Dodaj do ulubionych

Miriale - przykre doświadczenia !!

08.03.04, 21:07
Mam bardzo przykre doświadczenia z robienia zakupów w firmie " Miriale".
Tylko raz dokonałam zamówienia, zapłacilam za komplet bielizny, dostałam go ,
stwierdziłam,że w sumie zadna rewelacja i juz nic więcej nie zamawiałam.
Myślałam,że to już koniec moich kontaktów z tą firmą bo ponieważ nic nie
zamawiam, to teoretycznie nic nie powinnam dostawać. Bardzo grubo się myliłam.
Po jakims czasie dostałam od firmy wezwanie do zapłaty rachunku za rzeczy
których nigdy nie zamawiałam, z ponagleniem zapłaty i groźbą naliczania
odsetek, jeśli pieniądze nie wpłyną na ich konto.Byłam zszokowana, odrazu
próbowałam skontaktować się z ich Biurem Obsługi Klienta (do czego firma
zachęca w razie jakichkolwiek watpliwości) z nadzieją wyjasnienia całej
sprawy.
I tutaj kolejna, bardzo niemiła niespodzianka, telefon sprawia
wrażenie "atrapy", czegoś co jest tylko teorią, mimo wielogodzinnych prób
dodzwonienia się jest ciągle zajęty (odłożona słuchawka???). Poza godzinami
pracy firmy odzywa się automatyczna sekretarka, a skrzynka głosowa jest cały
czas zapchana więc z niej też nei można skorzystać.
Firma przysyła kolejne rachunki za niezamawianą bieliznę, z dużymi odsetkami
za tzw zwłokę. Czuję się bezradna, nie wiem czy wysyłanei pism w czymś tutaj
pomoze. Może ktoś ma podobne doświadczenia z ta firmą jak ja. Prosze o
kontakt!!

Obserwuj wątek
    • Gość: gOSIA Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 83.144.70.* 08.03.04, 23:42
      Słuchaj nie przejmuj się ,jesli masz rachunek ,kopię dowodu wpłaty
      pieniędzy ,pokwitowanie od nich za towar jaki zakupiłaś to ok .A tak przy
      okazji wiem jak to u nas wyglądają prawa konsumenta ale polecam Ci szczerze
      znajdź telefon do biura praw konsumenckich i pogadaj z nimi albo lepiej jesli
      dzwonisz non stop do tej firmy i nie odbierają to nagraj się na sekretarcie i
      [powiedz że odpowiednie organa zostały poinformowane i czy jak zrobią im
      insekcję to......itd.
      Jak mają coś na sumieniu to powinno to zadziałać!!!!
      POWODZENIA
      • Gość: gOSIA Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 83.144.70.* 08.03.04, 23:44
        OCZYWIŚCIE CHODZIŁO MI O INSPEKCJĘ --PRZEPRASZAM,mam nadzieję że przestaną Cię
        nękać,wierz mi jeśli masz czyste sumienie to niech oni się martwią ,albo zaszła
        pomyłka ,albo robią to specjalnie z nadzieją na to że zabulisz im,głowa do góry
        i bądź nieugięta---to działa
    • Gość: justa Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 11:02
      tak, jak radzi Gosia, zadzwoń do Rzecznika Praw Konsumenta oraz do Inspekcji
      Handlowej. tam powinni Ci poradzić, co masz zrobić. możesz też chyba złożyć
      reklamację odnośnie ich usług, tzn. wyślij im listem poleconym skargę z opisem
      całej sytuacji, kwitek z poczty zachowaj. jeśli nie odpowiedzą w ciągu 2
      tygodni, zgłaszasz sprawę z kopią swojego listu do Inspekcji Handlowej, która
      już się nimi zajmie. z reguły firma woli sobie nie robić takich kłopotów i w
      ciągu tych 2 tygodni wyjaśnia sprawę. gdybyś rzeczywiście coś zamówiła, mieliby
      zamówienie z Twoim podpisem. a zapewne go nie mają, więc nie mają podstaw, by
      dochodzić tej należności. raczej liczą na to, że się wystraszysz i zapłacisz.
    • Gość: Jakec Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 18:02
      Hm... Nie wiem dokładnie jak to wygląda od strony prawnej, ale w przypadku
      zakupów właśnie w firmie Miriale zamawiając i odbierając pierwszą przesyłkę
      zobowiązujesz sie do odbioru (zakupów) nastepnych ich propozycji....
      Wystarczyło po pierwszej przesyłce wysłać rezygnację...
      • Gość: DD Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.zax.pl 14.04.04, 23:46
        Ja tez już nie chcę korzystać z usług tej firmy. Jutro do nich zadzwonię żeby
        zrezygnować. mam nadzieję, ze się uda. Pozdr
    • Gość: elik23 Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 195.149.86.* 29.03.04, 17:28
      mnie też nagabują, kupiłam 1 komplet zrezygnowałam z dalszych wysyłek,
      zapłaciłam i teraz mi przysłają ponagleni i karę za zwłokę (a już zapłaciłam)!!
      I jeszcze napisali że dalsze wysyłki wstrzymują, a przeciez zrezygnowałam, pani
      przyjęła przez tel. moja rezygnację. Myślała, że na tym się skończy, ale masz
      ci los..........
      PS: Poza tym nie p[olecam tej bielizny!! Majtki strasznie wyblakły i już nie
      wyglądaja jak komplet od stanika!!!
      • vitalia Re: Miriale - przykre doświadczenia !! 29.03.04, 18:27
        Gość portalu: elik23 napisał(a):

> mnie też nagabują, kupiłam 1 komplet zrezygnowałam z dalszych wysyłek,
        > zapłaciłam i teraz mi przysłają ponagleni i karę za zwłokę (a już
        zapłaciłam)!!
        >
        > I jeszcze napisali że dalsze wysyłki wstrzymują, a przeciez zrezygnowałam,
        pani
        > No moje miłe Panie....piszcie tu i zaraz pełną nazwę firmy ,adres
        siedziby,,gdzie przeczytałyście o ich ofercie ,itd. niech wszystkie się
        dowiedzą,że to jakaś ściema.Pralnia brudnych pieniędzy czy coś takiego........
        > przyjęła przez tel. moja rezygnację. Myślała, że na tym się skończy, ale masz
        > ci los..........
        > PS: Poza tym nie p[olecam tej bielizny!! Majtki strasznie wyblakły i już nie
        > wyglądaja jak komplet od stanika!!!
        • Gość: Tasia Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.osiedla.net / *.osiedla.net 29.03.04, 19:09
          Miriale jest częścią firmy DeAgostini, która wydawałoby się jest w miarę
          porządna. Moja mama korzysta z ich usług od jakiegoś czasu i jest b.
          zadowolona. Mam nadzieję, że za jakiś czas wszystko się wyprostuje i będzie
          działać tak jak na zachodzie, czyli: dostajesz informację co znajduje się w
          nastepnej przesyłce do ciebie, jeśli się nie odezwiesz dostajesz zestaw
          podstawowy, jesli zrezygnujesz, nic nie dostajesz (Szwajcaria, Holandia z tego
          co słyszałam od koleżanek)
          ponadto, ich przesyłki przychodzą zwykłą przesyłką bez potwierdzenia odbioru,
          więc generalnie chyba moga nas pocałować w d*pę. Na takiej podstawie nie są w
          stanie Ci udowodnić, że w ogóle jakieś gacie do ciebie dotarły. No i nie mają
          prawa straszyć jakimiś ponagleniami.
          pozdrawiam
          • Gość: ewa Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 81.15.135.* 16.04.04, 17:57
            cóż,okazało sie że to zwykli złodzieje,którzy chcą dorobić się na naiwności
            wynikającej ze strachu i obawy przed kosekwencjami-ja również zamawiałam
            komplet bielizny(po atrakcyjnej cenie,fioletowy,nawet niezły),po jakimś czasie
            dotarły do mnie majtki(3pary-cena ok.68zł.),które odesłałam wraz z pismem,w
            którym zaznaczyłam,iż nie chcę otrzymywać towaru,którego nie zamawiałam.No i
            przyszedł mi rachunek do zapłacenia na kwotę 137.20,-wraz z informacją co sie
            stanie,jeżeli nie dokonam wpłaty.Nie ukrywam,że ciśnienie podskoczyło mi do
            góry,a moje próby dodzwonienia się do biura obsługi klienta spełzły na niczym!
            Mam nadzieję,że listy tego typu uchronią inne naiwne klientki firmy,która
            wyłudza pieniądze!!!jeszcze dziś będę próbować zerwać jakiekolwiek kontakty z
            tą"firmą" przesyłając faxem(który chyba jako jedyny działa!!!)odpowiednie
            pismo.Czekam na więcej informacji na temat Miriale-firmy,od której ciężko się
            uwolnić.pozdrawiam.
      • Gość: Lidia Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 18:57
        Myslę, że frma pod nazwą Miriale właśnie natrafiła na ,,kamień,,.Nie zlożylam
        zamowienia a otrzymałam od tejze firmy ponaglenie zapłaty.Zlodziejska szajka
        zostanie wnikliwie sprawdzona.Drodzy, oszukani klienci nie wpłacajcie pieniędzy
        na konto za towar, którego nigdy nie otrzymaliscie. Odsyłam was serdecznie do
        przepisów prawnych. Wyłudzanie pieniedzy jest przestepstwem!Nie trzeba znac
        prawa aby wiedzieć co z ty tym fantem zrobic. W razie bezradności zachecam do
        spotkania z dzielnicowym.
    • magdziaq Re: Miriale - przykre doświadczenia !! 31.03.04, 12:22
      Serdeczne dzięki wszytkim za info, bo dzięki temu nie wpakowałm sie na kolejną
      minę. :)

Ps. I wcale nie wychodzi tak tanio, chyba mnie urzekły obrazki tej bielizny.
      • soffica Re: Miriale - przykre doświadczenia !! 13.04.04, 22:11
        Ha, ja też miałam skusić się na tą bieliznę!Tę firmę już pewnie prześwietlają,
        bo był o niej program w TV!
    • Gość: asiaim Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.hstl1.put.poznan.pl 14.04.04, 22:38
      Droga Kingo czy mozesz mi napisac co zrobilas z ta firma, ja dostalam list
      zebym zaplacila a bielizny na oczy nie widzialam.W marcu dostalam jakies majtki
      za 68zl i je odeslalam a dzis przyszedl rachunek zebym uregulowala platnosc.Na
      rachunku widniej jakies 3 pozycje do zaplacenia.nie wiem co robic?dzwonilam do
      firmy i nic.Prosze poradzcie mi co robic.Jak mozesz to napisz mi swoj adres
      mailowy do kontaktu.pozdrawiam i czekam na odpowiedz
      • Gość: Annka Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 12:05
        Ja też zamówiłam ale na razie nic się nie dzieje i mam nadzieję, ze tak
        zostanie ale gdyby coś to trzeba z nimi walczyć przecież musi być jakaś
        sprawiedliwość. W życiu nie pomyślałabym, ze De Agostini to oszuści!!!!!!! A
        jednak!
        • Gość: Danuta Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.biot.ar.szczecin.pl 16.04.04, 13:55
          Mam 78 lat i nawet gdybym chciała to nie mogę korzystać z usług firmy, która
          przysyła tak seksowną bieliznę. Wszystkie kierowane do mnie przesyłki odsyłam
          zaraz na poczcie. Ale to nie pomaga. Ciągle przysyłają mi nowe i w ślad za nimi
          faktury i straszą odsetkami. Telefon rzeczywiście jest ciągle zjęty. Naigrywają
          się klientów. Nie wiem już co robić, żeby się odemnie odczepili. Może wreszcie
          ktoś znajdzie skuteczny sposób?
      • Gość: ania Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.04.04, 17:49
        Mam pytanie czy juz cos udało ci sie załatwić z tymi oszustami bo ja mam taką
        sama sytuacje chca zebym zapłaciła za cos czego nie widziałam na oczy.

usiłuje sie do nich dodzwonic ale ciągle jest zajęte, i chyba skontaktuje sie z
        federacją konsumenta

Jak masz juz jakiś sposób to napisz aniaf@aster.pl

Z góry dziekuje
        • Gość: katrina Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 18:55
          ja zamówiłam jeden komplet - przyszedł - zobaczyłam że raczej szajs - w każdym
          razie w stosunku do ceny - i od razu zadzwoniłam do biura obsługi, gdzie
          telefon odebrała pani, która "przyjęła" moją rezygnację z dalszych wysyłek. na
          drugi dzień zapłaciłam na poczcie za to co już dostałam. za miesiąc dostałam
          jeszcze od nich ulotkę ze zdjęciami następnego kompletu bielizny, w stylu "czy
          na pewno rezygnuję, może jednak" i formularzem zamówienia. oferta wylądowała w
          koszu, więcej nie przysyłali. na tym skończyły się moje doświadczenia z tą
          firmą. Widzę że straszne szczeście miałam - może to dlatego że to było bardzo
          dawno, chyba pierwsza oferta, jaką skierowali na nasz rynek - może wtedy
          jeszcze przejmowali się klientami.
    • Gość: loop Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 21.04.04, 12:38
      Chciałabym się zapytać ile średnio czekałyście na przesyłkę? Bo ja zamawiałam
      już ze 2 miesiące temu i nie przyszło,i mam ogromną nadzieje że nie
      przyjdzie!!!!!!!Czy mógłby ktoś mi napisać numer Biura Obsługi Klienta,tak w
      razie czego wart mieć.
      Moja sugestia : może warto by było zadzwonić do Janusza Weissa z Radia Zet...?
      • Gość: zakrecona Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.04.04, 15:23
        Ja czekalam ponad 2 miesiace. W sumie to juz zdarzylam zapomniec,ze cokolwiek
        zamawialam. Zaplacilam za przesylke i zrezygnowalam z kolejnej. Niestety
        dzwoniac do biura obslugi klienta "rozmawialam" z automatem i opcji aby
        zrezygnowac raz na zawsze z ich uslug nie bylo. Moze macie numer pod ktorym
        mozna raz na zawsze zrezygnowac?
        • Gość: ania_star Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: 217.173.195.* 22.04.04, 00:30
          ja tez niestety skusilam sie na 1 komplet. nawet mi sie podoba. przez pare dni
          bezskutecznie probowalam sie dodzwonic do biura obslugi klienta (nr tel 0-22
          6997228) bo ciagle jest zajete. termin powiadomienia o rezygnacji mam dopiero
          na czerwiec wiec bede probowac dalej. Jakby którejś z was udalo sie uwolnic o
          tej "firmy" to bardzo prosze o kontakt ania_star@tlen.pl.
    • Gość: crow Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 24.04.04, 14:54
      Trzeba było najpierw dokładnie przeczytać ulotkę. Jest tam wyraźnie napisane,
      że zamawiając bieliznę godzisz sie na otrzymywanie co 2 miesiące kolejnych
      paczek z bielizną, alby tego nie dostawać należy im to zgłosić listownie lub
      telefonicznie. Nie opowiadaj, że się dodzwonić nie można, ja nie mialam z tym
      najmniejszego problemu. Zadzwoniłam, odmowiłam i mam spokój. Ale co
      najważniejsze najpierw dokładnie przeczytałam ulotkę i wiedziałam co ryzykuję.
      • Gość: Kaśka Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.ec.pl / *.ec.pl 04.05.04, 21:55
        hej dziewczyny! Cieszę się że tu trafiłam, teraz przynajmniej wiem czego mogę
        się spodziewać po tej firmie. Jak na razie zamówiłam u nich komplet bielizny, na
        ktory czekam juz ponad dwa miesiące! Raz udało mi się do nich dodzwonić i bardzo
        uprzejma pani powiedziała, że na przesyłkę należy czekać DO 6 TYGODNI!!! Tak
        więc czekam i aż miskóra cierpnie, gdy pomyślę o tym, co mnie jeszcze czeka ze
        strony tej firmy!!!
        • Gość: Marta Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.czerniakowska.pl / *.elnetplus.waw.pl 13.09.04, 22:14
          Hej! Ja złożyłam zamówienie na bieliznę w lutym i od tamtego czasu nie ujrzałam
          na oczy tej bielizny. Czytając Wasze listy zauważyłam, że jednak większość
          dostała ten pierwszy komplet, pewnie z ulotki dołączonej do któregoś z babskich
          pism. Ja nie. A dziś, jest środek września (!), otrzymuję informację o tym , że
          mam zapłacić ponad 110 zł za coś, czego nigdy nie otrzymałam! Czy ktoś w końcu
          poradził sobie z tymi oszustami? Czekam na maile i pozdrawiam (pyza8@tlen.pl)
          • Gość: goska Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.siec2000.pl 16.09.04, 00:31
            ja dzis dostałam "rachunek" na 99,40 ...nie dostalam zadnej przesylki, ale
            faktycznie zamówienie złozylam w lutym w glamour....ulotke czytalam dokladnie i
            jestem pewna, ze nie bylo tam nic o zobowiazaniu sie do kupna nastepnych
            rzeczy ....w kazdym badz razie jest przepis, ze nikt nie moze nikogo zmuszac do
            nastepnych zakupów, jezeli chodzi o sprzedaz wysylkowa, to konsument nawet po
            odebraniu towaru ma prawo zwrocic towar przed uplywem 10 dni .... ja mam zamiar
            zlekcewazyć te przesylki, a jezeli nawet przesylka przyjdzie (pol roku
            spózniona) to i tak jej juz nie dobiorę ...będe wdzieczna, jezeli ktos jeszcze
            opisze swoj final 'afery' z miriale
            • Gość: ags2 Re: Miriale - przykre doświadczenia !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 08:23
              Tez mialam przyjemnośc dostac od nich rachunek na kwote 110 zł. Fakt wysłałam w
              lutym zamowinie, ktore nigdy do mnie nie dotarło. A jakis czas temu dostalam
              jakies pantalony w rozmiarze L, ktore natychmiast odesłałam z informacją ze
              sobie nie zycze przesylek, ktorych nigdy nie zamawialam.
              Nie zamierzam rowniez zbytnio przejmowac sie tym rachunkiem. Jesli udowodnią mi
              fakt ze towar otrzymalam i odebralam nie ma problemu zapłace,ale nie ma takiej
              opcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka