solllo
06.12.10, 20:04
Moze ktos cos mi poradzi odnosnie cery,a dokladnie moich problemow z cera.
Zaznacze od razu,ze bylam ostatnio u dwoch roznych dermatologow.Raz dostalam kosmetyki apteczne,ktore mi nic nie pomogly a drugim razem dostalam antybiotyk doustny,zadzialal tak,jakbym brala cukierki owocowe.
Cere mam mieszana a zarazem sucha.Po dniu w pracy bez dobrego zabezpieczenia blyszcze sie.
Przy stosowaniu kremow matujacych bardzo wysusza mi sie cera,co mnie w sumie nie dziwi.
Krem nawilzajacy nawilza,ale nie matuje.Nie znalazlam jeszcze takiego,ktory bylby odpowiedni dla mnie zarowno z nawilzeniem,jak i z matowieniem.
Obecnie uzywam kosmetykow z biodermy, sebium, pore refiner oraz z tej samej serii nawilzajacego.Czy dziala hmm trudno powiedziec.
Twarz myje obecnie białym jeleniem,raz w tyg.robie peeling.Uzywam rozniez maseczki z glinki,ktora moja cera dobrze toleruje i ja lubi.Dosc dobrze na mnie dziala zel na noc z garniera,czysta skora A.
Moim problem jest blyszczaca cera,rozszerzone pory na nosie oraz niespodzianki.
Niespodzianki pojawiaja sie przewaznie przed okresem.Mam problem z jednym policzkiem,na ktorym sa jakies czerwone plamki,na zuchwie pojawiaja sie giganty,takie wielkie bable,z ktorymi nic nie da sie zrobic.Jak juz rozdlubie to leci z tego krew i bardzo dlugo sie goi.Przepraszam,za szczegolowy opis.
Jak pielegnowac tego typu cere?Zastanawiam sie czy nie sprobowac,np. avene,truacneal?
Jakich wlasciwie powinnam uzywac kosmetykow,aby w przyszlosci miec ladna cere,bez zmarszczek i w koncu pozbyc sie problemow.Dodam,ze mam 25 lat.