tea_time 14.10.03, 12:57 czyli "siedem" grzechow glownych wspolczesnego czlowieka:) 1. Zaniedbanie 2. Zaniechanie. 3. Bylejakosc Tea Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwinamalwina Re: Orzechy do zgryzienia 14.10.03, 13:37 nic juz nie bede zgryzac ! w kazdym razie nie w zyciu zawodowym ! nie w spoleczenstwie ! oni za cholere nie chca wychylajacych sie ludzi - miernosc jest na fali - zrozumialam raz na zawsze. Kryje sie ze swoja jakoscia przed szefami :-) tzn w dalszym ciagu robie swietna robote :-) ale to ukrywam :-) serio Odpowiedz Link Zgłoś
megxx Re: Orzechy do zgryzienia 14.10.03, 13:46 grzechy wbrew pozorom się nie zmieniają, zwłaszcza główne Odpowiedz Link Zgłoś
otryt Re: Orzechy do zgryzienia 14.10.03, 14:17 tea_time napisała: > czyli "siedem" grzechow glownych wspolczesnego czlowieka:) > > 1. Zaniedbanie > 2. Zaniechanie. > 3. Bylejakosc > > Tea Dodam jeszcze jeden, aby zbliżyć się do "7" 1. Zaniedbanie 2. Zaniechanie. 3. Bylejakosc 4. Powierzchowność Myślę,że wynika to w dużym stopniu z narzuconego nam wszystkim tempa życia. Firma wypuszczając jakiś nowy produkt bardziej liczy się z czasem, aby być szybciej niż konkurencja niż z jakością. Ewentualne błędy zostaną usunięte w następnych wersjach. Pozdrawiam Tea :-))) Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
kvinna 5? 14.10.03, 15:23 5. Ciągła pogoń za.. p.s. przyznaję bez..zażenowania - prawie w ten sposób nie grzeszę.. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: 5? 14.10.03, 16:17 Obzarstwo Lenistwo Pycha Lubieznosc Poprawnosc polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Orzechy do zgryzienia 14.10.03, 22:36 otryt napisał: > tea_time napisała: > > > czyli "siedem" grzechow glownych wspolczesnego czlowieka:) > > > > 1. Zaniedbanie > > 2. Zaniechanie. > > 3. Bylejakosc > > > > Tea > > Dodam jeszcze jeden, aby zbliżyć się do "7" > > 1. Zaniedbanie > 2. Zaniechanie. > 3. Bylejakosc > 4. Powierzchowność A dla mnie to wszystko wynika z jednego - z lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girlfriend jest jeden, za to główny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 16:21 niechęć do radości życia :) Odpowiedz Link Zgłoś
kwieto Re: Orzechy do zgryzienia 15.10.03, 23:38 No tak, zwinelas mi watek :( Pomysl ten sam - wyliczyc przywary wspolczesnosci (a wlasciwie wspolczesnego Polaka), tyle ze ja nie wyszedlem od Biblii i siedmiu grzechow, ale od ksiazeczki "A w Patafii nie bardzo" i patafijskiej odmiany przez przypadki, szlo to mniej wiecej tak: Pierwszy łomotnik - kogo, czym? Drugi opluskwiacz - z kim, o kim? Trzeci smarownik - komu, ile? Czwarty niechętnik - po co, dla kogo? Piąty wołacz - O.K! O.K? Szósty podkradacz - komu, jak? Siódmy kiblownik - za co, ile? Co by tu wymyslic dla przecietnego Polaka? Marudnik, Unikacz... Odpowiedz Link Zgłoś