Dodaj do ulubionych

TLUSTE WLOSY- pomocy!

07.03.04, 22:47
Witam wszystkich, ktorzy znaja sposob na ten problem.No wiec mam go od
baaaaardzo dawna, odkad siegam pamiecia zawsze wlosy mi sie szybko
przetluszczaly.Teraz jednak meczy mnie to okropnie, gdyz wlosy mam dlugie
(blond) do tego male dziecko i brak czasu na codzienne mycie:( A niestety
musze je myc codziennie i to rano,gdyz po wieczornym myciu sa tluste juz
okolo poludnia!!!!Wyglada to nieestetycznie ,do tego swiedzi mnie skora
glowy ,jesli ich nie umyje...jednym slowem pilnie potrzebuje jakiejs dobrej
rady.Probowalam wszelkich szamponow,nacierania cebula i chrzanem!!!,mialam
trwala (czego juz nigdy nie zrobie),wszystko to daje krotkotrwale
efekty.Sukcesem byloby juz, gdybym mogla myc wlosy choc co 2 dzien.
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi
Pozdrawiam
Elli
Obserwuj wątek
    • mila25 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 08.03.04, 11:00
      Witaj Elli, i ... nie przejmuj się!. Według mnie powinnaś wypróbować specyfików
      zawierajacych wyciąg z czarnej rzepy (np.firmy Joanna). Jest to warzywo
      wywierające
      bardzo korzystny wpływ zarowno na włosy słabe, przetłuszczające się, delikatne
      oraz skłonne do wypadania i łupieżu.( ja osobiscie próbowałam wyroby Joanny -
      /www.joanna.pl/ - szampon do włosów cienkich i delikatnych skłonnych do
      wypadania oraz odzywkę i niegdyś jeszce istniejący tonik-wszystko z serii
      RZEPA). Powinnaś również stosować dodatkowo preparaty do wcierania w skórę
      głowy i partie włosów które bardziej się przetłuszczają-np. Seboradin Niger
      Firmy Inter-Fragrances-ok.11 zł, lub ziołowy specyfik Herbapolu - Seboren-ok.8
      zł, który pomaga zwalczyć w/w dolegliwości skóry głowy i włosów. W przypadku
      bardziej puszystych końców włosów, stosuj na nie (jesli są bardziej
      suche niż przy skórze)odżywki do spłukiwania. Zapewnią Ci odpowiednią
      pielęgnację tych parti włosów, które są bardziej wysuszone niż te od skóry
      głowy.
      P.S.
      W/w Specyfiki do pielęgancji skóry głowy kupisz (o wiele taniej niz w aptekach)
      w zielarniach, a wyroby Joanny w sklepach/marketach z produktami Joanny.
      Pa,pa
      Monika

• mila25 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 08.03.04, 12:10
      Aha,Elli. Podam Ci jeszce parę adresów stron które pomogą Ci wybrać preparaty
      odpowiednie do pielegnacji skóry głowy i wlosów przetłuszaczających się.
      www.farmona.pl .................-dotyczy lini SEBORAVIT (z rzepą)
      www.i-f.com.pl ..................- dotyczy toniku Seboradin Niger (z rzepą)
      www.joanna.pl .................. - dotyczy całej serii Rzepa
      Znajdziesz tam również porady dotyczące pielęgnacji i sposobów postępowania z
      każdym rodzajem włosów.
      Pozdrowionka
      Monia
      • sunsilk Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 08.03.04, 16:31
        ja tez mam przetluszczajace sie wlosy szczegolnie teraz po zimie jak czape
        nosilam. mi pomogl szampon firmy ARGILETZ. jest to firma z francji, ktora
        produkuje bardzo dobre i stosunkowo niedrogie kosmetyki z glinkami (zielona,
        zolta, biala...). do wlasow przetluszczajacych jest szampon tej firmy z glinka
        zielona, jest super i ladnie pachnie :) kosztuje ok 12zl za 200ml. nie wiem
        gdzie mieszkasz, ale ja kupuje go w warszawie w sklepie drogerii "forte farma",
        ul. swietokrzyska blisko skrzyzowania z nowym swiatem, na przeciwko
        ministerstwa finansow. widzialam tez produkty tej firmy na stoiskach firmy
        kosmetycznej idea25, ktore stoja czasem w centrach handlowych, wiec moze tam
        maja tez.
        naprawde polecam. ja musialam myc wlosy co dwa dni a po tym szamponie nawet
        mylam co 4 i dobrze wygladaly :) tylko trzeba go przez chwile potrzymac na
        glowie, tzn piane z niego :) w czasie mycia
        pozdrawiam
        • elli0 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 08.03.04, 22:15
          Bardzo dziekuje za odpowiedz, wprawdzie mieszkam w Krakowie, ale kto szuka-ten
          znajdzie.Dzieki serdeczne i pozdrawiam.
          Elli
        • madzia773 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 13.03.04, 12:02
          tez używałam ARGILETZ z zieloną glinką i to przez trzy miesiące.Efektu żadnego
          poza kołtunem na głowie od zbytniego wysuszenia końców.Nie mogłam ich tez
          rozczesać dopiero po odzywce.Tak szczerze mówiąc nie wierzę by komukolwiek
          szampon pomógł na łojotok czy wypadanie,bo po pierwsze zawiera detergenty,po
          drugie trzymasz co na głowie najwyżej 3-5 minut po trzecie sam włos jest martwą
          tkanką i dopiero w połączeniu z działaniem od wewnątrz można coś zdziałać.Moze
          nie szampon Ci pomógł tylko zmiana stylu życia albo diety?
      • elli0 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 08.03.04, 22:18
        Wielkie dzieki za zainteresowanie,z pewnoscia wyprobuje owe specyfiki :)no i
        mam nadzieje, ze pomoga!
        Pozdrawiam
        Elli
    • oksana.zarewicz Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 22.03.04, 22:15
      Witam Elli
      Proszę odpowiedzieć na pytanie, jakiego szamponu oraz jakie inne środki
      pielęgnacyjne do włosów Pani obecnie stosuje (interesuje mnie okres ostatniego
      miesiąca)?
      Pozdrawiam
      Oksana
    • oksana.zarewicz Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 29.03.04, 00:27
      Witam
      Jeżeli preparaty pielęgnacyjne do włosów nie odpowiadają obecnym ich problemom,
      to trudno się dziwić, że nie widać pozytywnych efektó po mich zastosowaniu. W
      nie nasilonym łojotoku odpowiednio dopasowany szampon naprawdę jest skuteczny,
      chociaż zgadzam się z Madzią, że nie może on zapobiec przetłuszczaniu się
      włosów w przyszłości, gdyż przyczyna tkwi w zwiększonej aktywności gruczołów
      łojowych i wymaga to leczenia.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • elli0 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 22.04.04, 13:12
        Bardzo dziekuje za odpowiedz.Obecnie uzywam szamponu Seboravit wraz z tonickiem
        (za porada wystepujaca w postach),wlosy sa lsniace ale jednak problem
        codziennego mycia nie zniknal.Na drugi dzien wlosy sa przetluszczone przy
        nasadzie oraz dokucza mi swiedzaca skora jesli ich nie umyje,nie musze
        wspominac o nieestetycznym wygladzie.Czy uwaza pani ,ze w zwiazku z tym
        powinnam udac sie do dermatologa??
        Dziekuje za zainteresowanie moim problemem

Z pozdrowieniami
        Elli
    • justa_79 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 29.03.04, 10:24
      przede wszystkim nie myj włosów gorącą wodą, a raczej letnią. może udaj się do
      dermatologa, możesz mieć np. łojotokowe zapalenie skóry głowy, być może
      potrzebny tu będzie jakiś środek leczniczy, a nie tylko kosmetyczny. kup
      specjalną serię do włosów przetłuszczających się, np. z Farmony (dostaniesz w
      aptekach, sklepach zielarskich). wybieraj odżywki, które trzeba spłukać i nie
      stosuj ich tuż przy skórzy głowy. po myciu płucz włosy naparem z pokrzywy lub
      szałwi.
    • rompiase1 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 01.04.04, 15:45
      Używaż odrzywki ja jestem fryzjerką także moę ci pomuc.Odrzywka musi być do
      przetłuszczających się włosów Sansilk pomarańczowy. To co mogłam ci pomuc.
    • ewax100 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 02.04.04, 19:24
      Tez mam ogromny problem z przetluszczajacymi sie wlosami,nie za bardzo wierze
      ze istnieje na to cos skutecznego.A czy ktos sie orientuje czy jest w sprzedazy
      tzw.suchy szampon?myje wlosy codziennie ale wierzcie juz mam tego dosc.Kiedy
      wymysla cos skutecznego na to?Jakiej uzywacie odzywki gdy wlosy sie
      przetluszczaja od glowy po jednym dniu a konce sa przesuszone/mam dlugie,jasne
      wlosy do pasa i trudno je tak czesto myc/I jescze jedno jaki srodek jest na
      zwiekszenie objetosci wlosow?-moze ta pani fryzjerka podpowie?
      • livett Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 09.04.04, 09:01
        Witajcie!
        Ja też już od dawna borykam sie z problem przetłuszczajacych się włosów.
        Przetestowałam już mnóstwo szamponów, toników do wcierania min. serię Seboradin
        Niger(miałam szampon, odżywkę i tonik - zużyłam po dwie buteleczki) i nic
        poprostu nic nie pomaga. Męczy mnie już troszkę te codzienne,ranne mycie
        włosków - tym bardziej, że nie zawsze mam na to czas (małe dziecko).A nie
        wspomnę już o tym jak wyglądają moje włosy gdy jeden dzień ich nie umyję. Po
        przeczytaniu postu ewax100 też zaczęłam się zastanawiać nad tym czy istnieją w
        sprzedaży tzw. suche szampony. Kiedyś o nich słyszałam. Czy ktoś mógłby
        wypowiedzieć się na ten temat? Czy można gdzieś kupić taki specyfik? Z góry
        dziękuję za odpowiedź.
        Serdecznie pozdrawiam
        • madzia773 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 22.04.04, 14:46
          Znam dwa suche szampony.Mam ten problem co ty,ale po spryskaniu włosów wyglądam
          jakbym wpadła w worek z mąką,po rozczesaniu zalecanym przez peoducenta jest
          trochę lepiej ale nadal widać że włosy są stłuszczone i nie odważyłabym się tak
          wyjśc do ludzi.To znaczy raz przyszłam tak do pracy i dwie koleżanki spytały
          współczującym głosem,czy rana wyłączyli nam wodę w bloku?

Jeden suchy szampon jest firmy "Bilba"Kupisz go w drogerii w przejściu
          podziemnym pod dworcem centralnym prawie naprzeciwko McDonalda za 46z ł
          Drugi nazywa się Klorine i kupisz go w aptece na krakowskim przed koło kościoła
          św. Krzyża.Ten Klorine czy Klorane jest w dwóch wersjach, róznią się chyba
          ziołami.Kosztował chyba 36 zł.

Pozdrawiam i jak wynajdziesz jakiś skuteczny sposób na tłuste włosy Napisz
          koniecznie
    • gluusia Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 28.04.04, 12:29
      Czesc dziewczyny! Od bardzo dawna mam ten sam problem. Uzywalam juz tylu
      szamponow z tej dolnej i tej gornej polki i guzik. Jak sie przetluszczaly tak
      sie... Bylam juz u kilku dermatologow i kazdy z nich wciskal mi jakis szampon,
      ktory i tak nie pomagal. Nie wspomne ile juz kasy na to wydalam. Ostatni
      dermatolog u ktorego bylam powiedzial mi, ze niestety nic sie na to nie poradzi
      i moze to sie dopiero zmienic po "menopauzie". Czyz nie jest to pocieszajace!!!
      Zaznacze, ze mam 25 lat. Na koniec dodam, ze wszyscy dermatolodzy (u ktorych
      bylam) sa do dupy i te ich szampony, zazwyczaj wciskane przez to ze wczesniej
      byl u nich przedstawiciel handlowy i maja za to niezle profity. Sorki, ale taka
      jest prawda. Pozdrawiam :-)
    • ewax100 Re: TLUSTE WLOSY- pomocy! 30.04.04, 22:06
      Wiecie co?mysle ze wszystkie specyfiki zewnetrzne sa mało skuteczne.Mysle że
      problem tkwi od wewnątrz,to chyba jest chora skóra,poprostu łojotok,bo dziwne
      jest ze juz na drugi dzien skóra swedzi,włosy są tłuste od głowy a jak sie
      podrapie to wyraznie skora jest taka jakby powleczona łojem/nawet zapach jest
      niewłasciwy delikatnie mówiac na 2 dzien/.Mysle że to jest brak
      witamin,mikroelementów,moze lekow odpowiednich-ale przyznam ze nie trafiłam jak
      dotad na takiego dermatologa ktory faktycznie chcialby pomoc,jakos kazdy to
      lekcewazy i nie stosuje prawdziwego leczenia.Czy ktos moze korzystał z porady
      dermatologa i ma odmienne odczucia?-bardzo prosze o przekazanie swoich
      doswiadczeń.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka