Dodaj do ulubionych

postanowiłam się nie malować

05.10.10, 21:15
Będę używać tylko maseczek oczyszczających 2 razy w tygodniu, (Na zabiegi oczyszczania do kosmetyczki nie chodze, bo wiekszosc dermatologów je odradza.) czasami przemywać twarz rumiankiem, na noc używać oliwkowego kremu ziaja a na dzień nivea soft. Rezygnuję z różu, korektora i tuszu do rzęs zamiast tego zainwestuję w sport i zdrową dietę. Mam 23 lata - powoli moja twarz zaczyna nabierać charakteru.

Co Wy na to?:)
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 05.10.10, 21:27
      mając 23 lata pewnie taka pielęgnacja jest ok,potem może byc różnie.a co do malowania to ja osobiście nie rozumiem,lekki makijaż zawsze jakos dodaje wyrazistości...teraz większosc kosmetyków kolorowych ma też działa pielegnujące i chroniące-np.przed promieniowaniem uv.niewiele z nas wygląda fajnie całkowicie bez makijażu,niestety.
      • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 05.10.10, 21:40
        Nie muszę być wyrazista. Chcę mieć zadbany wygląd a makijaż mi do tego nie jest potrzebny.
        • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 05.10.10, 21:42
          Zapytałas co my na to,to napisałam.
          • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 05.10.10, 21:46
            dzięki
            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 02:48
              pomylilas brak makijazu z dbaniem o skore, to wszystko.

Minnie
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 11:24
                A co to dbanie ? Zdzieranie skóry 2 razy w miesiącu u kosmetyczki? Nakładanie kremów za 200zł, po których odstawieniu skóra wygląda o wiele gorzej niż przed ich stosowaniem? Mama mojej koleżanki ma 50 lat , zawsze używała tylko kremu nivea i ma świetną cerę. Natomiast cera osób które chodzą regularnie do kosmoteczki wygląda sztucznie. Ciekawa jestem jak te osoby będą się starzeć. Przypuszczam , że będą zmuszone robić coraz więcej zabiegów, btoksów itd. i będą wyglądać coraz bardziej sztucznie.
                • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 11:43
                  a Ty założyłas ten wątek żeby wywołac dyskusje czy żeby usłyszec nasze zdanie? brak makijażu to nie jest dbanie o skóre,ja się maluję codziennie,u kosmetyczki nie bylam w zyciu,kremów uzywam róznych,raz tańszych raz droższych i skóre mam w dobrym staniem,nie wyglądam na swój wiek.nie malowanie się nie ma nic wspólnego z dbaniem o skóre.wręcz przecwinie,bo stosując np.pudry mineralne chronisz i dostarczasz skórze minerałów.ogólnie tak jak napisalam makijaz teraz ma w większosci pielęgancyjne właściowsci wiec jego brak to żadne dbanie o skóre:)
                  wystarczy troche umiaru we wszystkim i jest ok.żadna skrajnośc nie jest dobra.
                  • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 23:58
                    a Ty założyłas ten wątek żeby wywołac dyskusje czy żeby usłyszec nasze zdanie?

Ona zalozyla ten watek no mysli ze odkryla Ameryke - nie poszperala w wyszukiwarce
                    to nie w e ze takich watkow "nie uzywam makijazu... itd",
                    albo "moja mama ma 50 lat i cale zycie uzywa tylko kremu nivea a jej kolezanka kremow za 500zl i wyglada na 100 lat itd" jest juz tysiace.

Minnie
                    • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 07.10.10, 00:03
                      wredna baba
                      • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 07.10.10, 06:10
                        wredna baba

wredna??? bo powiedzialam prawde?
                        przeciez jak tylko ktos powie ci co mysli ale nie zgadza sie z toba, to zaraz go atakujesz.
                        od razu widac ze zrobilas z gory pewne zalozenie i przyszlas tylko sie 'posierdzic'...

Minnie
                        • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 07.10.10, 12:54
                          minniemouse napisała:

> wredna baba
                          >
                          > wredna??? bo powiedzialam prawde?
                          > przeciez jak tylko ktos powie ci co mysli ale nie zgadza sie z toba, to zaraz
                          > go atakujesz.
                          > od razu widac ze zrobilas z gory pewne zalozenie i przyszlas tylko sie 'posier
                          > dzic'...
                          >
                          > Minnie
                          >

Pragnę zauważyć, że Twoja powyższa wypowiedź nie zawierała odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie w pierwszym poście.
                          • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 08.10.10, 00:22
                            Pragnę zauważyć, że Twoja powyższa wypowiedź nie zawierała odpowiedzi na pytanie zadane przeze mnie w pierwszym poście.

a ja pragne zauwazyc ze wyzywanie kogos od "wrednych bab" rowniez nie zawiera
                            odpwiedzi na pytanie w poscie. ani pierwsze, ani drugie ani ostanie .... :)

Minnie
        • ktoztowie Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 20:11
          jeśli podobasz się sobie bez makijażu to super:) niektóre dziewczyny w ogóle nie potrzebują się malować, bo są piękne z natury. ale jeśli od czasu do czasu, gdy będziesz miała na to ochotę pomalujesz się, to ci przecież nie zaszkodzi.
        • laracroft82 Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 15:29
          annarazdwatrzycztery napisała:

> Nie muszę być wyrazista. Chcę mieć zadbany wygląd a makijaż mi do tego nie jest
          > potrzebny.

a czy delikatny makijaz juz skresla zadbanie ??? bez przesady
    • nothing.at.all Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 08:18
      A proszę Cię bardzo. Ja uważam, że delikatny makijaż nie zaszkodzi:). A za dbaniem jest oczywiście bardzo.
    • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 11:54
      maseczki oczyszczające - tak, odpowiednie na pewno pielęgnują /sama używam 1 lub 2 x na tydzień/

czasami przemywać twarz rumiankiem
    • jarka63 Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 15:51
      Moim zdaniem makijaż jest częścią tzw.zadbanego wyglądu.
    • jagoda_pl Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 17:58
      Od sportu i zdrowej diety rzęsy nie zrobią się ciemniejsze;)
      • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 18:11
        niestety:(może wtedy miałabym większą motywację do cwiczeń;)
    • cafe_justysia Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 20:58
      Ja zaczęłam, się malować tak na poważnie chyba w wieku 20 lat :) Jak widzę swoje zdjęcia z okresu nastoletniego to do tej pory zastanawiam się dlaczego tyle zwlekałam :)
    • pochodnia_nerona Re: postanowiłam się nie malować 06.10.10, 21:51
      No zależy, jak czyja cera znosi nivea soft i ziaję oliwkową, bo dla mnie oba te kosmetyki były tragiczne, jeden zapchał, a drugi wywołał poważną reakcję alergiczną, z obrzękiem twarzy i wysiękami.
      Z nadmiaru kosmetyków kolorowych warto zrezygnować, bo potrafią nieźle uczulać. Ja też maluję się teraz oszczędniej, niż w wieku 23 lat, co spowodowała, niestety, alergia, ale od czasu do czasu pozwolę sobie na coś więcej, niż tusz i kreskę na powiece.
      Ale fakt faktem - lekki makijaż potrafi zdziałać cuda ;-) Tak więc pochopnie nie należy rezygnować ze wszystkiego :-)
    • pretensjaa Re: postanowiłam się nie malować 07.10.10, 01:36
      na noc używać oliwkowego kremu ziaja

Fajna jest 'lekka formuła'.
    • milkajolka Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 11:29
      no wiesz mozna sie nie malowac ale na specjalne okazje czasem trzeba
      moim zdaniem wazniejsze sa wlosy musza byc zadbane i czyste!
      www.studio-mody.com.pl/upiecie-z-warkoczem/
      • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 16:21
        to zdjęcie...OMG...coś strasznego.
    • sabriel Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 16:31
      A nie można to wszystko pogodzić? Przecież można uprawiać sport, zdrowo się odżywiać, kłaść maseczki i się delikatnie malować.Z resztą w wieku 23 lat to nie trzeba wiele robić, aby dobrze wyglądać, poczekaj jeszcze 10 lat.
      • el-li Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 19:13
        Zawsze mówię, czyń tak abyś była szczęśliwa. Jeżeli niepomalowana będziesz szczęśliwa, to sie nie maluj. Taki Twój wybór, ale tylko Twój. Tak jak w reklamie ikei. Ja podkreślam-maluję sobie oczy i jestem zadowolona-szczęśliwa jak patrze na siebie w lustrze. Na urlopie sie nie maluję (upał-morze)za to wcześniej robię hennę na rzęsach. Czasami słysze, że ktoś tam wyglądał bez makijażu okropnie, staro i szok. Taki sam szok, jak nagle 5o letnia kobieta umalowana. Te dwie sytuacje są na równi zauważalne. Cały czas chodzi mi o delikatne podkreślenie urody a nie tapetę. Jeżeli chodzi o kremy to w Twoim wieku jakies lekkie wystarczą, ja lubie bielendę jest tania i dobra, chociaż ......czasami lubie się dowartościować czyms droższym (chociaż nie widze żadnej różnicy) ale to już cudowna kobieca prózność:))) Pozdrawiam
        • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 00:12
          Taki sam szok, jak nagle 5o letnia kobieta umalowana

co to znaczy - "nagle 50 letnia kobieta umalowana" ?????

przeciez bardzo duzo kobiet 50 letnich sie maluje a nawet 60cio 70 letnich i starszych.
          to ze kobieta przez 50 lat sie nie malowala i nagle sie pomalowa to jeszcze nie znaczy ze bedzie wygladac zle.

Minnie
          • el-li Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 11:29
            Chyba mnie żle zrozumiałaś. Chodziło mi o reakcję na widok kobiety, która nigdy sie nie malowała i nagle pomalowała sobie oczy i usta oraz , która się malowała codziennie i nagle przestała. W jednym i drugim przypadku będzie reakcja zdziwienia. Sama mam 50 z większym + i odkąd pamiętam to sie maluję - delikatnie oczy i usta. Traktuję to + kolczyki jak częśc garderoby. Kuzynka 10 lat starsza maluje od zawsze tylko rzęsy i usta i wygląda promiennie i swieżo. Oczywiście odpowiednio do swoich lat. Mniej znaczy więcej. Pozdrowienia
    • jut-ra Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 19:46
      Mam 23 lata - powoli moja twarz zaczyna nabierać char
      > akteru.

A co to znaczy?
      • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 09.10.10, 22:26
        charakter: zespół cech właściwych danemu przedmiotowi lub zjawisku, odróżniających je od innych przedmiotów i zjawisk tego samego rodzaju; wygląd, postać [sjp]

wszystkie dzieci mają gładziutką buźkę a potem pojawiają się zmarszczki i każde dziecko jest inne.
        • ptysiowa_7 Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 13:55
          Charakter to zmarszczki?
          Ja mam 29 lat, nie mam praktycznie zmarszczek i uważam, że moja twarz ma charakter. Gloryfikowanie zmarszczek nie ma sensu moim zdaniem, to po prostu efekt zanikania włókien kolagenowych i elastynowych, nic fajnego;)
          • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 14:33
            ptysiowa_7 napisała:

> Charakter to zmarszczki?
            > Ja mam 29 lat, nie mam praktycznie zmarszczek i uważam, że moja twarz ma charak
            > ter. Gloryfikowanie zmarszczek nie ma sensu moim zdaniem, to po prostu efekt za
            > nikania włókien kolagenowych i elastynowych, nic fajnego;)

Skoro zmarszczki nikogo nie ominą to gloryfikowanie ich ma sens. Kobiety mają dość stresu związanego z wahaniem hormonów. Powinnyśmy mieć dystans do naszego wyglądu, bo inaczej wiecznie będziemy nadąsane.
            • ptysiowa_7 Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 11:44
              Śmierć też nikogo nie ominie:)
              Ja nie przeżywam żadnego stresu związanego z wahaniem hormonów, nie bardzo wiem, o czym mówisz.
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 00:06
                ptysiowa_7 napisała:

> Śmierć też nikogo nie ominie:)
                > Ja nie przeżywam żadnego stresu związanego z wahaniem hormonów, nie bardzo wiem
                > , o czym mówisz.

To miesiączki jeszcze nie miałaś?

www.poradnikzdrowie.pl/psychologia/zwiazki/dwoje-na-hustawce_37076.html
                • ptysiowa_7 Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 11:28
                  Mam od 18 lat:) Ale nie mam żadnych zmian nastroju przed okresem, obrzęków i innych takich. Jak pierwszy raz usłyszałam o czymś takim jak PMS, to byłam bardzo zdziwiona:)
        • nchyb Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 15:30
          > wszystkie dzieci mają gładziutką buźkę a potem pojawiają się zmarszczki i każde
          > dziecko jest inne.

poza chorobami - nie zetknęłam się z dziećmi ze zmarszczkami...
          • nessie-jp Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 15:55
            > poza chorobami - nie zetknęłam się z dziećmi ze zmarszczkami...

Przyjrzyj się uważnie
            • nchyb Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 16:51
              przyjrzyj się uważnie niemowlako, też mają drobniutkeie zmarszczki mimiczne i wygląd buzi chcarakterystyczny właśnie dla siebie.

Jeżeli więc ktoś podkreśla pojawiające się z wiekeim zmarszczki, to chyba ma jednak na myśli te poważniejsze... A takich małe dzieci nie mają.
              • nessie-jp Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 17:20
                > Jeżeli więc ktoś podkreśla pojawiające się z wiekeim zmarszczki, to chyba ma je
                > dnak na myśli te poważniejsze... A takich małe dzieci nie mają.

Mnie chodziło raczej o te zmarszczki mimiczne, które są odzwierciedleniem rzeczywistej mimiki (uśmiechów, grymasów, płaczu) i w taki sposób rzeźbią twarz danej osoby. U malusieńkich (takich larwowatych) dzieci tego nie ma, bo one mają co najwyżej odruchy, nie własną i niepowtarzalną mimikę
                • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 20:31
                  jakbym mialam ciemne rzesy i brwi i to tez pewni bym sie malowala raz do roku, a tak niestety bozia poskapila pigemntu i trzeba sobie rzesy i brwi narysowac hehe. Ja sie nie maluje w wakacje, gdy jestem gdzies po prostu na wyjezdzie, ale na co dzien do pracy bez makijazu jakos nie moge sobie siebie wyborazic. Po pierwsze makijaz dodaje mi wieku i powagi (bez tego wygladam jak dziecko w ubraniu mamy) po drugie do takiego firmowego stroju, spodnicy, marynarki nie pasuje taka naga twarz.
                  • sarling Re: postanowiłam się nie malować 10.10.10, 22:30
                    Pogadamy za 10 lat, czy też tak się z tym "charakteru" będziesz obnosić.
                  • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 00:10
                    lonely.stoner napisała:

> jakbym mialam ciemne rzesy i brwi i to tez pewni bym sie malowala raz do roku,
                    > a tak niestety bozia poskapila pigemntu i trzeba sobie rzesy i brwi narysowac h
                    > ehe. Ja sie nie maluje w wakacje, gdy jestem gdzies po prostu na wyjezdzie, ale
                    > na co dzien do pracy bez makijazu jakos nie moge sobie siebie wyborazic. Po pi
                    > erwsze makijaz dodaje mi wieku i powagi (bez tego wygladam jak dziecko w ubrani
                    > u mamy) po drugie do takiego firmowego stroju, spodnicy, marynarki nie pasuje t
                    > aka naga twarz.

Myślę, że nie "pigment" tu ma znaczenie, ale kształt twarzy, nosa, kości policzkowych, wielkość oczu i ust.
                    • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 01:00

Myślę, że nie "pigment" tu ma znaczenie, ale kształt twarzy, nosa, kości policzkowych, wielkość oczu i ust.

pigment, pigment - bo mozna miec np duze oczy i usta ale blade,
                      i wtedy bez oprawy ani rusz.
                      gole galy bez rzes ?? blade usta zlewajace sie ze skora twarzy???
                      jasne brwi ktorych w ogole nie widac???

cos brakuje ci wyobrazni i edukacji, najwyrazniej.

skonczylas chociaz przedszkole? tak?
                      ledwo- ledwo? za uszy cie przeciagali z klasy do klasy?

Minnie
                      • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 10:54
                        ależ skąd ona jest zdolna tyle, że leniwa;)

co do tych bladych ust i białych gał,:D to trochę ci wejdę w paradę bo przykładowo Ania Rubik piękna jest zarówno bez makijażu jak i w, ma oczy i usta blade ale wielkie i odwrotnie uznana za ikonę stylu i urody Sarah Jessica Parker - nos sporawy oczka malutkie, raczej ciemna oprawa. O pięknie nie decyduje wielkość czegoś tam czy wspomniany pigment czy jego brak. Więc co właściwie? Pewność siebie, tembr głosu, sposób poruszania - seksapil.
                        Jedno jest dla mnie nepojęte co jest złego w makeup DYSKRETNYM
                        • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 09:10
                          Anja Rubik??
                          hmmm, modelke podalas, modelki musza miec silne struktury twarzy,

poza tym ona chociaz blada ma akurat wlasnie wyraziste oczy i w sumie usta tez.

ale jakby nie bylo odrobina tuszu i jasnej szminki nadajac jej kolorytu i glebi
                          dopiero wydobywa te jej urode, zwlaszcza oczu.

a wez np te:
                          media.photobucket.com/image/i%20have%20wash%20out%20face/070589/IMG_4902.jpg
                          oczy ladne ale na razie bez wyrazu, gorna warga rozmyta.
                          az sie prosi o makeup.

i ta, przed i po :
                          content.wmn.ph/webpics/photos/main/201006048b490.jpg
                          nie ma o czym mowic, dobrze zrobiony makijaz to jak eleganckie ubranie

autorka watku nie jest zbyt rozgarnieta skoro wydaje jej sie ze makijaz to to samo
                          co sport i dieta.
                          na tej samej zasadzie mozna by sport i diete zastapic makijazem.

Minnie
                          • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 09:50
                            pomijając fakt,że większosc z nas ma ok.30(przed lub po)lubi bawic się makijażem,przynajmniej ja tak mam...to jest druga rzecz,że jest wiele dziewczyn które bez makijazu wyglądają na 16 letnie dziewczynki(i mówię to o dziewczynach ok.30 w obie strony)i makijażem dodają sobie powagi bo inaczej ludzie nie biorą ich na"poważnie".wiele razy spotkałam się z tym,że przyszła dziewczynka a wyszła ładna kobieta a wystarczyło troszkę makijażu.
                            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 04:05
                              pomijając fakt,że większosc z nas ma ok.30(przed lub po)lubi bawic się makijażem,przynajmniej ja tak mam...to jest druga rzecz,że jest wiele dziewczyn które bez makijazu wyglądają na 16 letnie dziewczynki(i mówię to o dziewczynach ok.30 w obie strony)i makijażem dodają sobie powagi bo inaczej ludzie nie biorą ich na"poważnie"

a co to ma za znaczenie?
                              meritum sprawy polega na tym ze

a/ sport i dieta to nie sa jakies zamienniki makijazu
                              b/ makijaz jest po to zeby podkreslic walory swojej urody, zatuszowac ewntualne usterki
                              c/ trzeba tez umiec to robic

makijaz jest dla kazdego.
                              w dzisiejszych czasach juz nawet 10-letnie dziewczynki maja cos dla siebie- np cukierkowe bezbarwne blyszczyki i glitter na paznokcie.
                              bardziej to zabawka ale w sumie przygotowuje do doroslego zycia.

Minnie
                          • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 11:39
                            minniemouse napisała:

> Anja Rubik??
                            > hmmm, modelke podalas, modelki musza miec silne struktury twarzy,
                            >
                            > poza tym ona chociaz blada ma akurat wlasnie wyraziste oczy i w sumie usta tez.
                            >
                            > ale jakby nie bylo odrobina tuszu i jasnej szminki nadajac jej kolorytu i glebi
                            >
                            > dopiero wydobywa te jej urode, zwlaszcza oczu.
                            >

silne struktury twarzy hmmm...może nie ma typowych ale to nie przeszkodziło jej znalezc się w dziesiątce najlepszych modelek czy zostac twarzą Emporio, Jimmy Choo, Ungaro...
                            Ok ale nie zbaczajmy z tematu;

tu Anka saute,prawie:
                            wstaw.org/m/2010/10/15/anjabezmakeup__jpg_600x400_q85.jpg
                            tu w makijażu:

wstaw.org/m/2010/10/15/anjamakeup__jpg_600x400_q85.jpg
                            w obu przypadkach wygląda super choć w makijażu zdecydowanie LEPIEJ

> autorka watku nie jest zbyt rozgarnieta skoro wydaje jej sie ze makijaz to to
                            > samo
                            > co sport i dieta.

pewnie, nie to samo ale cel jest jeden - DOBRY WYGLĄD tyle, że od początku określiła go w groteskowy sposób - Mam 23 lata - powoli moja twarz zaczyna nabierać charakteru.
                            - to tak jakby była już leciwą babcią z twarzą zwarzoną już od makeup-u a teraz mówi DOŚĆ!!!

> na tej samej zasadzie mozna by sport i diete zastapic makijazem.

to byloby już przegięcie w drugą stronę :/ tony pudru nie zastąpią zdrowego stylu życia
                            • mia_siochi Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 13:43
                              agas301 napisała:

> tu Anka saute,prawie:
                              >
                              rel="nofollow">wstaw.org/m/2010/10/15/anjabezmakeup__jpg_600x400_q85.jpg
                              > tu w makijażu:
                              >
                              >
                              rel="nofollow">wstaw.org/m/2010/10/15/anjamakeup__jpg_600x400_q85.jpg
                              > w obu przypadkach wygląda super choć w makijażu zdecydowanie LEPIEJ

Przecież ona w obu przypadkach jest umalowana ;) na pierwszym zdjęciu to ten rodzaj makijażu którego nie widzą mężczyźni. I potem mówią: oh, jak ładnie ci jak sie nie malujesz! Akurat :D
                              • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 17:32
                                mia_siochi napisała:

> Przecież ona w obu przypadkach jest umalowana ;) na pierwszym zdjęciu to ten ro
                                > dzaj makijażu którego nie widzą mężczyźni. I potem mówią: oh, jak ładnie ci jak
                                > sie nie malujesz! Akurat :D

dlatego dodałam PRAWIE nie umalowana bo ten delikatny makeup widać ale fakt to wlasnie ten rodzaj makijażu, którego nie widzą faceci...i kobiety też;D
                            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 04:14

silne struktury twarzy hmmm...może nie ma typowych ale to nie przeszkodziło jej znalezc się w dziesiątce najlepszych modelek czy zostac twarzą Emporio, Jimmy Choo, Ungaro...
                              ale o co ci wlasiciwie teraz chodzi.

piszac "silne", mialam na mysli dokladnie to - wlasnie silne, czyli:
                              wyraziste, konretne,
                              czyli takie ktore stanowia mocna kanwe, przyciagaja uwage
                              a wiec wyrozniaja sie z tlumu.
                              z pewnoscia nie ma jakis atypowych.

chyba nie zrozumialas.

Minnie
                              • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 15:50
                                minniemouse napisała:

> ale o co ci wlasiciwie teraz chodzi.

o to głównie, że nie wystarczy mieć piękną twarz o klasycznych rysach twarzy mieszczących się w ramach kanonu piękna by zaistnieć - oprócz cech indywidualnych jest to też determinacja

> piszac "silne", mialam na mysli dokladnie to - wlasnie silne
                                >
                                > chyba nie zrozumialas.

ale właśnie zrozumiałam co miałaś na myśli i tu się z tobą zgadzam
                                • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 22:38
                                  o to głównie, że nie wystarczy mieć piękną twarz o klasycznych rysach twarzy mieszczących się w ramach kanonu piękna by zaistnieć - oprócz cech indywidualnych jest to też determinacja

no pewnie ze nie :)
                                  mam trudnosci z wyslowieniem sie po polsku bo wiele slow zwiazanych z moda, modelkami poznalam juz poza granicami kraju a przyznam sie nie chce mi sie grzebac w slownikach -
                                  oczywscie ze istota urody jest "personality" - osobowosc.

niektore modelki sa wrecz brzydkie, niejedna podobna z twarzy do faceta.
                                  ale i tak podstawa ich urody jest silna struktura twarzy - strong features,

wyrazista twarz, kilka mocnych charakterystycznych dla niej jednej cech - moga to byc np najwieksze oczy, najgrubsze usta ala Jolie, albo zwyczajnie... odstajace uszy.
                                  i na tej kanwie, domalowuje sie reszte.

Daltego one i bez makijazu czesto sa ladne,
                                  jak np Anja Rubik (tu sie pisze Anja) - bo ona akurat z jej duzymi slepiami i miekkimi ustami jest ladna.
                                  ale tez ma wyrazne rysy twarzy, mocno zarysowana linie twarzy, dlatego nie ginie bez makeupu - jeszcze.

leci u was Tyra's America Next Top Model?
                                  tam bys zobaczyla jakie w tym sezonie paskudy niektore bez makijazu.
                                  jedna -blondynka- to myslalam przez moment ze to tranny.
                                  nie do poznania zrobione.

Minnie
                            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 04:35
                              pewnie, nie to samo ale cel jest jeden - DOBRY WYGLĄD
                        • ktonoja Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 12:09
                          a co jest złego w makijażu niedyskretnym? niech każdy maluję się jak chce.
                          u mnie makijaż związany jest często z nastrojem, czasem delikatny, czasem mocny, a czasem zero i jest ok. :)
    • boadiceaa Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 00:13
      Co my na to? Kompletnie bez sensu. Najpierw się malowałaś, a teraz kiedy jesteś starsza to przestajesz? Chyba trzeba było odwrotnie :) Poza tym niemalowanie się jako sposób na niestarzenie to kompletna bzdura. O ile nie jesteś aktorką teatralną i nie nakładasz codziennie ton makijażu to nic ci nie zaszkodzi. Za to bez makijażu będziesz wyglądać coraz gorzej im ci będzie przybywać lat. Niemalować to się mogą 15 latki. Nie bardzo też rozumiem w czym krem ziaja i rumianek ma być niby najlepszy? Jedyne słuszne postulaty to zdrowa dieta i sport, dodaj do tego wysypianie się, radość z życia, ładny makijaż dostosowany do wieku i będzie super.
      • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 12:03
        Jak stoje przed lustrem i się tak wymizdrze to czuję się jakaś taka próżna i paradoksalnie mam gorszy humor po nałożeniu makijażu. Bez niego wyglądam niby gorzej ale humor mam lepszy. Bez makijażu częściej się uśmiecham.
        • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 13:20
          hm, a ja jeszcze napisze ze mysle ze to ze od ilus lat sie maluje pozwolilo mi opanowac rozne triki makijazowe, pamietam moje poczatki- zwlaszcza eksperymenty z eyelinrem, brrrr... do tej pory musze sobie o czyms poczytac, np. o nakladaniu koerktora, bo nigdy tego nie robilam, albo pudru brazujacego, ale jednak taka wprawna reka sie przydaje. Moja mama ktora cale zycie uzywala tylko do ust szminki i kontorowki, teraz w wieku lat 50ciu paru nagle zaczela uzywac pudru (poczatki ciezkie, za duzo nalozy, albo za malo), a malowanie oka to dla niej czarna magia. Zatem malowanie sie tez ma jakies plusy.
          • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 14:35
            lonely.stoner napisała:

> hm, a ja jeszcze napisze ze mysle ze to ze od ilus lat sie maluje pozwolilo mi
            > opanowac rozne triki makijazowe, pamietam moje poczatki- zwlaszcza eksperymenty
            > z eyelinrem, brrrr... do tej pory musze sobie o czyms poczytac, np. o nakladan
            > iu koerktora, bo nigdy tego nie robilam, albo pudru brazujacego, ale jednak tak
            > a wprawna reka sie przydaje. Moja mama ktora cale zycie uzywala tylko do ust sz
            > minki i kontorowki, teraz w wieku lat 50ciu paru nagle zaczela uzywac pudru (po
            > czatki ciezkie, za duzo nalozy, albo za malo), a malowanie oka to dla niej czar
            > na magia. Zatem malowanie sie tez ma jakies plusy.

No dla mnie to żadne plusy:)
            Malowanie to strata kasy i pieniędzy, bo jak ktoś jest brzydki to i tak widać:)
            • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 14:44
              kasy i pieniędzy:) 23 lata i już taka zgorzkniała?
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 14:51
                Nie widzę związku pomiędzy byciem oszczędnym a zgorzknieniem.
                • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 14:53
                  czasu i pieniędzy miało być.
                • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 15:30
                  ale ja widzę po zdaniu" jak ktoś jest brzydki to mu nic nie pomoże"....ja wolę widziec w ludziach dobre strony a nie"brzydotę",bez makijażu czy z z.
                  • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 00:19
                    kasha77 napisała:

> ale ja widzę po zdaniu" jak ktoś jest brzydki to mu nic nie pomoże"....ja wolę
                    > widziec w ludziach dobre strony a nie"brzydotę",bez makijażu czy z z.

Na urodę nie pomoże (bo nawet jeśli zrobi sobie operację plastyczną to dzieciom w genach ma do przekazania krzywy nos i odstające uszy) Może nadrabiać za to czymś innym. Większość ludzi woli przebywać w towarzystwie brzydszych od siebie, bo mogą się w ten sposób dowartościować. Tym bardziej nie rozumiem po co się na siłę upiększać makijażem skoro nikt nie lgnie do ludzi w maskach.
                    • ptysiowa_7 Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 11:34
                      Hmm, wolałabym być sama jak palec niż mieć przyjaciółki, które przyjaźnią się ze mną tylko dlatego, że jestem od nich brzydsza...
                      I nie upiększam się na siłę, po prostu codziennie rano wykonuję makijaż, co trwa 5 minut - ani się przy tym nie męczę, ani mnie to nie boli, ani fortuny na to nie wydaję;) Z natury jestem całkiem ładna, a z makijażem jeszcze ładniejsza. To tak jak na przykład z zupą - bez przypraw jest ok, da się zjeść, ale jak dodam sól i pieprz, jest jeszcze lepsza - i wcale nie na siłę:)
                    • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 00:54
                      Większość ludzi woli przebywać w towarzystwie brzydszych od siebie, bo mogą się w ten sposób dowartościować.

Ciekawa teoria..
                      Mowisz z wlasnego doswiadczenia? i jak, pomaga ? :)

Minnie
            • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 20:16
              > No dla mnie to żadne plusy:)
              > Malowanie to strata kasy i pieniędzy, bo jak ktoś jest brzydki to i tak widać:)

uu, kolezanko grubo pojechalas, wbilas szpile wszystkim kobietom ktore sie maluja, bo ta wypowiedz to tak jakbys mowila ze skoro ktos sie maluje to jest brzydki wiec pewnie i tak mu makijaz nie pomoze.
              Ja z dwojga zlego zawsze uwazam ze jednak lepiej miec niedostatki w urodzie ktore mozna jakos zamaskowac, natomiast chamstwa i buractwa sie juz tak latwo nie da, i ta przyslowiowa sloma z butow w koncu i tak wylezie.

Ja zreszta na takie argumenty jak Twoje nie potrafie nic oopwiedziec bo jesli ktos zaklada z gory ze tylko brzydale sie maluja to ciezko z kims takim polemizowac. Chyba nie widzialas zadnej ladnej kobiety z makijazem ( w co mi jest ciezko uwierzyc) albo sobie dorabiasz ideologie do tego nie malowania sie. anyway, wypowiedz chamska i buracka. ble.
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 00:01
                lonely.stoner napisała:

> annarazdwatrzycztery napisała:
                > > No dla mnie to żadne plusy:)
                > > Malowanie to strata kasy i pieniędzy, bo jak ktoś jest brzydki to i tak w
                > idać:)
                >
                > uu, kolezanko grubo pojechalas, wbilas szpile wszystkim kobietom ktore sie malu
                > ja, bo ta wypowiedz to tak jakbys mowila ze skoro ktos sie maluje to jest brzyd
                > ki wiec pewnie i tak mu makijaz nie pomoze.
                > Ja z dwojga zlego zawsze uwazam ze jednak lepiej miec niedostatki w urodzie kto
                > re mozna jakos zamaskowac, natomiast chamstwa i buractwa sie juz tak latwo nie
                > da, i ta przyslowiowa sloma z butow w koncu i tak wylezie.
                >
                > Ja zreszta na takie argumenty jak Twoje nie potrafie nic oopwiedziec bo jesli k
                > tos zaklada z gory ze tylko brzydale sie maluja to ciezko z kims takim polemizo
                > wac. Chyba nie widzialas zadnej ladnej kobiety z makijazem ( w co mi jest ciezk
                > o uwierzyc) albo sobie dorabiasz ideologie do tego nie malowania sie. anyway, w
                > ypowiedz chamska i buracka. ble.

Chamska i buracka stała się po tym jak sobie dopowiedziałaś to co chciałaś, co może z kolei świadczyć o Twoim chamstwie i buractwie. Gdybym miała na myśli to, że wszystkie kobiety, które się malują są brzydkie to bym tak napisała. Ja uważam po prostu, że makijaż nie wszystkie mankamenty może zakryć a źle zrobiony wręcz je podkreśla. Widze codziennie mnóssstwo źle wymalowanych kobiet. Powiedziałabym nawet, że większość się oszpeca makijażem. (ja mam takie obserwacje, Ty masz inne, więc o tym nie podyskutujuemy)Lepiej się nie malować wcale niż źle. Moim zdaniem oczywiście.
            • xyxzza Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 12:47

> No dla mnie to żadne plusy:)
              > Malowanie to strata kasy i pieniędzy, bo jak ktoś jest brzydki to i tak widać:)

chamstwo też "i tak widać" mimo ubrania w pseudofilozoficzne wywody
            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 00:50

No dla mnie to żadne plusy:)
              Malowanie to strata kasy i pieniędzy, bo jak ktoś jest brzydki to i tak widać:)

OOOOooo -to moze wlasnie dlatego nie lubisz sie malowac bo makijaz podkresla twoje wady zamiast je tuszowac?
              tak to rozumiem dlaczego masz gorszy humor po nalozeniu makijazu.

ale to nie dlatego czujesz sie gorzej bo "czujesz sie prozna" tylko BRZYDSZA - i - dlatego masz gorszy humor.
              tylko nie zdawalas sobie z tego sprawy ale wlasnie pomoglam ci rozgryzc zagadke :)

Minnie
        • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 14:00
          dżizas, Ty chyba masz za dużo czasu na rozmyślania...
        • boadiceaa Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 16:16
          I nie lubisz być próżna? To chyba nie lubisz swojej płci. Ja lubię się malować, lubię jak zmienia się wtedy moja twarz, to ciągle ja ale inna :) I zdecydowanie częściej się do siebie uśmiecham umalowanej. Nieumalowana wg faceta wyglądam oczywiście pięknie hehe ale moim zdaniem mniej wyraźnie, mniej mi widać oczy, usta.
          • nessie-jp Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 16:35
            boadiceaa napisała:

> I nie lubisz być próżna?

Jakie tam nie lubi, wręcz przeciwnie, pyszna i dumna z siebie jak cholera
            • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 20:20
              a z facetami tak jest to fakt- mi kazdy mowil ze woli mnie bez makijazu, chociaz ja wole siebie umalowana, tak jakos bardziej wtedy sie czuje kobieco ;)
              • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 23:15
                a z facetami tak jest to fakt- mi kazdy mowil ze woli mnie bez makijazu,

boszszsz... :/

I ty im glupia wierzysz??????????????????????

ktory facet powie babie "ty to wez lepiej sie pomaluj".
                no wez puknij sie w te blond glowke...

Minnie
              • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 14:52
                minnie- oczywiscie ze sa faceci w moim otoczeniu ktorzy mowia ze wola mnie w makijazu (wyobraz sobie ze tacy tez istnieja heh) , ale jednak faceci ktorzy najczesciej widywali mnie bez mowia ze wola mnie bez. Moze ty uwazasz ze faceci to robia glownie z powodu mojego krygowania sie i doprasznia o komplementy- 'no wez misiu, wez powiedz ze lepiej wygladam bez makijazu ciioo??' hehe, otoz raczej nie wyglada to tak. Zreszta co ja bede sie tu produkkowac jak mi kolejna wilece kulturalna panna dopierniczyla madroscia ludowa zebym sie w blond glowke puknela. z takimi dresiarskimi tekstami mi sie nie chce dywagowac. chyba jestescie siebie obie warte: ty minnie i ta uatorka watku.
                • nessie-jp Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 15:38
                  onely.stoner napisała:

> minnie- oczywiscie ze sa faceci w moim otoczeniu ktorzy mowia ze wola mnie w ma
                  > kijazu (wyobraz sobie ze tacy tez istnieja heh) , ale jednak faceci ktorzy najc
                  > zesciej widywali mnie bez mowia ze wola mnie bez.

Ja mam niestety takie doświadczenie z facetami, że przeważnie nie WIEDZĄ, kiedy jestem bez makijażu. Np. nie są w stanie w ogóle zrozumieć, że istnieje coś takiego jak makijaż dzienny, którego nie widać na twarzy i który tylko podkreśla urodę
                  • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 15:59
                    nessie-jp napisała:

> "... ja wiem, że pani się nie maluje, ale dlaczego właści
                    > wie?".

to tylko dowodzi, że robisz to dyskretnie:)

> A ja ZAWSZE się maluję, tylko zawsze tak, żeby efekt był delikatny i dys
                    > kretny, no i zawsze jasnym podkładem, więc wyglądam na "nieopaloną" ;)

wie kobitka co robi bo taki makijaż optycznie odmładza(!) powinno dobierać się kolor podkładu ton jaśniejszy od skóry a nie odwrotnie i bynajmniej z odciętą wyraznie smugą na linii żuchwy. Co być może opacznie zauważyła autorka wątku i postanowiła nie malować się wcale by nie wyglądać jak tapeciara, bidulka nie pomyślała, że jest wiele kobiet, które malują się dyskretnie więc je to naturalnie upiększa
                • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 00:30
                  minnie- oczywiscie ze sa faceci w moim otoczeniu ktorzy mowia ze wola mnie w makijazu (wyobraz sobie ze tacy tez istnieja heh) , ale jednak faceci ktorzy najczesciej widywali mnie bez mowia ze wola mnie bez. Moze ty uwazasz ze faceci to robia glownie z powodu mojego krygowania sie i doprasznia o komplementy- 'no wez misiu, wez powiedz ze lepiej wygladam bez makijazu ciioo??' hehe, otoz raczej nie wyglada to tak.

Po pierwsze facet tak sie zna na makijazu jak kura na pieprzu
                  (z wyjatkiem moze pedalow),
                  po drugie najwazniejsze - facet ktory ci mowi ze wygladasz lepiej bez makijazu
                  na 10000000% w barze oglada sie za biusciasta blond laska z golym brzuchem, miniowie
                  i kozaczkach za kolana, a ciebie ma gleboko.

A taki ktory autentycznie lubi "naturalne", to zwykle Amish- Czeresniak z zerem pojecia
                  o modzie i guscie.

Minnie
                  • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 21:15
                    minniemouse napisała:
                    > Po pierwsze facet tak sie zna na makijazu jak kura na pieprzu
                    > (z wyjatkiem moze pedalow),
                    > po drugie najwazniejsze - facet ktory ci mowi ze wygladasz lepiej bez makija
                    > zu
                    > na 10000000% w barze oglada sie za biusciasta blond laska z golym brzuchem, mi
                    > niowie
                    > i kozaczkach za kolana, a ciebie ma gleboko.
                    >
                    > A taki ktory autentycznie lubi "naturalne", to zwykle Amish- Czeresniak z ze
                    > rem pojecia
                    > o modzie i guscie.
                    >
                    > Minnie
                    >

Minnie Ty to na serio piszesz czy sobie jaja ze mnie robisz??
                    Czasem mi ciezko uwierzyc w to ze ludzie moga miec takie ciasne poglady.

A tak poza tym to dodam zupelnie nie skromnie ze nawet sama czesto mysle ze wygladam lepiej bez makijazu, mlodziej i niewinnej. Pewnie jestem Amishem -Czeresniakiem;)

Co do takiego gadania, to przemyslalam sprawe - naprawde mojej ladnej kolezance i mojej mlodszej siostrze (tez slicznej) i paru innym znajomym tez faceci mowia ze lepiej wygladaja bez makijazu. I - ja osobiscie uwazam ze - kazdej kobiecie makijaz dodaje urody, zmienia twarz, mozna wyczarowac cos zupelnie nowego, ale ci faceci z tego co ich znam- ani nie sa Amishami Czeresniakami, ani nie ogladaja sie z blondynami z solara, po prostu wola swoje dziewczyny ogladac naturlanie, swiezo, bez makijazu. Oczywiscie , nie wiem z kim rozmaiwam, nie wiem jak Minnie wyglada wiec nie wiem po czym ona wyciaga takie pochopne wnioski, ze wszyscy faceci to sa tacy sami. Moze to sa faceci ktorych Ty znasz? moze tylko ty slyszysz takie opinie?? moze ty wygladasz naprawde zle bez makijazu i ci sie nie miesic w glowie ze ktos gdzies na swiecie ma innaczej????

• minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 23:06
                      A tak poza tym to dodam zupelnie nie skromnie ze nawet sama czesto mysle ze wygladam lepiej bez makijazu, mlodziej i niewinnej. Pewnie jestem Amishem -Czeresniakiem;)

Co do takiego gadania, to przemyslalam sprawe - naprawde mojej ladnej kolezance i mojej mlodszej siostrze (tez slicznej) i paru innym znajomym tez faceci mowia ze lepiej wygladaja bez makijazu.

Lonelystoner, mam 50+ lat i znam zycie, po prostu :)

Faceci jeszcze raz powtarzam - nie znaja sie na makijazu,
                      to raz- dwa jest jeszcze taka mozliwosc

ze jesli ktos kobiecie mowi ze lepiej wyglada bez makijazu to znaczy ze ona nie umie go sobie zrobic.

Ja bardzo liubie wszystko co jest zwiazane z kosmetyka, .
                      namietnie ogladam programy zwiazane z moda, operacjami plastycznymi, makeover-ami,
                      itp itd ktorych tu mamy cala mase.

jakbys trafila na ZDOLNEGO, ale naprawde utalentowanego wizazyste ktory by ci pokazal
                      jaki powinnas miec makeup to bys wreszcie zrozumiala co to znaczy miec
                      dobry, dyskretny makeup podkreslajacy zalety twojej urody.

makeup poza tym jest podstawowo dzienny, wieczorowy
                      a pomiedzy jeszcze powinien byc dobrany do ciuchow jakie sie w danym dniu nosi,
                      do koloru wlosow, do pory roku i roznych innych szczegolow.

Podejrzewam ze jak wiekszosc po prostu walisz kreske albo i nie, cien, tusz,

nie wiadomo czy ci to ci w ogole pasuje.
                      czy sam tusz jest odpowiedmi do twojej urody - nie za ciemny nie za jasny, nie za instensywny
                      czy potrzebujesz i jaki- puder, czy tylko tonujacy krem nawilzajacy, lub lekki puder mineralny
                      i troche bronzera zamiast rozu.

moze nie potrzebujesz np. szminki tylko blyszczyk,
                      albo taki olowek farbujacy typu Maybelline lipstain

msbeautybitch.files.wordpress.com/2010/07/2218835.jpg
                      podobnie jak ty mnie, ja ciebie tez nie znam
                      ale chociaz moge z pewnoscia powiedziec ze nie ma takiej kobiety ktorej dobrze zrobiony makeup by nie podkreslil urody,

sa tylko takie ktore nie wiedza jak to sie robi.

Minnie
                      • lonely.stoner Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 01:22
                        minnie, ja moge sie z toba zgodzic w pewnych kwestiach- jesli masz 50+ to faktycznie, pewnie lpeiej wygladasz w makijazu niz bez, za to moge powiedziec na 180% ze po prostu pewne kobiety fajnie wygladaja umalowane ale jednak lepiej wygladaja bez (np. mlode kobiety, z ladna cera).

Co do tego ze faceci nie maja pojecia o makijazu- nie chce zabrzmiec zlosliwie, ale powiedzmy sobie szczerze ze czasow twojej mlodosci faceci jednak byli troche inni niz ci wspolczesni, i moge ci szczerze powiedziec ze bys sie zdziwila ile dzis wspolczesny facet moze wiedziec o kosmetykach a czasem i makijazu. Nie wszyscy, oczywiscie :)
                        poza tym nawet facet nie obyty w sztuce makijazu potrafi stwierdzic ze ktos jest z makijazem lub bez (zwlaszcza jak sie budzi u jakiejs kobiety co rano)i co woli.

co do mojego makijazu- ja juz napisalam ze sobie go robie po to, zeby wygladac powazniej i dodac sobie nobliwosci, a dodatkowo mam jasna oprawe oczu. Moj makijaz jest ok, ale jak pisalam wczesniej- szczerze czasem sama siebie wole nie umalowana. Ja wiem ze sa rozne tricki makijazowe, na maskowanie, i inne duperele, na szczescie problemow z cera nie mam i nie musze sie tym zajmowac. A ty chyba masz na mysli taki makijaz maskujaco-upiekszajacy?? no to zgadzam sie ze wtedy kobieta wyglada lepiej z niz bez.
                        • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 02:21
                          minnie, ja moge sie z toba zgodzic w pewnych kwestiach- jesli masz 50+ to faktycznie, pewnie lpeiej wygladasz w makijazu niz bez, za to moge powiedziec na 180% ze po prostu pewne kobiety fajnie wygladaja umalowane ale jednak lepiej wygladaja bez (np. mlode kobiety, z ladna cera).

Co do tego ze faceci nie maja pojecia o makijazu- nie chce zabrzmiec zlosliwie, ale powiedzmy sobie szczerze ze czasow twojej mlodosci faceci jednak byli troche inni niz ci wspolczesni, i moge ci szczerze powiedziec ze bys sie zdziwila ile dzis wspolczesny facet moze wiedziec o kosmetykach a czasem i makijazu. Nie wszyscy, oczywiscie :)

kobietko, kobietko....
                          jeszcze wiele wody w rzece uplynie zanim zmadrzejesz.

No ja zawsze 50 lat nie mialam, jak urodzilam sie to nawet niemowlakiem bylam ;)

i radze jak czytasz zwracac baczniejsza uwage na to co pisze, ot chocby o A. Rubik.

Wiec jeszcze raz- KAZDA kobieta czy mloda dziewczyna, nawet z najpiekniejsza cera wyglada lepiej w dobrym makijazu
                          a makijaz to niekoniecznie pelny rynsztunek = tapeta z pudru fluidu + kreski w oczach + cienie + tusze + roze + lipliner + szminki + blyszczyki+ niewiadomoco.

twojej mlodosci faceci jednak byli troche inni

hahahahahahahahahaha

bo to ja i moje kolezanki nie mamy corek i synow 20 lat, nie znamy facetow w tym przedziale wiekowym i starszych, rzeczywscie :)

oj mlodas ty, zielona :D

Minnie
                          • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 02:23
                            A ty chyba
                            > masz na mysli taki makijaz maskujaco-upiekszajacy??

nie tylko, - takze zwyczajnie podkreslajacy to co masz ladne.

Minnie
                            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 02:39
                              np tp. ta dziewczyna wprawdzie nie jest przykladem twarzy o idealnej cerze itd
                              ale juz jest przykladem gdzie dobry, minimalny makijaz zatuszuje usterki i podkresli zalety urody
                              jakich zaden sport i dieta nie zastapi:

www.christinacosmetics.com/images/before-n-after/6.jpg
                              nie jest latwo znalezc to czego sie szuka. ale jak znajde odpowiednie fotki nie omieszkam podac.

Minnie
                        • nessie-jp Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 02:25
                          > poza tym nawet facet nie obyty w sztuce makijazu potrafi stwierdzic ze ktos jes
                          > t z makijazem lub bez (zwlaszcza jak sie budzi u jakiejs kobiety co rano)

Tylko że to działa na innej zasadzie. Na takiej samej, na jakiej mąż mojej koleżanki twierdzi, że jej najbardziej do twarzy w okularach
            • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 23:12
              Przyszła lalka się dopraszać o komplementy, jaka to pikna bez upiększaczy, a tu gucio :)

hahahhaa Nessie strzal w 10 :D

Minnie
        • xyxzza Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 12:45

> Jak stoje przed lustrem i się tak wymizdrze to czuję się jakaś taka próżna i p
          > aradoksalnie mam gorszy humor po nałożeniu makijażu. Bez niego wyglądam niby go
          > rzej ale humor mam lepszy. Bez makijażu częściej się uśmiecham.

mizdrzyć się pot. «wdzięczyć się lub przymilać się do kogoś w niestosowny, drażniący sposób»... do lustra się "mizdrzysz"?? też bym się głupio czuła
        • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 14.10.10, 00:44
          Jak stoje przed lustrem i się tak wymizdrze to czuję się jakaś taka próżna i paradoksalnie mam gorszy humor po nałożeniu makijażu. Bez niego wyglądam niby gorzej ale humor mam lepszy. Bez makijażu częściej się uśmiecham.

Ale pieprzysz. flaki sie wywracaja jak sie ciebie czyta.
          raz ze w ogole trudno uwierzyc w takie bzdury, tak wali falszem na kilometry
          dwa wyglada na to ze zwyczajnie malowac sie nie umiesz.
          naucz sie malowac, kursow jest pelno, zadzwon, popytaj.

bez makijazu czesciej sie usmiechasz?? to kup mniej sucha sminke i tusz - zainwestuj w Loreala.

Minnie
    • gazeta_mi_placi Re: postanowiłam się nie malować 11.10.10, 21:14
      Trzymamy za Ciebie kciuki.
    • listekklonu Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 08:23
      Jeśli jesteś ładna, to oczywiście że się nie musisz malować. Ja mam brzydką cerę (o nierównomiernym kolorycie), więc niestety trochę pomagam naturze.
      • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 12.10.10, 11:38
        listekklonu napisała:

> Jeśli jesteś ładna, to oczywiście że się nie musisz malować.

ale dlaczego??? ładne kobiety nie muszą a może po prostu lubią!!!
        to tylko woda na młyn...lasce o to chodziło - " jesteście brzydkie - malujcie się JA tego nie potrzebuję"

Ja mam brzydką cer
        > ę (o nierównomiernym kolorycie), więc niestety trochę pomagam naturze.

nie lepiej zadbać o nią niż tylko kamuflować, ech...
        • ktoztowie Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 10:46
          ja tego tak nie odbieram;) nie czuję się obrażona stwierdzeniem, że ładne nie muszą się malować...nie muszą, ale mogą jak mają ochotę. ale nie ukrywajmy, czasem kobiety wyglądają o niebo lepiej gdy się umalują:)
          • bed.shosanna Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 17:03
            No to się nie maluj,tyle. Jak dla mnie nawet już wcześniej wspomniana tu Anja Rubik lepiej wygląda w makijażu - styl.fm/wp-content/uploads/2010/02/anja-rubik-STELLA_McCARTNEY.jpg , niż bez i042.radikal.ru/0805/4c/cddc1d30e023.jpg

Ja tam lubię się bawić, czasem podkreślę oko cieniami+tusz+podkład, czasem dam tylko jasny cień na powiekę, przypudruję rzęsy i dam brzoskwiniowy róż a zazwyczaj podkład+tusz ew.cielisty cień. Jakbym miała idealną cerę,to najwyżej zrezygnowałabym z podkładu na rzecz kremu nawilżającego lub tonującego.
            Jedyną osobą,która naprawdę podoba mi się bez makijażu jest Jessica Alba, ale nawet ona wygląda lepiej, jak jest ładnie pomalowana.Możesz też chodzić w niemodnych ciuchach w nudnych kolorach,wygodnych mokasynach i adidasach oraz w polarze,twój wybór.
            • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 21:18
              A Ty możesz sobie chodzić w stroju wieczorowym na zakupy do galerii. Twój wybór. :-P
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 21:21
                Najbardziej mi sie podobają laski, które sobie takie długie kreski dorysują obok oka a'la kocica.
                • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 15.10.10, 21:42

> Najbardziej mi sie podobają laski, które sobie takie długie kreski dorysują obo
                  > k oka a'la kocica.
                  a mnie te marudne którym się nic nie podoba:)
              • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 16.10.10, 04:20
                A Ty możesz sobie chodzić w stroju wieczorowym na zakupy do galerii.

A tobie by sie przydalo troche umiaru. i rozsadku.

Minnie
                • bed.shosanna Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 10:49
                  Ja chodzę w lekkim makijażu i w ciuchach, których dobrze się czuję i ładnie wyglądam.Zawsze mam czyste włosy, dbam o cerę, paznokcie i dużo chodzę, wiem też, co to ćwiczenia, ale wybieram te, które lubię-joga, bieganie, marsz w zależności od nastroju i pogody.
    • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 12:38
      Zdjęcia kłamią!
      • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 23:42
        Zdjęcia kłamią!

:D
        no, a zwlaszcze te co pokazuja to co nie pasuje do twoich teorii, co ?
        hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

oj, sierotko ty jedna....

Minnie
        • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 18.10.10, 10:56
          Kobieta 40 letnia fizycznie nigdy nie bedzie bardziej atrakcyjna od zdrowej nastolatki. Może być bardziej atrakcyjna intelektualnie. A jeśli nie jest inteligentna to tylko współczuć,
          • agni31 Re: postanowiłam się nie malować 18.10.10, 15:41

>A jeśli nie jest inteligentna to tylko współczuć.

No to Ci współczuję serdecznie.
          • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 07:55
            Kobieta 40 letnia fizycznie nigdy nie bedzie bardziej atrakcyjna od zdrowej nastolatki. Może być bardziej atrakcyjna intelektualnie. A jeśli nie jest inteligentna to tylko współczuć,

Ja tez ci wspolczuje, i to bardzo. bo juz od twojej pierwszej odpowiedzi widac bylo ze jestes niezbyt rozgarnieta,
            ale dopiero teraz pokazalas jak z toba tragicznie :/

Szczerze ci radze wzbogacic nowa diete w przede wszystkim lososia, pomidory, pestki z dyni,
            sciagnij sobie tabletki Eye Q i bardzo dbaj o antykoncepcje.
            najlepiej w ogole to jakbys dzieci adoptowala.

"zdrowa nastolatka"
            copshop.freedomblogging.com/files/2008/09/paige-hallman-2.jpg
            "NIGDY nie atrakcyjniejsza fizycznie 40 latka - Bai Ling":
            www.pynkcelebrity.com/wp-content/uploads/2009/08/bai-ling-krt-thumb.jpg
            bailing.fansiter.com/pictures/bai-ling-images3.jpg
            tak na przyklad...

wez juz sie nie kompromituj dluzej, annarazdwatrzycztery

Minnie
            • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 08:58
              Blondynka bardzołanda natomiast ta Bai Ling ma jakoś niezdrowo zwężoną szparę powiekową.
              • hellulah Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 13:05
                > Blondynka bardzołanda natomiast ta Bai Ling ma jakoś niezdrowo zwężoną szparę p
                > owiekową.

...bo jest Azjatką?

• minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 23:15
                Blondynka bardzołanda natomiast ta Bai Ling ma jakoś niezdrowo zwężoną szparę powiekową.

o ja cie ...... !!!!! :D

gratuluje, pobilas rekord glupoty wszechforumow na przestrzeni lat jak tu jestem!!
                a ostrzegalam cie - nie kompromituj sie juz :)

:D

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihiohahahah
                hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihiohahahah

boze taka idiotke jak ty powinni pokazywac w telewizji!

Minnie
                • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 10:05
                  minniemouse napisała:
                  Blondynka bardzołanda natomiast ta Bai Ling ma jakoś niezdrowo zwężoną sz
                  parę powiekową
                  .
                  o ja cie ...... !!!!! :D
                  gratuluje, pobilas rekord glupoty wszechforumow na przestrzeni lat jak t u jestem!! a ostrzegalam cie - nie kompromituj sie juz:):Dhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihiohahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihiohahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihhohihihiohahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihiohahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahihihihihihihihihihihihihihihihhihehehehehehhahahahahahahahahahhhahehehehehehehehahahahahahahahahahahhihohohihihioha hahahboze taka idiotke jak ty powinni pokazywac w telewizji!Minnie

Taki komentarz to mogła napisać gimnazjalistka, która z trudem przechodzi z klasy do klasy a nie kobieta 50+.

www.pynkcelebrity.com/wp-content/uploads/2009/08/bai-ling-krt-thumb.jpg Co to jest to ciemne coś na jej powiekach? Wygląda jak sińce. Bidulka:( Podoba Cie się taki makijaż?
                  • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 21.10.10, 06:02

Co to jest to ciemne coś na jej powiekach? Wygląda jak sińce. Bidulka:( Podoba Cie się taki makijaż?

tobie zdaje sie chodzilo nie o makijaz tylko o fakt ze kobieta 40letnia NIGDY nie bedzie wygladac lepiej od nastolatki?
                    taka jestes pusta grzechotka ze juz sama nie wiesz o co tobie wlasciwie chodzi?
                    zjecie Bai Ling, kobiety z "dziwnie zwezonymi szparkami w oczach"
                    (hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha! a imie i nazwisko BAI LING tez ci nic nie mowilo, nieuku?)
                    raczej dobitnie udowadnia ze kobieta 40 letnia moze jak najbardziej byc atrakcyjniejsza i to O WIELE od przecietnej nastolatki.
                    nie chce mi sie juz szukac zdjec ale pelno jest kobiet 40 letnich i wiecej ktore w dzisiejszych czasach wygladaja znakomicie i z pewnoscia o wiele lepiej od zwlaszcza OBSYFIONYCH choc ciagle zdrowych, jedrnych nastolatek.
                    ot Charlize Theron
                    images.askmen.com/galleries/celeb-profiles-model/charlize-theron/pictures/charlize-theron-picture-6.jpg
                    chcialabys wygladac tak jak ona.

co do mojego pisania - pisze na takim poziomie na jaki musze sie znizac aby do ciebie cos dotarlo.

Minnie
                    • pretensjaa Re: postanowiłam się nie malować 21.10.10, 23:29
                      Na załączonym przez Ciebie linku Charlize nie prezentuje się akurat najlepiej. Zresztą, żeby ocenić atrakcyjność jakiejkolwiek kobiety, chciałabym zobaczyć ją przynajmniej bez makijażu wykonanego przez sztab profesjonalistów z nieludzką precyzją. Takie moje zdanie.
                      • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 22.10.10, 07:17
                        Na załączonym przez Ciebie linku Charlize nie prezentuje się akurat najlepiej.

rzecz gustu - ja akurat uwazam ze to jedno z jej lepszych momentow.

> Zresztą, żeby ocenić atrakcyjność jakiejkolwiek kobiety, chciałabym zobaczyć ją
                        > przynajmniej bez makijażu wykonanego przez sztab profesjonalistów z nieludzką
                        > precyzją.

bez przesadyzmu, na tym akurat zdjeciu nie ma kilo makijazu, nie potrzebuje "nieludzkiej precyzji". doskonale mozna taki makeup zrobic samemu.
                        to nie "smokey eyes" gdzie precyzja rzeczywscie jest istotna.

poza tym nie chodzi nawet o twarz ale o reszte ciala, skore gdzie widac jak moze wygladac kobieta w wieku 40 lat.

ale nawet, zalozmy - nie przecze przeciez ze w kwestii jednorsci skory, ilosci zmarszczek nastolatki sa w o wiele lepszej sytuacji.
                        nie o to chodzi wszakze, tylko o tzw "atrakcyjnosc".

pytanie- wlasnie, a co to jest ta atrakcyjnosc????

atrakcyjnosc to nie tylko brak zmarszczek i jedrna skora, zwracam uwage.
                        to takze OSOBOWOSC,
                        ogolny wyglad i tzw sex-appeal, ktorego dojrzalym kobietom nie brak,
                        a nawet moga w tym konkurowac z zapryszczonymi nastolatkami u ktorych w koncu tradzik
                        i brak jeszcze seksownosci, pewna kanciatosc to normalna w tym wieku przypadlosc.

Dlatego lepiej nie wychylac sie z uwagami typu > kobieta 40 letnia "NIGDY"<,
                        bo mozna sie przejechac.

Minnie
                        • pretensjaa Re: postanowiłam się nie malować 22.10.10, 20:22
                          Brwi ma tragiczne, imho.
    • panna.m.igotka Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 12:58
      I słusznie. Ja maluję się od .... późnej podstawówki ;) I jak tylko mam okazję to się nie "ciapę". Maseczki i peelingi stosuję jak mi się przypomni :P Do kosmetyczki i tp. nie chodzę, szkoda czasu i kasy. Do dermatologa niestety muszę od czasu do czasu, mam dziwne objawy osłanienia odporności skórnej i często dostaję ropnego zakażenie. Grunt to dobrze nawilżyć skórę nocą i oczyścić pod koniec dnia. Wyspać się, dużo pić wody i zdrowo odżywiać. Reszta nie daje żadnego efektu. Pozdrawiam :)
      • kasha77 Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 17:55
        czyli jednak to co robisz to albo za mało albo źle jesli skóra reaguje tak jak piszesz i musisz chodzic do dermatologa...więc to co piszesz jednak nie wystarcza.jeśli chodzi o skóre to tyle systematycznośc i dobrze dobrane kosmetyki działają reszta może wręcz zaszkodzic.
        • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 17.10.10, 23:46
          czyli jednak to co robisz to albo za mało albo źle jesli skóra reaguje tak jak piszesz i musisz chodzic do dermatologa..

moze nie wystarczac jesli cierpi np na tradzik zwiazany z hormonami,
          i dostaje wysypu z okazji normalnej owulacji i menstruacji.
          wtedy dotychczasowe zabiegi nie robia wiekszej roznicy, do wysypu i tak dojdzie
          ale chociaz odpowiednia pielegnacja zminimalizuje to.

Minnie
          • panna.m.igotka Re: postanowiłam się nie malować 18.10.10, 21:34
            Nigdy nie miałam takich problemów "hormonalnych". Mam cerę normalną z tendencją do "przesuszania", a zimą wręcz wrażliwą. Genetycznie jestem "obciążona" zakażeniami i uczuleniem na słońce, co stanowi bardzo prostą drogę do czerniaka. Pielęgnuję skórę właściwie, ponieważ pojawiające się zmiany skórne występują cztery, pięć razy w roku. I to są pojedyncze przypadki. Nie dotyczą tylko twarzy. Po za tym mam skórę jak u bobaska ;) Właściwie do Pani Dermatolog przestałam chodzić, po ostatnich odwiedzinach i jej reakcji jak zobaczyła znamie. Z jej twarzy wyczytałam, że nic już się nie da zrobić i czeka mnie tylko amputacja kończyny, bo mam tak zaawansowanego czerniaka z przerzutami. Dopiero chirurg onkologii uświadomił mi, że to nic złośliwego, tylko zakażenie. Diagnoza: osłabiona odporność organizmu i brak chyba "czerwonych" krwinek. No a ja lubię się czasem podrapać po czole, a jeśli do tego mam brudne "łapy" to już koniec. Ale mam na to sposob, używam miejscowo toniku z alkoholem (Cliniq. 2). Nawet w terenie jestem tak przewrażliwiona, że bez wody utlenionej się nie obejdzie. I problem w jakimś tam stopniu mam z głowy. Pozdrawiam.
    • batutka Re: postanowiłam się nie malować 18.10.10, 01:05

Rezygnuję z różu, korektora i tuszu do rzęs zamiast tego zainwestuj
      > ę w sport i zdrową dietę. Mam 23 lata - powoli moja twarz zaczyna nabierać char
      > akteru.

ja zainwestowałam w sport, zdrową dietę, poza tym w delikatne kosmetyki i jest ok
      moja twarz nabiera charakteru jak pociągnę sobie rzęsy tuszem, wcześniej jestem nijaka
      delikatny podkład, delikatny róż, tusz do rzęs, balsam do ust: to mój makijaż
      makijaż nie musi się zawsze kojarzyć z przemalowaniem i toną pudru
      • bed.shosanna Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 10:52
        Ta niezdrowo zwężona szpara powiekowa to jej naturalne oko-jest Azjatką :DDD
        • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 11:09
          Na zdjęciach żadna z nich nie jest piękna a która ładniejsza to rzecz gustu mnie się bardziej podoba blondynka. Zdjęcie nic nie mówi. Chciałabym na żywo zobaczyć skórę tej Bai Ling.
    • kaskakielbaska Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 11:55
      > Co Wy na to?:)

Nic. To Twoja sprawa.
    • cafem Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 15:55

Kolejna fanatyczka Ziai?
      I myslisz, ze to takie naturalne?

W dobry krem zainwestuj, a nie w najtanszy badziew.
    • mmena Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 16:21

Nic. Nie nasza sprawa.
      • bed.shosanna Re: postanowiłam się nie malować 19.10.10, 16:52
        Skoro zdjęcie nic nie mówi, to czemu oceniasz po zdjęciach?
        • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 12:30
          o ludzie dajcie już spokój(!) dziewczyna ma dopiero 23 lata ma czas zmądrzeć:P

Jak już ktoś napisał mądrze wcześniej można w tym czasie zrobić tyle fajnych rzeczy zamiast zagłębiać się w problem kobiety, która mimo wszystko nie zmieni poglądów
          • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 14:53
            agas301 Czy Twój komentarz wnosi coś do dyskusji?

Dziwnym poglądem jest dla Ciebie, że czasami! można ładniej wyglądać bez makijażu niż w? Miałam dzisiaj nieprzespaną noc , więc sobie nałożyłam trochę różu na policzki. Jak jestem wyspana to ten róż jest zbędny. Moje postanowienie nadal jest aktualne.
            • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 17:46
              dżizas ależ ty jesteś dziwna!!! Czemu tak uparcie walczysz i z kim, czy KONIECZNIE potrzebujesz naszej AKCEPTACJI by uprawiać taki a nie inny styl życia. Jeśli potrzebujesz makijazu JEDYNIE jako covera to tylko twoja sprawa. Co nam do tego???
              Przekonałas kogoś do swoich racji? Nie, więc dalej bedziesz próbować:D
              Powodzenia:)

Moje postanowienie nada
              > l jest aktualne.

i niech sobie będzie, dziewczyno wiesz co naprawdę dobrze ci radzę nie chcesz się malować
              • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 18:01
                A kto Cie upoważnił do pisania w imieniu wszystkich?

Kolejna blond-gimnazjalistka! To już po pierwszym słowie można poznać.

Skoro Cie to nie obchodzi to po co się wypowiadasz?
                • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 18:16

> A kto Cie upoważnił do pisania w imieniu wszystkich?

nikt biedulko ale mi się ciebie szkoda zrobiło bo mało się widzi by po kimś tak jechano a ty albo tego nie łapiesz albo po prostu przyszłaś tu na forum z tym by WYWOŁAĆ SZTUCZNĄ DYSKUSJĘ jeśli cię to bawi - baw się dalej...

> Skoro Cie to nie obchodzi to po co się wypowiadasz?

wczytaj się w wątek tu nikt cię nie popiera po co więc zaśmiecasz forum
                  • annarazdwatrzycztery Re: postanowiłam się nie malować 20.10.10, 20:36
                    Nie będę dyskutować na tym poziomie.
          • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 21.10.10, 06:14
            o ludzie dajcie już spokój(!) dziewczyna ma dopiero 23 lata ma czas zmądrzeć:P

sadzac po jej dotyczasowych wypowiedziach, w tym do ciebie,
            bardzo watpie ze to kiedykolwiek nastapi :)

bym sie nie wtracala, ale takie "madrosci" jak "brzydkiemu makijaz nie pomoze" to za wiele.

po pierwsze, nie ma kobiet brzydkich, sa tylko zaniedbane,
            po drugie
            tiaaa, rzeczywscie! znawczyni sie znalazla, ktora Chinki od bialej nie odroznia.
            ta dopiero wie co makijaz moze a co nie - ktora nie wie dlaczego Azjatka ma "waskie szparki".

A idiotki to nalezy szybko wyprowadzac z bledu. mimo wszystko.

A czy ona bedzie sie malowac czy nie, to mnie to.....

Minnie
            • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 21.10.10, 20:19
              minniemouse napisała:

> A czy ona bedzie sie malowac czy nie, to mnie to.....

odnoszę wrażenie, że nie tylko ciebie ale nie wiesz przypadkiem o co ona walczy?????????????????
              • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 21.10.10, 23:12
                nie wiesz przypadkiem o co ona walczy
                > ?????????????????

hmm, chyba o wiatraki,
                bo ja wiem....

img.photobucket.com/albums/v231/thetsarisa/animals/things/walka-wiatrakami.jpg
                pozdrowka :)

Minnie
                • agas301 Re: postanowiłam się nie malować 22.10.10, 18:17
                  minniemouse napisała:

> hmm, chyba o wiatraki,
                  > bo ja wiem....
                  >

prrrrr rozwaliłaś mnie tymi wiatrakami tyle, że to byla walka z wiatrakami, nieważne...

tu > niczym tytułowy bohater Don Kichot widząc kilkadziesiąt wiatraków bierze je za olbrzymy i decyduje się stoczyć z nimi walkę. Pomimo ostrzeżeń swojego giermka, Sancha Pansy, rzuca się na jeden z wiatraków, wbijając kopię w skrzydło lecz pod wpływem uderzenia szybko obracającego się skrzydła, kopia zostaje zniszczona a sama walka nie przynosi rezultatów:(

> img.photobucket.com/albums/v231/thetsarisa/animals/things/walka-wiatrakami.jpg

pozdrowka :)

--
                  Nie bierz życia na serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy
                  [img][/img]
                  • minniemouse Re: postanowiłam się nie malować 23.10.10, 02:54

prrrrr rozwaliłaś mnie tymi wiatrakami tyle, że to byla walka z wiatrakami, nieważne...

Don Kiszot tak, on walczyl z, no ale nasza autorka watku jest hmm,
                    troche inna niz Don ;)

Minnie
    • zenon5678 Re: postanowiłam się nie malować 22.10.10, 08:31
      I jak efekty? Poprawiła Ci się cera? Jakieś inne korzyści? Po co tak naprawdę rezygnujesz?
      Zabiegów oczyszczania faktycznie się nie poleca, ale ja mogę polecić mikrodermabrazję albmezoterapię bezigłową ( jedno i drugie da się zrobić za ok 120 zł i efekty są super).
      Pozdrawiam,
      bezgustu.blogspot.com/
      • marika-250 Re: postanowiłam się nie malować 22.10.10, 14:37
        Wydaje mi się, że jak się codziennie zmywa makijaż i oczyszcza skórę, to sam fakt malowania nie jest jakoś straszliwie szkodliwy. A ja też osobiście uważam, że bez makijażu wyglądam nijako.
    • coralin Re: postanowiłam się nie malować 23.10.10, 12:49
      Ale burza! Ja mając 23 lata też używałam pomadki ochronnej nabłyszczającej do ust i tyle. Z czasem wprowadziłam tusz do rzęs, podkład i puder, ale nawet teraz będąc grubo po 30 rezygnuję z tego latem, na wakacjach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka