Dodaj do ulubionych

Podręcznik dla dorosłych

20.11.16, 20:49
Drodzy!
Mam nadzieję, że zgrabnie uda mi się zdefiniować potrzebę. Poszukuję podręcznika dla osób dorosłych Business English, ale który nie wchodzi głęboko w tematy ekonomiczne. Czyli duzo tematów ogólnych jak szukanie pracy, tworzenie prezentacji, coś co przyda się każdemu w jego pracy, a mniej tematów dla studentów ekonomii czyli branding, marketing czy ciężkie finanse.
Czy coś polecacie? Dziękuję
Obserwuj wątek
    • baba67 Re: Podręcznik dla dorosłych 21.11.16, 18:42
      International Express-tworzenie prezentacji jest na poziomie intermediate. Bardzo ogarnięte słuchanki. Robiłam z kilkoma osobami i byli zadowoleni.
      • robak.rawback Re: Podręcznik dla dorosłych 27.11.16, 18:27
        nie wiem jakie teraz sa wydania tego ale pare lat temu uczylam z jednej ksiazki international express i byla nudna jak dla mnie. niby taki zwykly sensowny jezyk przedstawiony i normalne rozmowy i przyklady, ale to wsuztsko bylo nudne np jedna czytanka byla o the eden project o ile pamietam. myslalam ze sie wykoncze jak to przerabialam. juz lepiej sie czyta po prostu strone internetowa jakiejs atrakcji turystycznej,
    • wolha.redna Re: Podręcznik dla dorosłych 27.11.16, 20:58
      Mi podchodzi całkiem całkiem The Busness 2.0 C1.
    • anglofil Re: Podręcznik dla dorosłych 03.12.16, 17:53
      Nie ma takiego. International express jest najbliżej, choć fakt, że bywa nudnawy.
      • baba67 Re: Podręcznik dla dorosłych 03.12.16, 18:45
        Bo tez BE biurowy, bo taki oferuje International Express, nie bardzo ma jak być fascynujący.Spełnia oczekiwania i tyle.
        • anglofil Re: Podręcznik dla dorosłych 03.12.16, 22:32
          Wiesz co ale można coś zrobić z jajem. Po prostu w biznesowych nikt na to nie zwraca uwagi. Wystarczyłoby żeby zamiast wyrobu x dać prawdziwy wykres sprzedaży wyrobów alkoholowych w różnych krajach, już by było ciekawiej. Zamiast o firmie x napisać o dobrze znanej. To jest kwestia detali a nuda tych książek wynika z podejścia do tematu.

• baba67 Re: Podręcznik dla dorosłych 04.12.16, 10:43
            Racja, choć w IE inter sa i fajne rzeczy , na przykład o kuchni hiszpańskiej, byl tez unit o charities i wolontariacie, bardzo dobrze zrobiony,to się podobało, wykorzystywałam nawet nie do biznesu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka