Gość: Marta IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.03, 14:28 Czym jest dla Ciebie szczęście, czy istnieje jego definicja?Proszę o przemyślenia, refleksje...wszystko co kojarzy Wam się ze szczęściem. Bardzo mi zależy na poznaniu Waszych opinii;0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ami Re: Szczęście IP: 62.29.248.* 12.03.03, 14:43 "szczęście to ta chwila co trwa, niepewna swojej urody..." itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malwina Re: Szczęście IP: *.d1.club-internet.fr 14.03.03, 10:00 coraz to nowe doswiadczenia zycie niesie a ja relatywizuje :-) dawniej byl ksiaze na rumaku, bogactwa i wakacje w palacach z drinkami na plazy a dzis jestem szczesliwa bo ...wyszlam ze szpitala :-) slonce swieci, wiosna idzie, poczucie wolnosci mnie ogarnia - co tu jeszcze chciec ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Szczęście 14.03.03, 10:40 To wracaj szybciutko do zdrowia i już nie choruj! Forum dużo lepiej wygląda z Malwiną niż bez niej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Szczęście 14.03.03, 10:44 Dla mnie szczęściem dzisiaj jest odczuwanie wewnętrznej harmonii. Kiedy wszystko do siebie pasuje i mam wrażenie takiego spokojnego ładu w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: Szczęście 14.03.03, 10:50 dzieki :-) (alez ja nigdy nie bylam chora ! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Szczęście 14.03.03, 11:11 malwinamalwina napisała: > dzieki :-) > (alez ja nigdy nie bylam chora ! :-))) Robiłaś reportaz o zyciu anestezjologów i chirurgów na dyzurze?? :)) Zdrówka! Odpowiedz Link Zgłoś
malwinamalwina Re: Szczęście 14.03.03, 11:34 zgadlas ! :-) a ze bylam wscibska (jak zwykle) to mi sie skalpelem dostalo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamfora Re: Szczęście IP: 195.20.110.* 14.03.03, 13:01 Szczęście to życie zgodnie z sumieniem, w zgodzie ze sobą. Reszta - to tylko dodatki...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Szczęście IP: *.27.120.24.lvcm.com 14.03.03, 16:17 Pamietam wypowiedz Jana Kobuszewskiego na temat szczescia cyt."szczescie to moment, sekunda- bylem w zyciu szczesliwy moze 20 minut".Uczucie szprawdziwego szczescia to naprawde taki krotki moment kiedy czujemy mily ucisk w sercu, czasem lzy napelniaja oczy. Te krotkie chwile pozwalaja na przetrwanie tych "dlugich godzin" stagnacji, frustracji.Nie ma na swiecie ludzi w pelni szczesliwych i nigdy nie bedzie. Sa tylko ludzie , ktorzy potrafia w zyciu "wylapac" jak najwiecej szczesliwych sekund i sa tacy, ktorzy szukajac " prawdziwego" szczescia, starzeja sie i gorzknieja.Trudno byc szczesliwym w dzisiejszym zwariowanym swiecie kiedy tyle zla, cierpienia, niesprawiedliwosci, ale ja staram sie pamietac slowa piosenki Anny German " usmiechaj sie do kazdej chwili , na dzien szczesliwy nie czekaj, bo szybko przeminie czas nim usmiechniesz sie chociaz raz". Odpowiedz Link Zgłoś
kamfora Re: Szczęście 15.03.03, 00:28 Ballada o zwierzętach Był sobie raz zielony las A w lesie sejm burzliwy, Bo zwierząt chór, prowadził spór Co znaczy być szczęśliwym. Więc bury miś, kudłaty miś, Pomedytował krótko: Szczęśliwym być, to miodek pić, I mieć porządne futro. Pracować wciąż i piąć się wzwyż, Orzekła mała mrówka. A ślimak rzekł: mieć własny dom, Z garażem i ogródkiem. Przyleciał kos i zabrał głos, I rzekł niewiele myśląc: szczęśliwym być, to z losu drwić I gwizdać na wszystko. Zasępił się posępny sęp I rzecze zasępiony: A czy ja wiem?... szczęśliwy ten, Kto ma silniejsze szpony. A polny wiatr obieżyświat, Przyleciał z końca świata: Szczęśliwym być, to znaczy żyć, Nie robić nic i latać. Aż wreszcie ktoś na pomysł wpadł Wśród sporów i dociekań: A może by, a może tak Zapytać też człowieka. I właśnie tu, aż mówić wstyd, Skończyła się ballada. Bo człowiek siadł, w zadumę wpadł I nic nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednababa Re: Szczęście IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.03.03, 09:58 ...gdzieś mi się o uszy obiło, że szczęście to zdrowie i krótka pamięć.... ...co to ja chciałam napisać...????? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
anty Re: Szczęście 15.03.03, 18:39 Gość portalu: Marta napisał(a): > Czym jest dla Ciebie szczęście, czy istnieje jego definicja? szczescie to stan ktory czlowiek chcialby przedluzyc w nieskonczonosc. (najczesciej jest to stan ktory czlowiek sobie wyobraza i do ktorego osiagniecia dazy). Odpowiedz Link Zgłoś
gravell Re: Szczęście 15.03.03, 20:49 Szczęście - słowo, w którym zawiera się wszystko to czego pragnę. Miłość, przyjaźń, wewnętrzny spokój, harmonia, spełnienie. To wszystko razem plus coś jeszcze. Coś co spaja to wszystko w jedną nierozerwalną całość. Tworzy z tych uczuć twierdzę nie do zdobycia przez złe siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczesciarz Re: Szczęście IP: 199.71.64.* 15.03.03, 20:55 A moim szczescie byloby zebranie was wszystki pojebki z tego czatu i umieszczenie w osrodku dla pojebancow.Prosze nie mylic ze szpitalem psychitrycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ami Re: Szczęście IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 16.03.03, 09:17 Gość portalu: Szczesciarz napisał(a): > A moim szczescie byloby zebranie was wszystki pojebki z tego czatu i umieszczen > ie w osrodku dla > pojebancow.Prosze nie mylic ze szpitalem psychitrycznym. hm...bardzo ciekwią mnie zawsze takie reakcje... sądzę, że jesteś nieszczęsliwym(ą), sfrutrowanym(ą)i tez nie mniej niż my hihi a kto wie czy nie bardziej potrzebującym w pełni tego słowa znaczeniu:-) pozdrawiam cieplutko szczęściarzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrednababa Re: Szczęście IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.03.03, 13:24 Gość portalu: Szczesciarz napisał(a): > A moim szczescie byloby zebranie was wszystki pojebki z tego czatu i umieszczen > ie w osrodku dla > pojebancow.Prosze nie mylic ze szpitalem psychitrycznym. ..a ja bym się cieszyła gdybyś nauczył się pisać i odróżniać czat od forum.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledka Re: Szczęście IP: 217.153.53.* 17.03.03, 12:03 "Szczescie-to cos do zrobienia, ktos do kochania i nadzieja na cos" autor nieznany Odpowiedz Link Zgłoś