klinika_pediatryczna 18.04.06, 22:10 boję się, nie mogę spać, jestem przemęczona, wydaje mi się, że jestem beznadziejna, że za mało umiem. mam duże ambicje i nie wiem, co będzie jak napiszę źle ;((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pacjent.w.ataku.szalu Re: stres przed maturą 18.04.06, 22:20 klinika_pediatryczna napisała: > nie wiem, co będzie jak napiszę źle ;((( przyjdą ludożercy i obedrą cie ze skóry. bój się! Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: stres przed maturą 19.04.06, 00:58 w tym sęk że najpewniej NIC tak wielki zakres materiału musi dołowac ale póki zyjesz i mozesz pracowac masz CZAS i mozesz startowac do matury do wymarzonego skutku Odpowiedz Link Zgłoś
d.aga87 Re: stres przed maturą 19.04.06, 07:58 po prostu pomysl sobie ze nawet jak nie zdasz/zdasz kiepsko to nie jest to jeszcze koniec swiata! jest cala masa wyjsc z takich sytuacji, musisz tylko zrozumiec, ze nie trzeba byc ciagle najlpeszym a jeden egzamin i tak nie zepsuje Ci calego zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: stres przed maturą 19.04.06, 08:02 Jak napiszesz źle to świat sie nie zawali..zresztą na pewno napiszesz dobrze )))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: stres przed maturą 20.04.06, 16:45 W sumie przed matura to typowe ;) Ale nie przejmuj się tak bardzo. Jeżeli naprawdę źle napiszesz to najwyżej w tym roku nie dostaniesz się na studia, nic Ale masz masę innnych mozliwości. Wierz mi to nie jest naprawdę powód do aż takiego stresu. Zresztą jak już się dostaniesz na te studia to będziesz przeżywac taki stres co pól roku ;) pozdrawiam, Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Re: stres przed maturą 20.04.06, 18:33 Współczuje, wiem co czujesz niektórzy ludzie strasznie reagują na stres. JA maturę zdawałam rok temu, schudłam 8 kg. Wyglądałam jak anorektyczka, wszystko stało mi w gardle. Zamiast wziąć się w garść nawet nie byłam wstanie się uczyć. Całymi dnami siedziałam w domu użalając się nad sobą. Najgorzej jeżeli jesteś dobrym uczniem, nauczyciele, rodzice znajomi pokładają w Tobie nadzieje .Wszyscy w Ciebie wierzą. Nikt nie dopuszcza nawet myśli ,że Tobie może się nie udać. Wtedy lęk przed porażką jest jeszcze większy. Maturę zdałam(Z całkiem niezłymi wynikami)Teraz studiuje i przed każdym egzaminem przeżywam to samo .Zupełnie nie wiem jak sobie z tym radzić. Mówią, że stres jest nieraz potrzebny, ale mnie on zupełnie nie mobilizuje .Dzisiaj np.: miałam kolokwium z hiszpańskiego i dopiero przed chwilą zjadłam swój pierwszy posiłek(bułkę z masłem)Wiem ,że nic Ci to nie pomoże jak napisze ”Nie martw się wszystko będzie dobrze”:) Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: stres przed maturą 20.04.06, 21:20 Idź z uśmiechem oraz z przeświadczeniem,że wszystko potrafisz. Każdy to przechodził,ty też to przejdziesz. Głowa do góry. Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Odpowiedz Link Zgłoś