nene_es 01.03.04, 17:18 poszukuje takiego w wersji pod oczy i na twarz. znacie cos fajnego? podzielcie sie;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: dobry krem z retinolem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.04, 17:20 St.Ives, Reti C Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebe Re: dobry krem z retinolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:08 Hmmm, a Reti C nie jest Vichy albo RoC? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: dobry krem z retinolem 01.03.04, 22:11 owszem- Reti C to krem Vichy. Oprócz niego dobry jest też krem z retinolem St.Ives- ma najwięcej retinolu wśrod krermów w Polsce (ale ostatnio był wyprzedawany, więc może znika z rynku?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: dobry krem z retinolem IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 01.03.04, 22:38 Oprócz niego dobry jest też krem z retinolem St.Ives- ma najwięcej retinolu > wśrod krermów w Polsce (ale ostatnio był wyprzedawany, więc może znika z rynku? Justy, obawiam sie ze tak, w Stanach juz go wycofano, szkoda, bo byl naprawde dobry, lepszy od Reti-C, l'Oreal czy RoCa, ale widac malo popularny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: dobry krem z retinolem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.04, 23:53 no tak- klasyczny przypadek:( jak już firmie uda sie zrobić coś wartościowego, to można byc pewnym, że wkrótce wycofają produkt lub go "udoskonalą"- począwszy od hydrosystemu a kończąc chociazby na Monoi de Thaiti YR Odpowiedz Link Zgłoś
nene_es Re: dobry krem z retinolem 03.03.04, 18:26 Gość portalu: justy napisał(a): > no tak- klasyczny przypadek:( jak już firmie uda sie zrobić coś wartościowego, > to można byc pewnym, że wkrótce wycofają produkt lub go "udoskonalą"- począwszy > > od hydrosystemu a kończąc chociazby na Monoi de Thaiti YR podpisuje sie obiema rekami - juz kilka razy zdarzylo mi sie ze firma sprzatala mi sprzed nosa kosmetyk, do ktorego sie przyzwyczailam, ktory lubilam i sobie chwalilam Odpowiedz Link Zgłoś
nene_es Re: dobry krem z retinolem 03.03.04, 18:23 Gość portalu: BK napisał(a): > Oprócz niego dobry jest też krem z retinolem St.Ives- ma najwięcej retinolu > > wśrod krermów w Polsce (ale ostatnio był wyprzedawany, więc może znika z > rynku? > Justy, obawiam sie ze tak, w Stanach juz go wycofano ooo, to fatalnie, bo wlasnie przeczytalam jego recenzje na wizazu i mi sie wstepnie spodobal. jakis czas temu faktycznie byl w sephorze za ok. pol ceny (chyba 25 zl), moze jeszcze nie pozbyli sie zapasow, sprawdze;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BK Re: dobry krem z retinolem IP: *.tnt39.mia5.da.uu.net 03.03.04, 18:40 Ja tez sie zgadzam z Justy, wycofano serie Dermicea, ktora lubilam oraz jeszcze kilka innych produktow z Dermiki i jeszcze wiele innych. Mam wrazenie, ze retinol stal sie mniej popularny, wszyscy gonia za nowosciami, a preparaty z retinolem do nowosci juz nie naleza, teraz pseudobotoksy budza zainteresowanie, a szkoda, bo retinol byl i bedzie jednym ze skuteczniejszych skladnikow, im dluzej sie go stosuje tym lepsze efekty czyli mozna sie go juz trzymac zawsze od mldosci do poznych lat, dobrze ze kwas retinowy na recepte raczej z polek nie zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_s Re: dobry krem z retinolem 02.03.04, 18:30 To St. Ives tez wycofuja.....? Ja ostatnio slyszalam ze Diminish E.Lauder wycofuja. Niedlugo retinol bedzie tyko na recepte ............ Odpowiedz Link Zgłoś
kewah Re: dobry krem z retinolem 02.03.04, 23:50 Polecam Ci firme Avène, ktora bazuje na wodzie termalnej. Maja game (krem do cery suchej, emulsje do tlustej i pod oczy) o nazwie Ystheal. Wedlug mojego dermatologa (mieszkam we Francji) jest to jeden z lepszych kremow z retinolem. Poradzil mi uzywac tylko na noc - nie nalezy przesadzac z dawkami. Zreszta i tak mozesz odczuwac, ze cos Cie "lekko podszczypuje" - nie przejmuj sie, to raczej normalna reakcja. Nie polecam jednak dla bardzo wrazliwej skory. Pozdrawiam, Ewa Odpowiedz Link Zgłoś