Dodaj do ulubionych

jak poznać czy jestem zakochany (pytam poważnie)?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:29
... we własnej żonie, czy też nie jestem w niej zakochany? Do wypowiedzi
zapraszam zwłaszcza żonatych panów z długim stażem.
Obserwuj wątek
    • malvvina Re: jak poznać czy jestem zakochany (pytam poważn 30.10.03, 10:56
      zakochanym to mozna byc w krajobrazie nadwislanskim i w adonisie z dyskoteki
      zone sie kocha albo nie
      • ola4444 Re: jak poznać czy jestem zakochany (pytam poważn 30.10.03, 11:34
        No i tu sie nie zgodze!
        W zonie tez mozna byc zakochanym, ale przejsciowo,a dlugofalowo albo sie kocha
        albo nie.
        Takze faktycznie pytanie czy sie jest zakochanym w zonie nie powinno pasc, bo w
        takich sytuacjach zawsze wiesz. Ale mozna miec watpliwosci czy sie kocha czy
        nie. Tez je czasami mam - a moze to przyzwyczajenie, a moze to wygoda itd.
        Ale chyba sie niepotrzebnie czepiamy slowek, a czlowiek potrzebuje pomocy.

malvvina napisała:

> zakochanym to mozna byc w krajobrazie nadwislanskim i w adonisie z dyskoteki
        > zone sie kocha albo nie
        >
        • Gość: marta zakochanym byc IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 12:03
          Patrząc w punktu widzenia kobiety byc zakochanym,to początkowy objaw bycia z
          kims,to innymi słowy zauroczenie.a po tym zauroczeniu (zakochaniu) przychodzi
          kochanie (czyli swiadmosc ,ze wlasnie z tą osobą chcesz dzielic reszte
          zycia,potzrebujesz jej w zyciu codziennym,jest niezastąpiona),albo
          znudzenie ,czyli koniec milostki,wygasnięcie..
          a co to zakochanie?To uczucie uwielbienia drugiej osoby,pocenia sie na samą
          mysl o niej,pożądanie,to chęc przebywania w każdej chwili z nią,to wpatrywanie
          sie w nią jak w obraz,to ciągle telefony,komplementy,magiczny stan,nerwy i
          jedna tylko mysl w glowie,ciekawosc i chęć poznawania jej blizej i
          blizej.Wspanialy stan,szkoda ze nie trwa wiecznie.
          • Gość: waw Re: zakochanym byc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:18
            dziękuję za Wasze wypowiedzi, w związku z czym rozszerzam pytanie: po czym
            poznać, że ją kocham? Nie mam wrażenia, że jest niezastąpiona ani że właśnie z
            tą osobą chcę dzielić resztę życia... jednak czy to wystarczy by stwierdzić, że
            się jej nie kocha?
            • Gość: waw Re: zakochanym byc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:23
              dodam jeszcze, że nie mam odczucia, że nie mam przed nią tajemnic (a takie
              odczucie było kiedyś do innych kobiet jak byłem zakochany że hej)
              • malvvina Re: zakochanym byc 30.10.03, 12:44
                wyjedz na szesc miesiecy do pracy za granice i napisz nam wrazenia

> dodam jeszcze, że nie mam odczucia, że nie mam przed nią tajemnic (a takie
                > odczucie było kiedyś do innych kobiet jak byłem zakochany że hej)
              • Gość: marta Re: zakochanym byc IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.03, 18:30
                daj czasowi czas.Widac ,ze gubisz sie w myslach czy ją kochasz czy moze
                nie.,dlatego własnie potrzebujesz czasu.To co napisales nie świadczy jeszcze
                ze ja nie kochasz itp.Nie zastanawiaj sie za duzo nad tym.Nad miloscią nie
                mozna sie zastanawiac,ona jest.Jesli jest ci z nią dobrze,to bądz z nia i
                ciesz sie.
                Trudno jest mowic o milosci,porownywac do starych uczuc.Jak kazda osoba ,tak i
                kazde uczucie jest inne wiec nie stosuj powownan..
                Myslę ze terazniejsze uczucie jakie zywisz do tej osoby jest bardziej
                dojarzale.
          • ann.k Re: zakochanym byc 30.10.03, 12:39
            Z punktu widzenia kobiety... A mężczyzny? Co mężczyzna definiuje
            jako "zakochanie"?
    • Gość: girlfriend Re: jak poznać czy jestem zakochany (pytam poważn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 12:48
      o zakochaniu świadczy wysoka częstotliwość myślenia o delikwentce oraz pociąg
      do robienia rzeczy dziwnych (w tym durnia z siebie na różne sposoby).

pzdr życząc zakochania :)
    • Gość: jar Re: jak poznać czy jestem zakochany (pytam poważn IP: 195.136.33.* 30.10.03, 18:50
      jesli powstaje pytanie to znaczy, ze nie jestes, co nie znaczy, ze nie mozesz
      byc za chwile...ot po prostu, jak kochasz to nie masz watpliwosci, a jak chcesz
      to rozlozyc na zespol objawowy to znaczy, ze sam siebie chcesz przeonac i
      upewnic, ze jestes...czyli..tak troszku sie oszukac aby moc dokonczyc
      ukladanke:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka