pokoju... > i coz ten ojciec ma zrobic? zabrac panienki do domu, czy wyslac paczke z > papierem...? A mnie ciekawi, dlaczego Imagin, ktory jest tak zlego zdania o Polsce, pozwolil tu dzieciom przyjechac na wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
imagiro Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:47 nareszcie odpowiadasz jak normalny czlowiek ... Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:53 gdybym sie bala,zrezygnowalabym z wyjazdu.Taka postawa przyciagasz nieprzyjemne okolicznosci. Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 17:57 zartowalam. Nie boje sie. Juz sie nie moge doczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
yoosh Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 18:02 No,to juz brzmi znacznie lepiej... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 10:25 myga napisała: ######> ## Bo co mial robic moj > maz, ktory jechal wylacznie po to, aby pograc w tenisa? A cork chciala poplywac w basenie? ************* Oooooooooooohahhahahahahahhahahah….. no nie….. oooooohahahaha i hahahahahhahahah i qrwa hahahahahahahahahaha….. i jeszcze raz qrwa hahahahahahaaa...... widzę go…, widzę…, wrażliwy, stęskniony za rodzinnym krajem emigrant, wygnaniec…, bojownik… za rodinu.... Zwiał za ocean…, nie za pieniądzem, nieeee!... gruboskórnym materialistą to on nie jest…, niech sobie przypadkiem kto nie pomyśli.. walczył przeciw caratowi… stęsknił się teraz do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych….. leci…, leci do tego kraju umiłowanego wyłącznie po to, aby sobie taniej w tenisa pograć……. Hahahahahahahhaahaha…. Wrażliwiec jeden….. nostalgiczny ch.. uj…, co ja gadam? Taki nie może mieć ch..uja…, absolutnie…, choć Myga twierdzi że córki ma…… co to przyjechały do ukochanej ojczyzny wyłącznie po to aby taniej w basenie popływać….. hahahahaha… to nie mogą być jego córki….. na pewno nie… nie mając ch…uja raczej się córek nie zmajstruje….... ####### Ale co z tym papierem, ###? Czy tez dzieci tego hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..... Liściem Polonusy, liściem qrwa... a jak liścia nie staje to palcem i o monitor...... ale "u siebie", na obczyźnie....hahahahahahahahahaha.... zaraz się posram chyba... ale papieru ci u mnie dostatek....... a tak poważnie to: Drodzy, kulturalni emigranci. Tyle to już powinniście wiedzieć, że jak się idzie do kogoś w gości to się gó.. zostawia w domu… Kto to widział, ledwo przekroczyć gościnny próg i zaraz się za sranie zabierać…… a wy jeszcze gorzej... ja ten szczyt bezczelności...co to opowiadali: nasr.. komuś na wycieraczkę i poprosić o papier.... cholernie dużo się można od was nauczyć..... Amerykanerzy.... srajerzy i inni frajerzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 10:36 marusia_ogoniok napisała: > myga napisała: > > ######> ## Bo co mial robic moj > > maz, ktory jechal wylacznie po to, aby pograc w tenisa? A cork chciala > poplywac w basenie? > ************* .... a poza tym, to ja byłam święcie przekonana, że tacy to..... to to przyjeżdżają do kraju aby sobie taniej por.. uchać, a nie po... pływać.... > Oooooooooooohahhahahahahahhahahah….. no nie….. oooooohahahaha i > hahahahahhahahah i qrwa hahahahahahahahahaha….. i jeszcze raz qrwa > hahahahahahaaa...... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 10:38 Marusiu, to małe dziewczynki przyjechały... a Ty zaraz o tym Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Re: Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 10:50 fleuret napisała: > Marusiu, to małe dziewczynki przyjechały... > a Ty zaraz o tym .... jak na Amerykę to nie takie małe... tam się ponoć te rzeczy czyni oczeń rano... ale mnie głownie chodzi o ich "niepewnego" tatusia co to "wyłącznie" po to przyjechał aby sobie w tenisa pograć... Myslę, że trzeba by mu DNA sprawdzić.... Odpowiedz Link Zgłoś
baba2005 Re: Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 10:54 Marusia - to bylo kula w plot ;) Maz Mygi i jej corka i ona sama to zasiedziali w Polsce Polacy ;DDDD Watek byl o corkach Imagina... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok Fleuret 19.08.05, 11:01 fleuret napisała: > Marusiu, to ..... ***************** Jestem na chwilkę, gościnnie przy nie swoim kompie. Zrywamy się zaraz w knieje... jeszcze tylko dwa słówka prywatnie do Komandosa i....wiśta wiooo... Nosi mnie aby dopisać się w Twoim super wątku - opowiadaniu... o tej pani co to leży w ogrodzie i "odjeżdża"..., a Scylla zaraz chciał jej p a r t n e r a dopasować.... Na początku września, jak wrócim, wątek ten będzie pewnie szczelnie pokryty majtkami i wydzielinami gruczołów płciowych.... mogę go nie znaleźć:), zapomnieć czy nawet popełnić grzech zaniedbania.... Jeśli ktoś podniesie go do góry w tym mniej więcej czasie kiedy dzieci polskie idą do szkoły..... dopiszę:) Pozdrówka.... Odpowiedz Link Zgłoś
myga Re: Nostalgicznego papieru dla emigrantów!!!! 19.08.05, 11:41 marusia_ogoniok napisała: same bzdury, jak zawsze _______________________ nie kazdy jak ty jest niewyzyty seksualnie. Niektorzy odpoczywaja grajac w tenisa. Wiem, ze dla ciebie dziwne. Twoj problem. czytaj, qrwa ze zrozumieniem. Gdzie ja napisalam, ze jestem z hameryki? a gdyby naqwet, to co? Jeszcze sie nie wytlumaczyles za obrazenie malona. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 18.08.05, 20:10 A nie bardzo rozumiem, jak to sie niby ma wykluczac. Mamo i Tato! Brakuje mydla i papieru, drzewa sa piekne lub krajobraz lub to, ze mowia tutaj w Polsce po polsku. Jakiez piekne to.... Odpowiedz Link Zgłoś
hero8 Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 19.08.05, 00:08 świat na pewno nie jest taki, jaki jesteś ty na szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Swiat jest taki, jaki jestes Ty.... 14.10.05, 15:58 przyjedz do londynu luty tu tez juz wszyscy mowia po polsku he he Odpowiedz Link Zgłoś