Dodaj do ulubionych

do posiadaczek cery suchej

IP: *.aster.pl 21.05.04, 09:17
chciałabym spytać w jaki sposób pielęgnujecie cerę? czy stosujecie się do
zaleceń, które mówią, że nie powinno się używać wody do mycia twarzy?
jeśli tak, to czym oczyszczacie skórę? ja próbowałam kiedyś używać tylko
mleczka i toniku, ale ciągle miałam wrażenie, że skóra nie jest dobrze
oczyszczona i że jest na niej jakaś taka ciężka, dusząca powłoka :)
będę bardzo wdzięczna jeśli zechcecie podzielić się ze mną swoimi sposobami
na czystą, gładką i dobrze nawilżoną buźke :)
pozdrawaim
Obserwuj wątek
    • roberti.ori Re: do posiadaczek cery suchej 21.05.04, 09:32
      mleczko jest substancją najlepiej czyszczącą skórą, ma delikatnie lepiącą
      konsystencję, przez co zbiera ze skóry wszystkie pozostałośi dnia. Oprócz
      mleczka powinnaś uzywać raz na tydzień scrub lub peeling, jesli masz skórę
      delikatną mozesz go zmieszać z masecką nawilzającą. Tonik natomiast stosujesz
      po to by przywrócic naturalne ph skóry i aby uelastycznić skórę by lepiej
      wchłaniała krem. pozdrawiam robert
    • justa_79 Re: do posiadaczek cery suchej 21.05.04, 10:23
      mleczko powinno się zmywać wodą, jeśli źle reagujesz na kranówkę, to przygotuj
      sobie do mycia w miseczce wodę przegotowaną lub mineralną. dermatolodzy
      odradzają niezmywanie mleczka.
      • Gość: kika Re: do posiadaczek cery suchej IP: *.aster.pl 21.05.04, 10:34
        no tak.. tylko z ta wodą to tyle zachoduuu.. :)

> mleczko powinno się zmywać wodą
        to znaczy, że tonik nie 'zmywa' mleczka?
        myślałam, że zmywa :)
        • roberti.ori Re: do posiadaczek cery suchej 21.05.04, 11:44

• roberti.ori Re: do posiadaczek cery suchej 21.05.04, 11:56
            tonik usuwa pozostałości po mleczku ale nie jest do tego przeznaczony,
            wyrównuje ph skóry i odpręża ją co pomaga póżniej łatwiej i szybciej wchłonąć
            krem.
        • vitalia Re: do posiadaczek cery suchej 21.05.04, 11:51
          Tonik nie służy da zmywania mleczka....po mleczku wupłukujesz pozostałości wodą
          apotem używasz toniku.....
          • albicilla Re: do posiadaczek cery suchej 22.05.04, 13:52
            vitalia napisała:

> Tonik nie służy da zmywania mleczka....po mleczku wupłukujesz pozostałości
            wodą
            >
            > apotem używasz toniku.....

Masz całkowitą rację vitalio.
    • Gość: Nina Re: do posiadaczek cery suchej IP: *.toya.net.pl 22.05.04, 12:34
      Lata praktyki przemowia:))
      Mycie twarzy-tylko mleczkiem.Musisz sie przemeczyc kilka dni-poznie bedziesz
      zle sie czula, gdy na twarzy bedziesz miala wode:) Wazne jest, zebys dobrala
      wlasciwy kosmetyk-taki, po ktorym bedziesz sie dobrze czula. Technika mycia-do
      wyboru-albo nakladasz mleczko opuszkami palcow i masujesz cala twarz po czym
      wycierasz ja wacikiem; albo-odrobina mleczka na wacik i tym sposobem zalatwiasz
      sprawe.Nastepnie tonik-wazny przy suchej skorze, bo lagodzi, tonizuje,
      odswieza. Na wacik lejesz calkiem sporo plynu i klepiesz tym mokradlem twarz
      miejsce przy miejscu.Szyje rowniez:) Czekasz chwile, az twarz przeschnie i
      nakladasz krem.Wazne-dac czas kremikowi na wchloniecie sie-czyli nie kladz sie
      spac jeszcze przez jakies pol godziny.
      Ja dodatkowo jestem alergiczka-omijam wiec starannie okolice oczu- krem i tak
      tam dotrze poprzez ruchy mimiczne:)
      Czasami mam straszna chec na umycie twarzy woda- pokusa zawsze konczy sie tak
      samo-skora sciagnieta, palaca, z czerwonymi plackami wszedzie.
      Pozdrawiam.
      • Gość: US Re: do posiadaczek cery suchej IP: *.crowley.pl 22.05.04, 14:20
        Popieram Nine niemalże w 100 procentach.
        Ja mam bardzo sucha skórę i także naczytałam się, że absolutnie wodą tylko
        mleczkiem! No tak tyle, że jak się myłam mleczkiem (a używam dość dużo
        makijażu - podkład+puder+róż) czułam się jakbym była "niedomyta". Kilka razy
        postanawiałam sobie że od dzisiaj będę myła buźkę tylko mleczkiem - ale jak nie
        trudno się domyśleć po 2 dniach musiałam użyc wody abym czuła się czysta. A
        woda- jak to woda - powodowała, że moja buzia była bardzo ściągnięta i
        wysuszona jeszcze bardziej. I tak "w koło Wojtek". Dopiero miesiąc temu jak
        sobie opaliłam buzię i wysuszyłam skórę jeszcze bardziej :( postanowiłam - dość
        tego. I od miesiąca używam tylko mleczka, po nim tonik (sporo na wacik) i na
        koniec krem. Pierwsze 3-4 dni były takie sobie (ale wtedy poprostu używałam
        więcej mleczka - tak abym była pewna, że się dobrze umyłam) a teraz czuję się
        super. Skończył się problem z przesuszoną skórą, nie ciągnie mnie i nie łuszczy
        się - naprawdę widzę różnicę. Polecam.
        Sama mam nadzieję, że mi już tak zostanie ;)
        • Gość: aneczka Re: woda wyszusza!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.05.04, 22:32
          Do pewnego czasu uwazalam ze moja sucha skora jest w idealnym porzadku i
          kompletnie nie widzialm ze jest strasznie przesuszona ostatnio byłam na
          zajeciach z wizazu !zawsze uzywalam zelu do mycia twarzy i toniku nigdy nie
          lubilam kremow i mleczka bo po nich zostawal tlusty film na twarzy.Az do dnia w
          ktorym dostalm niezly opierdziel od wizazystki ,ktora uznala ze majac 21lat
          moja skora jest wyszuszona i po oczmai mam zmarszczki jak 28lata!!Wzielam sobie
          ta rade do serca i jak wrocilam do domku to posmarowalm twarzyczke tlustym
          kremem od razu wszytko wchlonelo sie nei musialm nawet czekac!No wiec tak
          stosuje mleczko tonik i krem wszystko jednej linii garniera do cery suchej i
          wrażliwej no i krem pod oczy zeby za kilka lat nei wygladac jak 40latka!:)nie
          mam wrazenia ze skora jest tlusta bo tonik zmywa mleczko seria warta polecenia
          i niedroga!a wody wogole do ryjka nie uzywam!efekt jest swietny kolor
          sprezystosc i blask!polecam drogie panie
      • Gość: wawa Re: do posiadaczek cery suchej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.05.04, 10:25
        Nina- czy możesz napisać jakich używasz kosmetyków do skóry alergicznej,
        wrażliwej. Mam ostatno problem z doborem kosmetyków, po większości reaguje
        mocnym zaczerwienieniem twarzy.
        • Gość: Nina Re: do posiadaczek cery suchej IP: *.toya.net.pl 23.05.04, 11:23
          To nie bedzie proste-kazda skora reaguje inaczej, i to, co dobre dla mnie
          niekoniecznie moze byc wlasciwe dla kogos innego. Przeszlam swoja "droge przez
          meke"- ustalilam w tym czasie, co mi sluzy i trzymam sie tego z niemal zelazna
          konsekwencja:)
          Mleczko-Loreal Hydra-Confort- w tej chwili Neutrogena, bo do Loreala dodali
          proteiny jedwabne i skora odmowila ich przyjmowania:) Tonik-rowniez Loreal.
          Krem podstawowy, po ktorym absolutnie nic a nic mi nie dolega-Nivea Visage
          Creme d energie-stosuje go glownie na noc. W swoim czasie uzywalam tez Avene
          Eau Thermale, ale nie czulam sie jakos szczegolnie komfortowo-mimo, ze
          uczulenia nie bylo. Na dzien Shiseido Benefiance- jest niemal genialny, skora
          po nim w dotyku przypomina pupe niemowlaka:)
          Pod oczy-ale nieczesto- Roc. W ogole Roc jest dobry, ale kilka kremow zniknelo
          i przestalam kupowac.Od czasu do czasu stosuje maseczke-glownie male opakowania
          Nivea lub-kupowane na Allegro- Shiseido.
          Mam natomiast problem z szamponem do wlosow- skora glowy dobrze reaguje na
          kazdy, jednak po wszystkich szmponach-jesli mokre wlosy spadna mi na twarz-mam
          paskudne, krwisto-czerwone smugi.
          Powodzenia-znajdziesz dla siebie to, co konieczne, choc pewnie beda momenty,
          gdy z domu odwazysz sie wyjsc dopiero ciemna noca;)
          Pozdrawiam.
          PS.Kiedys, bodaj po kremie eris, dostalam takiego uczulenia, ze wsrod znajomych
          i nieznajomych moj maz uchodzil za wyjatkowa swinie i brutala:)) Mialam na
          czarno podpuchniete oczy, twarz mi spuchla a na koniec skora zlazila ze mnie
          platami.W srodku listopada lazilam w okularach p/slonecznych a po zakupy
          jezdzilam w drugi koniec miasta:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka