biedrona999 17.11.09, 12:14 Hej dziewczyny, Lubie plywac od czasu do czasu ale ostatnio zauwazylam ze ciagle mi cos wyskakuje jakis dzien po wizycie na basenie. Czy wy tez tak macie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nessie-jp Re: basen i stan skory 17.11.09, 16:25 Wręcz przeciwnie, stan mojej skóry (dekolt i plecy) zawsze się poprawia po basenie... Odpowiedz Link Zgłoś
fioletek Re: basen i stan skory 17.11.09, 16:42 Też mi się to zdarza a przede wszystkim mam bardzo wysuszoną i podraznioną skórę. Dlatego od pewnego czasu przed wejściem do basenu smaruję twarz kremem (najlepiej takim bardziej tłustym)Na róznego rodzaju wypryski znalazłam bardzo dobry srodek -Octenisept w sprayu. To płyn, który przyspiesza gojenie ran ale ma naprawdę duzo zastosowań i jest skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_pl Re: basen i stan skory 17.11.09, 17:00 Dlatego od pewnego czasu przed wejściem do basenu > smaruję twarz kremem (najlepiej takim bardziej tłustym) Czyli dokładnie to, co jest zabronione w regulaminach basenu;) Odpowiedz Link Zgłoś
aeromonas Re: basen i stan skory 17.11.09, 19:59 To ja już teraz wiem, dlaczego pływam w rosole :) Woda w basenie wysusza skórę, ale smarować trzeba PO a nie PRZED. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj_truj Re: basen i stan skory 17.11.09, 20:04 MI też się poprawia - to dziwne, ale chlor działa zbawiennie na wszelkie syfy, które wysuszają się i znikają po pływaniu. Natomiast czyni masakrę na włosach. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: basen i stan skory 17.11.09, 20:08 > Natomiast czyni masakrę na włosach. Ja moczę włosy PRZED wejściem do basenu (normalną wodą pod prysznicem) i na mokre zakładam czepek. Dzięki temu nie nasiąkają już tak bardzo chlorowaną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: basen i stan skory 17.11.09, 22:24 hmm myślałam, że chlorowana woda w basenach to już przeżytek... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: basen i stan skory 17.11.09, 22:59 paulinaa napisała: > hmm myślałam, że chlorowana woda w basenach to już przeżytek... Wake up and smell the chlorine :) Nawet na basenach z wodą ozonowaną jakiś procent chloru w wodzie jest. Ba -- przecież i kranówa jest chlorowana. Odpowiedz Link Zgłoś