misiu_na_patysiu 06.10.09, 14:34 zakupiłam jakis czas temu depilator.i co mnie bardzo zdziwiło to to, że włoski odrastają juz po tygodniu, a nie jak zapewnia producent, że nogi sa gładkie do 4 tyg. jestem zawiedziona, a u Was jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vanesskax Re: depilator 06.10.09, 15:22 nie wyrwiesz wszystkich włosków jednocześnie. wzrost włosa trwa do 4tyg,więc normalne,ze po pierwszej depilacji włosy,które w trakcie depilowania były zbyt krótkie,lub dopiero wydostawały się z cebulek,odrosną. bo to nie są te same,które wyrwałaś tydzień temu. przecież usuwając włoski laserem,też nie kończy się na jednym zabiegu.tak samo z depilatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: depilator 06.10.09, 15:36 Zależy od ilości włosów i ich tempa wzrostu. Ja mam dużo. Po tygodniu jeszcze można wytrzymać. Depiluję co 2 tygodnie. Po 4 tygodniach miałabym juz nóżki jak sarenka... Odpowiedz Link Zgłoś
justynawojcik Re: depilator 06.10.09, 19:07 z autopsji wiem, ze technika depilacji ma duze znaczenie. przede wszystkim peeling. ja robie od dawna domowym sposobem: kawa mielona plus ulubiony zel pod prysznic ewent kropla olejku do kapieli. po peelingu i cieplym prysznicu czekam aby skora wyschla(5minut) i zaczynam depilacje. wtedy sa wieksze szanse ze wlosy sa wyrywane a nie urywane wlasnie - co powoduje szybszy ich wzrost bo urywaja sie przy skorze. dlatego wlos urwany szybciej jest wyczuwalny bo niewiele musi wyrosnac ponad skore a urwany troche dluzszy etap przechodzi. kilka systematycznych depilacji i wszystko sie przerzedzi. Odpowiedz Link Zgłoś