szarylemur Re: marzenia 22.07.07, 03:22 no, mialo byc: czy spelniaja sie wam marzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
fale_morskie Re: marzenia 22.07.07, 05:37 Zależy jakie. Jeśli chodzi o te drobniejsze, tego typu, że coś chciałabym mieć, np. jakąś rzecz, to nagle pojawia się świetna okazja, by ją zdobyć. Co do planów zawodowych i tego typu, to powoli zmierzam do celu i jestem przekonana, że mi się uda. Kiedyś marzyłam, np. o tym, aby mieć przyjaciół i takie tam, no ale dzisiaj już z tego wyrosłam :( Nauczyłam się, że trzeba sobie sprawiać drobne przyjemności, bo to mi pomoże spełnić najważniejsze plany, które głównie zależą od mojego zaangażowania, ale o 'wyższych priorytetach' muszę zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
klopocica Re: marzenia 22.07.07, 11:18 szarylemur napisała: > no, mialo byc: czy spelniaja sie wam marzenia? Mi się marzy ucieczka od toksycznej rodziny. Dzień w dzień o tym myślę. Nawet w pewnym sensie powoli zaczynam to realizować. Odpowiedz Link Zgłoś
iwucha Re: marzenia 24.07.07, 09:17 > Mi się marzy ucieczka od toksycznej rodziny. Dzień w dzień o tym myślę. Nawet w > > pewnym sensie powoli zaczynam to realizować. De Mello napisał, że im bardziej się czegoś wyrzekamy (np. toksycznej rodziny), tym bardziej nas to prześladuje i męczy.... jak to przeczytałam, to jakbym odkryła Amerykę. w ogóle polecam "Przebudzenie" De Mello. Odpowiedz Link Zgłoś
klopocica Re: marzenia 24.07.07, 11:04 Iwucha, może Ty nie wiesz o czym ja piszę. Marzy mi się ucieczka na zawsze. Na tej zasadzie, że wyprowadzam się i nikogo o tym nie informuje. Jadę sobie gdzieś i nie daje nawet znaku życia. Przeraża mnie tylko myśl, iż mogliby mnie znaleźć choćby przez odpowiednie programy telewizyjne. Za polecenie ksiązki dziękuję, może przeczytam. Na razie śledzę "Toksyczni rodzice" Susan Forward. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Zawsze......:) 22.07.07, 07:17 .....jeśli ich realizacja zależy ode mnie;) Bywały też tzw "uśmiechy losu"....zaskakujące i egzotyczne podróże:) Odpowiedz Link Zgłoś
synvilla Re: marzenia 22.07.07, 08:23 Spelniaja sie nawet po latach, tylko wtedy jestem juz inna osoba wiec docieraja do kogo innego:=))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: marzenia 22.07.07, 15:18 no wlasnie o cos takiego mi chodzilo, mniej wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: marzenia 22.07.07, 09:10 Część się sprawadza i zwykle okazuje się, że lepiej wymarzyłam a realizacja nie jest już taka cudowna. Odpowiedz Link Zgłoś
inspirationlane Re: marzenia 22.07.07, 10:56 jest taka znana myśl Oscara Wilde'a: "Kiedy bogowie chcą nas ukarać, spełniają nasze prośby"... i coś w tym jest... Odpowiedz Link Zgłoś
13kotek13 Re: marzenia 22.07.07, 11:08 Nasze marzenia spelniaja sie tylko wtedy, gdy pracujemy nad tym by tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur marzenia2 22.07.07, 15:29 chodzilo mi wlasciwie o to, czy zdarzaja sie wam takie, nieco spoznione, usmiechy przewrotnego losu, spelnienie marzen poniewczasie... wiekszosc ludzi tego nie docenia, na mnie natomiast bardzo pozytywnie wplywaja takie zaskakujace olsnienia, ze lal, oto spadla gwiazdka z nieba, nawet jesli akurat juz nie jest to ta gwiazdka o ktorej kiedys tak marzylam... nic chyba nie zalezy tylko i wylacznie od nas samych... ale skoro czarnowidztwo ma moc samospelniajacej sie wrozby, to - przez analogie- podobnie jest z marzeniami. im lepiej znamy siebie, swoje mozliwosci i ograniczenia, tym nasze marzenia sa' jasniejsze' lepiej skonstruowane. marzenia maja tez pewna moc dopingujaca, sa idealem do ktorego dazymy i jakis procent z tego czego chcielismy osiagamy. tak wiec, pieknych i odpowiedzialnych marzen zycze ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
altinka Re: marzenia2 22.07.07, 15:55 olaboga, a jak ten właściwy facet trafi się jak mój czas biologiczny minie na urodzenie dziecka, to co?? Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: marzenia2 22.07.07, 16:04 to zaadoptujesz sleczego malego wietnamczyka....moze byc? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
szarylemur Re: marzenia2 22.07.07, 16:05 slicznego malego wietnamczyka, mialo byc... Odpowiedz Link Zgłoś
elfi13 Re: marzenia 23.07.07, 06:53 Gdy mocno uwierzysz że marzenia się spelnią...to zawsze się tak stanie.. Ja wiem że coąg wydarzeń przez który przechodzę sluzy temu by dojść do realizacji moich pragnień.. zyczę wszystkim spelnienia ich... Odpowiedz Link Zgłoś