Gość: xyz IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.06.03, 11:22 Zupełnie luźne mam pytanie. Jak mogę nazwać swojego króliczka miniaturkę - samiczka. Za wskazówki dziękuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Malwina Re: Imię.... IP: *.d1.club-internet.fr 26.06.03, 12:26 Kiki Pompon Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 26.06.03, 12:33 Kajtek, Kuba, Ogryzek, Pupil, Łapka, Korek, Lolek Tylko wśród loginów nie szukaj :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mevillian Re: Imię.... IP: *.blich.krakow.pl 26.06.03, 12:44 alfika napisała: > Kajtek, Kuba, Ogryzek, Pupil, Łapka, Korek, Lolek > > Tylko wśród loginów nie szukaj :))) > popatrz na tego kroliczka. Kogo/co Ci przypomina? z kim - czym - najbardziej Ci sie kojarzy? a moze ma jakas ceche, ktora jest dla niego najbardziej charakterystyczna? to moj system nadawania imion zwierzakom, ktore mam u siebie... jedno ma imie "Szynszyl" - jako ze do szynszyli, gdy sie pojawil u mnie, podobny nie byl [marna kepka futra ze smetnym spojrzeniem i atakami paniki] drugie - "Szatan" - gdyz dostalam go od najprawdziwszej satanistki [:)] trzecie - "Ariel" - bo ma skrzydla i waleczna jak lwica. pozdrawiam :> Mevillian PS. mozesz dac mu na imie Mevillian. Mevilliany to przemile i przeslodkie stworzenia o melancholijnym spojrzeniu, upodobaniu do zycia na wolnosci i trawy [siana, zeby nie bylo] i ladnym futrze oraz z duzym poczuciem humoru :) :> Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 26.06.03, 14:08 Gość portalu: Mevillian napisał(a): > alfika napisała: > > > Kajtek, Kuba, Ogryzek, Pupil, Łapka, Korek, Lolek > > > > Tylko wśród loginów nie szukaj :))) > > > popatrz na tego kroliczka. > Kogo/co Ci przypomina? > z kim - czym - najbardziej Ci sie kojarzy? > a moze ma jakas ceche, ktora jest dla niego najbardziej charakterystyczna? > > to moj system nadawania imion zwierzakom, ktore mam u siebie... > jedno ma imie "Szynszyl" - jako ze do szynszyli, gdy sie pojawil u mnie, > podobny nie byl [marna kepka futra ze smetnym spojrzeniem i atakami paniki] > drugie - "Szatan" - gdyz dostalam go od najprawdziwszej satanistki [:)] > trzecie - "Ariel" - bo ma skrzydla i waleczna jak lwica. > > pozdrawiam :> > Mevillian > > PS. mozesz dac mu na imie Mevillian. Mevilliany to przemile i przeslodkie > stworzenia o melancholijnym spojrzeniu, upodobaniu do zycia na wolnosci i trawy > > [siana, zeby nie bylo] i ladnym futrze oraz z duzym poczuciem humoru :) > :> A alfiki mają wszystko wypisane na twarzy, do tego czasem marszczą brwi - matko, już zaczynają się od tego zmarszczki robić :) Chyba nie chcesz mieć pomarszczonego króliczka :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Chloscie 26.06.03, 14:15 jeszcze jeden ( taki ) post, a bedziesz czyscil moj monitor!!:)) Pozdrawiam ubawiona niezwykle Tea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłost Re: Chloscie IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 14:19 <happy:> Tak w ogóle to imie dla psa: wyobrażam sobie, że idę na spacerze i drę się: KELNER!;) pozdrowionka chł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) :))) IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 14:43 Gość portalu: chłost napisał(a): > <happy:> > Tak w ogóle to imie dla psa: wyobrażam sobie, że idę na spacerze i drę się: > KELNER!;) > pozdrowionka > chł. tylko na niego nie pstrykaj, bo da Ci w papę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłost Re: :))) IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 14:52 > > tylko na niego nie pstrykaj, bo da Ci w papę! ;) i napiwka trzeba dawać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) Re: :))) IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:02 Gość portalu: chłost napisał(a): > > > > tylko na niego nie pstrykaj, bo da Ci w papę! ;) > > i napiwka trzeba dawać;) jak kumaty ten król vel kelner to pójdziesz z torbamy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: Imię.... 26.06.03, 15:01 Gość portalu: xyz napisał(a): > Zupełnie luźne mam pytanie. Jak mogę nazwać swojego króliczka miniaturkę - > samiczka. Za wskazówki dziękuje :) Henryk, Ludwik, Polikarp. Albo lama - po wlascicielce? z. PS Czy mozna zalozyc osobne forum dla offtopikowcow? Kisilibyscie sie tam we wlasnym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłost Re: Imię.... IP: *.icpnet.pl 26.06.03, 15:05 > Henryk, Ludwik, Polikarp. > Albo lama - po wlascicielce? > z. > > PS Czy mozna zalozyc osobne forum dla offtopikowcow? Kisilibyscie sie tam we > wlasnym sosie. uuu a skąd tyle niemiłości w taki ładny dzień? chł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) pyt. w humorze do ziemiomorze ;) IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:06 > PS Czy mozna zalozyc osobne forum dla offtopikowcow? Kisilibyscie sie tam we > wlasnym sosie. ja to tak moze niezbyt grzecznie, pytaniem na pytanie: co to znaczy: offtopikowiec? chcialabym powiedziec, ze ja tu nie gderam ;) tylko grzecznie zapytowuję... bo wiecie, po prawdzie to mało tu psychologicznych prawdziwie wątków. jest sporo 'życiowych", to fakt; a posiadanie krolika jest wybitnie życiowe, czyż nie? ;) może off-topic będzie więc każdy wątek psychologiczny? ;) pozdr. koza Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: pyt. w humorze do ziemiomorze ;) 26.06.03, 15:18 sie mu nie spodobał temat, bo nikt nie nazwie króliczka - "glina_mokra" a może po prostu: tuptup ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) Re: pyt. w humorze do Dratewki;) IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:22 szewczyk_dratewka napisał: > sie mu nie spodobał temat, bo nikt nie nazwie króliczka - "glina_mokra" > > a może po prostu: > tuptup > ? Czy Szewczyk vel Drat-eFka ;) odpowiada na posta koziego? jesli tak, to : O SO CHOZIIII?? ;) i kto to jest 'MU' ??? krowa? krolik? pełna zapytowań, nadal stroniąca od gderania, meee:) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: pyt. w humorze do Dratewki;) 26.06.03, 15:25 odpowiedź była ku temu, co się ziemią_w_morzu obtoczył. i humoru nie znalazł, a mimo to postanowił wrzucić swoje trzy gorsze Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: pyt. w humorze do Dratewki;) 26.06.03, 17:55 szewczyk_dratewka napisał: > odpowiedź była ku temu, co się ziemią_w_morzu obtoczył. > > i humoru nie znalazł, a mimo to postanowił wrzucić swoje trzy gorsze nie mam ochoty wchodzic w polemike kilka groszy wyjasnienia wiekszosc fajnych miejsc w necie, gdzie rozmawia sie _o_czyms_ szybko przemienia sie w miejsca gdzie kroluje niesmiertelna Marynia i jej zadek mi sie to po prostu nie podoba mam prawo? z. Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Acha, i jeszcze 26.06.03, 17:57 moze posty off topic oznaczac literkami OT - taka praktyka z list dyskusyjnych? Wybacz, jestem bardzo przywiazana do formy: dobrego wychowania i netykiety, takie socjalne kalectwo, z. Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Acha, i jeszcze 27.06.03, 08:30 Ale super pomysł! Do tej pory nie wpadłam na to, że jak mi się gdzieś, gdzie jestem, nie podoba, to spokojnie mogę zacząć przemeblowanie, rozsadzanie, przesadzanie :))) Do tej pory w takich sytuacjach zmykałam na lepsze grunty. Nie trzeba było?... Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka do ziemiomorze 27.06.03, 11:39 może Ci się nie podobać. Mnie się wiele rzeczy nie podoba. Też to mówię np. Witoldowi, ale się na niego nie złoszczę, czy też obrażam. To miejsce jest fajne od co najmniej dwu lat. I jakoś na razie nic nie spowodowało że stało się dużo gorsze. Rozumiem Twoje przyzwyczajenia, ale i ja mam swoje. Nie wypowiadam się za innych. Sami mogą to uczynić. Ale dalej uważam, że wśród powaznych tematów potrzebne są i takie które Ty uważasz za niepotrzebne. czasami są dni kiedy mozna poświęcić więcej czasu na forum, a czasami kiedy czasu jest mało, to wątki nieinteresujace mogą drażnić. Też to rozumiem, ale staram sie jakos poruszać pomiędzy nimi. Nie ustawiam wszystkich podług mojego wyobrażenia, bo zdaję sobie sprawę, że każdy jest tu równie ważny jak ja. mam nadzieję, że humor jaki czasami udaje sie tu wprowadzić raczej Cię zachęci, a nie vice versa... Pozdr:) Szewczyk Dratefka Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiomorze Re: do ziemiomorze 27.06.03, 15:12 szewczyk_dratewka napisał: Nie chodzi mi o przyzwyczajenia, ale o normy - kazde srodowisko ma takie. U cioci na herbatce nie wypada dlubac w nosie, pijac piwo z kumplami nie odchyla sie elegancko malego paluszka itd Nie chodzi mi o 'powaznosc tematu', ale o merytoryke. Nie irytuje mnie to, ze watek jest nieinteresujacy (widac wyraznie, ze jest), ale to ze nijak sie ma do tematyki grupy. Nie odwolywalam sie do moich upodoban (chociaz tak, o mnie sama mi chodzi), ale do norm, obowiazujacych w Internecie. Mozna na imieninach ciotuni tlumaczyc, ze kazdy ma prawo trzymac palec tam, gdzie akurat ma ochote w dowolnym momencie swojego zycia, ale mi sie jakos ciagle wydaje, ze jesli ktos musi - lepiej niech robi to kiedy go nikt nie widzi. Kontynuujac te kulawa metafore - jesli reszta towarzystwa nie ma nic przeciwko palcowi w nosie - ja prosze o uprzedzenie 'uwaga, dlubiemy teraz', zebym mogla sie odwrocic. Ten temat, nie wart chyba az dwoch watkow, kontynuuje tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=6687190&a=6704084 - znajdziesz tu linki do netykiety i cytaty o tematach na postach. Czy mozemy juz skonczyc te dyskusje? nie ma o co kruszyc kopii, mam wrazenie, z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) Re: Imię.... IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:25 ale mam piekne imię /nieskromnie pisząc ;)/ nazwij króla: Czarowny Czarodziej (bo one, krole, takie czarowne są, ze hej! :) w skrocie CeCe, po domowemu, kolokwialnie czyli: Cycek! hę? Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 26.06.03, 15:30 Gość portalu: meee:) napisał(a): > > po domowemu, kolokwialnie czyli: Cycek! a jak małolat przyjdzie i zacznie wołać "cycek", to myslisz, ze wszyscy będą mieli tylko królika na mysli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) Re: Imię.... IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:34 szewczyk_dratewka napisał: > Gość portalu: meee:) napisał(a): > > > > po domowemu, kolokwialnie czyli: Cycek! > > a jak małolat przyjdzie i zacznie wołać "cycek", to myslisz, ze wszyscy będą > mieli tylko królika na mysli??? Interpretacja dowolna! dobra matka wyciągnie swój i zapoda małemu :))) p.s. pozdrowienia dla Szewczyka! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Avrilllka NIUŚKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.piotrkow.sdi.tpnet.pl 26.06.03, 15:50 NIUŚKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Tak nazywa sie pies 26.06.03, 15:55 ale moze i krolik przezyje jako: FACET :) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) ale on - ten król - jest baba czy chłop??? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 15:57 Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Chlop, Kozo, a Herbatka jak zwykle 26.06.03, 16:03 niedoczytala:) Tea * Juz wiem, skoro kobieta nazwij ja Glamour:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meee:) Re: Chlop, Kozo, a Herbatka jak zwykle IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.06.03, 16:07 tea_time napisała: > niedoczytala:) > Tea > * Juz wiem, skoro kobieta nazwij ja Glamour:) oj toć my w Polszcze jesteśmy, Tiii, a więc: Glejmer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka jaki chłop? czytać trza od początku 26.06.03, 16:12 toż zaczyna się na początku samym, że sam i czka... Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Imię.... 26.06.03, 16:42 Teodor Bazyli Mauryc(-y) cossa (to juz nie propozycja:) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 26.06.03, 16:46 cossa napisała: no przecież to samiczka jest... > Teodor Teodorcia? > Bazyli Bazylia? > Mauryc(-y) Małurycja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Imię.... 26.06.03, 16:49 ojc to mi sie pokickalo - mam dlugi przewod myslowy, wiec podesle cos pozniej ;) cossa szewczyk_dratewka napisał: > cossa napisała: > > no przecież to samiczka jest... > > > Teodor > Teodorcia? > > > Bazyli > Bazylia? > > > Mauryc(-y) > Małurycja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 26.06.03, 16:54 Dratewka:) Na drugie imie proponuje Szewczyk, jakby mu przyszlo do glowy w doroslosci plec zmienic, nie trzeba bedzie nowego watku zakladac:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 26.06.03, 16:58 hm, spoko pewnie jeszcze króliczek ma sierść w kolorze herbacianym ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 26.06.03, 16:59 * Kroliczka nie nalezy dlugo zaparzac:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
cossa Re: Imię.... 26.06.03, 20:00 a wlasciwie to czemu nie? teo moze byc, bazylijka slicznie. od maurycji blisko do marcysi, malwinki, balbinki.. zosia jest ladna i zuza. zapedzic sie mozna, a wlasciciel kjojikaa i tak zrobi swoje ;) cossa szewczyk_dratewka napisał: > no przecież to samiczka jest... > > > Teodor > Teodorcia? > > > Bazyli > Bazylia? > > > Mauryc(-y) > Małurycja ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Imię.... 27.06.03, 02:09 Jak samiczka to może być Tajmiczka, ew. Teosia... ;-))) jmx vel dżem (z innego forum ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Imię.... 27.06.03, 08:16 ja ostatnio staram sie byc trendy dlatego na imie wybralbym takze cos modnego np. aborcja, rezerwa ( rewaluacyjna), beger, samoobrona, unia, preambula, akcesja itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Imię.... IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.06.03, 09:05 Witam Sorry jak kogos urazilam zadajac pytanie na tym forum - jak moge nazwac swojego kroliczka, ktory jest samiczka. Te imiona proponowane przez Was sa b. "zimne" a to mala samiczka - miniatura. Prosze ruszyc szare komorki i wiecej "ciepla" w tych imionach. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 09:49 Gość portalu: xyz napisał(a): > Te imiona proponowane przez Was sa b. "zimne" a to mala samiczka - miniatura. > Prosze ruszyc szare komorki i wiecej "ciepla" w tych imionach. > Pozdrawiam :) Kochana, zostaje Ci w takim razie tylko Gorączka. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 27.06.03, 09:55 alfika napisała: > Kochana, zostaje Ci w takim razie tylko Gorączka. To ja proponuję Pigułkę (na Gorączkę). Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 27.06.03, 10:17 Aspiryna, aaa, to miniaturka, zatem Aspirynka. Jesli imie nie zgadza sie ze swiatopogladem pozostaje Homeopatia:) (...zaczyna sie, moze ja jednak zajme sie praca:) Pozdrawiam:) Tea * Alfiko, nasze mysli chadzaja podobnymi sciezkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 10:54 tea_time napisała: > Mam! > Puszek Okruszek:) > > > Tea No, nie mogę się odczepić, zaraz mi szefostwo bedzie musiało pomóc :))) Ja bym nawet dodała: Puszek Okruszek Co Ma Dwoje Długaśnych Uszek i Łapki Jak Mały Paluszek :))) I W Ogóle Jest Śliczny Jak... Jak...W Zimie Cieplutki Kożuszek! Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Imię.... 27.06.03, 10:55 alfika psycha ci juz na dobre siadla, za duzo forum he he Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 10:58 sdfsfdsf napisał: > alfika psycha ci juz na dobre siadla, za duzo forum he he Och, sdftratatata, autopsję, jak widać, słusznie się ceni :) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 27.06.03, 10:59 alfika napisała: >> Ja bym nawet dodała: Puszek Okruszek Co Ma Dwoje Długaśnych Uszek i Łapki Jak Mały Paluszek :))) > I W Ogóle Jest Śliczny Jak... Jak...W Zimie Cieplutki Kożuszek! Po prostu : Świńtuszek ! Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 27.06.03, 11:01 Szewczyku, ale to imie dla kroliczka ma byc, a nie dla swinki:)) Ziemiomorze zapowiedziala nowy temat, moze...?:) Okropna Tea Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 11:04 Coś mi mówi, że w wykonaniu Ziemiomorze to nie będzie wątek o króliczkach... Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
sdfsfdsf Re: Imię.... 27.06.03, 11:06 alfikatratata jak jeszcze raz usylsze slowo cieplutko, kozuszek, uszek, sraluszek, pierdziuszek to zrobie sie agresywny i zaczne rzucac miesem Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 11:12 sdfsfdsf napisał: > alfikatratata jak jeszcze raz usylsze slowo cieplutko, kozuszek, uszek, > sraluszek, pierdziuszek to zrobie sie agresywny i zaczne rzucac miesem NIE UŻYŁAM SŁÓW SRALUSZEK I PIERDZIUSZEK! I wiem, że przez chwilę miałam włączony capslock!!! PS. Xyz, schowaj królika - słyszałaś, co powiedział sdftratatata! Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 27.06.03, 11:15 Alfiko, to jest kobieta, ow krolik, prosze, zapamietalam:), Sdfsdfsdf z pewnoscia kobiecie krzywdy nie zrobi:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 11:18 tea_time napisała: > Alfiko, to jest kobieta, ow krolik, prosze, zapamietalam:), Sdfsdfsdf z > pewnoscia kobiecie krzywdy nie zrobi:) > Tea Zobaczymy, zobaczymy... Przeczytaj co napisał w wątku o końcu świata... Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 27.06.03, 11:04 tea_time napisała: > Szewczyku, ale to imie dla kroliczka ma byc, a nie dla swinki:)) Ziemiomorze > zapowiedziala nowy temat, moze...?:) No dobra. Może być Dwuuszek? Albo Minikożuszek? Albo Gołybrzuszek? A w sumie to proponuję dla niego (niej) imię : Alibi (by znów nie była Tradycja) Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 27.06.03, 11:13 Nowa propozycja: Moja Wina!:) Wyobrazacie sobie, z jaka empatia spotka sie wlascicielka wolajaca na ulicy za swa podopieczna?:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: Imię.... 27.06.03, 11:16 tea_time napisała: > Nowa propozycja: > Moja Wina!:) > > Wyobrazacie sobie, z jaka empatia spotka sie wlascicielka wolajaca na ulicy za > swa podopieczna?:) > Tea Tea, kawa mi się zalęgła na monitorze :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
szewczyk_dratewka Re: Imię.... 27.06.03, 11:24 i jak ja mam stanąc teraz poważnie przed obliczem szefostwa? co do wołania na ulicy, to proponuje nazwać króliczka : Królowa Ciekawe, kto się obejrzy na słowa : "królowo wróć" Odpowiedz Link Zgłoś
tea_time Re: Imię.... 27.06.03, 11:26 Proponuje w takiej sytuacji nie zapominac o nie mowieniu z pelnymi ustami...:) Tea Odpowiedz Link Zgłoś