Dodaj do ulubionych

Święcąca się twarz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 11:40
Poradźcie mi proszę jakie cuda mam stosować by wreszcie moja twarz się nie
świeciła? Nie przekroczyłam 30-tki, używam kremu matującego AA Oceanic, ale
po nałożeniu podkładu matującego Vichy nadal się świeci. Co robić? Pudry nic
nie dają. Cerę mam mieszaną, bez podkładu strach wyjść z domu, a o swoich
zacienionych oczkach nie wspomnę... Dziękuję za info
Obserwuj wątek
    • madge_w_k Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 12:07
      Witam,
      spróbuj maseczek hamujących wydzielanie sebum i ściagających pory (np. z
      zieloną glinką AA Oceanic). Poza tym pomagają bibułki matujace (np. Dermika).
      Ja twarz matuję pudrem transparentnym Rimmel - twarz nie przypomina upudrowanej
      maski, a efekt zmatowienia utrzymuje się kilka godzin, w ciagu dnia oczywiście
      poprawiam, ale twarz wygląda naturalnie.
      • Gość: ja Re: Święcąca się twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 12:21
        jest preparat matujacy yves Rocher- taki w tubce. Rewelacja! Sama mam cere
        mieszana i po kilkudziesieciu minutach juz sie swieci :((( Preparat ten
        dostalam w prezencie i to byl strzal w 10! Ja nakladam go juz na makijaz
        • zagubiona_galaktyka Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 12:47

Preparat ten
          > dostalam w prezencie i to byl strzal w 10! Ja nakladam go juz na makijaz

Tzn. na podklad??? Bo ja nakladam na krem i efekt jest mizerny.
          • reni_sca Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 15:33
            ja tez zaczelam na ktem, i fakt efekt byl watpliwy..., potem pomyslalam, ze
            moze warto na makijaz - i w moim przypadku zadzialalo. Mam pol dnia spokoj,
            potem poprawka- tym preparatem i nie musze myslec, ze zle nalozylam puder :)
            • zagubiona_galaktyka Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 15:49
              Jutro sprobuje. Dzieki!
          • reni_sca Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 15:34
            mialo byc krem :)
    • kimmay Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 13:22
      Nie masz jeszcze 30. Ja jestem jeszcze przed 20 i buzka tez mi sie swieci, ale
      ostatnio zachwycil mnie krem Nivea Young. Twarz gladka i matowa. Dobry jest tez
      Vichy Normaderm do skory problemowej, ale Nivea lepszy.
    • Gość: Monika Re: Święcąca się twarz IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 08.01.04, 16:04
      Ja mam podobny problem i naprawde wyprowalam juz chyba wszystko, co stworzono
      co cery tlustej. Na mnie tez nic nie dziala. Zadne kremy (Shiseido, Kanebo,
      Vichy...) ani wynalazki w stylu gabeczki biothermu. Daje potem wszystko moim
      siostrom lub chlopakowi (moja normalne cery) i oni sa zadowoleni.
      Teraz uzywam pudru matujacego (zwykle bez kremu) Ideal matte E. Lauder i w
      ciagu dnia sciagam nadmiar sebym chusteczka matujaca Shiseido. W miare dziala i
      w sumie jestem zadowolona.
      Uzywam kremu nawilzajacego Avene dla cery tlustej - jedyny, ktory calkowicie
      sie wchalania i nie zostawia sladow na skorze. Polecam takze pod makijaz.
      Kupuje sie w aptece. Ma swietny zapach :)
      • vts Re: Święcąca się twarz 08.01.04, 16:31
        Ja też już chyba wszystko wypróbowałam(zarówno z tych droższych:( jak i
        tańszych i potwierdzam to co napisała Monika nic nie działa na 100%, oczywiście
        są lepiej i gozej matujące kremy, ale przy tłustej skórze żaden makijaz nie
        wytrzyma cały dzien(nawet przy fluidzie non transfer)
        Na strefę T polecam pore minimizer- Cliniqua, mati zone T-Yves Rocher, issimat
        Guerlaina i biodermine(a na Shiseido mam uczulenie zaróno na pielęgnacje jak i
        kolorówkę ba nawet na perfumy:(
        i polecam rewelacyjną maseczkę z zielonej glinki Argiletz(w aptekach i sklepach
        zielarskich)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka