Dodaj do ulubionych

odcień Dermacolu - problem

10.04.04, 19:57
Wiadomo, że ocień podkładu musi być dobrze wybrany, szcególnie, jeśli jest to
tak mocno kryjący podkład, jak Dermacol. Ja sprawdzałam odcienie na dłoni i
217 stapiał się idealnie. Na twarzy jest jednak za jasny, za "kredowaty". Na
Esentii to już w ogóle te kolory tak wyglądają, że nie ma co się sugerować.
Który odcień będzie ciemniejszy od 217, ale w ciepłym
beżowym/pomarańczowym/żółtym, a nie różówym odcieniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: eliza Re: odcień Dermacolu - problem IP: 213.199.225.* 11.04.04, 17:07
      Ja mam 211. Dla mnie extra. Bardzo dorze stapia się z moją skórą do tego
      stopnia, że odkąd go używam przestałam stosować podkład i puder (dermacol
      nakładam miejscowo, jako korektor); wygląda to b. naturalnie - nie mam żadnych
      plam czy smug na twarzy. Oczywiście stosować trzeba w mikroskopijnych ilościach.
      • Gość: aga Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.04, 20:27
        Ile kosztuje Dermacol?
        • asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem 11.04.04, 23:28
          Na Esentii 8,30 zł, ja kupiłam w drogerii A'propos za 11,15 zł.
      • asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem 11.04.04, 23:24
        O jejq, to chyba masz bardzo jaśniutką cerę, bo to najjaśniejszy odcień. Moja
        przyjacióła ma albo 211 albo 212, właśnie nie jestem pewna... Póki co, ja
        swojego używam albo jako korektora, albo jako podkład, ale wtedy na to puder
        brązujący.
        • Gość: eliza Re: odcień Dermacolu - problem IP: 213.199.225.* 12.04.04, 13:42
          To może coś żle sprawdziłam z tym numerkiem. Cerę mam podobno śniadą, choć ja
          sądzę że ma taki normalny odcień, z pewnością nie jasny. Pozdrawiam.
          • Gość: sabina Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 01:16
            To jak to jest: najaśniejszy jest 211, potem 212 i 217. a dalej? Ułóżcie
            pozostałe odcienie od najaśniejszego do najciemniejszego, plis!
            • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 14:47
              213 i 215 - to są chyba najbardziej odpowiednie odcienie dla większości. 217 -
              dla jasnej karnacji, 213 - chyba taki najpopularniejszy, 215 - ciemniejszy od
              213, ale w normie standarów polskich, heh. ;) I właśnie myślę teraz nad 213 i
              215... (akurat chciałam któryś kupić i tych odcieni nie było, co już świadczy o
              tym, że są najczęściej brane).
              • Gość: sabina Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 15:47
                Gdzie ich nie ma? w esentii? to byłoby niedobrze, bo ja też chciałam kupić.
                • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 16:19
                  a nie nie, na esentii na pewno będą mieli, ja kupuję w drogerii A'propos.
                  • Gość: sabina Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 17:34
                    Tylko już nie wiem jaki odcień mam wybrać. Mam jasną cerę, ale nie znowu taką
                    porcelanową. Zwyczajnie jasna. Odcień 211 soie daruję, ale pozostają 212, 213,
                    215 i 217. Przeciez nie kupię czterech...
                    • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 20:38
                      Najlepiej, żebyś sprawdziła testerki. Ale tak na mój gust... Ja mam teraz 217 i
                      jest za jasny, ale za to mogę go używać choćby jako korektora pod oczy, a jeśli
                      chcę na cała twarz - to na puder brązujący i ok kolorek. Więc z jednej strony z
                      za jasnym da się coś zrobić. Z drugiej jednak najlepiej, żebyś miała idealnie
                      dobrany odcień. Ponadto zbliża się lato i nawet jeśli teraz 213 byłby za
                      ciemny, to w lecie będzie ok, bo sie opalisz. Jeszcz jeszcze taki sposób, że
                      można mieszać Dermacol z innymi podkładami, awtedy można zmienić trochę odcień,
                      ale Dermacol jest dominujący i żeby kolorek był inny, musiałabyś dać więcej
                      tamtego podkładu, a wówczas nie otrzymasz takiego krycia, jak przy czystym
                      Dermacolu. Gdzie mieszkasz? W drogeriach A'propos znajdziesz testerki. I testuj
                      na twarzy - ja testowałam na ręce i kupiłam za jasny (na dłoni stapiał się
                      idealnie, ale dłon jest jaśniejsza, a ponadto jednak Dermacol jakoś tak wybiela
                      twarz).
                      • Gość: Ilka Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:49
                        Gdzie jest drogeria a'propos?
                        • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.04.04, 21:01
                          W Krakowie na rogu Dietla i Krakowskiej i na Nowym Kleparzy (w okolicach, nie
                          powiem dokładnie, bo widziałam z autobusu).
                          • Gość: sabina Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:53
                            Dzięki za pomoc aśku_asiekowaty :) Niestety nie mam dostępu do testerków,
                            zamówić chciałam w esentii. I właściwie to juz zamówiłam przed chwilą - wzięłam
                            dwa: 213 i 217. I zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam nadzieję, ze nie będą sie
                            ociągać z wysyłką, choć raz tam już zamawiałam i mam mieszane uczucia.
    • mag-ia Re: odcień Dermacolu - problem 19.04.04, 12:37
      Też zamierzam kupić ten podkład, ale podobno nie ma testerów, tylko kartka z
      kolorami i trzeba sobie tak wybierać :(
      Mam beżowo-różową karnację, nie jasną, ani nie ciemną, taka średnia... który
      kolor by się nadawał dla mnie? 211 i 217 odpadają. 212, 213, 215... ale który
      byłby idealny... ;(
      Teraz mam korektor Bell nr 1, ale jest za jasny. Do tego mało wydajny, ale to
      już inna sprawa :)

Jeśli którać z Was mogłaby mi cudem doradzić, to ucieszyłabym się :*
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 17:21
        W A'propos testerki są. Nie wiem, jaką masz karnacje, podkładu Bell nie miałam,
        ale chyba najłatwiej porównać do tych znanych, tak więc dla mnie
        najodpowiedniejszy z Sorayi jest odcień Naturalny, Beżowy po lecie, z Avonu
        podkład antystrsowy Natural Fawn jest ciu za ciemny, ale ok po lecie, podobnie
        ejst z AA Oceanic nr 1 Kośc słoniowa. No i teraz temu odpowiadają kolorki
        Dermacolu takie: mam 217, jest za jasny, zastanawiam się nad 213 i 215, 215
        jest ciemniejszy, dla takiej przeciętnej cery to chyba 213.
        • Gość: mila Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.icpnet.pl 19.04.04, 18:04
          Powiedzcie gdzie można dostać dermacol w Poznaniu
          • Gość: asia Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 19.04.04, 18:21
            czy dermacol to podklad czy [rodek leczniczy, i do jakiej cery sie nadaje,
            gdzie w Warszawie mo|na go dostac? przepraszam za pytanie ale pierwszy raz o
            tym specyfiku slysze:)
            dziekuje pozdrawiam :)
            • mag-ia Re: odcień Dermacolu - problem 20.04.04, 10:29
              To jest mocno kryjący podkład w formie pasty. Niedrogi i bardzo wydajny.
              Wymyślony przez Czechów na potrzeby charakteryzacji do filmów, używany również w
              Holywood. Daje efekt drugiej skóry, idealne krycie wszelkiech przebarwień. Można
              go stosować jako podkład (wtedy koniecznie na krem nawilżający, bo inaczej nie
              rozprowadzisz; wystarczy kropelka dermacolu), albo jako korektor. Ja zamierzam
              używać w tej drugiej roli, bo nie chcę zasłaniać moich piegów ;)
              Trzeba idealnie dobrać odcień i właśnie o tym dyskutujemy :)
              Mieszkam we Wrocławiu, więc nie wiem, gdzie w Warszawie można go dostać, ale na
              pewno zaraz ktoś Ci podpowie.
              • Gość: katinka Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 26.05.04, 14:21
                A czy w wyjątkowych sytuacjach można nim zatuszować cienie pod oczami?
        • mag-ia Re: odcień Dermacolu - problem 20.04.04, 10:20
          Hmm te kolory, co mówisz byłyby dla mnie za ciemne, więc chyba mam dużo
          jaśniejszą cerę. Z Sorai pasował mi jasny, albo pastelowy. Z Erisu jasny.
          Podkładu Oceanic nie używałam, ale testowałam i ta "kość słoniowa" to dla mnie
          "kość kakaowa" bardziej ;)
          217 to chłodny odcień?
          I pomyślę też na tym 212... jak znajdę czas, to przetestuję i napiszę Wam.
    • soffica Re: odcień Dermacolu - problem 19.04.04, 19:52
      Kurczak, skusiłam się na odcień 213 bo mam jasną cerę i cholerka jest za jasny.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 21:48
        Poważnie...? Ja się zastanawiam nad 213 i 215 i mimo, że mam przeciętnu odcień
        cery, to 213 wydaje sie najodpowiedniejszy. Nie wiem więc jak to jest, że Ty
        masz jasną karnację, a 213 jest jeszcze za jasny, hmm. :/
        • soffica Re: odcień Dermacolu - problem 20.04.04, 19:47
          Gość portalu: asiek_asiekowaty napisał(a):

> Poważnie...? Ja się zastanawiam nad 213 i 215 i mimo, że mam przeciętnu
          odcień
          > cery, to 213 wydaje sie najodpowiedniejszy. Nie wiem więc jak to jest, że Ty
          > masz jasną karnację, a 213 jest jeszcze za jasny, hmm. :/

To nie bierz 213. Jego kolor określiłabym jako bladoróżowy i nie miał za dużo
          wspólnego z kolorem na próbniku. Używam najjaśniejszego odcienia Lasting
          Preformance MF i 213 jest jaśniejszy!
    • roksana11 Re: odcień Dermacolu - problem 19.04.04, 23:39
      Cześć dziewczyny! Każda z Was pisze o odcieniach 213, 217 (nie miałam okazji
      ich przetestować na swojej skórze), a ja kupiłam 212 i mogę o nim powiedzieć,
      że jest naturalnym jasnym beżem, tak po prostu jasny beż. A cerę mam jasną z
      przebarwieniami, więc Dermacol w odcieniu różowym odpada. Na ten odcień 212
      (dermacol nakładam punktowo jako korektor na wypryski) nakładam podkład o
      odcieniu brzoskwiniowym lub ciemny beż, wtedy te dwa podkłady tak jakby
      stapiają się ze sobą i tworzą naturalny beż - nie jasny, nie ciemny, po prostu
      w sam raz. Polecam i pozdr.
      • Gość: sabina Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 16:52
        tak czytam czytam te nowe wpisy i się boję czy dobrze zrobiłam zamawiająć 213 i
        217. Może będą za ciemne? kurde, a może mogłam wziąć 212? Brrrrr, teraz się
        będę denerwować dopóki nie przyjdzie paczka i nie przetestuję. Na szczęście
        chyba niedługo, bo już ma statut "spakowane".
        • soffica Re: odcień Dermacolu - problem 20.04.04, 19:50
          Gość portalu: sabina napisał(a):

> tak czytam czytam te nowe wpisy i się boję czy dobrze zrobiłam zamawiająć 213
          i
          >
          > 217. Może będą za ciemne? kurde, a może mogłam wziąć 212? Brrrrr, teraz się
          > będę denerwować dopóki nie przyjdzie paczka i nie przetestuję. Na szczęście
          > chyba niedługo, bo już ma statut "spakowane".

Ja bym się raczej obawiała czy nie będą za jasne :) - moim zdaniem próbnik z
          rzeczywistymi kolorami ma niewiele wspólnego z rzeczywistością :)
    • Gość: nana Gdzie w W-wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 21:12
      A czy ten rozchwytywany podklad mozna kupic w Warszawie?
      • livett Re: Gdzie w W-wie? 21.04.04, 07:55
        Jasne, że można, ale jest trudno dostępny. Miejsca, w których widziała Dermacol
        to: Podziemia Dworca Centaralnego, Podziemia Dworca Wileńskiego - ale tam był
        tylko najjaśniejszy odcień tzn.211. Można jeszcze zakupić w jednej z budek
        handlowych przy Hali Banacha (szukaj po prawej stronie )- tam sama zakupiłam za
        8 zł.Pzdr.
        • Gość: mila Re: Gdzie w W-wie? IP: *.icpnet.pl 21.04.04, 12:36
          A w Poznaniu to chyba wogóle go nie ma:( A moze ktoś wie, gdzie można go dostać?
          • mag-ia Re: Gdzie w W-wie? 21.04.04, 21:42
            W ostateczności możesz zamówić przez internet, tracisz na przesyłce, ale jak
            zamówisz z innymi kosmetykami, to może się opłacać ;) Chociaż moim zdaniem
            esentia jest droga, u nich te przekreślone ceny są dużo wyższe, niż te w
            normalnym sklepie!
            No i ryzukujesz z doborem koloru...
            Hmm chociaż myślę, że jak jest we Wrocławiu, Warszawie to w Poznaniu też musi
            być, ale możesz mnie kłopot ze znalezieniem - zapytaj na forum :)
            • reniaszka Re: Gdzie we Wroclawiu? 22.04.04, 08:28
              A gdzie mozna dostac we Wroclawiu Dermacol?
              Pozdrawiam - R.
              • mag-ia Re: Gdzie we Wroclawiu? 22.04.04, 08:46
                Ja go nigdy nie kupowałam, ani nie szukałam, ale obiło mi się o uszy, że jest na
                środku placu Zielińskiego, w małej drogerii, przy tym pustym placyku.
                • Gość: sabina Re: Gdzie we Wroclawiu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.04, 15:34
                  wczoraj juz dostalam paczke z esentii i mam te dwa odcienie dermacolu (213 i
                  217) i rzeczywiście - 217 jasny, na teraz do mojej skóry jeszcze może być, ale
                  przy chociaż lekkkiej opaleniźnie bedzie chyba za jasny, a 213 myśle, że
                  faktycznie najbardziej sie nadaje dla normalnego odcienia skóry.
                • soffica Re: Gdzie we Wroclawiu? 23.04.04, 15:45
                  Faktycznie, ja kupowałam na placu Zielińskiego, w kosmetycznycm na środku
                  palcu. Kosztował 8,49 zł
            • Gość: kajko Re: Gdzie w W-wie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 18:21
              kurcze, ja szukam właśnie takiego kryjącego podkładu. mam nadzieję,że go znajdę
              w W-wie. Jutro zaczynam poszukiwania.
              • Gość: Ewa Re: Gdzie w W-wie? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 26.05.04, 12:56
                a ten kolor 220 jest bardzo ciemny??
                • Gość: Sasha Re: Gdzie w Katowicach IP: 217.153.210.* 26.05.04, 15:04
                  Czy ktos wie??
                  • Gość: gabusia Re: Gdzie w Katowicach IP: 193.0.72.* 08.09.04, 14:37
                    co do kolorów to kupilam 217, mam cere w miare jasna ale nie blada, a 217 byl
                    za jasny, wygladalam jak trup, mam tez 220 bo myslalam ze zmieszam, 220 jest
                    bardzo ciemny i na dodatek w jakims pomaranczowym odcieniu, nienaturalnym, nie
                    wiem gdzie do kupienia w wawie ale w szczecinie to wiem ze na Manhattanie, w
                    rzedzie najblizszym ulicy obok perfumerii, pozdrawiam
      • Gość: Szo Re: na warszawskim bemowie IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 08.09.04, 15:33
        jest w budce kosmetycznej na bazarku - bazar kolo McDonalds'a, na rogu
        Powstancow Slaskich i Wroclawskiej. Budka jest w zewnetrznym pasie bazarku (nie
        od ulicy, nie posrodku, tylko w pasie od strony osiedla). Budka ma
        charakterystyczny morski kolor a vis a vis niej wisi na plocie
        drogowskaz "Kosmetyki". Ceny niestety nie znam. Ale maja tekturkowy wzornik z
        kolorami.
    • Gość: rodzyneczka Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.cst.tpsa.pl 08.09.04, 15:10
      Ja zakupiłam numer 213 i 215 i ten drugi jest odpowiedni mimo, iż nie mam
      specjalnie ciemnej karnacji. Wszystkie inne odcienie są za jasne.
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 08.09.04, 15:18
        Jejq mój stary topic... hehe. No ja już pare miesecy temu kupiłam ostatecznie
        215. zastanawiałam się też właśnie nad 213. 215 jest ciemniejswzy, ale jednak
        nadal jeszcze neico za jasny, za różowy, a jeszcze po lecie to juz w ogóle.
        Następnym razem bedzie 214.
        • Gość: aria Re: odcień Dermacolu - problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 20:05
          A gdzie to cudeńko dostac w katowicach ?????? ;-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka