szkapienka 20.11.05, 14:02 Odczuwam jakiś wewnętrzny opór przed płakaniem a szczególnie w miejscach publicznych, w obecności innych osób. Uważam że to żenujące i upokażające. Mam wrażenie że inni ludzie traktją to bardziej naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala-a Re: płacz 20.11.05, 14:10 ja mysle ze kazdy ma takie opory jak Ty.. niestety.. nieraz tak sie jest ,ze placzemy tam gdzie stoimy.. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: płacz 20.11.05, 20:34 ja też może czasem ma się ochotę przeżywać coś w samotności, po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: płacz 20.11.05, 20:41 Jest roznica między płaczem, a płaczem... Poza tym, to nie jest dobry objaw, gdy uczucia sa tak zablokowane, by kryc na przyklad lzy wzruszenia, dlawic je w sobie. Czlowiek potrzebuje sie smiac i plakac - po prostu po ludzku reagowac. Nistety wychowanie, stereotypy, kaza nam upychac większość emocji - takich normalnych, zwykłych, człowieczych- z powodu "nie wypada". Tez tak mam i cieszy mnie, jak czasem nie uda mi sie powstrzymac łezki, w jakims wzruszajacym momencie, co zdarza sie juz czesciej niz kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnycharakter Re: płacz 20.11.05, 20:55 "Zaprawdę godnym i sprawiedliwym, słusznym i zbawiennym, jest śmiać się głośno, płakać cicho, deszcz ustaje, sady kwitną i tego trzymać się trzeba" - ... czch Odpowiedz Link Zgłoś
kinga341 Re: płacz 21.11.05, 14:34 płacz głośny czy cichy zawsze pozostaje płaczem , gdy ci smutno płacz i nie patrz czy ktoś widzi twoje łzy, ukrywanie uczuć jest niezdrowe i nienaturalne, nie oszukuj siebie płacz kiedy czujesz potrzebę i śmiej się kiedy czujesz radość. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_dlugi Re: płacz 20.11.05, 22:01 a jak to jest z mężczyznami? Czy mogą czasem popłakać sobie czy powinni raczej do tego nie dopuszczać? a tak w temacie. Powinnaś raczej pozowlić sobie na płacz i łzy - jeśli tylko jest to konieczne, bo najlepiej aby tych sytuacji było jak najmniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: płacz 21.11.05, 01:06 to zalezy jesli płaczesz z bezsilności i czujesz lek przed światem to musi to być straszne ale jesli czujesz sie bezpieczna a twoje bezpieczeństwo nie zalezy od opinii innych ludzi to wtedy płacz staje się po prostu zywym wyrazem czujacego serca i jest piekny Odpowiedz Link Zgłoś
szkapienka Re: płacz 21.11.05, 13:27 Wydaję mi sie że potrafię się śmiać i mam nawet jakieś poczucie humoru ale w drugą stronę to nie da rady. Wiem że płacz jest też jakimś sposobem na rozładowanie emocji, szczególnie tych złych ale ja tak poprostu nie potrafię. Widzę że nie tylko ja tak mam. Ale nie wiem oczym to świadczy. -- uśmiechni sie jutro mozesz nie miec zebow... :E Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_1 Re: płacz 21.11.05, 14:28 Kontrola nad emocjami przychodzi z wiekiem. Choć nie każdy chce być opancerzony, kwestia wyboru i treningu. Tylko nie wiem po co to zażenowanie, przeciez nie chodzi o dłubanie w nosie... > Mam > wrażenie że inni ludzie traktują to bardziej naturalnie. Czasem tak prościej i zdrowiej. "tylko bardzo małe świeczki gasną od westchnień" Odpowiedz Link Zgłoś