Dodaj do ulubionych

Pigułki a słońce??

22.05.04, 17:47
Od niedawna zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, a dziś znajoma
powiedziała mi że biorąc tabletki ni powinno się opalać ani na słońcu, ani na
solarium... Ona mówiła o możliwośći pojawienia się plam na skórze... Czy to
prawda?? Co wy na to??
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Pigułki a słońce?? IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 22.05.04, 19:35
      Biore minulet , chodze co tydzien na solarium i zadnych plam nie mam :)
      ALe slyszalam ze od silniejszych pigulek ( np Diany ) pojawiają sie przy
      wyjsciu na slonce...
      • Gość: Emm Re: Pigułki a słońce?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:08
        bralam diane ponad rok, teraz od kilku lat biore cilest, nigdy nie mialam
        zadnych plam, zawsze opalalam sie na maxa i nic mi nie bylo.Ale to zalezy od
        organizmu.Najlepiej wyjdz na slonce, poopalaj sie troszeczke a na drugi dzien
        sprawdz reakcje.Jesli bedzie ok-znow sie troche opal.Znow sprawdz a jak znow
        bedzie ok to mysle, ze nie bedziesz juz miec zadnych plam.Powodzenia!
    • Gość: Sandra Re: Pigułki a słońce?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 20:16
      Biorę Diane od roku, wczesniej mialam inne pigulki, i nigdy nie oszczedzalam
      sobie słońca, nie do przesdady, ale raz na jkais czas chodze do solarium a
      latem co pare dni na plazę. Nie zauwazylm zadnej negatywnej reakcji mojego
      organizmu.
    • Gość: ielonaherbata Re: Pigułki a słońce?? IP: *.ksk.net.pl 22.05.04, 21:13
      Zażywałam pigułki, nie opalałam się, tylko wychodziłam normalnie na słońce,
      sporo na powietrzu bywałam i wyszły mi plamy, co gorsza na twarzy, nad górną
      wargą (taki ohydny "wąsik"). Po zastosowaniu kremów wybielających i po upływie
      dwóch lat przebarwienia są już ledwie widoczne - ale myślę, że trzeba uważać.
      pozdrowienia basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka