Dodaj do ulubionych

świecąca buzia - linia T

12.07.11, 15:56
proszę Was o pomoc, za dwa miesiące mam ślub, wykonywałam niedawno próbny makijaż i niestety pomimo użycia odpowiedniej bazy itd, po 3-4 godzinach cera już się świeciła, podpowiedzcie co mozna byłoby zrobić aby powstrzymać ten stan w ciągu tych dwóch miesięcy, jak przygotować skórę
chciałabym też trochę skorzystać ze słońca w tym czasie
prosze o rady i dziekuję
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 16:07
      monika451 napisała:

> proszę Was o pomoc, za dwa miesiące mam ślub, wykonywałam niedawno próbny makij
      > aż i niestety pomimo użycia odpowiedniej bazy itd, po 3-4 godzinach cera już si
      > ę świeciła, podpowiedzcie co mozna byłoby zrobić aby powstrzymać ten stan w cią
      > gu tych dwóch miesięcy, jak przygotować skórę
      > chciałabym też trochę skorzystać ze słońca w tym czasie

musisz zrobić zabieg kwasem Jessner'a, niewiele da się zrobić, jedyne zmienić kolorówkę do makijażu
      • kasha77 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 16:16
        cięzko Ci będzie znaleźc cos na tyle dobrego żeby skóra się nie świeciła przez cały ślub i wesele.jakiego podkładu użyła wizażystka? w Twoim przypadku powinna któregos z tych"lejących" i jakiejs dobrej firmy(mat lumier chanel jest b.dobry).poza tym polecam Ci zakupic bibułki matujące i wziąc ze sobą puder w kamieniu do poprawek.
        jest jeszcze opcja spryskania całej twarzy utrwalaczem z Kryolanu(wizażystka powinna go miec),ale on bardzooooo wysusza jednak przzy b.tłustej cerze pomaga,no i nie skończysz z makijażem na sukience np.
        • malwina79 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 18:17
          kasha77 napisała:

> cięzko Ci będzie znaleźc cos na tyle dobrego żeby skóra się nie świeciła przez
          > cały ślub i wesele.jakiego podkładu użyła wizażystka? w Twoim przypadku powinna
          > któregos z tych"lejących" i jakiejs dobrej firmy(mat lumier chanel jest b.dobr
          > y).poza tym polecam Ci zakupic bibułki matujące i wziąc ze sobą puder w kamieni
          > u do poprawek.
          > jest jeszcze opcja spryskania całej twarzy utrwalaczem z Kryolanu(wizażystka po
          > winna go miec),ale on bardzooooo wysusza jednak przzy b.tłustej cerze pomaga,no
          > i nie skończysz z makijażem na sukience np.

Podpisuję się obiema rękami i nogami pod powyższym :) bibułki, puder w kamieniu i potraktowanie buzi fixerem (tuż po wykonaniu makijażu). Uważaj też żeby nie przesadzić z ilością kosmetyków bo buzia pod ich ciężarem jeszcze szybciej zacznie się świecić.
          Aaaaaaa i nie używaj pudru w kamieniu przed użyciem bibułek, będzie to strasznie wyglądało kiedy przypudrujesz warstwę tłuszczu.
      • monika451 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 18:14
        troche za inwazyjny ten zabieg, nie chce ryzykowac na 2 miesiace przed uroczystością gdyby cos poszlo nie tak :(
      • clk Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 20:40
        Mam ten sam problem - narazie tonik matujacy, mniej podkladu i bibulki pomagaja.

Tez bym byla zainteresowana jakims dodatkowymi wskazowkami :)
    • 123patrycja123 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 16:37
      Przede wszystkim najważniejsza jest baza pod podkład- bez niej nawet dobry podkłąd spłynie, szczególnie na zabawie weselnej.
      A co więcej mozesz codziennie robić peeling lekki i nakładac maseczkę przeznaczoną właśnie do strefy T - ale tak 2 razy w tygodniu. Przed weselem ogranicz słodycze i ostre potrawy - bo one tylko świecenie zaostrzą.
      ---
      OmniBusSimulator.pl | wakacyjna wymiana domów | kocioł acv | odzież | Drogeria Raan | baza noclegowa | www.alfamedio.pl
      • monika451 do patrycji 12.07.11, 18:09
        mozesz podpowiedziec jaką maseczkę ?
        • kasha77 Re: do patrycji 12.07.11, 21:29
          najlepsza oczyszczająca jaką dotychczas miałam to Avene Cleanance ,jest cała seria krem tonik itd-ja polecam.
          • lonely.stoner Re: do patrycji 12.07.11, 22:46
            po kuracji tym Avene wlasnie w okolicy 2 miesiaca moze zaczac wszystko nagle wylazic na wierzch, lepiej tak jak radzii Issey jakis szybki zabieg u kosmetyczki a doraznie puder matujacy w kamieniu i bibulki. Ja musze pary razy w ciagu dnia przypudrowac nos i na duze uroczystosci tez zabieram do torebki puder matujacy- ja od zawsze uzywam najzwyklejszy Rimmell w kamieniu- najjasniejszy odcien, 001, bo nie ma prawie koloru tylko wlasnie delikatnie matuje, i jakby wyrownuje powierzchnie skory.
        • 123patrycja123 Re: do patrycji 13.07.11, 16:48
          Ja osobiście poleciłąbym z serii Tołpa o nazwie seria T to jest maseczka i peeling 2 w 1 są rewelacyjne efekt. Avene nie używałam więc nie mogę się wypowiedzieć na jej temat :)
          ---
          OmniBusSimulator.pl | wakacyjna wymiana domów | kocioł acv | odzież | Drogeria Raan | baza noclegowa | www.alfamedio.pl
    • issey_miyake Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 23:00
      monika451 napisała:

> proszę Was o pomoc, za dwa miesiące mam ślub, wykonywałam niedawno próbny makij
      > aż i niestety pomimo użycia odpowiedniej bazy itd, po 3-4 godzinach cera już si
      > ę świeciła, podpowiedzcie co mozna byłoby zrobić aby powstrzymać ten stan w cią
      > gu tych dwóch miesięcy, jak przygotować skórę

najmniej inwazyjną kwestią, która nie będzie gryzła się ze słońcem to zmiana kolorówki do makijażu + odpowiednia pielęgnacja przed nałożeniem makijażu, czyli np. nałożenie przed bazą kremu antyperspiracyjnego (spirial svr), który na amen zmatowi skórę.
      • kasha77 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 23:10
        mam ten krem i nie wpadłam na to...dzięki Issey:)
        • issey_miyake Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 23:15
          kasha77 napisała:

> mam ten krem i nie wpadłam na to...dzięki Issey:)

he he :), tylko uważaj na niego, stosuj w wyjątkowych sytuacjach, im rzadziej tym lepiej - potrafi potwornie wysuszyć, ale działa - na medal. Podkład nakładaj dopiero po ok. 45 minutach od nałożenia :). Posmaruj nim też linię włosów.
          • kasha77 Re: świecąca buzia - linia T 12.07.11, 23:26
            no do tej pory używałam go tylko pod pachami,ale dobry patent.
            • monika451 Re: świecąca buzia - linia T 13.07.11, 11:34
              dziękuje za wszystkie odpowiedzi :)

wizażystka powiedziała że użyła odpowiednich kosmetyków do mojej cery, przed umówieniem się na makijaż mówiłam o problemie świecenia się buzi, po nałożeniu makijażu popsikała mnie też fikserem
              niestety nie wiele to dało :(

a moze pojść i jeszcze wykonać gdzieś indziej makijaż, może tamten bedzie trwalszy, już sama nie wiem, czy to nieodpowiednie kosmetyki czy jednak w przypadku mojej cery nic nie da sie zrobić z tym błyszczeniem.

poradziła mi aby tydzień przed zacząc stosowac jakieś domowe sposoby, tylko jakie ?
              wyczytałam w internecie że np. maseczka z ubitego białka działa, co sądzicie ?
              nie sądziłam, że bedzie w dobie takich kosmetyków aż taki problem z tym swieceniem :(
              ze nie da sie czegoś uzyć aby na kilka godzin zablokować to
              • kasha77 Re: świecąca buzia - linia T 13.07.11, 12:20
                ja bym poszła gdzie indziej.po pierwsze dobra wizażystka doradziła by Ci też co konkretnie masz używac,poza tym"odpowiednie kosmetyki"..czyli konkretnie jakie? widac jednak nie odpowiednie jeśli "spłynęłas". ja bym na Twoim miejscy spróbowała z tym SVR bo pod pachami działa elegancko.
                • lonely.stoner Re: świecąca buzia - linia T 13.07.11, 22:09
                  hm, tez mi sie wydaje ze powinnas isc wykonac makijaz gdzie indziej. I uwazam ze jesli masz problem ze swiecaca sie cera to po prostu uzywaj jak najoszczedniej kosmetykow- im wiecej masz na twarzy tym skora sie szybciej zaczyna swiecic. A jesli masz 2 miesiace do tego slubu to kup sobie olejek jojoba i uzywaj jakos krem na twarz, mi po ok.2 tyg stosowania pomogl wlasnie na strefe T. Jakos unormalizowal skore. Nalewasz 2 krople w zaglebienie dloni i smarujesz na buzi, jak zwykly krem. Po 5 minutach nic nie widac. Pod podklad tez go uzywam (tylko musze dluzej poczekac az wsiaknie), a na noc troche wiecej go stosuje. Ale to polecam na dluzszy termin a nie na sama chwile przed.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka