mieszko02 06.06.11, 11:49 mam pytanie do użytkowniczek:) czy ten filtr bezbarwny w rzeczywistości jest biały? czy bieli skórę? czy lepiej kupić barwiący? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 11:57 mieszko02 napisała: > czy ten filtr bezbarwny w rzeczywistości jest biały? czy bieli skórę? czy lepie > j kupić barwiący? Jeśli jest napisane "bezbarwny" - jest biały i bieli skórę. Lepiej kup barwiący, tonujący. Jeśli masz jasną karnację wybierz Max Ultra Jasny (jest ciemniejszy niż Photoderm AR, jeśli ciemniejszą wybierz Max Ultra Ciemny. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 12:08 dziękuje za błyskawiczną odpowiedź:) znalazłam jeszcze photoderm, który w nazwie ma "teintee". Czy jest jakaś zasadnicza róznica? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 12:44 mieszko02 napisała: > znalazłam jeszcze photoderm, który w nazwie ma "teintee". Czy jest jakaś zasadn > icza róznica? teintee = tonujący, koloryzujący, barwiący - zawsze będzie miał kolor, tylko teraz kwestia tego jaki to kolor - do wyboru są jasne i ciemne - zależy od karnacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 12:57 no kurczę, w opisie napisali tylko, że nadaje skórze delikatny koloryt (nic nie ma o wyborze koloru) cery nie mam ciemnej, ale nie mogę pwoeidzieć, żeby była bardzo jasna, no i boje sie tego jasnego max ultra... Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 13:27 mieszko02 napisała: > no kurczę, w opisie napisali tylko, że nadaje skórze delikatny koloryt (nic nie > ma o wyborze koloru) > cery nie mam ciemnej, ale nie mogę pwoeidzieć, żeby była bardzo jasna, no i boj > e sie tego jasnego max ultra... podaj dokładną nazwę tego kremu Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 16:18 Bioderma Photoderm Max Teintee SPF 50+ Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 21:35 to jest mocno opalony kolor (przynajmniej dla mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 06.06.11, 23:05 mieszko02 napisała: > Bioderma Photoderm Max Teintee SPF 50+ ten jest ciemny, jeśli nie masz bardzo jasnej karnacji to wybierz fajny kolor - BIODERMA PHOTODERM MAX ULTRA-FLUIDE TEINTE SPF 50+/UVA 40 Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 07.06.11, 08:05 dziękuję bardzo za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 07.06.11, 08:17 znalazłam w necie, ten tez ma dwa odcienie, mam wybrac ciemny, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 10:05 Wybierz ciemny jeśli nie masz porcelanowej karnacji. Ja tez się zastanawiałam, nad wyborem koloru, jednak to nie fluid, który kiedy nakładasz widać różnicę miedzy szyją, tylko krem. Rozsmarowuje sie fajnie, bo tłusty jak diabli i ten ciemny odcień jakoś się wtopił w skórę. Dziś nałożyłam pierwszy raz (próba przedwakacyjna) i jest jak najbardziej ok. Trzeba go tylko zmatowić, bo się człek świeci jak jajeczka wielkanocne:D Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 10:28 bardzo Ci dziekuję nie mam bardzo jasnej cery, juz nawet niechcący złapalam trochę opalenizny zatem kupuję ciemny "w ciemno":) (dlaczego apteki nie maja próbek?????????!!!!!!!!!! na allegro też nie ma) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 12:59 mieszko02 napisała: > (dlaczego apteki nie maja próbek?????????!!!!!!!!!! > na allegro też nie ma) miewają, ale nie wszystkie :), musisz wiedzieć gdzie pytać, poza tym próbki wychodzą na rynek trochę później niż produkt nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 13:17 Jeśli zamawiasz z apteki-dzwoń najpierw czy mają na stanie- bo obdzwoniłam trzy apteki-tylko jedna miała realnie. Ja również złapałam trochę opalenizny, ale stosując się do przykazań Issey -twarz od tego roku całkowicie oszczędzam (filtry 50)-więc miałam obawy, że będę jak flaga narodowa :D ...a teraz fajnie się zrównoważyło ,nie widać różnicy i można bezpiecznie dziub do słońca wystawiać:D Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 13:40 dziękuję dziewczyny za podpowiedzi:) ja też wyedukowana przez I-M i z przyjemnością spoglądam w lustro:) tak, chciałam zamawiać w aptece, zadzwoni sprawdzić czy mają pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Bioderma Photoderm max ultra 08.06.11, 14:12 mieszko02 napisała: > tak, chciałam zamawiać w aptece, zadzwoni sprawdzić czy mają w internetowych czasami taka dosyłka trwa 2 dni :), więc można poczekać :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko02 Re: Bioderma Photoderm max ultra 09.06.11, 09:15 o internetowej myśłałam, mam fajna listę:) Odpowiedz Link Zgłoś