Dodaj do ulubionych

pytanie trochę z innej beczki

13.08.18, 19:47
Witam serdecznie, forum podczytuję od dawna i jako, że osoby tutaj piszące jawią mi się jako bardzo pomysłowe dlatego postanowiłam napisać i poradzić sie w jednej kwestii. Gwoli uściślenia tez jestem anglistą, udzielam lekcji prywatnych ale też pracuje w szkole publicznej i właśnie tam dostałam do zrobienia zadanie na nowy rok szkolny, mianowicie mam stworzyć "harmonogram noszenia podręczników", nie dostałam żadnych wytycznych, mam to sobie sama ogarnąć i o ile od strony technicznej wiem jak to zrobić, po prostu tabelka z przedmiotami i klasami od 4 do 8, tak mam mały problem z symbolami, jak to ugryźć? Nie chcę żeby ludzie musieli wpisywać zdaniami, np: "uczniowie nie muszą nosić podręcznika do przedmiotu" etc, wolałabym stworzyć im do tego krótka legendę, no właśnie tylko jaką?, np: X - nie noszą ani podręcznika ani ćwiczeń (do przedmiotów tj.muzyka czy plastyka) NW - noszą wszystko. No nie wiem czy ja dobrze kombinuję, jeśli któraś z was ma jakiś pomysł i zechciałaby się nim podzielić to byłabym bardzo wdzięczna :)

Pozdrawiam,

Lidka
Obserwuj wątek
    • uhuhana Re: pytanie trochę z innej beczki 30.08.18, 19:24
      X jest fajny bo oczywisty, NW troche mniej, takie Nie Wiadomo ;p ile ma byc tych kategorii? Moze najprosciej, krzyzyk (x) i ptaszek v (jesli kategorie tylko dwie)
      • lydiadeetzz Re: pytanie trochę z innej beczki 31.08.18, 20:37
        Hej, dziękuję za odzew :) zrobiłam już, kategorii jest trzy, zostawiłam ten X oraz N/W oraz N/Z czyli noszą zamiennie (albo ustala to n-l albo ustalają sobie w ławce kto kiedy przynosi), moze sie kiedys komus przyda.

Pozdrawiam i życzę sukcesów, samych zmotywowanych uczniów, rzetelnych płatników i jak najmniej stresów w nowym roku szkolnym :)
        • olivkah Re: pytanie trochę z innej beczki 02.09.18, 10:43
          Dobry system, ale lepiej bez ukośnika. Po polsku nie stosuje się ukośnika do tworzenia skrótów. Proponuję X, W, Z.
          • lydiadeetzz Re: pytanie trochę z innej beczki 06.09.18, 19:46
            Hej, dziękuję za trafna sugestię, poprawiłam i harmonogram już funkcjonuje. Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka