Gość: oliszka IP: *.tell.pl / *.emaxtel.pl 19.11.03, 14:59 bardzo prosze pomozcie, obgryzam wewnętrzna stronę warg,cały czas, do krwi, i nie moge sie powstrzymać, oduczyć.....co robić? wiem ze to okropnie wygląda ale nie nie mogę przestać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malvvina Re: Obgryzam wargi 19.11.03, 15:05 widze jedno wyjscie : zapisac sie na kickboxing i nauczyc odwracac agresje od samej siebie - walic w innych (w formie sportowej oczywiscie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Obgryzam wargi 19.11.03, 16:25 a może zwykła guma do żucia pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
gravell Re: Obgryzam wargi 20.11.03, 00:17 To chyba problem na forum - uzależnienia:)? Też to mam. Zaczęło sie z 15 lat temu, jeszcze w przedszkolu i trwa do dziś z przerwami kilku lub kilkunasto- miesięcznymi. Ostatnio coraz żadziej ale miałem niedawno taki ciąg tygodniowy, aż mi warga porządnie spuchła-brr. Na szczescie juz mi przeszlo do nastepnego razu pewnie. Jak przestać? Najlepiej byłoby znieczulić warge jakimś zewnetrznym środkiem znieczulającym, takim jak dentyści albo laryngolodzy mają. Odpowiedz Link Zgłoś
seksuolog Obgryzanko 20.11.03, 07:36 Gość portalu: oliszka napisał(a): > bardzo prosze pomozcie, obgryzam wewnętrzna stronę warg,cały czas, do krwi, > i nie moge sie powstrzymać, oduczyć.....co robić? wiem ze to okropnie > wygląda ale nie nie mogę przestać Oczywiscie przyczyna jest nerwowosc, na jakim tle? Usunac przyczyne nerwowosci, ewentualnie zwrocic sie do lekarza Aby pozbyc sie tego odruchu: - zapoznac sie z literatury medycznej z przypadkami raka warg z zdjeciami klinicznymi - obserwowac jak to wyglada w lustrze, lub tez poprosic kogos by to zarejestrowal na video jak odpychajaco dziala ten odruch na otoczenie - rozpoczac kuracje od wyznaczania sobie odcinkow czasu w ktorym swiadomie pilnuje sie by odruchu nie bylo, na przyklad zaczac od 15 minut. - posluzyc sie guma do zucia o silnym smaku np. mietowym czy pieprzowym, w chwili pojawienia sie odruchu brac do buzi gume i zuc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr girlfriend Re: Obgryzam wargi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 14:29 więcej się całować :) Odpowiedz Link Zgłoś