gucia.2 25.07.10, 18:38 macie jakiś pomysł co z tym zrobić? DAM SOBIE RADĘ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupa_87 Re: pękają mi pięty 25.07.10, 21:43 Kosmetyczka, a potem regularna tarka i krem z mocznikiem - polecam Oxedermil Oceanica - tani i dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
gucia.2 Re: pękają mi pięty 26.07.10, 18:43 Iwonko -robię to codziennie i nic nie pomaga; może to brak jakichś witamin? Odpowiedz Link Zgłoś
dixi Re: pękają mi pięty 26.07.10, 14:19 bardzo dobrze mi się sprawdził krem neutrogeny do stóp z 10% zawartością mocznika; Odpowiedz Link Zgłoś
gucia.2 Re: pękają mi pięty 26.07.10, 18:44 i faktycznie problem zniknął? wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-maria2 Re: pękają mi pięty 26.07.10, 19:17 wymocz co jakiś czas we własnym moczu w miseczce. A codziennie pumeks lub inny ścierak i gęsty, tłusty krem (możesz spać w cienkich skarpetkach bo upał się skończył). To się może wydawać śmieszne, ale NAPRAWDĘ pomaga. To stara metoda przedwojennych murarzy, którzy nie pracowali w rękawiczkach, a cegła i wapno - wiadomo - wyżerają skórę.Jeśli chodzi o krem to polecam tani a znakomity Ziaji gęsty w dużym zielonym słoiku. Odpowiedz Link Zgłoś
lola_frik [...] 29.07.10, 03:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
przed_nami najpierw kosmetyczka 01.08.10, 10:19 Sama tej twardej skóry co się nagromadziła nie usuniesz. Kosmetyczka się jej pozbędzie i później będzie łatwiej pielęgnować. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: pękają mi pięty 01.08.10, 12:45 pękające pięty to także mój problem:( mnie pomaga jedynie krem Scholla na pękające pięty, skutecznie i szybko:) niestety problem znika tylko wtedy, kiedy pięty regularnie smaruję, bez smarowania pięty potrafią pękać do krwi:( Odpowiedz Link Zgłoś
shine-is-one Re: pękają mi pięty 01.08.10, 13:36 Przy tendencji do rogowacenia i pękania stóp, powinnas regularnie robic pedicure, tylko taki profesjonalny u manicurzystki. Zwykłe kremy i tarki nie pomogą. To taki dodatkowy zabieg, ale raczej mało skuteczny. Pomiędzy zabiegami mozesz stosowac np masć z witamina B, lub dernilan( do kupienia w aptekach za grosze). Jestem pewna (bo jestem manicurzystka), że po takich zabiegach nie poznasz wlasnych stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: pękają mi pięty 01.08.10, 18:19 "powinnas regularnie > robic pedicure, tylko taki profesjonalny u manicurzystki" a co manicurzystka, czy pedicurzystak /jak zwał tak zwał/ zrobi więcej niż można zrobić tarką, pumeksem....i co to znaczy regularnie?co tydzień?, dwa?, co miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
shine-is-one Re: pękają mi pięty 01.08.10, 18:46 adwarp napisała: manicurzystka, czy pedicurzystak /jak zwał tak zwał/ zrobi więcej niż możn > a > zrobić tarką, pumeksem....i co to znaczy regularnie?co tydzień?, dwa?, co miesi > ąc? Takie pytanie świadczy tylko o tym, że nigdy nie miałaś/eś profesjonarnego pedicure. Tak zrobi lepiej. Obrazowo: Tarka, czy pumeks tylko "gładza" skórę w porównaniu do ściągnięcia ja aparatem. A jeżeli ktoś ma bardzo zrogowaciałą skóre to tarka pomoże jak umarłemu kadzidło. Co do częstotliwosci to ustali to manicurzystka, ale zwykle co 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: pękają mi pięty 01.08.10, 22:49 codziennie tym na sucho www.totallythebomb.com/wp-content/uploads/2010/01/Ped-Egg.jpg po tym wygladz pumeksem, tez na sucho, nakremuj. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb kremy z mocznikiem... 02.08.10, 09:34 wybór zarówno w drogeriach, jak i w aptekach olbrzymi. Z aptecznych warte uwagi ; Dernilan (występuje jako krem i jako maść cena ok. 10-13 zł), płyn do pękających pięt Dermesa - ok. 20 zł, a także cała seria ProPedia... Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: pękają mi pięty 02.08.10, 09:45 Jakikolwiek krem jest dobry, byle stosowany regularnie. Przynajmniej w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
hugo43 Re: pękają mi pięty 02.08.10, 09:48 podobno pekajace piety moga byc jednym z objawow chorob tarczycy.slyszalyscie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
allicia.2 Re: pękają mi pięty 03.08.10, 23:19 mi pomogły takie skarpetki żelowe z Gel Smartu nasączone specjalnym żelem z olejkami (kupuję w Polsce w internecie). Nakładam je sobie codziennie na noc i nie ma porównania z żadnymi kremami. Można je nawet prać. Odpowiedz Link Zgłoś