Dodaj do ulubionych

Czy odstawić krem z kwasami?

14.10.10, 21:59
Witam drogie forumowiczki z ich nieocenionymi radami. Proszę Was o radę na temat kremu-kupiłam niedawno pierwszy raz krem z kwasami do mojej problematyczne cery . Jest to krem firmy Bandi z serii young care złuszczający na noc i zawiera w swym składzie kwasy AHA 5%. Niestety mam po nim cały dzień zaczerwienione policzki-czy to normalne czy jednak nie i powinnam krem odstawić?
Obserwuj wątek
    • lonely.stoner Re: Czy odstawić krem z kwasami? 14.10.10, 23:17
      nie jestem ekspertem od kwasow ( pewnie zaraz sie jakis pojawi) ale ja tak na zdrowy rozum to bym nie smarowala tym kremem policzkow po prostu, albo np. tylko co drugi dzien. Moze masz w tej czesci twarzy wrazliwsza skore i ona takim podraznieniem reaguje?? najczesciej policzki sa troche bardziej suche niz reszta twarzy, ta strefa T- nos, czolo, broda.
    • issey_miyake Re: Czy odstawić krem z kwasami? 14.10.10, 23:37
      ta_karola napisała:

> Witam drogie forumowiczki z ich nieocenionymi radami. Proszę Was o radę na tema
      > t kremu-kupiłam niedawno pierwszy raz krem z kwasami do mojej problematyczne ce
      > ry . Jest to krem firmy Bandi z serii young care złuszczający na noc i zawiera
      > w swym składzie kwasy AHA 5%. Niestety mam po nim cały dzień zaczerwienione pol
      > iczki-czy to normalne czy jednak nie i powinnam krem odstawić?

Na początku taka reakcja jest normalna, jeśli dodatkowo skóra jest podrażniona, bardzo wysuszona, piekąca możesz stosować ten krem co drugi dzień. Dodatkowo wypadałoby nie myć twarzy wodą (by jej nie podrażniać), stosować jakiś łagodny nawilżacz dla skór wrażliwych, bardzo suchych, zaczerwienionych najlepiej apteczny. Do łagodzenia objawów pojawiających się podczas stosowania kremów z kwasami bardzo dobrze nadaje się Cicabio Biodermy. Takie objawy mijają.
      • ta_karola Re: Czy odstawić krem z kwasami? 15.10.10, 19:57
        Skóry nie mam przesuszonej lecz może nieco wrażliwą. Wczoraj nie posmarowałam tym kremem,dziś posmaruję, może metoda co 2 dni coś zmieni, nie chciałbym zawsze pomijać policzków gdyż mam na nich również zaskórniki.
        • agas301 Re: Czy odstawić krem z kwasami? 15.10.10, 22:03
          metoda co drugi dzień a wlaściwie noc najlepsza i ważne być może kładlaś ten krem na twarz wilgotną, przede wszystkim dobrze ją osuszaj. Na dzień do tego krem gojący

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka