Dodaj do ulubionych

Jaki puder?

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.04.04, 21:41
Doradźcie, jaki puder kupić -nie mogę dobrać, więc mam pytanie lepiej
ciemniejszy czy jaśniejszy od cery ? Tzn jezeli uda mi sie trafić na właściwy
to dobrze, ale boje się że może być np. za jasny, poradzcie jak wy wybieracie?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Jaki puder? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 23.04.04, 21:53
      jeśłi juz odcień ma być inny niz skóra twarzy, to lepiej wybrać jaśniejszy.
      • Gość: ewa Re: Jaki puder? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.04.04, 21:56
        Dzięki, boję się że będę wyglądać nienaturalnie, chce kupić manhattan, ma dobre
        opinie na wizażu, ale robię to po raz pierwszy w życiu i nie potrafie dobrze
        ocenic koloru cery i pudru, dlatego szukam porady
        • Gość: magdus Re: Jaki puder? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 15:21
          z manhatanu uzywam od zawsze compatc powder antibacterial w kamieniu nr 77 suuuuuuuuuperrrrrrr nie za jasny nie za ciemny świetnie matuje i kryje niedoskonałości skóry! polecam i pozdrawiam!
          • Gość: P. Re: Jaki puder? IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 24.04.04, 17:47
            A moze najlepszym wyjsciem bylby transparentny??
            Pozdrawiam.
            • charade Re: Jaki puder? 24.04.04, 17:56
              Może i nie postępuję zasadami sztuki, ale zawsze kupuję puder (prasowany) ciut
              ciemniejszy od skóry, raczej wpadający w odcień beżowy. Jak się nałoży
              umiejętnie, to nie razi, poza tym te transparentne z reguły są jednak
              podkolorowane i dają efekt bladej twarzy.
        • Gość: Elisa manhattan - IP: *.tele2.pl 25.04.04, 12:40
          ja mam manhattan pewnie ten o ktorym piszesz (nie antybakteryjny) soft compact
          powder i one maja duzy wybor kolorow, wiec warto sprawdzic. ja co prawda
          kupowalam wieczorem i w sztucznym swietle - mam chyba troche za ciemny :(. ale
          prawda, ze jest dobry :)

jak bedziesz sprawdzac to postaraj sie nie byc umalowana, na policzku grubsza
          warstwą smaruje zeby sprawdzic nie tylko nasycenie ale i kolor, czy mi pasuje.
      • Gość: justy Re: Jaki puder? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.04.04, 18:21
        napisałam, ze lepszy za jasny niż za ciemny bo:
        -ciemny puder postarza
        -pudry i tak mają tendencje to ciemnienia na skórze pod wpływem sebum
        • Gość: BleBle Re: Jaki puder? IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 24.04.04, 19:58
          czlowiek uczy sie na bledach.. ale staraj sie dobierac kolor w swietle
          naturalnym, nie sztucznym, posmaruj sobie ciut na twarzy np brodzie i wyjdz do
          swiatla i obejrzyj siebie, ja zazwyczj smaruje na nadgarstju, bo mam taka sam
          kolor skory na twarzy i nadgarstku. Kolor powinien byc tak dobrany aby po
          posmarowaniu podkladem twarzy nie odroznial sie kolorem od skory na szyji,
          ktora zadko kto smaruje podkladem.
          jedna rada dobieraj podklad do twojego typu cery, jezeli jest sucha, nie kupuj
          podkladow do cery tlustej czy mieszanej, odradzam podklady matujace to
          zazwyczaj wysuszaja.
    • Gość: K. Re: Jaki puder? IP: *.mtvk.pl 25.04.04, 11:02
      Lepiej juz o ton jasniejszy. Zbyt ciemny bedzie wygladal nienaturalnie.
      Zreszta, jest malo prawdopodobne, ze natrafi sie na kolor pudru identyczny z
      kolorem cery. Ale oczywiscie mozna dobrac najbardziej zblizony. Ja osobiscie
      uzywam pudrow Lumene, maja bardzo naturalne kolory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka