cvalda12 29.01.09, 21:25 jak wyleczyć się z nadrważliwości i niepewności siebie? jak się po prostu wyluzować, myśleć pozytywnie i wiedzieć czego się chce? mim problemem życiwym jest zamartwianie się, które mi rujnuje życie. macie jakieś sugestie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shangri.la Re: jak? 29.01.09, 21:50 Nadwrażliwość jest darem i nie należy się z niej leczyć, ale właściwie ją ukierunkować, rozwinąć w stopniu pozwalającym praktyczne korzystanie z niej dla dobra innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: jak? 31.01.09, 20:39 Nadwrażliwość jest olbrzymim balastem i jest kompletnie dysfunkcjonalne we współczesnym świecie, moja droga. Odpowiedz Link Zgłoś
solaris_38 Re: jak? 30.01.09, 21:59 nadwrażliwość i niepewność to ważne cechy twojego charakteru zanim spróbujesz je zmieniać musisz je poznać studiować zgłębić kilka poziomów dalej niż teraz przeczuwasz kiedy znajdziesz ich korzenie COŚ zmienisz a i sama przygoda poznawcza okaże się wyzwaniem i radoscią zatem poznaj SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
cvalda12 Re: jak? 31.01.09, 00:15 solaris_38 napisała: > zatem poznaj SIĘ > mądre to co piszesz... ale poweidz jeszcze jak to zrobić? jak się poznać, bo ja teraz nawet nie wiem kim jestem. wiele rzeczy jest dla mnie względnych. Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: jak? 31.01.09, 20:40 Zupełnie nie wiesz, kim, jaka jesteś? Nie wiesz, w czym jestes dobra, w czym gorsza? Co lubisz, czego nie? Co jest dla Ciebie priorytetem, a co jest mniej wazne? Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: jak? 31.01.09, 00:19 parę razy dobrze się puścić, tak by dostać spazmów od orgazmu i od razu wzrasta pozytywne postrzeganie rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
cvalda12 Re: jak? 31.01.09, 00:24 taaa.. jasne. wypowiedz w twoim stylu, może wymyślisz dla odmiany coś mądrego i oryginalnego?:) Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: jak? 31.01.09, 00:31 cvalda12 napisała: > taaa.. jasne. wypowiedz w twoim stylu, może wymyślisz dla odmiany > coś mądrego i oryginalnego?:) a przepraszam, w czyi stylu miałby być ? Nadobnym stylu świetojebliwej srali z grila ? Próbowałaś kiedyś ? mieć orgazm jak erupcja etny ? Wątrpię Spróbuj a potem krytykuj Odpowiedz Link Zgłoś
cvalda12 Re: jak? 31.01.09, 00:34 tytus_flawiusz napisał: > Spróbuj a potem krytykuj > a Ty najpierw krytykuj a potem spróbuj. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: jak? 31.01.09, 00:36 cvalda12 napisała: > a Ty najpierw krytykuj a potem spróbuj. sorry, Maleńka zdecydowanie wolę odwrotną kolejność. Polecam ! Nic tak nie podnosi samooceny jak dobre wychędożenie Odpowiedz Link Zgłoś
trumanshow-online Re: jak? 31.01.09, 13:15 > Nic tak nie podnosi samooceny jak dobre wychędożenie Tylko w przypadku, gdy myśli się f*iutem, a nie mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Komedia nr jeden;) 31.01.09, 20:46 Tyfusinka jest kobietą, więc myślenie tym elementem anatomii odpada;) Odpowiedz Link Zgłoś
tlustakrowa Re: Komedia nr jeden;) 01.02.09, 13:17 > Tyfusinka jest kobietą, pozwolę sobie nie uwierzyć nawiasem mówiąc wiele kobiet ma jaja wieksze niż niejeden facet,w związku z tym penisa też mogą mieć ____________________ Jak CO przedstawiasz się mojej rodzinie? Daleki znajomy? Przedstawiasz swoją wybiórczą wiedzę psychologiczną i bardzo dobre umiejętności manipulacji.Robert Cialdini na piątkę opanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
trumanshow-online Re: Komedia nr jeden;) 01.02.09, 14:10 Kolega z sieci. Znany z niewidzenia. Oczywiście, kto nie widzi ten nie widzi Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_flawiusz Re: jak? 31.01.09, 22:22 > Tylko w przypadku, gdy myśli się f*iutem, a nie mózgiem. no może w tym wypadku macicą, a nie mózgiem. Zresztą tak serio, to gó... wiesz o kobietach, łykasz jak pelikan, te wszystkie bezpodstawne hasla, jakimi cie karmią, kobiety z chronicznym syndromem niedopchnięcia ps. "Srali z grila", jest obłąkana, dziś w nocy ukradnę jej mieszkanie przez internet :-), potem tez prze internet ją zgwałcę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lifeisaparadox Re: jak? 31.01.09, 15:49 Zyj tak jakbys urodzila sie sekunde temu.. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Komedia nr 2 31.01.09, 20:49 Sekundę temu.....? Czyli płacz , pieluszki itepe? P.S. Pisanie na publicznym forum zobowiązuje...do myślenia zanim się napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
shangri.la Re: Metafora potwora 31.01.09, 21:25 Off....do potwora; na gw jest 5479 forum. A kysz! Odpowiedz Link Zgłoś
factory2 Re: jak? 31.01.09, 20:38 Rozwijać w sobie pasje. Mieć bardzo dużo różnych zajęć, aby nie zajmować sie ciągłym myśleniem, analizowaniem, skoncentrowaniem na wlasnym ego i stanach emocjonalnych. Znaleźć takie obszary aktywności, w których jesteśmy dobrzy. przyjąć raz na zawsze do wiadomości, że nie zawsze wszystko sie udaje. Okreslić swoje priorytety działania. Realizować cele metodą realizacji celów czastkowych. Mieć wsparcie szczerze oddanych, lubiących nas, lojalnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anaisanais Re: jak? 31.01.09, 22:00 jesli chodzi o nadwrazliwosc to nie wiem, zreszta po co sie leczyc z tego? uwazaj na siebie po prostu, nie wchodz w sytuacje ktore sa nie dla ciebie; pewnosc siebie sie cwiczy, poprzez bycie w roznych sytuacjach, tez stresujacych przez co poznajesz ze dalas rade, ze nie bylo tak strasznie, zacznij cwiczyc, idz do ludzi, rozmawiaj, poznawaj, po prostu rob jak uwazasz, sama poznasz czy to bylo dobre czy nie, pozwol sobie popelnic blad i traktuj to jako lekcje a nie dramat. Zamiast martwic sie dzialaj - jesli cos cie dreczy zajmij sie tym konstruktywnie, zrob wszystko co mozliwe w danym temacie. A jak nic sie nie da zrobic, to odpusc, sa rozne metodu tez medytacja, sport, hobby itp. wiedziec czego sie chce nie da sie dowiedziec poprzez samo myslenie, wchodz w to o czym myslisz i probuj, a przekonasz sie czy to bylo dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś