Dodaj do ulubionych

Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszczkowy

10.12.10, 14:24
Zastanawiam się jak krem wybrać dla mamy, potrzebuję kremu na noc i pod oczy, najlepiej z jednej firmy dla cery suchej dojrzałej. Mama ma 52 lata i jej głównym problemem są worki i liczne zmarszczki pod oczami. Zastanawiam się nad:
1.ELIXINE REVITALICA Multiaktywny krem po oczy
2.DAX YOSKINE 50+ Duo krem - Max - wypełniacz zmarszczek pod oczy
3.Dermica Gold
4. Jakiś krem od Ireny Eris np. Nano entree
Czy Waszym zdaniem któryś się nada?
Nie mam więcej pomysłów, może być też coś aptecznego, ale tak do mniej więcej 150 zł za całość (tzn. za krem na noc i pod oczy).
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 14:27
      ma-lena1506 napisała:

> Zastanawiam się jak krem wybrać dla mamy, potrzebuję kremu na noc i pod oczy, n
      > ajlepiej z jednej firmy dla cery suchej dojrzałej. Mama ma 52 lata i jej główny
      > m problemem są worki i liczne zmarszczki pod oczami. Zastanawiam się nad:
      > 1.ELIXINE REVITALICA Multiaktywny krem po oczy
      > 2.DAX YOSKINE 50+ Duo krem - Max - wypełniacz zmarszczek pod oczy
      > 3.Dermica Gold
      > 4. Jakiś krem od Ireny Eris np. Nano entree
      > Czy Waszym zdaniem któryś się nada?
      > Nie mam więcej pomysłów, może być też coś aptecznego, ale tak do mniej więcej 1
      > 50 zł za całość (tzn. za krem na noc i pod oczy).

Kup jej Flavonex 100ml (twarz) i eris 60+ pod oczy.
      • ma-lena1506 Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 14:48
        Dzięki za podpowiedź:) A czemu Flavonex, naprawdę jest skuteczny?
        • issey_miyake Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 14:52
          ma-lena1506 napisała:

> Dzięki za podpowiedź:) A czemu Flavonex, naprawdę jest skuteczny?

jako jeden z niewielu z tej materii
          • ma-lena1506 Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 14:59
            Przepraszam, Issey, że Cię męczę, ale pod oczy miałaś na myśli ten Telomeric 60 + od Eris? O Flavonexie poczytałam i faktycznie kupię :p
            • myszmusia Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 19:46
              a on nie jest za alkoholowy do suchej cery? I olej mineralny + gliceryna - czy mi sie wydaje czy to moze powodowac zapychanie? MOzna go przy mrozie na dworze?
              • nessie-jp Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 20:20
                Ja bym nie używała na mróz kremu z dużą ilością gliceryny (lub sorbitolu itepe), a olej mineralny może być zbyt mało "tłusty" dla suchej cery
                • myszmusia Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 20:46
                  skłąd tego kremu - to co przed ta soja , dla mnie po googlowaniu składników nie wydajew sie super
                  Aqua, Isostearyl isostearate, Caprilyl capric triglycerides, Mineral oil, Diethylene glycol, Glycerin
                  czyli
                  woda,
                  ciekły wosk(Emolient tzw. suchy. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni )
                  Caprilyl capric triglycerides - ? co to?
                  Mineral oil - olej mineralny
                  Diethylene glyco- Glikol dwuetylenowy Kategoria: środki rozpuszczające
                  Glycerin - gliceryna Jest alkoholem, przezroczystym płynem o konsystencji syropu. Szeroko stosowana w kosmetyce. Wiąże wodę w skórze i ułatwia przenikanie innych substancji do skóry. Stosowana w dużych ilościach może uwrażliwić skórę.

i dopiero po tym jest soja

cd. skłądu:
                  Sodium acrylates, Acryloyl dimethyltaurate copolymer, Carbomer, Triethanolamin, Poly-isobutene, Caprilyl capryl glucoside.

moze ktos madry pomóc "rozebrac" to po kawałku? i rozwiac moje wątpliwosci:-)
                  • nessie-jp Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 21:12
                    > Caprilyl capric triglycerides - ? co to?

Cenne dla skóry suchej, natłuszczające
                  • issey_miyake Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 21:55
                    myszmusia napisała:

> skłąd tego kremu - to co przed ta soja , dla mnie po googlowaniu składników nie
                    > wydajew sie super

flavonex ma przede wszystkim ujędrniać skórę i z tym sobie świetnie radzi. Nie można od kremu takiego wymagać, by nie zapychał. Fizycznie to niemożliwe. Nie wysusza skóry bardzo suchej, stosuje się go na noc, na dzień ochronny ( na mnie działa najlepiej taki z wazeliną w składzie ).
                    • myszmusia Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 11.12.10, 05:59
                      dziekuje
            • issey_miyake Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 10.12.10, 21:47
              ma-lena1506 napisała:

> ale pod oczy miałaś na myśli ten Telomeric 60
              > + od Eris?

dokładnie :).
              • sloneczna.dziewczyna Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 12.12.10, 13:17
                Nie polecam Nano Entree Eris. Mama miała, nie była zadowolona.
    • jarka63 Re: Pomóżcie dokonać wyboru! Krem przeciwzmarszcz 12.12.10, 18:22
      Nie polecam Dax Yoskine, moim zdaniem to zupełnie nieskuteczne kremy. W Eris IMO większosć pary idzie w gwizdek, czyli w opakowanie i reklamę. Dermika Gold 24K jest dobra, ufam też Elixine, chociaż lini Revitalica nie używałam.
      -
    • california_rose Re: do Issey 12.12.10, 20:10
      mam pytanko : w zestawieniu flavonex vs. krem sojowy z BU
      ( skład: Wybrany hydrolat, Squalane, Organic Argania Spinosa (Argan) Nut Oil, Glycerin; Milk Lipids; Ceramide 3, Zagęstnik/emulgator (Sodium acrylate / acryloyldimethyl taurate copolymer / isohexadecane/ polysorbate 80), Glycine Soja (Soybean) Extract (2%), Glycine Soja (Soybean) Fermented Powder (1%), Ethyl Alcohol (1% w/w), Mixed Tocopherols (wit. E), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Piper Nigrum (Black Pepper) Fruit Extract + konserwant: Rokonsal ND (0.65%) )
      który jest lepszy? bawić się w mieszanie czy po prostu kupic flavonex?
      • issey_miyake Re: do Issey 13.12.10, 00:53
        california_rose napisała:

> mam pytanko : w zestawieniu flavonex vs. krem sojowy z BU
        > ( skład: Wybrany hydrolat, Squalane, Organic Argania Spinosa (Argan) Nut Oi
        > l, Glycerin; Milk Lipids; Ceramide 3, Zagęstnik/emulgator (Sodium acrylate / ac
        > ryloyldimethyl taurate copolymer / isohexadecane/ polysorbate 80), Glycine Soja
        > (Soybean) Extract (2%), Glycine Soja (Soybean) Fermented Powder (1%), Ethyl Al
        > cohol (1% w/w), Mixed Tocopherols (wit. E), Rosmarinus Officinalis (Rosemary) L
        > eaf Extract, Piper Nigrum (Black Pepper) Fruit Extract + konserwant: Rokonsal N
        > D (0.65%) )

> który jest lepszy? bawić się w mieszanie czy po prostu kupic flavonex?

lepszy (bogatszy) skład ma ten z BU
        • california_rose Re: do Issey 13.12.10, 14:18
          dzieki dobra kobieto!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka