Dodaj do ulubionych

ile kalorii ????????????????????????????

IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 25.03.04, 18:16
Czesc :)
Prawie codziennie rano wstaje o 7 a ide spać miedzy 12-2 w nocy, jakie jest
moje zapotrzebowanie kaloryczne ? I ile powinnam jeść kalorii jeżeli mam
zamiar schudnąć 2-3 kg w przeciągu ciut ponad tygodnia ?
prosze o odpowiedzi

p.s przegladałam różne tabele kaloryczne w necie , ale zazwyczaj dane są
nierealne.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwka Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.wroc.zigzag.pl 25.03.04, 19:14
      zapotrzebowanie kaloryczne zależy m.in. od wieku ,wagi i aktywności.
    • Gość: goha Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 19:19
      2-3 kg w ciągu tygodnia wydaje się niewiele, ale to 8-12 w ciągu miesiąca.Dieta
      ograniczającą ilośc kalorii to raczej nierealne, musiałabyś się
      głodzić.Normalnie żeby chudnąć 2-3 kg na miesiąc musisz jeść 1000- 1500 kalorii
    • Gość: Observer Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.04, 19:30
      Tak duzy spadek wagi (2-3 kg w tydzien) oznacza, przynajmniej w moim przypadku,
      tydzień głodowki - niestety. Czyzby u Ciebie bylo inaczej?
    • Gość: margo Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.04, 21:12
      Zapotrzebowanie kaloryczne to 23 kcal na kilogram pozadanej wagi ciala. Czyli
      np. jesli chcesz wazyc 60 kg mozesz jesc 1380 kcal - to jest zapotrzebowanie
      dla kobiety o malo aktywnym trybie zycia, czyli takiej ktora wiekszosc czasu
      siedzi.
      Zrzucenie jednego kilograma oznacza niedobor kaloryczny ok. 7 tysiecy kcal.
      Moim zdaniem, w ciagu tygodnia mozna schudnac 2-3 kilogramy, ale jesli
      zarzucisz diete, wroca w nastepnym tygodniu :(
      Diety na szybkie schudniecie znajdziesz w specjalnym dodatku Claudii, wszystkie
      takie opiewaja na jakies 1000-1200 kcal maksymalnie
      • Gość: mara Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 25.03.04, 21:35
        hmm... nigdy tak dogłębniej nie zastanawiałam się ile 'realnie' można schudnąć
        w tydzień. Mam dwie koleżanki, które w ciągu dwóch tygodni schudły 5 kg.
        Zrobiły sobie konkurs, ktora schudnie więcej, lub która nie przerwie diety. Z
        tego co pamiętam to jadły dużo, ale mało treściwe jedzenie (nie jadły mięsa,
        jadły dużo ważyw /głównie marchewki/ i owoców /jabłek/ i czasami jakiś jogurt
        light popijając wszsytko herbatkami ziołowymi lub wodą mineralną niegazowaną.
        Nie wiem ile kalorii jadły dziennie, ale zapewne nie za wiele. Mi sie wydaje,
        ze taka dieta osłabia organizm. Dodam jeszcze, że potem nie zauważyłam u nich
        efektu jojo. Nie mam możliwości z nimi porozmawiać, bo wyjechały na miesiąc i
        nie mam z nimi kontaktu a w trakcie gdy się odchudzały mnie to zbytnio nie
        interesowało, ale za to teraz bardzo mi zależy aby zrzucić te 2-3 kg właśnie w
        troszke ponad tydzien :)

Jeżeli macie jeszcze jakieś rady to chetnie posłucham. Jeśli nie to odezwe sie
        za tydzień i napisze co z tego wynikło ;] pozdrawiam serdecznie
        Mara
      • Gość: mara Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 25.03.04, 23:27
        czy 23kcal to nie za mało jak na kilogram wagi ?
    • Gość: ja Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 23:32
      odwiedz www.grubasy.pl
      tam sa:

podane zapotrzebowania kaloryczne dla kobiet i mezczyzn ze wzgledu na rodzaj
      wyk. pracy
      przydatne diety
      po zarejestrowaniu mozesz ustalic sobie menu itd

sama zaczynam diete w kwietniu :)
      chce schudnac ok 4kg i stracic troche zbednego tluszczu ...
      • Gość: patkag Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: 81.15.189.* 26.03.04, 11:04
        www.kalkulator.friko.pl/kalkulator.htm
        www.kalkulator.friko.pl/kalkulator1.htm
        Jeżeli chcesz skorzystać z alternatywnego kalkulatora ukrytego pod Linkiem nr
        2 - a nie znasz swojego poziomu tkanki tłuszczowej - powinieneś najpierw
        zajrzeć do tego postu:

"Mierzymy poziom tkanki tłuszczowej"
        www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=123556
        Pomoże Ci on w określeniu procentowej ilości tkanki tłuszczowej w Twoim
        organizmie - które to dane będą Ci potrzebne do Linku nr 2.

info przytoczone z www.sfd.pl

pozdrawiam

P.
        • Gość: K. Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.mtvk.pl 26.03.04, 11:58
          Kliknelam na te linki i jeden kalkulator wyliczyl mi tkanke tluszczowa na 22%,
          a drugi na ponad 30%... To chyba jakas sciema.
    • Gość: K. Re: ile kalorii ???????????????????????????? IP: *.mtvk.pl 26.03.04, 11:50
      Nie wiem, jak Wy to robicie, ze chudniecie 3 kg w ciagu tygodnia! U mnie jest
      to absolutnie niemozliwe, nawet przy bardzo skromnym odzywianiu :( No chyba ze
      w ogole nic bym nie jadla, ale takich "diet" to wole nie stosowac...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka