Dodaj do ulubionych

Zakupy kosmetyczne, których żałujecie

• Gość: up Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.pronet.lublin.pl 13.01.05, 22:46
      up
      • Gość: ren Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.swidnik.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 16:16
        -lakier do paznokci Inglot - z wszystkich produktow tej firmy ktore wyprobowalam
        wszystkie sa super oprocz lakierow - za rzadkie i slabo sie trzymaja

natomiast jestem zaskoczona narzekaniami na Garnier Fructis (ja uzywam od
        niecalego roku i jestem bardzo zadowolona) i tush Calligraphy - przyznam ze przy
        pierwszych 2-3 uzyciach tez strasznie sklejal mi rzesy ("w trzy peczki" ;)) ale
        potem nauczylam sie go obslugiwac, w tej chwili sie konczy i mysle ze nastepny
        tez kupie Calligraphy :]
    • kosmisia GAYATA - TA - krem królowej pszczół 14.01.05, 14:33
      dla mnie to krem królowej pszczół z serii TA - firma Gayata to produkuje
      (kosmetyki i zioła dobrego nastroju, ekologia - blablabla...) - masakra, jak
      wazelina, coś okropnego, nie wchłania się wcale, pieniądze wyrzucone w błoto
    • Gość: Lania Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:05
      1-Nivea do kręconych włosów
      2-AA matująco-nawilżający z mikrogranulkami absorbującymi serum
      3-Soraya-maseczka z glinką-terapia matująca-do dziś lecze przesuszoną skórę

• Gość: elkas Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 22:14
        Bardzo żałuję,że kupiłam , za namową eksp. w Sephorze, podkład E.L. Double
        Wear. Bardzo mi wysusza i ściąga buzię, wyglądam w nim jak jakiś smętny
        upiór.Dzisiaj oglądałam swoje zdjęcia w tym makijażu: wyglądam szaro i staro (
        w innych podkładach całkiem dobrze).Wyrzucone pieniądze. Drugi żal: za
        wyrzucone pieniądze na "delikatny płyn do demakijażu oczu "AA Oceanic. Oczy
        piekące, czerwone, coś okropnego i tuszu nie zmywa. Używałam różnych zmywaczy
        do oczu ale takiego bubla i z taką rekomendajcją (Twojego Stylu) jeszcze nigdy.
        • Gość: Elegance Woman LASH ARCHITECT jest X-tra IP: 195.116.150.* 14.01.05, 22:39
          Nie wiem dlaczego macie takie problemy z tym tuszem. Ja jestem nim zachwycona.
          Tyle, że zawsze kupuję oryginalnie zapakowany, z wyraźną datą ważności i
          miejscem produkcji ( w żadnym wypadku nie POLSKA - można poznać po kodzie
          kreskowym ). Nie skleja, nawet
          kilka razy nakładany,dosłownie każda rzęsa jest osobno, dodaje objętości i
          sprawia, że optycznie rzęs jest więcej. Nigdy nie kupię już innego tuszu!Nie
          wiem czym wy go zmywacie, ale schodzi elegancko od zwykłego płynu do
          demakijażu. A rozprowadza
          się świetnie. Nie robi grudek i nie skleja WCALE!!!
          • Gość: Kasik Re: LASH ARCHITECT jest X-tra IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.02.05, 14:33
            to jak poznac czy tusz jest robiony we Francji-nie wiem jaki jest poczatek kodu
            kreskowego dla francuskich produktow...:(
    • Gość: Kamila Lakier do włosów Ms Potter's IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:37
      w złotym opakowaniu.
      Rozbryzbuje silnym strumieniem (po nawet lekkim naciśnięciu) na wszystkie
      strony w pionie i w poziomie w trudny do kontrolowania sposób klejące drobinki.
      Super gaśnica choć bez atestu ;-).
    • Gość: Kamila Odżywka w piance Gliss Kur (Schwarzkopf) IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 10:42
      Takie badziewie w chitosanem do spłukiwania. Włosy po tym sianowate, strasznie
      się źle układają. Kupiłam ją, bo bardzo mi się podobała odżywka Gliss Kur w
      niebieskim opakowaniu bez spłukiwania w formie mleczka.
    • Gość: Agata Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: 212.33.74.* 21.02.05, 11:37
      1. Krem na niedoskonalosci Normaderm Vichy - niedoskonalowsci przybylo po
      zastosowaniu tego kremu :(
      2. Effaclar matujacy - wogle mnie nie matuje :(
      2. City Matt Privi - malo kryje, matuje na godzine, srednio po znika :(
      • Gość: monia76 Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.u.mcnet.pl 21.02.05, 15:27
        do zestawu poprzedniczki dodam jeszcze zachwalany krem doskonalacy erisa.
        wysuszyl mnie konkursowo :-(
    • Gość: Ag Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 22.02.05, 20:16
      Rozne rzeczy bywaly nietrafione, ale do lez doprowadzily mnie:
      1 Numer jeden i najwiekszy moj zal kosmetyczny - ampulki ujedrniajace do biustu
      Lierac. 150pln za opakowanie, bylam tak zdesperowana, ze kupilam chyba 4.
      Efektow - zero. ZERO!
      2. Normaderm Vichy - na twarzy zostawal talk a po efektach ani sladu....
      3. Serum na zniszczone koncowki Avon - prosty sposob, zeby miec pretekst do
      umycia wlosow po raz drugi, tuz po nalozeniu.
      4. Tusze do rzes: Caligraphy (moglabym sie probowac umalowac patykiem z rowna
      skutecznoscia) i Bourjois Coup de Theatre (obie szczoteczki w zasadzie suche, z
      grudka tuszu na koncu)
      5. Wiekszosc szamponow.

A najgorsze jest to, ze jak juz znajde cos, co mi odpowiada pod kazdym wzgledem
      to i tak mam ciagotki do eksperymentow i szukania czegos lepszego... i kolejne
      rozczarowanie..

Pozdrawiam
      Ag
    • szczawka Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie 22.02.05, 20:35
      najgorszym badziewiem jak dla mnie jest fructis.jest produkowany przez loreala
      ktorego szampony dla mnie sa ok.moze to tania i dziadowska lina lorala?
    • Gość: asiorek Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 22:05
      - wszystkie szampony garniera - sklejają włosy
      - max factor - creme puff (puder 2 w 1) jest okropnie widoczny na twarzy
      - podkład maybelline fresh matt - ciężka maska, zatyka pory i podkreśla
      niedoskonałości cery
      - podklład maybelline ever fresh
      - tusz lash expanshion - po godzinie czarne obwudki pod oczami
      - pianka do depilacji veet - bardzo podrażnia a i tak nie depiluje dokładnie,
      część włosków zostaje
      - szampon nabłyszczajacy yves rocher (w żółtym opakowaniu) nie pieni się,
      skleja włosy, trudno go spłukać a włosy po uzyciu są bardziej matowe niz przed
      - błyszczyk pierre rene (nie pamietam jego nazwy) smierdział okropnie, nie dało
      sie go rozprowadzić równo, na ustach tworzył grudki
      Jeśli chodzi o avon to jakos miałam do nich szczęście i wszystkie produkty mi
      pasowały. Ale moja mama po ich kremie przeciwzmarszkowym dostała okropnego
      uczulenia, przez tydzień nie wychodziła z domu:/
      • masjania Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie 26.02.05, 18:33
        1.krem na niedoskonalosci Normaderm Vichy (pogorszylo sie)
        2.zel pod oczy Thermal Vichy - nic nie nawilza ale sciaga i wysusza, a w
        dodatku szczypie
        3.korektor Clinique w tubce szklanej z aplikatorem- wydostaje sie polowa z
        opakowania po kazdym wlozeniu aplikatora i zakreceniu nakretki, a do tego
        fatalnie kryje
        4.tusze Lancome rzeczywiscie sa gorsze niz byly ale jest plus, ze mozna
        zearklamowac (przynajmniej w Sephorze) - robilam to 2 razy i dostalam zwrot
        pieniedzy, natomiast podklady sa SUPER!!!!!
        5. cienie kremowe Rimmel Metallic - walkuja sie po 10 minutach
    • Gość: Ivre Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 26.02.05, 19:10
      - wszystkie pianki i kremy do depilacji. Nie ma to jak dobry, stary depilator ;)
      - wiele antyperspirantow, co to podobno ubran nie brudza, a ktore
      przeksztalcaja moje ciemne bluzki w ciemne bluzki z plamkami
      - szampon Fructis. Nie dosc, ze mialam siano na glowie, to jeszcze mnie
      uczulil :/
      • Gość: baluska Re: Zakupy kosmetyczne, których żałujecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 19:37
        Ja tez bardzo żałuję zakupu Normaderm Vichy, szarpnęłam sie na całą linię i ...
        beznadzieja, mogłabym myć się mydłem i smarować niwejką, może tej skorupy bym na
        twarzy nie miała. Potem- - pharmaceris Erisa do cery trądzikowej - to samo:
        twarz szara i tona martwego naskórka. Chociaż teraz wygrzebałam z szafki
        octopirox z tej serii i jest na razie fajny. Wróciłam do Avene i z każdym dniem
        jest lepiej.
    • popea1 Loreal, Johnson&Johnson 27.02.05, 07:21
      Dal mnie porażka to tusz Lash Architect...pisałam już oo tym, nic nie mam do
      dodania i
      oliwka w żelu Johnson&Johnson - nie da się rozprowadzić, ani na mokrym, ani na
      wilgotnym ciele,wchłania się 2 godzimy, nawet wytrzec ręcznikiem się nie
      da...koszmar.

pozdr
      popea
      • jagapie avon! pierre rene 09.03.05, 23:50
        dorzucę swoje trzy grosze: jak każda, musiałam przejść zakażenie avonem. teraz
        wiem - nigdy więcej:
        1. pudru brązującego - nie pod tą długością i szerokością geograficzną;))
        2. kremu brzoskwiniowego
        3. kremu z bio-6 - koszmar!!!
        oprócz tego - tusz pierre rene.
        • vanillaice Re: avon! pierre rene 10.03.05, 18:46
          Cienie Visions - Oriflame
          Szampon kokosowy i odżywka kokosowa Oriflame
          Wszystkie lakiery do paznokci Oriflame
          Tusz Perfect Wear - Avon - efekt plastikowych rzęs gwarantowany
          Słynne 3 kroki Clinique - wygląd salamandry plamistej przez jakieś 2 tygodnie
          • biba46 Re: avon! pierre rene 10.03.05, 19:14
            vanillaice napisała:
            > Wszystkie lakiery do paznokci Oriflame

dałam się namówić koleżance, a po kilku miesiącach zrobiły się "gluto-skrzepy"
            i nie udało mi się pomalować nawet jednego paznokcia. Jeszcze teraz, jak to
            piszę, trzęsie mnie ze złości :(
            • vanillaice Re: avon! pierre rene 10.03.05, 19:23
              Dokładnie tak jak piszesz biba, leciały do kosza z prędkością światła.
              • vanillaice Re: avon! pierre rene 11.03.05, 15:01
                Dodaję jeszcze pomadkę Giordani Gold firmy Oriflame - zjada się po 15 minutach
                coś okropnego!
                • mgielka83 ehh.. 08.04.05, 23:05
                  1 dezodorant nivea sensitive
                  2 puder w kremie eris, coś okropnego!
                  3 tusz visions Oriflame
                  4. jakiekolwiek balsamy Cztery Pory Roku. kuszą ceną a potem nie ma co z tym
                  badziewiem zrobić.
                  5 wosk w plastrach Joanna, Tanita toż samo
                  jak sobie przypomnę to doślę:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka