masia27 09.03.04, 18:11 Justy, to troche nieurodowe pytanie, ale czy mozesz potwierdzic informacje, ktora uzyskalam w jednej z aptek, ze masc Pevisone (Cilag) zostala wycofana z importu i nie bedzie juz mozna jej kupic? z gory dziekuje masia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justy1 Re: do Justy 09.03.04, 21:33 na pewno był jakiś poważny problem z tą maścia. jutro sprawdzę co jest grane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: do Justy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 10.03.04, 10:10 mam analogiczne pytanie odnośnie kremu Delfen ;) Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: do Justy 11.03.04, 16:24 justy1 napisała: > na pewno był jakiś poważny problem z tą maścia. jutro sprawdzę co jest grane Justy, podciagam do gory, moze udalo Ci sie czegos dowiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do Justy 11.03.04, 16:27 cierpliwosci, właśnie miałam pisać. Pevisone: "brak dostaw do Polski"'. wyglada na to, ze producent po prostu zrezygnował z naszego rynku. Delfen: to samo, już od dawna zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: do Justy 11.03.04, 16:32 dzieki za wiadomosc a czy jest jakis srodek zastepczy? Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do Justy 11.03.04, 16:37 nie ma dokładnego odpowiednika, ale znalazłoby się kilka preparatów łączących środek przeciwgrzybiczy ze sterydem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: do Justy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:45 dzięki za info, odpowiednika pewnie nie ma? bo w żadnej aptece nie mogli mi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do Justy 11.03.04, 16:46 nie ma odpowiednika w kremie. są tylko globulki zawierające ten sam składnik- nonoxynol-9. patentex oval oraz kolpotex. Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: do Justy 11.03.04, 16:51 Justy, ja pytam o Peviosne, a Ty chyba piszesz o Delfenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: do Justy IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 16:55 masia, odpowiedź do Ciebie masz wyżej! :) justa, dzięki, niestety, globulki są paskudne w użytkowaniu ;) szkoda, że nie ma nic z kremie... Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do Justy 11.03.04, 16:56 > Justy, ja pytam o Peviosne, a Ty chyba piszesz o Delfenie? napisałam dwa posty- osobno o pevisone i osobno o delfenie- przyjrzyj się :)) Odpowiedz Link Zgłoś
masia27 Re: do Justy 11.03.04, 17:04 slepa jestem :) dzieki! czy mozesz mi jeszcze napisac jakie to srodki? bo mam recepte na Pevisone, a w aptekach tylko slysze, ze tego nie maja, ale nikt mi nie proponuje nic w zamian Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: do Justy 11.03.04, 17:12 masia27 napisała: > aptekach tylko slysze, ze tego nie maja, ale nikt mi nie proponuje nic w zamian nic dziwnego. na taką receptę możesz dostać tylko DOKŁADNY odpowiednik, a taki nie istnieje. powinnaś wrócić do lekarza, zeby zalecił cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś