Dodaj do ulubionych

Vinyl!!! Ameryko - udław się...

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 14:16
Hmmm... Czytam sobie teksty, ktore sie tu pojawiaja i dochodze do smutnego
wniosku. Niektorzy goscie (ze szczegolnym uwzglednieniem MR. Witolda) nie
kumaja chyba o co chodzi w dyskusjach. Zajebista sprawa sa osobiste wycieczki
do "wspolrozmowcow" w szczegolności gdy niektorym brak argumentów. Ale nie o to
chodzi. Niektorzy zaslepieni "cudowna ameryka" (celowa mała litera) nie
dostrzegaja ile gowna sami produkuja. Dochodzi do tego, ze proamerykanskie
dupki placza gdy ktos tyklo powie slowo krytyki pod adresem ich ameryczki, sami
sobie natomiast pozostawiaja prawo do krytykowania wszystkiego i wszystkich.
Nikt nie ma monopolu na prawde - nawet dupki z hameryki. Nie zamierzam lykac
amerylanskiego mitu o liberalizmie i dobrobycie kapitalizmu. UdLAW SIE SWOIM
GOWNEM AMERYKO!!!!!!!

A jak ktos mysli inaczej, to jego sprawa. czasem trzeba na pewne sprawy patrzec
nieco bardziej krytycznie i nie spijac spermy z kutasow, ktorzy mamia
wszystkich mitami o cudownym wolnym rynku. Zaden rzad nie da swoim obywatelom
tyle wolnosci by mogli sami decydowac o sobie - nawet amerykanski.

O ile wspolczuje wszystkim ofiarom zamachu na WTC i ich rodzinom, o tyle
uwazam, ze ten zamach obudzil niektorych z ich slodkiego snu o wspanialosciach
swiata cywilizacji Zachodniej.

Clyde Radcliffe
Obserwuj wątek
    • Gość: Bes Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: 150.254.191.* 03.10.01, 14:45
      Gość portalu: Clyde R napisał(a):

> Hmmm... Czytam sobie teksty, ktore sie tu pojawiaja i dochodze do smutnego
      > wniosku. Niektorzy goscie (ze szczegolnym uwzglednieniem MR. Witolda) nie
      > kumaja chyba o co chodzi w dyskusjach. Zajebista sprawa sa osobiste wycieczki
      > do "wspolrozmowcow" w szczegolności gdy niektorym brak argumentów....

Tak sobie czytam Twój list i zastanawiam się, czy on nie jest "zajebisty" i czy
      przypadkiem nie zrobiłeś tego samego, co zarzuciłeś powyżej innym:-)

Jak sądzisz, jaka dyskusja mogłaby się rozwinąć oceniając poziom i kulturę
      Twojego listu?

pozdrawiam bardzo chłodno

Bes
      • Gość: kwieto Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 18:12
        Podejzewam, ze calkiem niezgorsza - sek w tym, ze ja na przyklad nie mam ochoty
        dyskutowac kwestii merytorycznych takim jezykiem - autor prezentuje ten sam typ,
        ktory wysmiewa. A moze nawet gorszy?
        • Gość: fnoll Re: przetestowac macicieli! IP: *.ds.uj.edu.pl 03.10.01, 18:35
          proponuje na skloconych stronach przeprowadzic baterie testow psychologicznych,
          ktore obiektywnie dowioda ktory z nich - Clyde czy Volny - jest jednostka
          zaburzona ;-) a jesli obaj - to ktory bardziej

na poczatek po Cattelu i MMPI! A potem Rorschaha! I TZN na deser!

w koncu to forum "psychologia" !

przetestowac wszystkich, przetestowac... i wyniki obok IPu, a co :-)))))))))
          • Gość: Clyde R. Re: przetestowac macicieli! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 17:21
            Gość portalu: fnoll napisał(a):

> proponuje na skloconych stronach przeprowadzic baterie testow psychologicznych,
            >
            > ktore obiektywnie dowioda ktory z nich - Clyde czy Volny - jest jednostka
            > zaburzona ;-) a jesli obaj - to ktory bardziej

No wiesz ja jestem jednostka baaaaaaaaaaaaardzo zaburzona. Nie moge sie czasem
            powstrzymac i wtedy wylewam z siebie wszystko. ach! Czasem pomaga mi moj drogi
            Sajnog... Chvala mu za to...
            >
            > na poczatek po Cattelu i MMPI! A potem Rorschaha! I TZN na deser!
            >
            > w koncu to forum "psychologia" !

wiesz... Rorschacha przeszedlem kiedys ze znajomym psychiatra... a znajoma
            psycholog zrobila mi kiedys test Ravena... niechvalac sie wyszlo mi IQ 128...
            >
            > przetestowac wszystkich, przetestowac... i wyniki obok IPu, a co :-)))))))))

Tak przetestowac.
            Clyde Radcliffe
        • Gość: Sajnóg Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.01, 19:03
          Kwieto, ty smutna piczko (fiutku?)...
          Facet piszę językiem adekwatnym do emocji, towarzyszących tematowi jego postu.
          Żygać mi się chcę, gdy jakieś durne cipowate kury nie próbują nawet dotrzeć do
          sedna zamieszczanych na forum artykułów, natomiast gdaczą jak oszalałe gdy
          tylko pojawi się słowo na które zapewne robią przed komputerem minę nr.1*
          A wypierdalać kury!

*mina nr.1 - obrażona prima balerina za chwilę wstanie od stołu...

p.s
          I jeszcze jedno...
          Czy muślisz że człowiek inteligentny musi być od razu jakimś wyblakłym
          nudziarzem w rogowych okularach, któremu troskliwa opiekunka zatyka uszy na
          ulicy gdy w powietrzu zaczynają furczeć kurwy, chuje i cipki?
          • Gość: fnoll falszywy sajnog znowu z nami!!!! witam, witam :-) IP: *.ds.uj.edu.pl 03.10.01, 19:34
            kurwa dupa cipa chuj!

tak ponoc rozgrzewaja krtan co poniektorzy spiewacy choralni przed wystepem, bo
            to takie dzwieczne wyrazy - a potem wiesz, ave maria

ale do rzeczy: sadzac po ilosci kurwojebow w twej wypowiedzi krotki, lakoniczny
            post kwieto musial cie niezle spienic? no chyba, ze uzyles slow nieadekwatnych
            do odczuwanych emocji...

wiesz, jak sie bedziesz tak byle czym denerwowal, to ci moze zaszkodzic, wiec
            moze by tak kubel nerwosolku przed wejsciem na forum?

a na pewno w chwili gdy to czytasz!

poooozdro! :-))))))
            • Gość: Sajnóg Re: falszywy sajnog znowu z nami!!!! witam, witam :-) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.10.01, 19:53
              :-))))))))))
              Dawno tu nie byłem
              to szybko się wkurwiłem...

pozdro!

p.s
              Fnoll, czym się zajmujesz; interesują Cię klimaty bruLionowe?
              • Gość: fnoll sajnóg polski, dobry sajnóg :-) IP: *.ds.uj.edu.pl 04.10.01, 12:06
                Gość portalu: Sajnóg napisał(a):

> Dawno tu nie byłem
                > to szybko się wkurwiłem...

widzę, że nieobce ci jest zjawisko habituacji, no tak to jest, tak to jest,
                częste zmiany i przemiany nie służą naszemu zdrowiu wytrącając nas z naturalnej
                homeostazy :-)

> Fnoll, czym się zajmujesz; interesują Cię klimaty bruLionowe?

wiesz, bliższy od brulionu był mi świat młodych i poetyka piosenek krzysia
                antkowiaka (kocham jacka cygana) - bo w brulionie to o gułagach pisali i się mi
                to źle kojarzyło z lekcjami historii (mam koszmarnie słabą pamięć do dat)

ale, tak w ogole, zajmuję się sztuką, niewątpliwie, na codzień

więc może jednak jest nam trochę po drodze ( w końcu też nie jestem prawdziwym
                fnollem)

pzdr :-/
          • Gość: kwieto Sajnog, biedaku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:41
            Widzisz, nie zawsze wyobrazenia odpowiadaja rzeczywistosci - nie chodzi o to, ze
            przeklenstwa sa be, ale o cos zupelnie innego. Rozumiem przeklenstwa uzasadnione
            (sam tez przeklinam, a jakze), lecz:
            1, Nie znosze gdy ktos jest dumny z tego ze przeklina, a kurwy uzywa jako
            przecinka - bo to swiadczy, ze tak na prawde malo ma do powiedzenia.
            2. Jesli ktos chce dyskutowac, WYMAGAM od niego minimum szacunku do osoby z
            ktora dyskutuje - rowniez poprzez zaniechanie przeklenstw
            3. Autor krytykowal tych ktorzy przeklinaja - jak smie ich krytykowac, zachowujac
            sie dokladnie tak samo?????
            4. Przeklenstwa, plynace "z emocji" ktorych PISZAC (czyli majac mozliwosc
            wprowadzenia poprawek) uzywa autor, uwazam za zwykle niechlujstwo, a z
            niechlujami nie rozmawiam - brzydze sie.
            • Gość: Sajnóg Re: Sajnog, biedaku IP: 217.30.135.* 04.10.01, 16:28
              "Hipokryzja jest pochwałą cnoty poprzez występek". Tak mawiał taki jeden
              Francuz...
        • Gość: Clyde R. Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: 217.97.139.* 16.10.01, 12:33
          To dyskutuj swoim... Dostosuje sie...
          Clyde Radcliffe
    • Gość: kreska Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: 10.129.132.* / *.acn.pl 03.10.01, 19:05
      Gość portalu: Clyde R napisał(a):

> /.../ Niektorzy zaslepieni "cudowna ameryka" (celowa mała litera) nie
      > dostrzegaja /.../
      > O ile wspolczuje wszystkim ofiarom zamachu na WTC i ich rodzinom, o tyle

A dlaczego na forum Psychologia wylewasz żal na temat nieszczęść cywilizacji?
      (... który podzielam co do meritum, choć nie wiem czy podziwiać styl - i
      zamysł "marketingowy" - czy płakać.)
      Kreska
    • Gość: Sławek Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: 192.168.10.* / 213.25.194.* 03.10.01, 21:11
      Używanie wulgaryzmów jako środków wzmacniających siłę wypowiedzi jest
      niezbywalnym prawem każdego człowieka. To fakt. Jednakże zaglądając na Forum
      nietrudno jest się zorientować, że w/w środki ekspresji nie są normą wśród
      bywających tu ludzi. Wtedy należy bluzgi odpuścić lub wykropkować.
      CZY TO KURWA JEST JASNE ????
      NIE SŁYSZĘ !!!!!
      NO !!!
      :-)))))

A merytorycznie Clyde ma sporo racji

Pozdrawiam
      • Gość: kwieto Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:50
        Nie ma racji krytykujac tzw. "Panstwa zachodnie" za ich system ekonomiczno-
        gospodarczy. Wystarczy porownac poziom biedoty na Kubie (jeszcze socjalizm, w
        stylu Marksistowsko-Leninowskim) i taki na przyklad Singapur - niegdys biedna
        kolonia Brytyjska, teraz silne ekonomicznie i rozwijajace sie panstwo. Tylko, ze
        aby o tym dyskutowac, trzeba miec minimum pojecia o mechanizmach rynkowych -
        a rozmowca tego nie ma, bo inaczej rozmawialby normalnie, zamiast zastepowac
        argumenty kurwami, chujami i jebaniem.
        Nie twierdze ze USA, to idealny swiat, ale potepianie gospodarki wolno-rynkowej w
        czambul, to zwykle niezrozumienie podstawowych zasad ekonomii (na pierwszym
        roku ucza, dlaczego wolny rynek jest lepszy od Centralnego Planowania)
        • Gość: renka Re: Vinyl!!! Ameryko - pokaz sie! IP: *.sympatico.ca 04.10.01, 07:06
          Po co sie tak miotac z przypadlosciami!Tyle wokol tragedii nie wylaczajac
          Polski.Tyle, ze Ameryka da sobie rade , gorzej bedzie z innymi.Jak im Ameryka
          nie pomoze, to sie nawzajem unicestwia, brat, brata .I wcale nie musi byc
          jakis rozlew krwi, wystarczy zmiana rzadu.
        • Gość: Malwina Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.abo.wanadoo.fr 05.10.01, 08:53
          a ja myslalam naiwnie ze ucza co to jest wolny rynek a co odgorne planowanie, wnioski i opinie
          pozostawiajac ludziom - glupia baba !
          oczywiscie ! przeciez nic sie nie zmienilo : w dalszym ciagu ucza co i jak myslec a tluszcza pozera
          papke !
          • Gość: ja Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 10:41
            wiecie .... wszyscy macie rację, temat dobry i nie ma się co obrażać. Przecież
            osobiście nikt nikogo nie obrzuca błotem (z nielicznymi wyjątkami) Nie lubię
            jak mi się KAZE coś rozumieć, nikt tego nie lubi i nie chce. Pod wieloma
            względami zgadzam się z ClydeR. A...... pozdrawiam wszystkich
          • Gość: ja Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 05.10.01, 11:51
            wiecie .... wszyscy macie rację, temat dobry i nie ma się co obrażać. Przecież
            osobiście nikt nikogo nie obrzuca błotem (z nielicznymi wyjątkami) Nie lubię
            jak mi się KAZE coś rozumieć, nikt tego nie lubi i nie chce. Pod wieloma
            względami zgadzam się z ClydeR. A...... pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Clyde R. Re: Vinyl!!! Ameryko - udław się... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.01, 17:11
          Gość portalu: kwieto napisał(a):

> Nie ma racji krytykujac tzw. "Panstwa zachodnie" za ich system ekonomiczno-
          > gospodarczy. Wystarczy porownac poziom biedoty na Kubie (jeszcze socjalizm, w
          > stylu Marksistowsko-Leninowskim) i taki na przyklad Singapur - niegdys biedna
          > kolonia Brytyjska, teraz silne ekonomicznie i rozwijajace sie panstwo. Tylko,
          > ze
          > aby o tym dyskutowac, trzeba miec minimum pojecia o mechanizmach rynkowych -
          > a rozmowca tego nie ma, bo inaczej rozmawialby normalnie, zamiast zastepowac
          > argumenty kurwami, chujami i jebaniem.
          > Nie twierdze ze USA, to idealny swiat, ale potepianie gospodarki wolno-rynkowej
          > w
          > czambul, to zwykle niezrozumienie podstawowych zasad ekonomii (na pierwszym
          > roku ucza, dlaczego wolny rynek jest lepszy od Centralnego Planowania)

Czy ja do cholery napisalem gdzies, ze popieram "centralne planowanie"???
          Mam juz dosc czytac odpowiedzi ludzi, ktorzy swiat postrzegaja jako czarno-bialy:
          tj. albo popierasz wolny rynek, albo jestes socjalista/komunista.
          Aha! W szkolach ucza roznych rzeczy, kiedys na przyklad o tym, ze Ziemia opiera
          sie na 4 sloniach etc.
          A chetnych do dyskusji zapraszam najpierw do zapoznania sie z trescia publikacji
          niejakiego Klubu Rzymskiego, oraz nastepujacymi ksiazkami:
          Charles Handy - "Glod ducha" - Wydawnictwo Dolnoslaskie,
          ??? - "Jihad kontra McSwiat"

Powodzenia
          Clyde Radcliffe
          "ani na lewo, ani na prawo - swobodnie"
          • Gość: renka Re: ignoranckie posty IP: *.sympatico.ca 14.10.01, 05:54
            mieszac idee jihad z jakims tam klubem rzymskim , o ktorym tylko w Polsce
            slyszeli to ignorancja .
            • Gość: Clyde R. Re: ignoranckie posty IP: 217.97.139.* 16.10.01, 12:30
              Pozdravka!!
              Nie jakimś tam klubem rzymskim - jest to, o czym masz prawo niewiedziec w swej
              ignorancji (roznmawiamy tym samym jezykiem), grupa _wybitnych_ naukowcow z
              zakresu ekonomii, socjologii etc, ktorzy zajeli sie problematyka rozwoju
              gospodarczego panstw zachodnich i zauwazyli bardzo wiele ciekawych rzeczy -
              jaich? Idz do biblioteki i przeczytaj - powodzenia.
              A ksiazka niejakiego R.R. Barbera porusza m.in. problem roznic kulturowych i
              stosunkow pomiedzy fundamentalizmem islamskim (vide Osama Ben Laden) i
              zachodnim konsumpcjonizmem.
              Nastepnym razem radze Ci, zanim cos skrytykujesz zapoznac sie z tym.
              Powodzenia - i milej lektury.
              Clyde Radcliffe

PS> Czy internauci czytaja tylko to co jest na site`ach????
              • Gość: renka Re: kazdy ma swoje autorytety IP: *.sympatico.ca 16.10.01, 14:30
                Jest wspaniale, kiedy ludzie przecietnie wyedukowani(w srodowisku
                intelektualistow to chyba juz doktorat?), o "wspanialych" , w ich scislym
                gronie autorytetach, wypowiadaja sie we wlasnym imieniu.Jest gorzej, oni to
                robia w imie szeroko pojetej spolecznosci, jeszcze gorzej, w imie
                humanizmu.Bo wydaje sie im, ze jak juz utworzyli z kolesiami klub i maja
                kilkanascie ( a moze tylko kilka )setek klakierow nic nie wiedzacych , ale
                jakies tam profity ciagnacych z tej przynaleznosci , to wydaje sie tym
                NAWIEDZONYM, ze maja racje.
                A ludzka rzecza jest bladzic i wybierac.W miescie, gdzie mieszkam jest podobno
                najlepsza na swiecie szkola ekonomistow i najlepsi na swiecie ekonomisci.
                Nawet slynne egzaminy o slynnie wysokim poziomie odbywaja sie w tej szkole i
                przyjechac na ten egzamin z gruuubo wypchanym portfelem nie kazdy GENIUSZ
                ekonomiczny moze sobie pozwolic.A przyjezdzaja geniusze z calego swiata, nawet
                z USA( a przede wszystkim).I co? I nic. Doradcami organizacji politycznych sa
                LAUREACI NOBLA. I co? I nic. Wozek dalej jedzie . Pastuszek powozi.
                • Gość: Clyde Re: kazdy ma swoje autorytety IP: 217.97.139.* 17.10.01, 10:09
                  Dlaczego odbierasz ludziom, którzy posiadają niemałą wiedzę w jakiejś
                  dziedzinie do wypowiadania swojego zdania głośno.
                  Dam Ci jeden przykład.
                  Z raportów K.Rzymskiego:
                  Obecnie mamay do czynienia ze stale wzrastającym tempem rozwoju gospodarczego.
                  Jeśli tempo to nie ulegnie zachamowaniu, bądź zmniejeszeniu, to dojdzie do
                  sytuacji, kiedy zabraknie naturalnych zasobów takich jak np. ropa naftowa,
                  które są nieodnawialne. Racjonalne wykorzysanie tych zasobów, oraz poszukiwanie
                  alternatyw, może przynieść pozytywnie skutki. w przeciwnym razie dojdzie do
                  sytuacji kiedy cywilizacja zachodnia stanie w obliczu kryzysu, który może ją
                  doprowadzić do upadku.
                  To jest jeden z wniosków. Przemyśl to...
                  Aha! Poczytaj najpierw, dobra?
                  Później podyskutujemy o szczegółach.
                  Pozdravka
                  Clyde Radcliffe
                  • Gość: renka Re:wojna i chaos zatrzyma rozwoj IP: *.sympatico.ca 18.10.01, 06:22
                    To dane ogolnie znane wszystkim, ktorzy sie tym interesuja. Ropy moze starczy
                    na 100 lat przy utrzymaniu dotychczasowego tempa. Jezeli chodzi natomiast o
                    przepowiednie, to jak wynaleziono dynamit, tez mowiono, ze swiat pograzy sie w
                    wojnie i chaosie, a na nim przeciez zbudowano cala Ameryke.A rozwoju nie
                    zatrzymasz, chyba , ze beda na swiecie prowadzone bezustanne wojny.Jedynie
                    wojny i chaos gospodarczy spowolnia rozwoj cywilizacji.Potem bedzie KRYZYS.A
                    potem to juz samo sie zawali i ropa bedzie ocalona na jakis czas.Jak bysmy
                    mysleli jak klub rzymski to dojsc mozna do wniosku, ze najlepsza bylaby
                    wojna , bo w jej wyniku zgineloby miliony ludzi, a swiat cofnalby sie w
                    rozwoju do lat np 60tych i zyskalibysmy jakies kilkadziesiat lat do przodu z
                    tymi surowcami.W Polsce ten manewr zostal zrobiony w stanie wojennym . Potem
                    nadrabiano strate w rozwoju do dzisiaj. W 1997 czy 98 uzyskano dopiero PGB z
                    1979 roku. A teraz w 2001 jaka radosc, co za tempo rozwoju!!!Niestety nie znam
                    danych i nie wiem czy PGB 2000 jest taki sam czy wiekszy niz 1979 r.
                    • Gość: Clyde R. Re:wojna i chaos zatrzyma rozwoj IP: 217.97.139.* 18.10.01, 11:18
                      Ten pomysł z wojną nie jest zły.;))
                      A tak w ogóle to jest takie powiedzenie:
                      "po nas choćby potop"

no comments

Clyde Radcliffe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka