depresyjna 15.08.06, 23:29 nigdy nie miała faceta? Bo czuję się jak jakiś dziwoląg, a ludzie tak to sobie tłumaczą (o czym zresztą wiecie), że pewnie nikt mnie nie chciał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wielki_czarownik Zależy co uznajesz za normę 15.08.06, 23:40 Normalne to to nie jest, ale jakieś niebezpieczne też nie. Ot aseksualizm. Mamy homoseksualistów i mamy też aseksualistów. Ot nieszkodliwa dewiacja. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Zależy co uznajesz za normę 15.08.06, 23:43 Ale ja wcale nie jestem aseksualna. Tylko, że jakoś mi się nie trafia żadna poważniejsza znajomosc. Odpowiadałoby mi kumplowanie + seks, bo miłości się jakoś nie spodziewam. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Hmm 15.08.06, 23:45 To zmienia postać rzeczy. Chyba coś z Tobą nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Hmm 15.08.06, 23:49 Jestem niepewna siebie i niestety nie mam o sobie najlepszego zdania, a to - co tu kryć - seksowne nie jest. :/ Żebym tylko wiedziała co zrobić, żeby zmienić tok myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina_feu Re: Hmm 21.08.06, 09:42 Musisz nabrac pewnosci siebie przede wszystkim. Zastanow sie dlaczego uwazasz, ze ktos jest lepszy od Ciebie. Ponadto zacznij sobie powtarzac najlepiej przed snem "jestem pewna siebie, tak samo wspaniała jak inni." Powtazaj dzien w dzien, az w to uwierzysz! Potem zobaczysz jak szybko zmienia sie relacje z otoczeniem. Ponadto mam wrazenie, ze Ty sie boisz zaangazowac w zwiazek, moze wiec podswiadomie odpychasz facetow, sama nawet o tym nie wiedzac? Polecam ksiazke "potega podswiadomosci" J. Murphego. Pomaga zaczac myslec o sobie w kategoriach pozytywnych. Wyprobowałam ja na sobie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Zależy co uznajesz za normę 16.08.06, 13:54 depresyjna napisała: > Odpowiadałoby mi kumplowanie + seks, mi też, ale kobiety na taki układ nie chcą się pisać. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Zależy co uznajesz za normę 16.08.06, 14:42 No patrz, a ja nie znalazłam faceta chętnego na taki układ. To znaczy chętni się znaleźli ale potem się wycofali. Przecież nie z tego powodu, że się przestraszyli tego, że się zaangazują emocjonalnie. Własciwie nie wiem jakiego - facetem nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: Zależy co uznajesz za normę 18.08.06, 14:56 depresyjna napisała: > przestraszyli tego, że się zaangazują emocjonalnie. moze dawalas im do zrozumienia, ze nie maja co liczyc na niezobowiazujacy seks. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kikii5 Re: Zależy co uznajesz za normę 17.08.06, 14:53 Na szczęście osoby, którę późno tworzą związki- są najczęściej szczęśliwe w nich. Wbrew pozorą osoby takie jak już się z kimś zwiążą to w długi związek, w którym jest i przyjaźn i miłość. Ale z opinniami ludzi o osobach samotnych niestety jest coś na rzeczy. Ludzie lubią leczyć sobie kompleksy / sami są nie zadowoleni z życia rodzinnego- bardzo często dziewczyny które wcześnie wyszły za mąż żałują-chodz za zadne skarby się do tego nie przyznają-wbrew pozorą one są bardziej jadowitę dla drugich kobiet niż faceci- podobnie się ma sprawa z dziecmi -same wpadły w młodym wieku- póżniej się pytają a kiedy wy już czas itp. /. Sam zwiazałem się dość póżno / 25 lat -pierwszy poważny związek -teraz jestem szczęsliwym mężem /- samotnośc mi nie przeszkadzała -miałem grono znajomych i było o.k. Odpowiedz Link Zgłoś
anulenka7 Re: Zależy co uznajesz za normę 17.08.06, 15:43 kikii5 napisał: > > Na szczęście osoby, którę późno tworzą związki- są najczęściej szczęśliwe w > nich. Wbrew pozorą osoby takie jak już się z kimś zwiążą to w długi związek, w > którym jest i przyjaźn i miłość. Faktem jest, że takie osoby mają już sprecyzowane poglądy, wiedzą czego chcą w życiu, są dojrzalsze emocjonalnie. Ale z drugiej strony istnieje niebezpieczeństwo tego, że ciężko będzie im pójsc na kompromis. Od zawsze były same i do życia w pojedynkę są przyzwyczajone. Sa tacy, którzy uważają, że osobom, ktore do ok. 30-tego roku nie były w powaznym związku trudniej jest się pozniej żyć z kims, budowac udane relacje. Odpowiedz Link Zgłoś
hatroha Re: Zależy co uznajesz za normę 15.08.06, 23:46 video.google.pl/videoplay?docid=-7974593854498920044 posłuchaj jej może doda ci pałeru.... Odpowiedz Link Zgłoś
spojler21 Re: Zależy co uznajesz za normę 15.08.06, 23:47 wielki_czarownik napisał: > Ot nieszkodliwa dewiacja. Ciekawe określenie :) > Normalne to to nie jest, ale jakieś niebezpieczne też nie Statystycznie jest to wyjątkowe :) A niebezpieczne być nie powinno, ale to akurat zależy jak ty się z tym czujesz. bo jeśli to twój świadomy wybór, to raczej wszystko jest ok. Gorzej, gdy nie jest to twój wybór, lub gdy został on dokonany wbrew własnym potrzebom. Wtedy może pojawić się frustracja, depresja itp. Ale nie należy się tym przejmować tylko dlatego, że kogoś to dziwi. To twoje życie.. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Statystycznie 15.08.06, 23:50 Ponoć coś w okolicach 5-10% ludzi tak ma. Więc żadna wyjątkowość :D Odpowiedz Link Zgłoś
spojler21 Re: Statystycznie 15.08.06, 23:53 wielki_czarownik napisał: > Ponoć coś w okolicach 5-10% ludzi tak ma. Więc żadna wyjątkowość :D :O !!! 5-10%?! Nie zdawałem sobie sprawy. Wiedziałem, że single mają się coraz lepiej, ale przynajmniej część z nich kiedyś miała jakiegoś partnera. Aż trudno uwierzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Statystycznie 15.08.06, 23:57 Nie znam ani jednej/go rówiesni(czk)i/ka, którzy nie mieliby wczesniej żadnego partnera (a w tej chwili są singlami). Odpowiedz Link Zgłoś
hyper_mouse Re: Statystycznie 15.09.06, 15:53 ale tak kompletnie żadnego? czy żadnego na dłużej? Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Zależy co uznajesz za normę 15.08.06, 23:51 To był mój wybór do ok. 27 roku życia, potem zapragnełam to zmienić (ktoś mi się b. spodobał) ale nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 00:25 Dosyc rzadkie... ale nic straconego: Z jednej strony podobno im pozniej tym trudniej, ale z drugiej strony mysle ze bedziesz szukala raczej rowiesnika albo starszego, a mezczyzna w tym wieku nie jest juz taki napalony jak nastolatek - tak ze potraktuje Cie delikatniej i ten pierwszy raz moze byc dla Ciebie bardzo piekny. Trudno moze byc znalezc kogos kto bedzie w tym wieku i tez "nieruszony" (jezeli Ci na tym zalezy), ale tacy tez sa: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=150&w=46582454 Odpowiedz Link Zgłoś
lilajka Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 11:11 Normalne, że ludzie mają zaniżoną samoocenę... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 11:37 Co w takim razie konkretnego zrobić żeby ją podnieść? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 12:50 a to przecież takie ważne, co mówią ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 14:35 A może w ogóle sie nie przyznawać, że tego wczesniej nie robiłam jak mi się facet spodoba? W teorii jestem obcykana więc prawdopodobnie się i tak nie zorientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
saksalainen No, mozesz 16.08.06, 14:53 ...chociaz jezeli bedziesz krwawic to sie zorientuje. Ale nie obrazi sie, co najwyzej zdziwi. I to raczej miłe, to komplement dla faceta ze obdarzasz go takim zafaniem (ze chcesz zeby on był Twoim pierwszym). Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: No, mozesz 16.08.06, 16:04 Ale co do tego, że będę krwawić żadnej pewności nie ma. Jak kiedyś powiedziałam koledze, że wytrwałam w dziewictwie tyle lat to tylko oczy wybałuszył (myślę, że nie uwierzył). Odpowiedz Link Zgłoś
lukwas80 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:16 Ja jestem 26-letnim facetem i nigdy nie miałem dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:23 I dobrze, że się potrafisz do tego przyznać. Wsród znajomych jestem jedyną co nie miała. A może tylko ja mam cywilną odwagę o tym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:25 Nie. Coś jest nie tak? Alfika wie, to może Ci podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:27 A to dyżurna psychoterapeutka na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Alfika?!! Hoho... 16.08.06, 15:30 Jeszcze więcej! To chemik!... albo chomik? Jakoś tak... już nie pamiętam? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Alfika?!! Żenujące, niby młoda a zachowujesz się 16.08.06, 16:04 jak... nnnno! Oszczędzę *swoim* uszom tego określenia :-))). Gdzie się podziało poczucie humoru?? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Alfika?!! Żenujące, niby młoda a zachowujesz 16.08.06, 16:28 krótko umiesz podtrzymać konwersację i przestałeś mnie rozśmieszać :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Alfika, to ja się staram jak mogę, żeby Cię tu 16.08.06, 16:42 "wypromować" a Ty mnie to od aniołów, to znów od durni i trolli wyzywasz?? Aha! To tak wygląda wdzięczność w wydaniu Alfiki? Dziękuję pięknie, obrażam się na Ciebie, wiesz??? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Alfika, to ja się staram jak mogę, żeby Cię 16.08.06, 21:02 i słusznie, i słusznie :) bo od kiedy to Alfiki potrzebują promocji? aniele/durniu/kochanie/tadziu - jak ja się sama nie wypromuję, jak poczuję tę potrzebę, to zastępy takich jak ty nic nie pomogą :))) dobrze ci radzę - promuj dodę Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:29 A może powinnam uczynić z tej niewinności zaletę? Nie puściłam się z byle kim, bo czekałam na prawdziwą miłość. Dopiero jakieś 2-3 lata temu przestałam wierzyć w to, że miłośc w ogóle istnieje - są tylko transakcje pomiedzy kobietami i męzczyznami. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:31 Jeszcze isnieje. W stanie szczątkowym, gdzieś w zaułkach, ale jest. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:44 Nawet jesli istnieje gdzieś w ukryciu - nie było mi dane jej doswiadczyć. Niczym niewierny Tomasz nie uwierzę dopóki nie dotknę. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 15:50 Ciężka sprawa;-( Bo ci co jeszcze potrafią kochać, są albo dosyć szpetni, albo nieśmiali. Rozumiesz, normalny facet ma wbród możliwości łatwej miłości. Więc się nie wysila! Bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 16:01 Niedawno próbowałam z jednym takim nieśmiałym własnie, b. mi się spodobał, nawet się zakochałam i co z tego - on szuka nieistniejącego ideału. Poza tym jest tak skupiony na sobie, że nawet nie jestem pewna, czy w ogóle mnie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeuszx Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 16:10 Pech. To nie z tej "parafii". Widocznie egocentryk. Oni też kochają ale tylko siebie.:-( Szukaj dalej i nie poddawaj się! Optymizm i uśmiech, czasami zdecydowanie (Twoje) dla przełamania tzw. "pierwszych lodów". Uda się, zobaczysz! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ratunku1 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 20:18 > Ciężka sprawa;-( Bo ci co jeszcze potrafią kochać, są albo dosyć szpetni, albo > nieśmiali. Rozumiesz, normalny facet ma wbród możliwości łatwej miłości. wbród ? chyba warto pracowac nad ta niesmialoscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
witch-witch Re: Ale dlaczego depresyjka, czy coś się kiedyś 16.08.06, 21:04 stało,ze masz problemz dorosłymi relacjami? A jezeli obiecałaś sobie celibat...to tylko podziwiać... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Ale dlaczego depresyjka, czy coś się kiedyś 16.08.06, 21:14 A co mam na siłę podrywać facetów? Jak nie są zainteresowani to daję sobie spokój. Nie jestem jakas fajna laska czy uwodzicielka, na intelekt polecą? Wątpie. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Ale dlaczego depresyjka, czy coś się kiedyś 16.08.06, 21:15 a na co mają polecieć? Odpowiedz Link Zgłoś
witch-witch Re: Masz rację i tym... 16.08.06, 21:17 że nikogo jeszcze nie miałas się nie przejmuj. A ja cię podziwiam..:)))) I życze wszystkiego najlepszego, a zwłaszcza dobrego samopoczucia...psuć sobie samopoczucie z tak banalnych spraw naprawdę nie warto... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Masz rację i tym... 16.08.06, 22:40 yyy, za co mnie podziwiasz? Nie potrafię się pogodzić z bylejakością - nie satysfakcjonują mnie tzw. "letnie" kontakty z ludzmi/związki. Przyznam, że cięzko jest mi znależć "pokrewne dusze", bo mało komu dziś zależy na relacjach z prawdziwego zdarzenia (a przecież te o które się nie dba i w których nie daje sie nic z siebie - umierają smiercią naturalną). Odpowiedz Link Zgłoś
ratunku1 Re: Masz rację i tym... 18.08.06, 20:13 Nie ma czego podziwiac, co najwyzej wspolczuc. Sam wytrzymalem jakos 23 lata i strasznie mi z tym zle. W despreacji skozystalem z uslug dziewczyny do towarzystwa. Zaluje ze nie robilem tego gdy bylem mlody i czerpal bym z tego wieksza przyjemnosc. Zaluje ze teraz tego robic nie moge, tylko leczyc drozdzyce :(, mam tylko nadzieje szybko sie wyleczyc i w koncu wygospodarowac troche czasu i odwagi na... zycie. Szkoda ze wczesniej zycie nie dalo mi szansy. > tzw. "letnie" kontakty z ludzmi/związki. Przyznam, że cięzko jest mi Ehh to szukasz zwiazku czy sexu ? Znajdz paru partnerow tylko do sexu i jak ktorys z nich sie okaze ok to sie z nim zwiazesz. Nie wiem co ci powiedziec, bo sam mam problemy i ciezko mi sie z nimi uporac. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Ale dlaczego depresyjka, czy coś się kiedyś 18.08.06, 18:38 przepraszam cie bardzo, ale jest jeszcze gatunek mezczyzn dla ktorych intelekt swojej kobiety jest najwazniejszy :):) bo o czym moze rozmawic wyksztalcony facet z ...barby... o malowaniu paznokci? Odpowiedz Link Zgłoś
majaa31 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.08.06, 22:39 Nie czuj się jak dziwoląg i nie uważaj,że to nienormalne.Wejdz na kafeterię i woisz sobie w wyszukiwarce hasło-"stare dziewice".jest co czytać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aroden Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 17.08.06, 15:52 normalne, to nie jest w tym sensie, ze zdarza sie raczej rzadko. Nie oznacza to jednak, ze jestes w jakis posob gorsza. Rozumiem, ze zapewne ustawialas kiedys "wysoko" poprzeczke w stosunku do wartosci parnera. A czy nie myslalas o tym, by pewnego dnia zrezygnowac z tej poprzeczki (lub ja obnizyc), by zobaczyc po prostu "jak to jest" ? Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 18:35 ja cie nie osadzam, przeciez masz jeszcze sporo czasu przed soba wiec- do boju. znam kobiete, jest o 20 lat starsza od ciebie... i coz, zdaza sie:( w twoim wypadku tlumacze to sobie brakiem czasu na milosc przez pogon za wyksztalceniem, pozniej praca. no coz corka bylego premiera (ktorego to prosze zgadnac :) ) tez ma 30 lat i co? Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 20:36 uświadom sobie rusałko, że już tyle samo żyjesz na świecie z funkcjami rozrodczymi co bez. Coś jednak musi byc nie tak. zapach, uroda, obleczenie, mental.....wybieraj Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazsercem42 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 22:21 Jak najbardziej normalne.Ciesz się, taka kobieta to skarb dla prawdziwego mężczyzny, wbrew pozorom tacy jeszcze są.Napewno nie tu! Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 22:28 To nie tak, że nie miałam okazji uprawiać seksu - otrzymałam niejedną propozycję. Niestety taki, co mogłby być i kochankiem i kumplem w jednym jakoś się nie trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.08.06, 22:49 beda:):) glowa do gory Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 19.08.06, 18:18 Depresyjna, ja myślę że ty masz jakąś blokadę :) Wiadomo że najtrudniej zacząć, potem już jakoś idzie. Nie czekaj na księcia z bajki tylko jak ci się facet podoba, jest miły i jak cię dotyka czujesz dreszcze to się daj ponieść tym emocjom. I cała filozofia. To jest po prostu naturalne. Najgorzej to jest się tak zakleszczyć i trwać :) Nie wiadomo po co. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 00:14 Dreszcze w obecności faceta poczułam 2 razy w życiu. Jak sie zakochałam od 1- szego wejrzenia mając naście lat (niestety bez wzajemności), po raz drugi jakies 4 lata temu ale facet chciał tylko mnie "zaliczyć", także ostatecznie nic z tego nie wyszło. A w ogóle w życiu zakochałam się jeszcze kilkakrotnie ale szybko mi przeszło. Najbardziej działali na mnie wspomniani wyzej panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 00:57 Co to znaczy w obecności? Siedział od ciebie 2 metry obok? Chodzi mi o dreszcze przy bliższym kontakcie. Jakiś kontakt fizyczny. Jak nie czujesz z tego przyjemności przy żadnym facecie to masz chyba blokadę na maximum. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 01:11 A czy napisałam, że nie odczuwam przyjemności? To juz nadinterpretacja. Miałam kontakty fizyczne z tym ostatnio poznanym - obejmowaliśmy się, całowalismy, dotykalismy ale nie uprawialismy seksu (nie odbywalismy stosunku). Miałam chęc na coś więcej, bo było mi z nim naprawdę dobrze ale niestety zorientowałam sie, że dla niego to tylko przygoda. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 22:11 A ty nie możesz potraktować 1 razu jak przygodę? Bo wiesz, czekac na księcia to można i do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.08.06, 00:11 I co mi przyjdzie z tego pierwszego razu z facetem, który ma mnie gdzies? Czym to się rozni od zrobienia tego z przygodnym partnerem po pijaku? Chciałabym go przezyc z facetem któremu choc troche na mnie zalezy (nie wymagam wielkiego uczucia) - cóz poradze, że takiego nie poznałam. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.08.06, 09:20 zgadzam sie, ten pierwszy raz musi byc cudowny bo bedziesz go wspominac. i zadne po pijaku... Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.08.06, 10:41 No nie mów że nigdy żadnemu facetowi nawet trochę na tobie nie zależało? Nie chodzi o przygodnego partnera ale faceta którego trochę znasz - możesz znac i dobrze - którego lubisz, do którego masz zaufanie, który lubi ciebie i nawzajem sie sobie podobacie na tyle aby byc atrakcyjni w takiej sytuacji. Mój 1 raz był z takim facetem, z tym że on za mną strasznie łąził a mi się nie podobał, ale chciałam miec to za sobą i w ogóle byłam ciekawa. No i ok. Nie przeceniałabym znaczenia 1 razu, dla mnie to nie miało większego znaczenia. Znaczenie miało wiele lat później gdy się zakochałam. Ale gdybym nie zrobiła 1 razu wtedy musiałabym jak ty czekac do 30 :) I bardzo się cieszę że poznałam tą sferę życia 10 lat wcześniej, nie ma sensu z tego co normalne i naturalne robić problemu. Seks to częśc życia dorosłych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.08.06, 11:02 "searena napisała: Seks to częśc życia dorosłych ludzi. " niestety od pewnego czasu juz nie tylko doroslych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.08.06, 11:37 searena napisała: > No nie mów że nigdy żadnemu facetowi nawet trochę na tobie nie zależało? Nie > chodzi o przygodnego partnera ale faceta którego trochę znasz - możesz znac i > dobrze - którego lubisz, do którego masz zaufanie, który lubi ciebie i nawzajem > sie sobie podobacie na tyle aby byc atrakcyjni w takiej sytuacji. Mialam i mam kumpli ale oni nie skladali/ją mi tego typu propozycji (zresztą mają dziewczyny). Ci co składali liczyli na chwilowe ulzenie sobie, nic to wspolnego z sympatią nie miało. I co, uwazasz, że seks z kims takim może być przyjemny, a tym bardziej 1-szy raz? Jak masz swiadomośc, że facet Cię traktuje jak gumową lalę, a po wszystkim się nawet nie odezwie, bo bedzie szukac następnej do przelecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
banan123 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 19.08.06, 20:03 Ja spotkałam swojego faceta w wieku 35 lat i był on moim pierwszym i ....pewnie ostatnim.Nie przejmuj sie tym,nie szukaj usilnie ,tylko żyj normalnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 19.08.06, 20:13 nie czyn niczego pochopnie. przyjdzie czas to znajdziesz tego jedynego:) bo najgorzej jak bedziesz szukac "dla rodziny"- bo co oni o mnie pomysla. trafisz zle i bedziesz nieszczesliwa, wiec nie biegaj za pierwsza lepsza miloscia... Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 00:08 A czy ja szukam? Tylko czasem mi trochę smutno, że nie miałam okazji spróbowac tego, z czym moi równieśnicy są już od dawna obyci. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 00:15 obyci a szczesliwi? Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 00:23 Częsc tak, częsc nie (choc oczywiscie się z tym nie obnoszą, stwarzają pozory idealnosci swych związkow). Wśrod znajomych jestem własciwie jedyną osobą, która nie ma partnera. Na co dzien mi to nie przeszkadza, gorzej jak mam ze znajomymi isc na imprezę czy sylwestra - będą same pary, więc co? Mam isc sama? Chyba powinnam sobie poszukac paczki, w której przewazaja liczebnie single. Odpowiedz Link Zgłoś
annqaa Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 20.08.06, 11:00 czy ja wiem? czy pomysl o samych singlach jest dobry... jak spotykasz sie z ludzmi co sa parami, to tez chcesz jak oni. a jak bedziesz wsrod tych co sa singlami, no cos- sadze ze nie wyjdziesz z tego. tyle sie mowi- ze singiel ma lepiej w zyciu, poukladane i sam do wszystkiego dochodzi... nie trac nadziei i szukaj milosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 normalne jako naczesciej spotykanie 15.09.06, 19:17 w takim sesie to nei ejst normalne normalne jest dopuszczanie do bezsesownych nieskoenergrtyvznych kontaktów zkóre drenują kobiecie wartość nadzieję i znaczenie czynów Odpowiedz Link Zgłoś
agunia_29 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.09.06, 00:00 mam taką koleżankę, jest w moim wieku i żyje tylko pracą. wygląda jak Oświęcim bo twierdzi, że nie ma czasu zjeść. a jak od faceta jak róże dostała kiedyś to wyrzuciła do śmieci bo roż nie lubi. olaboga!!! na dodatek jest lekarzem. myslalam, że ludzie na medycynie są mądrzejsi ale mądrość życiowa równa zeru!! ma dwie koleżanki na medycynie z czego jedna od drugiej "lepsza". tragedia!! obie nieco stuknięte i sztywne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejkakubusia Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 16.09.06, 13:57 Możę jest w tym trochę dziwactwa,ale nie aby się przejmować.Przykład-mój przyjaciel do wieku lat 29 też nigdy nie miał dziewczyny.Wrażliwy,dorby chłopak.Pół roku temu się zakochał.Wszystko jest ok,po prostu tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentia79 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.09.06, 00:55 to chyba zjawisko coraz częstsze, ja też nigdy z nikim nie byłam, nawet nigdy nikogo nie miałam, żadnego związku dobrze że ludzie już tak nie zatruwają życia i nie przylepiają łatki "stara panna"...tzn jeszcze mam kilka lat [chyba] na to Owszem, seks mnie intryguje, ale bez jakiegoś uczucia nie dam rady. Najgorsze, że już przestałam wierzyć w to, że jakies uczucie mnie czeka. Stworzyłam jakiś dziwny mur, nie wychodzę do ludzi, a tych co okażą odrobinę zainteresowania, szybko świadomie odstraszam. Boję się. Odpowiedz Link Zgłoś
najstarsza_virgo_na_forum Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.09.06, 02:54 Ja też tak mam, tylko "starą panną" jestem od lat. 33 i pół roku w niezaplanowanej czystości rzuca chyba mi się już na mózg. Do tego stopnia, że jeśli ktoś okaże mi tę odrobinę zainteresowania, to od razu traci na wartości w moich oczach - jeśli marnuje czas na mnie, to znaczy, że na nikogo lepszego go nie stać, więc jest pewnie większą ofiarą losu niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
49latka Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 18.09.06, 03:25 Powiem Ci tak. Ja nie mialam seksu do late 45! Mieszkalam zagranica, gdzie mezczyzni sa do luftu. A anglosaskie spoleczenstwo nie wtraca sie do innych, jest duzo singli itd. Gdy wrocilam do Polski bylo powszechne zdziwienie, ze nie ulozylam sobie zycia, a jak ktos sie dowiedzial, ze nie maialm seksu to poprostu nie wierzyli. Poszlam do psychologa i rece zalamywal ze taka atrakcyjna kobieta traci zycie. Wzielam sprawe w swoje rece. Pomyslalam, ze czas ucieka, jako kobieta jestem coraz mniej pociagajaca i chcialam chociaz zaznac seksu.Nie mialam za duzo wymagan, na poczatek tylko seks. Spotkalam kogos przez internet, kogos kto tylko chcial seks tez. Oczywiscie nie mogl to byc ktos z blizszego otoczenia. Chcialam sie spotykac wylacznie na seks (by nikt o tym nie wiedzial).Spotykalismy sie co jakis czas mowiac sobie szczerze, ze robimy to by sobie ulzyc. Zrobilam bardzo dobrze, bo z wiekiem jest coraz trudniej znalezc parnter nawet tylko do seksu. I jeste bardzo zadowolona. Teraz czuje sie bardziej kobieca i zmyslowa i przyciagam mezczyzn duzo bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kadka5 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 19.09.06, 11:28 Pamietaj: Lepiej zalowac ze sie grzeszylo, niz zalowac ze sie nie grzeszylo Odpowiedz Link Zgłoś
serpentia79 Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 22.09.06, 23:09 "jeśli ktoś okaże mi tę odrobinę zainteresowania, to od razu traci na wartości w moich oczach - jeśli marnuje czas na mnie, to znaczy, że na nikogo lepszego go nie stać, więc jest pewnie większą ofiarą losu niż ja." niestety, mam dokładnie tak samo....:( Odpowiedz Link Zgłoś
kobbieta Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 21.09.06, 13:44 chyba za pozno dla Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
kryzolia Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 25.09.06, 11:16 A po czym to można poznać że nikogo nie miałaś? Uspokój się......Tak samo będziesz wygladała mając po drodze wielu facetów.... Odpowiedz Link Zgłoś
najstarsza_virgo_na_forum Re: Czy to normalne, że kobieta w wieku 30 lat 28.09.06, 01:25 Ale jakby ewentualnie miało do czegoś dojść, to ze zdenerwowania można zapomnieć nawet to, co się widziało na filmach erotycznych - syndrom drewnianej lali murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
braun_f to nienormalne 28.09.06, 01:53 taka stara kobieta bez doznan chemicznych, to patologia seks wplywa pozytywnie na psychike - dosarcza kolejnej perspektywy dla pocieszenia - lepiej juz nie bedzie jestes stara i coraz bardziej pojmujesz swiat negatywnie w seksie zawsze bedziesz odgrywac role "drewnianej klody" a po tym, ze facet nie pozna zes wczesniej nie ciupciala - oplulem monitor... baaa nawet glebokiego gardla mozna naumiec sie z neta/pornoli ale... w sumie jesli nie robilas tego wczesniej, to zapewne jestes w stanie polknac :) i to jest piekne Odpowiedz Link Zgłoś