Dodaj do ulubionych

!!!! pryszcze !!!!

22.03.04, 13:28
pomóżcie mi. nie wiem co robić. mam bardzo dużo pryszczy na plecach. wstydzę
się rozebrac przy chłopaku. jest to dla mnie bardzo uciazliwy problem. nie
moge zalozyc bluzek na ramiaczkach na dyskoteke. ten problem nasila sie w
zimie. w lecie kiedy jest slonce i moge sie opalic - pryszcze znikaja. jednak
to tylko okolo 2 miesiace w roku! co mam robic? moze znacie jakies sposoby,
przetestowane na usuniecie pryszczy?

Dzieki za pomoc! Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: Anita Re: !!!! pryszcze !!!! IP: *.local.pl / 62.233.187.* 22.03.04, 13:47
      A moze pojdziesz do kosmetyczki, by ci oczyscila plecy. Poza tym polecam
      witamine A+E w kapsulkach. Ja mialam problem z pryszczami na czole, odkad
      regularnie zazywam wit A, mam problemy bardzo rzadko, prawie wcale.
      • Gość: Blanka Re: !!!! pryszcze !!!! IP: *.dial.de.easynet.net 22.03.04, 14:12
        tabletki anty:)
        • blubla hm 22.03.04, 14:42
          no tak, ale po tabletki anty musze isc do ginekologa... a ja wole cos domowego
          • Gość: gOSIA Re: hm IP: 83.144.70.* 22.03.04, 21:43
            kUP SOBIE SKINOREN 20% W TEJ CHWILI BEZ RECEPTY[PROŚ O KREM BO JEST TEŻ
            ŻEL],najlepiej abyś poszła do dermatologa może to po prostu zakażenie
            potne ,czasmi też dzieje się tak od bluzek skóra się zapoci i stąd robi się
            zakażenie.Dobry jest aknefug zawiera minimalne ilości estradiolu który działa
            antyandrogennie ale ten specyfik jest na receptę.
          • Gość: mim Re: hm IP: 217.11.141.* 23.03.04, 11:47
            oj co ty musi miec za syf tam na dole skoro masz taki awers do lekarzy
            pryszcze na plecach to nic ....
    • Gość: niezdecydowana Re: !!!! pryszcze !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.04, 21:48
      Tez borykalam sie z takim problemem. W moim przypadku przeszło z wiekiem ale
      co sie naklnelam i nawstydzilam to moje. Dermatolog przepisywał mi davercin
      (antybiotyk na spirytusie do stosowania punktowego) i Metronidazol(albo jakos
      tak) no i wyszlam z tego koszmaru. Poprzedniczki słusznie o ubraniach pisały-
      staraj się nosić bawełne, skóra powinna oddychać:)

Pozdrawiam
    • blubla Re: !!!! pryszcze !!!! 23.03.04, 10:25
      dzięki wszystkim!!!!
    • Gość: Lena Re: !!!! pryszcze !!!! IP: 193.0.69.* 23.03.04, 13:22
      Wiem co czujesz,ja mam ten problem od kilku lat...slonce wcale tak dobrze nie
      dziala-po powrocie z wakacji wszystko sie tylko nasila.Ja chodze do lekarza juz
      od dawna,robie wszystko jak nakazuje ale caly czas mam jakies krostki (choc
      jest lepiej niz bylo0.teraz postanowilam na diete-staram sie nie jesc czekolady
      co czasem jest trudne,pije duzo wody mineralnej,zeby wszystko co szkodliwe
      wyplukac z organizmu.Od 10 dni biore tabletki skrzypowita(na skore,wlosy i
      paznokcie) i pije codziennie bratek-mam wrazenie,ze po tych 10 dniach jest
      lepiej,skora stala sie gladsza i delikatna.Poza tym zaczelam uzywac balsamu-
      zawsze wydawalo mi sie,ze jak moja skora jest przesuszona od roznych masci to
      dobrze ale zdalam sobie sprawe,ze w ten sposob bedzie regolowac swoje
      nawilzenie wieksza produkcja loju czyli kolejnymi krostkami!Tak wiec po
      balsamie tez jest lepiej:)Generalnie polecam Ci wizyte u lekarza dermatologa:)
      Zycze powodzenia:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka