pola001 23.11.05, 14:21 Czy ktoś może powiedzieć mi którą z tych książek warto wybrać do 4 klasy podstawówki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baba67 Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 24.11.05, 08:01 Nie znam superkids, Welcome polecam do pracy indywidualnej albo w malych grupach malo cwiczen w kazdej lekcji.Fajna ksiazka jest Sky z cwiczeniami-monostwo roznorodnych cwiczen skutecznie zajmie dziatwe tak, ze nie beda Ci chodzic po scianach. Odpowiedz Link
cytryna76 Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 24.11.05, 15:29 Moim zdaniem Welcome jest bardziej przejrzyste. Z "Superkids" nigdy nie pracowałam, jedynie kartkowałam. Z "Welcome" pracuję - co prawda na prywatnych lekcjach - i sądzę, że ten podręcznik ma wiele zalet. Osobiście jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link
dalila84 Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 02.12.05, 18:23 hmmm ja mam obydwie książki w domu i tak- Superkids jest na dość dobrym poziomie, więc jest moim zdaniem dobra dlA klas które już miały naukę angilskiego, Welcome jest pod tym wzgl.równie dobra ale nie ma polskich tłumaczeń np.polecań czy słówek z tyłu ksiązki a wiem że niektórym dzieciom to przeszkadza...ale ogólnie rzeczbiorąc mnie sie lepiej pracuje z Welcomami bo są bardziej przejrzyste i logicznie podzielone pod wzgl. lekcjii, materiał do ćwiczenia można wziąć z workbooka lub companiona!ja w ogóle jestem fanka express publishing:) ale na prawdę polecam serię Welcome-bardzo przystępna; Superkids niby też dobe ale jak dla mnie trochę "zabałaganione" Odpowiedz Link
testman Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 04.12.05, 09:16 nie znam się zbytnio na uczeniu dzieci, ale mam obie książki i mogę coś dodać. Welcome wydaje się w porządku, ale chciałbym dodać coś na korzyść Superkids: * są nowszym i polskim wydaniem (polskie polecenia, elementy polskiej kultury, polska gramatyka) * zawiera gotowe gry i zabawy dla uczniów (w Welcome'ie nie ma) * cudnowny teacher's book - nawet idiota nauczy dzieci ze scenariuszami Marcina Smolika - do każdej lekcji zaproponowany warm-up, wrap-up i inne ulepszenia Odpowiedz Link
sky81 Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 28.12.05, 23:17 a czy ktos z was ma jakies konspekty do Welcome 2 i mógłby się nimi podzielić? Odpowiedz Link
sunnysmile Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 20.06.06, 20:32 Ja nie lubie ani Super Kids ani Welcome. Dla mnie obie są do kitu. Poza tym przy Welcome dzieciaki się nudzą. Ja używam Winners wyd.Oxford University Press. Jest świetna a w dodatku teraz jest do niej dołączona płyta DVD z filmikami kulturowymi a w ćwiczeniach uczniowie mają zadania do tych filmików. Genialna książka. Nadaje się do klasy o zróżnicowanym poziomie! Jest super. No i polecenia ma w 2 językach, co sobie bardzo chwalę. Odpowiedz Link
iwonab27 Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 24.06.06, 21:29 Ktos poprzednio wymienił Sky i myśle że to dobry pomysł. To jest nowa ksiażka Longmana a ich podręczniki dobre i dzieci je lubia np moi uczniowie uwielbija Friends Ja właśnie skończyłam współpracę z Welcome i bardo sie cieszę, nie znosiłam tej książki. Odpowiedz Link
sunnysmile Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 25.06.06, 10:56 Kilkoro moich znajomych anglistów też nie znosi Welcome. Ciekawe z czego to wynika?;) Jak dla mnie na przykład są one nudne i za łatwe. Poza tym nie ma tam wystarczającej ilości ćwiczeń. A piosenki, które tam są, wydają się być napisane dla 5 latków :) Odpowiedz Link
testman Re: SUPER KIDS CZY WELCOME 25.06.06, 19:29 w nowym roku szkolnym Welcome przejdzie metamorfoze. w ksiazki dla klas 4-6, zrobia sie 2 serie, dla lower i upper primary. chyba duzo nowosci, a nazwa tylko stara z powodów marketingowych (szczegoly na www.egis.com.pl) Sky wygląda dość dobrze (zaznaczam, że nie uczę dzieci) - przynajmniej dla tych dosc madrych. traktuje ucznia duzo bardziej powaznie niz Welcome. Odpowiedz Link