Dodaj do ulubionych

Dermabrazja

13.02.02, 20:20
Dziewczyny, czy któraś z was poddała się kiedykolwiek zabiegowi dermabrazji,
czyli głębokiemu złuszczeniu naskórka? Będe wdzięczna za wszelkie info, na czym
to dokładnie polega, czy bardzo ryzykowne, czy boli, ile kosztuje, gdzie sie
robi, no i najważniejsze - czy jest efekt.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Dermabrazja IP: *.14.wu-wien.teleweb.at 14.02.02, 11:33
      Czesc, ja robilam ten zabieg. Skora po zabiegu byla czerwona, nie bolalo, ale
      przyjemne tez nie bylo. Trzeba zrobic pare zabiegow by zobaczyc efekt. Po
      pierwszym razie nie bylo zmiany, po drugim tez nie. Przestalam. Ten zabieg ma
      oczyscic gleboko skore, wygladza delikatne zmarszczki i blizny. Zabieg trwa
      okolo godziny. Najpierw maseczka, potem zabieg (wysysywanie), potem masaz i
      chyba znow maseczka. Zachwycona zbyt nie bylam. Mozliwe ze naprawde potrzeba
      kilka zabiegow by cos bylo widac. Zreszta kobieta z tego gabinetu powiedziala
      ze za mloda na to jestem i nie powinnam tak czesto oczyszczac skory tym
      sposobem. Koszt za jeden zabieg byl okolo 90 euro. Niewiem jak w Polsce.
      Pozdrowienia
    • virge Re: Dermabrazja 14.02.02, 12:37
      Jeżeli chodzi o mikrodermabrazję - faktycznie zabieg należy powtórzyć w
      przypadku istniejących blizn.
      Dermabrazja klasyczna lub laserowa wykonywane są jednokrotnie - nie ma
      potrzeby powtarzania.

Istnieje również możliwość wykonania eksfoliacji - wiele zależy od stężenia
      kwasu glikolowego. Dla osiągnięcia efektu wymagana jest seria około 6 zabiegów.

O dermabrazji, głębokim peelingu chemicznym i eksfoliacji przeczytać więcej
      możesz na stronie www.abc-chirurgii.prv.pl/dermabrazja.html
      • Gość: caroline Re: Dermabrazja IP: 213.17.195.* 14.02.02, 14:21
        Wielkie dzieki za info. Eksfoliację kwasami robiłam, peeling azjatycki tez,
        stan cery poprawił sie, ale tylko na jakis czas, a blizny tak naprawde jak były
        tak są :( Teraz juz nie moge patrzec na siebie bez podkładu. Myslałam właśnie o
        klasycznej dermabrazji, nie mam zdrowia powtarzac tego ileś razy. Czy to drogi
        zabieg?
    • Gość: wiki Re: Dermabrazja IP: *.ds12.agh.edu.pl 15.02.02, 14:21
      Ja chce opowiedziec o zabiegu, któremu sie poddałam nazywa się exoderm i też
      jest to wykonywane dla spłycenia blizn np po tradziku. Rozważałam wiele metod
      miedzy innymi też za pomocą lasera u dr Sankowskiego ale w koncu zdecydowalam
      sie na ten exoderm w Polanicy Zdroju. Zabieg jest drogi (3 tysiace) zreszta
      laser chyba jeszcze drozszy. Balam sie okropnie bo jak cos nie wyjdzie to
      bedzie jescze gorzej niz jest ale trudno juz sie bylo rozmyslic jak
      przejechalam kawal drogi tam. Lekarz jednak mnie zapewniał ze bedzie wszystko
      ok. Zabiegowi temu raczej powinny sie poddawac blondynki bo sa mniejsze szanse
      ze cos by moglo byc nie tak poniewaz brunetki maja wiecej pigmentu i mogly by
      powstac przebarwienia. Musze powiedziec ze zabiegl byl wykonywany u
      profesjonalnego chirurga plastycznego majacego licencje na swoja dzialalnosc i
      na codzien pracujacego w szpitalu chirurgi plastycznej w Polanicy. Zgodzilam
      sie wzieli mnie na sale cos w stylu sali operacyjnej i uspili. W czasie tego
      zabiegu posmarowali mnie jakims plynem ktory silnie poparza czy raczej spala
      wirzchnia warstwe skory. Rano obudzilam sie oklejona jakims specjalnym plastem
      bylam cala spuchnieta na twarzy ale to normalne po czyms takim. Nastepnego dnia
      takze w narkozie zdjeto mi te plastry i zalozono jakas maske, to byl jakis
      proszek majacy na celu by wszystko sie goilo. Tak z ta maska chodzilam (po domu
      oczywiscie) przez 2 tygodnie. Potem sma sobie ja sciagalam smarujac sie
      wazelina aby ta skrupa ktora powstala na twarzy odeszla. Po sciagnieciu tej
      maski bylam czerwona prze ok 3-4 tygodnie. Przez 2 pierwsze tygodnie, po
      sciagnieciu nie wychodzilam z domu bo nie mozna. A potem juz tak tylko trzeba
      byc posmarowanym kremem z wysokim filtrem bo skora jest bardzo wrazliwa. Czy sa
      rezultaty bo glownie o to chodzi, znajomi mowia ze tak ja sama stwierdzam ze
      napewno tez. Osobiscie to chyba za bardzo liczylam na niewiadomo jakie cuda.
      Wkazdym badz razie potem trzeba dobrze skore nawilzac. Bo jest bardzo wrazliw
      niz wczesniej.
      • Gość: klara Re: Dermabrazja IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.02.02, 14:46
        Gość portalu: wiki napisał(a):

> Ja chce opowiedziec o zabiegu, któremu sie poddałam nazywa się exoderm i też
        > jest to wykonywane dla spłycenia blizn np po tradziku. Rozważałam wiele metod
        > miedzy innymi też za pomocą lasera u dr Sankowskiego ale w koncu zdecydowalam
        > sie na ten exoderm w Polanicy Zdroju. Zabieg jest drogi (3 tysiace) zreszta
        > laser chyba jeszcze drozszy. Balam sie okropnie bo jak cos nie wyjdzie to
        > bedzie jescze gorzej niz jest ale trudno juz sie bylo rozmyslic jak
        > przejechalam kawal drogi tam. Lekarz jednak mnie zapewniał ze bedzie wszystko
        > ok. Zabiegowi temu raczej powinny sie poddawac blondynki bo sa mniejsze szanse
        > ze cos by moglo byc nie tak poniewaz brunetki maja wiecej pigmentu i mogly by
        > powstac przebarwienia. Musze powiedziec ze zabiegl byl wykonywany u
        > profesjonalnego chirurga plastycznego majacego licencje na swoja dzialalnosc i
        > na codzien pracujacego w szpitalu chirurgi plastycznej w Polanicy. Zgodzilam
        > sie wzieli mnie na sale cos w stylu sali operacyjnej i uspili. W czasie tego
        > zabiegu posmarowali mnie jakims plynem ktory silnie poparza czy raczej spala
        > wirzchnia warstwe skory. Rano obudzilam sie oklejona jakims specjalnym plastem
        > bylam cala spuchnieta na twarzy ale to normalne po czyms takim. Nastepnego dnia
        >
        > takze w narkozie zdjeto mi te plastry i zalozono jakas maske, to byl jakis
        > proszek majacy na celu by wszystko sie goilo. Tak z ta maska chodzilam (po domu
        >
        > oczywiscie) przez 2 tygodnie. Potem sma sobie ja sciagalam smarujac sie
        > wazelina aby ta skrupa ktora powstala na twarzy odeszla. Po sciagnieciu tej
        > maski bylam czerwona prze ok 3-4 tygodnie. Przez 2 pierwsze tygodnie, po
        > sciagnieciu nie wychodzilam z domu bo nie mozna. A potem juz tak tylko trzeba
        > byc posmarowanym kremem z wysokim filtrem bo skora jest bardzo wrazliwa. Czy sa
        >
        > rezultaty bo glownie o to chodzi, znajomi mowia ze tak ja sama stwierdzam ze
        > napewno tez. Osobiscie to chyba za bardzo liczylam na niewiadomo jakie cuda.
        > Wkazdym badz razie potem trzeba dobrze skore nawilzac. Bo jest bardzo wrazliw
        > niz wczesniej.

Podziwiam za odwagę i determinację...
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka