Dodaj do ulubionych

25 lat - krem do twarzy

22.11.10, 22:51
Do tej pory używałam chanel hydramax+ gel cream, świetnie nawilża, jestem bardzo zadowolona...ale chciałabym zacząć używać kremu, który będzie nie tylko nawilżał, ale i zapobiegał pierwszym oznakom starzenia.

Mam cerę normalną w kierunku mieszanej, lubię lekkie konsystencje.

Co polecacie a czego nie? Czego same używacie?

Ada
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 22.11.10, 23:20
      mygirl87 napisała:

> Co polecacie a czego nie? Czego same używacie?

Kwasy, retinoidy, kremy z filtrami, przeciwutleniacze.
      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 00:25
        A konkretne kremy/serum?

Pytam, bo wybor jest duzy - ostatnio zastanawiałam się m.in. nad beaute initiale chanel, power youth givenchy, biotherm age fitness...ale pewnie jest dużo kremów, o ktorych nie słyszałam :)
        • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 09:55
          forum.gazeta.pl/forum/w,211,117779573,117781408,Re_Prosze_o_pomoc.html
          • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 17:07
            ten watek zawiera duzo informacji o serum z wit. c i kwasach - te juz mam :) nadal prosze o opinie o kremach, niestety cethapil nie jest dla mnie...chodzi mi o krem na dzien, taki ktory sie naklada po przemyciu twarzy plynem mic. i nalozeniu serum :)
            • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 19:00
              mygirl87 napisała:

> ten watek zawiera duzo informacji o serum z wit. c i kwasach - te juz mam :) na
              > dal prosze o opinie o kremach, niestety cethapil nie jest dla mnie...chodzi mi
              > o krem na dzien, taki ktory sie naklada po przemyciu twarzy plynem mic. i naloz
              > eniu serum :)

dlaczego nie jest dla Ciebie? Rano wedle dbania o skórę najlepiej jak się da - stosuje się krem z wysokim filtrem, spf50+. Jeśli uważasz to za zbędne nie musisz tego stosować. Wybór jest Twój.
              • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 22:04
                Miałam kiedyś ten krem i moja skóra niezbyt dobrze na niego reagowała, to nie jest kwestia mojego uprzedzenia z góry, tylko doświadczenia z cethapilem.

Z filtró wnajbardziej mi pasuje spf50 z chanel i z shiseido...ale wciaz powraca kwestia kremu na dzien :)))
                • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 24.11.10, 11:15
                  mygirl87 napisała:

> Miałam kiedyś ten krem i moja skóra niezbyt dobrze na niego reagowała, to nie j
                  > est kwestia mojego uprzedzenia z góry, tylko doświadczenia z cethapilem.

Niezbyt dobrze, czyli jak?

> Z filtró wnajbardziej mi pasuje spf50 z chanel i z shiseido...ale wciaz powraca
                  > kwestia kremu na dzien :)))

Krem na dzień to właśnie krem z filtrem i na to makijaż. Chyba że masz ochotę kłaść na siebie 4 warstwy.
                  • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 24.11.10, 23:36
                    lepił się na mojej skórze, jakby się nie wchłonął i zostawił taki klejący osad.

a kremy z filtrem mam wraźenie, że nie nawilżają tak bardzo jak choćby hydramax którego do tej pory używałam.
                    • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 25.11.10, 11:19
                      mygirl87 napisała:

> lepił się na mojej skórze, jakby się nie wchłonął i zostawił taki klejący osad.
                      >
                      > a kremy z filtrem mam wraźenie, że nie nawilżają tak bardzo jak choćby hydramax
                      > którego do tej pory używałam.

większość kremów dobrze nawilżających się lepi, ale skoro tego nie tolerujesz to dobrze, należy szukać innych. Nie rozumiesz - krem z filtrem nie jest po to, żeby skórę nawilżać. Jest po to, by chronić ją przed wpływem promieni UV. Jeśli zaczniesz ten proces od najmłodszych lat to zaprocentuje na przyszłość. Promieniowanie również odpowiada za wysuszenie skóry. Nie tylko krem nawilżający dobrze ją nawilży. Nie ma sensu używać kremów perfumeryjnych, bo prócz ładnego zapachu, opakowania i ładnej ceny nie dają one nic konkretnego. lepiej wybierać w aptece kosmetyki, które mają ręce i nogi i które coś sobą reprezentują. Do tego cała reszta, która była podana w linku kilka postów wyżej.
                      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 25.11.10, 13:23
                        > większość kremów dobrze nawilżających się lepi, ale skoro tego nie tolerujesz t
                        > o dobrze, należy szukać innych. Nie rozumiesz - krem z filtrem nie jest po to,
                        > żeby skórę nawilżać. Jest po to, by chronić ją przed wpływem promieni UV. Jeśli
                        > zaczniesz ten proces od najmłodszych lat to zaprocentuje na przyszłość. Promie
                        > niowanie również odpowiada za wysuszenie skóry. Nie tylko krem nawilżający dobr
                        > ze ją nawilży.
                        Tu akurat nie mam problemu, wogole sie nie opalam i zawsze uzywam filtrow. Tak jak napisalas krem z filtrem nie jest po to, zeby nawilzac, wiec potrzebuje do niego dodatku...

> Nie ma sensu używać kremów perfumeryjnych, bo prócz ładnego zapa
                        > chu, opakowania i ładnej ceny nie dają one nic konkretnego. lepiej wybierać w a
                        > ptece kosmetyki, które mają ręce i nogi i które coś sobą reprezentują. Do tego
                        > cała reszta, która była podana w linku kilka postów wyżej.
                        Nie mam nic przeciwko kosmetykom aptecznym, dla mnie liczy sie skutecznosc nie marka czy zapach. Co bys polecila?
                        • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 04:24
                          mygirl87 napisała:

> Nie mam nic przeciwko kosmetykom aptecznym, dla mnie liczy sie skutecznosc nie
                          > marka czy zapach. Co bys polecila?

prawdziwą ochronę przed fotostarzeniem daje spf 50+ z wysokim współczynnikiem ppd (promieniowanie uva odpowiada za starzenie - jest o każdej porze roku i dnia). Jeśli nie chcesz aż tak się chronić, to spokojnie wybieraj coś z niewielkim współczynnikiem, z reguły takie kremy mają śladowe ilości ochrony antyUVA.

BIODERMA HYDRABIO UV SPF15/UVA15
                          IWOSTIN krem intensywnie nawilżający SPF 20
                          Aknicare SUN SPF 30 krem nawilżający
                          • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 22:39
                            issey_miyake napisała:

> mygirl87 napisała:
                            >
                            >
                            > > Nie mam nic przeciwko kosmetykom aptecznym, dla mnie liczy sie skutecznos
                            > c nie
                            > > marka czy zapach. Co bys polecila?
                            >
                            > prawdziwą ochronę przed fotostarzeniem daje spf 50+ z wysokim współczynnikiem p
                            > pd (promieniowanie uva odpowiada za starzenie - jest o każdej porze roku i dnia
                            > ). Jeśli nie chcesz aż tak się chronić, to spokojnie wybieraj coś z niewielkim
                            > współczynnikiem, z reguły takie kremy mają śladowe ilości ochrony antyUVA.

Używam regularnie chanel precision UV essentiel SPF 50 i jestem zadowolona.

>
                            > BIODERMA HYDRABIO UV SPF15/UVA15
                            > IWOSTIN krem intensywnie nawilżający SPF 20
                            > Aknicare SUN SPF 30 krem nawilżający

Obejrzę je w aptece, dzięki :)
    • kor_elka Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 16:55
      Najlepiej pójdź do apteki i poproś o krem :) Teraz powinnaś zacząć używać kremów z kolagenem. Ale nie zapominaj tez o dobrym nawilżeniu, bo to też ma wpływ na starzenie się skóry.
      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 17:08
        no tak, co pani w aptece to inna opinia, a ja liczylam na opinie od kobiet w moim wieku :) i polecenie konkretnych produktow, wskazanie ich plusow i minusow...
    • pretensjaa Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 20:02
      polecam iwostin krem odżywczy na noc z wit. C+E
      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 23.11.10, 22:05
        a czego uzywasz na dzien?
    • lola_kr Re: 25 lat - krem do twarzy 24.11.10, 14:38
      na dzien mam iwostin sensitia intensywnie nawilzajacy spf20 , albo ddml. poszukuje czegos pod oczy i na noc
      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 01:12
        Wcześniej używałam All About Eyes Clinique, teraz mam Active C LRP i jestem zadowolona :)
        • klakierka Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 12:32
          mygirl87 ja w swoim wątku pytałam o AAY Clinique a teraz widze że ty polecasz active c LRP :) to do mnie chyba miało być ?? :)
          • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 22:41
            > mygirl87 ja w swoim wątku pytałam o AAY Clinique a teraz widze że ty polecasz a
            > ctive c LRP :) to do mnie chyba miało być ?? :)

lola_kr (kilka postów wyżej) napisala, ze szuka czegoś pod oczy :)
    • jenny.l Re: 25 lat - krem do twarzy 27.11.10, 15:24
      Nie ważne czego uzyjesz i tak bedziesz miala zmarszczki w pozniejszych latach.
      Sa kobiety, ktore nie uzywaja kremow i maja lepsza cere i mniej zmarszczek od tych, ktore uzywaja najdrozszych kremow.
      • mygirl87 Re: 25 lat - krem do twarzy 28.11.10, 00:43
        > Nie ważne czego uzyjesz i tak bedziesz miala zmarszczki w pozniejszych latach.
        > Sa kobiety, ktore nie uzywaja kremow i maja lepsza cere i mniej zmarszczek od t
        > ych, ktore uzywaja najdrozszych kremow.

Ale jeśli mogę jakoś poprawić stan skóry/zapobiegać tyle, ile się da, to chcę to zrobić :)
      • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 28.11.10, 21:39
        jenny.l napisała:

> Sa kobiety, ktore nie uzywaja kremow i maja lepsza cere i mniej zmarszczek od t
        > ych, ktore uzywaja najdrozszych kremow.

nieprawda
        • jenny.l Re: 25 lat - krem do twarzy 05.12.10, 09:17
          A gwiazdy hollywood? Moga sobie pozwolic na najdrozsze kremy, mimo to po czterdziestce prawie wszystkie robia botox czy ida pod skalpel, bo twarz sie zaczyna sypac mimo luksusowych kosmetykow. Jaka konkluzja? Kremy nie dzialaja.
          • issey_miyake Re: 25 lat - krem do twarzy 05.12.10, 11:59
            jenny.l napisała:

> A gwiazdy hollywood? Moga sobie pozwolic na najdrozsze kremy, mimo to po czterd
            > ziestce prawie wszystkie robia botox czy ida pod skalpel, bo twarz sie zaczyna
            > sypac mimo luksusowych kosmetykow. Jaka konkluzja? Kremy nie dzialaja.

Działają. Nikt nie mówi o kremach za 300zł kupowanych w Douglasie czy Sephorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka