08.03.11, 15:21
1.dobrze kryjący 2.niebrudzący 3. trwały 4.do cery naczynkowej.
Obecnie mam Pharmaceris, ale spełnia tylko ostatni punkt.
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: podkład 09.03.11, 12:10
      wątek pod tym masz taki sam temat.polecam przeglądac wątki.
      • aadzia21 Re: podkład 10.03.11, 09:08
        Jeśli chodzi Ci o wątek pt. "Podkład kryjący" to spełnia tylko jeden z moich czterech punktów, czyli krycie właśnie. O pozostałych trzech nie ma tam mowy, dlatego pozwoliłam sobie założyć nowy wątek :P
        • kasha77 Re: podkład 10.03.11, 10:06
          już tak dla całkowitej ścisłości to spełnia dwa-bo jesli kryje to ukrywa tez naczynka,podkładów do cer naczynkowych li tylko nie ma.i już całkiem na koniec podkłady mocno kryjące są też z reguły bardziej trwałe od zwykłych,wiec to juz 3 Twoje wymagania.
          • aadzia21 Re: podkład 10.03.11, 12:08
            kasha77 napisała:
            > już tak dla całkowitej ścisłości to spełnia dwa-bo jesli kryje to ukrywa tez naczynka
            Widać, że nie masz cery naczynkowej, bo nie wiesz, że czerwień policzków często przebija przez podkład

>podkładów do cer naczynkowych li tylko nie ma
            A ja właśnie takiego używam- wspomniany Pharmaceris (bubel)

>podkłady mocno kryjące są też z reguły bardziej trwałe od zwykłych
            "Z reguły" oraz "bardziej" mnie nie satysfakcjonuje.

Szkoda, że zamiast pomóc wolisz mnie punktować. To pierwsze byłoby zarówno bardziej pożyteczne, jak i zajęłoby Ci mniej czasu.
            Nie zamierzam się dłużej tłumaczyć, dlaczego ośmieliłam się założyć wątek.

• kasha77 Re: podkład 10.03.11, 13:33
              mam cerę naczynkową i dlatego wiem,że nie ma podkładów dla cery naczynkowej.te na których napisali,że są cery naczynkowej mają po prostu wiecej żółtego pigmentu zeby te zaczerwnienie ukryc i tyle.
              nie przesadzaj z tym"ośmielaniem".
              • kasha77 Re: podkład 10.03.11, 13:53
                a tak już całkiem"na zgodę";)to ja bym Ci poleciła dobry korektor np.dermablend vichy ,nie daj się skusic na te z zielony odcieniem bo jesli nałożysz za dużo będzie wyglądała jak trup;)a no i jako bazę pod makijaz krem np.LRP dla cery naczynkowej-on ma zielony kolor ale tego nie widac po nałożeniu i delikatnie uspokoja tą czerwień.
                • aadzia21 Re: podkład 11.03.11, 18:00
                  Dziękuję :) Nigdy nie używałam korektora, może czas spróbować.
    • garraretka Re: podkład 10.03.11, 12:48
      A probowalas podkladow mineralnych?

Ja przetestowalam ich kilka - i zdecydowanym faworytem jest Bare Minerals.

Krycie mozna sobie dozowac uzywajac odpowiednich pedzli do makijazu, nie brudzi a uzyty z baza wytrzymuje caly dzien.

Nie mam cery naczynkowej ale mam sporo przebarwien popryszczowych - wszystko ladnie zakrywa i wyglada naturalnie.

Mozna zamowic zestaw startowy. Ja mam taki: www.feelunique.com/p/Bare-Escentuals-id-Get-Started-Kit-Complexion-Light
      Zawiera wszystko czego potrzeba - nawet instruktazowa plyte dvd ;)
    • e.st1 Re: podkład 10.03.11, 19:42
      Polecam Rimmel 26h. Kupiłam z ciekawości bo był w promocji i jestem zaskoczona jaki jest dobry.
    • finka9 Re: podkład 10.03.11, 20:31
      Maybelline super stay 24h . Też mam cerę naczynkową i ten podkład naprawę daje radę .Polecam.:)
      • to.ja.esmeralda Re: podkład 11.03.11, 21:50
        korektor Art Deco - tzw kamuflaż, nr 1 odcień zoltawo- szaro-zielony, rewelacyjnie tuszuje naczynka, o ile masz zoltawy odcien skory. wtedy nie widac go nic a nic. gdy masz cere rozowawa, nie wie, czy nie bedzie sie odznaczal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka