Dodaj do ulubionych

A co po Neostrata 15% PHA?

03.10.11, 11:35
Był Bandi migdałowy, potem tez cos z Bandi AHA, Neostrata 10% PHA i potem 15% PHA, wszystko po jednym opakowaniu; razem z 15% PHA jeszcze skinoren krem, ale chyba nie zdecyduje sie na 2 tubke (moze blad). Co dalej? Chcialabym miec jasna, gladka cere. Mam tradzik na brodzie (ropny, od diety), czasem jakis wyprysk na czole/policzku, cera raczej sucha (choc w ciagu dnia swieci sie, moze sie zmienila?), wagry, pory, zaczerwienienie kolo i pod nosem (nie wiem skad :/), naczynka kolo nosa - to tak jej stanz bliska, bo z daleka wydaje sie bez wiekszych problemow. Na wszystkie wymienione kremy reagowalam ok.
Obserwuj wątek
    • kulawa_wodzirejka Re: P.S. 03.10.11, 12:04
      przegladam ulotke neostraty i nie mam pojecia, ktory ewentualnie ich krem wybrac - na wszystkich pisza, ze nawilzaja, delikatnie zluszczaja i wygladzaja... Np. ultrawygladzajacy AHA 10% SPF 15, ultrawygladzajacy AHA 10%, krem AHA 15%, Bionic krem do twarzy - te sobie zakreslilam, ale z opisu nie roznia sie niczym... Jeszcze zastanawiam sie nad Bionic Plus krem do powiek na zasinienia/opuchniecia, warto?
      • issey_miyake Re: P.S. 03.10.11, 20:24
        kulawa_wodzirejka napisała:

> . Jeszcze zastanawiam sie nad Bionic Plus krem do powiek na zasinienia/opuchnie
        > cia, warto?

warto
    • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 03.10.11, 20:36

> Był Bandi migdałowy, potem tez cos z Bandi AHA, Neostrata 10% PHA i potem 15% P
      > HA, wszystko po jednym opakowaniu; razem z 15% PHA jeszcze skinoren krem, ale c
      > hyba nie zdecyduje sie na 2 tubke (moze blad). Co dalej? Chcialabym miec jasna,
      > gladka cere. Mam tradzik na brodzie (ropny, od diety), czasem jakis wyprysk na
      > czole/policzku, cera raczej sucha (choc w ciagu dnia swieci sie, moze sie zmie
      > nila?), wagry, pory, zaczerwienienie kolo i pod nosem (nie wiem skad :/), naczy
      > nka kolo nosa - to tak jej stanz bliska, bo z daleka wydaje sie bez wiekszych p
      > roblemow. Na wszystkie wymienione kremy reagowalam ok.

Pomyślałabym o retinoidach na brodę i jakimś specyfiku z AHA na resztę twarzy, albo również na całość retinoidy. Bierzesz to pod uwagę?
      • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 03.10.11, 22:34
        retinoidy? az tak? czemu?? prychole na brodzie come and go i sa od diety hmm..
    • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 04.10.11, 11:17
      wodzirejko jak ci pasowaly te kremy i widzisz roznice to stosuj dalej, jak nie zmien firme:)
      Duzo kremow tu dziewczyny polecaja na problemtyczna skore...rozumiem ze tylko od czasu do czasu na brodzie sa ropne pryszcze?
      ja bym ci polecila cos innego i prostszego:)
      • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 05.10.11, 10:31
        no to co bys polecila? ;]
        • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 05.10.11, 10:37

> no to co bys polecila? ;]

to jest proste, tanie i dobre
        • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 05.10.11, 11:45
          na pryszcze o ktorych piszesz clinique anti-blemish solution cala linie zwlaszcza lotion , tanio i skutecznie...beztluszczowa emulsja sos z tej serii bardzo dobraaa , czasem w promocji sa cale linie i cena nie wyplucze kieszeni ,ale jelsi chcesz cos aktywniejszego napisz o jakich wlasciwosciach chcialabys...
          • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 05.10.11, 12:13
            coco_angel napisała:

> na pryszcze o ktorych piszesz clinique anti-blemish solution cala linie zwlaszc
            > za lotion , tanio i skutecznie...

co to znaczy tanio? podaj cenę
          • pozycja77 Re: A co po Neostrata 15% PHA? 06.10.11, 10:36
            >clinique anti-blemish solution cala linie zwlaszc
            > za lotion , tanio i skutecznie...beztluszczowa emulsja sos z tej serii bardzo d
            > obraaa

ja nie polecam tej linii anty blemish własnie. Miałam cały zestaw i po emulsji wyłaziły krosty. Ale musze przyznac ze tonik lotion z 3 kroków bardzo mi pomógł. Innych produktów z tej serii nie polubiłam
            • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 06.10.11, 19:14
              ale emulsji sos czy ddml?
              No niekazdemu musi przypasowac...moim zdaniem lotiony clinique ma the best , owszem wysypuje ale tak ma byc..pozniej gladka oczyszczona cera..emulsji ddml nie lubie ale linia antyblemish moisturizer sos jets bardzo fajna...
              • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 10:03
                a tak w ogole to - ewentualnie - ktory krem z neostraty (wymienilam w pierwszym poscie) wziac? Po tych 2 mam na pewno cere wygladzona i o wiele lepsza w dotyku, ale porcelanowej lali ze mnie nie zrobily :P mam ochote na kolejny nowy, ale nie mam pojecia czym sie roznia
                • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 11:37

> a tak w ogole to - ewentualnie - ktory krem z neostraty (wymienilam w pierwszym
                  > poscie) wziac? Po tych 2 mam na pewno cere wygladzona i o wiele lepsza w dotyk
                  > u, ale porcelanowej lali ze mnie nie zrobily :P mam ochote na kolejny nowy, al
                  > e nie mam pojecia czym sie roznia

dlatego czas przejść do czegoś mocniejszego :), na początek Krem ultra nawilżający AHA 10%
                  • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 15:58
                    dzieki, nawet mialam zamiar kupic wlasnie ten o ile nie dostalabym odp. na forum :-) Czy (oprocz dzialania zluszczajacego) moge go traktowac jako krem nawilzajacy ( z opisu niby tak?)
                    • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 20:48

> Czy (oprocz dzialania zluszczajacego) moge go traktowac jako krem nawilza
                      > jacy ( z opisu niby tak?)

Jak najbardziej. Jeśli będziesz go dobrze tolerowała, można będzie przejść na coś innego :).
                  • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 20:20
                    hmm to jak po takim stezeniu by miec gladka cere trzeba przejsc na cos mozniejszego bo efekt jest mierny to cos nietak...
                    • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 21:05
                      coco_angel napisała:

> hmm to jak po takim stezeniu by miec gladka cere trzeba przejsc na cos mozniejs
                      > zego bo efekt jest mierny to cos nietak...

Nie rozumiem tego co napisałaś. Możesz doprecyzować?
                      • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 07.10.11, 21:21

cytuje:
                        "a tak w ogole to - ewentualnie - ktory krem z neostraty (wymienilam w pierwszym poscie) wziac? Po tych 2 mam na pewno cere wygladzona i o wiele lepsza w dotyku, ale porcelanowej lali ze mnie nie zrobily ..."
                        w glownym poscie pisze jak wyglada cera slowem tardzikowa nadal problematyczna...dlatego napisalam co nastepuje:)jelsi cos daje nie do konca satysfakcjonujacy efekt po kiego to kontynuowac?
                        • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 08.10.11, 21:46
                          tez nie rozumiem, o co chodzi, nawet po doprecyzowaniu... po pierwsze, mojej cerze jest daleko do tradzikowej czy lojotokowej, po drugie, stezenie 15% to bylo pha a nie aha
                          • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 01:09
                            cytowalam twoja wypowiedz odnosnie opisu cery i uwazam ze skoro do konca nie jestes zadowolona z dzialania neostraty to po co kontynuowac, rozumiem ze wzielas wersje delikatniejsza PHA bo wersje AHA uwazalas za mocna badz skora tego nie tolerowala ale jak masz ochote przejsc na wersje AHA to Issey ci doradzila..ot
                            Ja jak nie widze po czyms efektu stosujac 2 opakowania albo zalezy mi na czyms innym zmieniam:)
                            • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 11:05
                              wzielam pha bo bylo lato... dzialanie nawilzajace i wygladzajace tych kremow bylo ok, w sumie najlepsze kremy, jakie mialam (ale male i drogie). Wczoraj posmarowalam sie probka Neostrata 10% AHA ale nie krem tylko Lotion i kurcze pieklo mnie, nie wiem, czy aha nie bedzie zbyt mocne (chociaz mialam aha z bandi i bylo ok). Dzis patrze po obudzeniu sie w lustro i cera to po prostu masakra - nierowny koloryt, zaczerwienienia, naczynka kolo nosa a nawet dalej, prychole na brodzie... zal.pl :/ Nie wiem czy przy aha nie popekaja mi naczynka ogolnie ;/
                              • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 11:18

a co na to nalozylas?tj. na ten lotion?
                                • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 13:01
                                  coco_angel napisała:

>
                                  > a co na to nalozylas?tj. na ten lotion?

pewnie nic
                              • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 13:01

> wzielam pha bo bylo lato... dzialanie nawilzajace i wygladzajace tych kremow by
                                > lo ok, w sumie najlepsze kremy, jakie mialam (ale male i drogie). Wczoraj posma
                                > rowalam sie probka Neostrata 10% AHA ale nie krem tylko Lotion i kurcze pieklo
                                > mnie, nie wiem, czy aha nie bedzie zbyt mocne (chociaz mialam aha z bandi i byl
                                > o ok). Dzis patrze po obudzeniu sie w lustro i cera to po prostu masakra - nier
                                > owny koloryt, zaczerwienienia, naczynka kolo nosa a nawet dalej, prychole na br
                                > odzie... zal.pl :/ Nie wiem czy przy aha nie popekaja mi naczynka ogolnie ;/

Linia AHA jest hardcore, więc należy uważać. Pytanie - co prócz tego stosujesz? Czym umyłaś twarz przed zastosowaniem? To że jest nierówny koloryt, pryszcze, etc to normalne :). Nie wiem czy jesteś gotowa na taki poważny oczyszczacz :).
                            • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 12:47
                              coco_angel napisała:

> cytowalam twoja wypowiedz odnosnie opisu cery i uwazam ze skoro do konca nie je
                              > stes zadowolona z dzialania neostraty to po co kontynuowac, rozumiem ze wzielas
                              > wersje delikatniejsza PHA bo wersje AHA uwazalas za mocna badz skora tego nie
                              > tolerowala ale jak masz ochote przejsc na wersje AHA to Issey ci doradzila..o
                              > t
                              > Ja jak nie widze po czyms efektu stosujac 2 opakowania albo zalezy mi na czyms
                              > innym zmieniam:)

Coco ze środkami złuszczającymi jest inaczej. Nie stosujesz 1 produktu dziennie, tylko wypełnia ten dzień masa innych rzeczy, która również ma wpływ na wszystko.
                          • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 12:39

> tez nie rozumiem, o co chodzi, nawet po doprecyzowaniu... po pierwsze, mojej ce
                            > rze jest daleko do tradzikowej czy lojotokowej, po drugie, stezenie 15% to bylo
                            > pha a nie aha

właśnie, dlatego Coco nie do końca wie o co chodzi, a zabiera się za wypowiedzi jak by była z tym jak za pan brat....
                            • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 09:18
                              isseyku ja wszytsko wiem czytam ..czytam...:) tylko opacznie mnie rozumiesz..moje skroty myslowe ...buziak:D
                        • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 12:38
                          coco_angel napisała:

> jelsi cos daje nie do konca satysfakcjonujacy
                          > efekt po kiego to kontynuowac?

są różne rodzaje kwasów, stężenia, substancje pomocnicze, nigdy leczenie nie trwa 2 opakowania.
                          • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 12:50
                            na szczescie ty tu jestes:) zawsze na Ciebie mozna liczyc...
                            issey podstawy mam juz za soba naprawde:)
                            ale dzieki...jets takie fajne powiedzenie nie zawadzi jak...
                            • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 13:03
                              coco_angel napisała:

> issey podstawy mam juz za soba naprawde:)

te podstawy chyba nie były zbyt pełne, skoro zadajesz takie pytanie i piszesz takie rzeczy.
                              • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 13:13
                                kochana po studiach medycznych nie jestem, zreszta ty tez nie,mozesz sobie dalej dyskredytowac moja wiedze jelsi ci lepiej:)
                                lapiesz kogos za slowka i umniejszasz jego wiedze wyluskujac cos z tekstu...a tak a propos lotionu neostraty to ja doskonale wiem ze to zlozonosc procesu tworzenia ciaglosci linii,
                                milego dnia i pozdrawiam cie..
                                • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 22:37
                                  coco_angel napisała:

> kochana po studiach medycznych nie jestem, zreszta ty tez nie,mozesz sobie dale
                                  > j dyskredytowac moja wiedze jelsi ci lepiej:)

ale co mają do tego studia medyczne? nie wiesz, a piszesz jakbyś wiedziała.

po prostu pytam, by wiedza czytana na tym forum, była konkretna i prawdziwa - np. dla kogoś kto nie ma pojęcia o niczym a chce sobie pomóc. Zadaje pytania, a Ty tych pytań się boisz czy z jakiego powodu tak na mnie najeżdżasz? Coś Ci przeszkadza, coś Cię uwiera?
                                  • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 09.10.11, 23:28
                                    nic mnie nie uwiera:)
                                    Oj Issey..ja cie pozdrawiam a Ty tak..
                                    • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 08:52
                                      łeee no nic nie nalozylam na ten lotion, ale stan mojej cery to nie jego wina, ogolnie sie zobaczylam w wyraznym swietle dziennym "saute" i stwierdzilam, ze mam cere do duuu. Lotion piekl, po prostu, a gebe umylam zelem lirene. Zuzylam tylko probke i mam juz chyba wysuszona przez nia cere. Zalezy mi na nawilzaniu - mialam nadzieje, ze ten krem aha 10% nie bedzie piekl i ze bedzie zluszczal i nawilzal zarazem :P (tak?)
                                      • vanilla5555 Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 09:10
                                        Moja przygode z kwasami zaczelam od razu od Mene 10%. Jak teraz czytam wasze wypowiedzi to hmm sie lekko zastanawiam, ze ja tez mialam odwage:-) Ale nic mi sie nie stalo, Bylo kwaszenie, nawilzanie + inne rzeczy. To to byla tylko podstawa, codzienna pielegnacja. Cialo a wraz z nia twarz to wielka fabryka chemiczna. Czasami trudno jest dojsc do punktu, w ktorym wszystko pasuje. Ale metoda prob i bledow...

Zeby bylo leko , latwo i przyjemnie to ja Was tez pozdrawiam i "popsikuje" tym razem Eternity Moment CK. Moze byc, Coco?;-)
                                        • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 09:15
                                          wiekowa vanillooo :) psikaj sie czym uwazasz...btw . uzywasz wszystkiego co ja akurat nie teges...ale ja o gustach nie dyskutuje...
                                          ja niedojrzalam( mimo susznego wieku) jeszcze a moze i dobrze do takowych...
                                          milego,
                                      • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 09:22
                                        łeee no nic nie nalozylam na ten lotion, ale stan mojej cery to nie jego wina,
                                        > ogolnie sie zobaczylam w wyraznym swietle dziennym "saute" i stwierdzilam, ze m
                                        > am cere do duuu. Lotion piekl, po prostu, a gebe umylam zelem lirene. Zuzylam t
                                        > ylko probke i mam juz chyba wysuszona przez nia cere. Zalezy mi na nawilzaniu -
                                        > mialam nadzieje, ze ten krem aha 10% nie bedzie piekl i ze bedzie zluszczal i
                                        > nawilzal zarazem :P (tak?)

powinnas cos nalozyc:) sam lotion to poroniony pomysl...
                                        • kulawa_wodzirejka Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 09:41
                                          tzn powinnam nalozyc jakis krem nawilzajacy? A na krem aha 10% tez jakis kolejny krem nawilzajacy? ..
                                          • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 10:41
                                            wiesz ja nie wiem jak to jest w kuracjach neostraty, ale po kazdym kwasie na noc powinno nalozyc sie cos kojacego..mozna nalozyc cos co podtrzyma efekt zluszczania ale gdy ma dodatkowo substancje lagodzaco-regenerujaco.
                                            jesli stosujesz krem dzienny z kwasami powinnas nalozyc krem z wysokim filtrem spf.Jak to jest w neostradzie wyjasni ci zapewne Issey ona w tym siedzi...
                                            • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 12:35
                                              coco_angel napisała:

> wiesz ja nie wiem jak to jest w kuracjach neostraty, ale po kazdym kwasie na no
                                              > c powinno nalozyc sie cos kojacego..

po kwasie robionym w gabinecie/w domu powinno się nałożyć coś kojącego, ale nie po kremie/lotionie/żelu który stosujemy codziennie, który zawiera środki złuszczające (kwasy, retinoidy).

> mozna nalozyc cos co podtrzyma efekt zluszc
                                              > zania ale gdy ma dodatkowo substancje lagodzaco-regenerujaco.

nic nie potrzyma efektu, bo po to nakłada się krem z kwasem, by był efekt, a nie został stłamszony

> jesli stosujesz krem dzienny z kwasami powinnas nalozyc krem z wysokim filtrem
                                              > spf.

nie jest to mus.
                                              • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 13:18
                                                Issey mowie to samoooo, jakos nie czytasz....nie chodzi mi o stlamszenie efektu...tylko podtrzymanie w celu dalszego zluszczania ale nie mozna zostawic skory nie ukojonej nieco..
                                                zawsze po kazdym kwasie pilingu naklada sie wlasnie to cos...zarowno w gabinecie jak i w domu..
                                                czy w neostradzie zosatwiasz lotion , ktorym przemywasz twarz sam sobie?? jelsi skora jest podrazniona?
                                                albo Ty tak tlumaczysz na opak albo rzeczywiscie 2 szkoly reprezentujemy..
                                                zawsze powinno sie chornic skore po kwasach i na dzien nakladac filtr!!!!
                                                • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 13:32
                                                  coco_angel napisała:

> ...tylko podtrzymanie w celu dalszego zluszczania ale nie mozna zostawic skory
                                                  > nie ukojonej nieco..

oczywiście, ale wtedy zmywasz nałożony krem z kwasem i np. po 2-3h nakładasz coś łagodzącego, albo rano

> zawsze po kazdym kwasie pilingu naklada sie wlasnie to cos...zarowno w gabineci
                                                  > e jak i w domu..

po pilingu tak, ale nie po kremie z kwasami/lotionie/żelu, jeśli ktoś decyduje się na stosowanie takich specyfików to bierze je w całości, nie na drobne

> czy w neostradzie zosatwiasz lotion , ktorym przemywasz twarz sam sobie?? jelsi
                                                  > skora jest podrazniona?

lotion nie jest do przemywania skóry, tylko to jest mleczko (a'la krem). Jeśli jest podrażniona przed nałożeniem - nie nakłada się, jeśli po nałożeniu jest podrażniona nie do wytrzymania zmywasz, i nakładasz coś łagodzącego, ale nigdy nie jest tak, że nakładasz na to.
                                                  I tak nie jest tylko w przypadku neostraty, tylko w przypadku każdej innej firmy.

> albo Ty tak tlumaczysz na opak albo rzeczywiscie 2 szkoly reprezentujemy..
                                                  > zawsze powinno sie chornic skore po kwasach i na dzien nakladac filtr!!!!

to nie jest tłumaczenie na opak. Można stosować filtry, ale nie trzeba. Oczywiste jest że nie można wystawiać się na mega ekspozycje solaryjne czy słoneczne, ale filtr nie jest obowiązkowy. Jest ryzyko przebarwień, ale występuje tylko u tych, którzy mają takie predyspozycje lub robimy mocne peelingi.
                                          • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 12:28

> tzn powinnam nalozyc jakis krem nawilzajacy? A na krem aha 10% tez jakis kolejn
                                            > y krem nawilzajacy? ..

nie, powinnaś całą pozostałą pielęgnację ograniczyć do konkretnych kosmetyków i skierować w stronę nawilżania, odżywiania, a nie wysuszania, plus jeśli trzeba stosować naprzemiennie z kremem aha 10% co drugi wieczór np. cetaphil md.
                                        • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 12:23
                                          coco_angel napisała:

> powinnas cos nalozyc:) sam lotion to poroniony pomysl...

to nie jest poroniony pomysł
                                      • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 12:15

> łeee no nic nie nalozylam na ten lotion, ale stan mojej cery to nie jego wina,
                                        > ogolnie sie zobaczylam w wyraznym swietle dziennym "saute" i stwierdzilam, ze m
                                        > am cere do duuu. Lotion piekl, po prostu, a gebe umylam zelem lirene. Zuzylam t
                                        > ylko probke i mam juz chyba wysuszona przez nia cere. Zalezy mi na nawilzaniu -
                                        > mialam nadzieje, ze ten krem aha 10% nie bedzie piekl i ze bedzie zluszczal i
                                        > nawilzal zarazem :P (tak?)

Lotion ma dużo uboższy skład nawilżający niż krem. Ale druga sprawa jest taka, że przy kwasach na początku zawsze jest wysuszenie, ale to idzie ku dobremu. Takie jest ich działanie i na tym polecają, jesli jest to dla Ciebie zbyt duży dyskomfort stosujesz w międzyczasie środek nawilżający.

Musisz myć twarz wodą i żelem?
                                        • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 13:20
                                          >
                                          > Lotion ma dużo uboższy skład nawilżający niż krem. Ale druga sprawa jest taka,
                                          > że przy kwasach na początku zawsze jest wysuszenie, ale to idzie ku dobremu. Ta
                                          > kie jest ich działanie i na tym polecają, jesli jest to dla Ciebie zbyt duży dy
                                          > skomfort stosujesz w międzyczasie środek nawilżający.
                                          czyli piszesz to samo...tylko jakos w dowolnych alternatywach...ja chyba wole zostac przy swoich sparwdzonych metodach:)
                                          • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 13:33
                                            coco_angel napisała:

> czyli piszesz to samo...tylko jakos w dowolnych alternatywach...ja chyba wole
                                            > zostac przy swoich sparwdzonych metodach:)

nawilżenie NATYCHMIAST masz po środku nawilżającym, po kwasach potrzeba czasu na odpowiednie nawilżenie.
                                            • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 15:04
                                              Issey sa rozne lotionu, tu akurat ie to nazywa lotionem a jets to mleczko, ale generalnie sa firmy ktore maja lotion ktorego sie nie zmywa a przeciera twarz..
                                              to raz
                                              po drugie skoro pieklo kolezance skore, zmywamy i nakladamy pielegnacje kojaca, roznie skory reaguja i niekazdy musi narazac sie na takie niedogodnosci..znam osoby ktore po nalozeniu "zwyklego" diacnealu mialy wyzarta ( doslownie) skore...
                                              po trzecie jesli jest to krem z kwasami, nadwrazliwosc skory wzrasta i must have jest filtr...wole przeciwdzialac niz leczyc..
                                              po czwarte sama mowilas ze nie trzeba stosowac calej liniii bo to zbyteczny marketing
                                              czyli rozumiem ze ty po kremach z kwasami stosujesz srodki nawilzajace po 3 h???omg
                                              • kulawa_wodzirejka Re: a wiec, a wiec ... 10.10.11, 15:11
                                                a wiec moge jedynie uzywac tego kremu aha 10% bez zadnych innych kremow, jesli nie bedzie mi geby wypalal? Moze to byc moj podstawowy i w sumie jedyny kosmetyk, oprocz tych do mycia twarzy? Raczej musze myc buzie woda i czymstam, np. zelem/mydlem. Po myciu krem aha (powiedzmy po 15 min od mycia) i 'włala'?
                                                • issey_miyake Re: a wiec, a wiec ... 10.10.11, 19:51

> a wiec moge jedynie uzywac tego kremu aha 10% bez zadnych innych kremow, jesli
                                                  > nie bedzie mi geby wypalal? Moze to byc moj podstawowy i w sumie jedyny kosmety
                                                  > k, oprocz tych do mycia twarzy?

tak, dokładnie. Jeśli bardzo obawiasz się kremu możesz 30 minut przed aplikacją tego kremu zastosować specyfik, który ułatwia wchłanianie się leków/chroni skórę przed podrażnieniem i dopiero zaaplikować aha10% krem.

> Raczej musze myc buzie woda i czymstam, np. zel
                                                  > em/mydlem. Po myciu krem aha (powiedzmy po 15 min od mycia) i 'włala'?

Lepiej byś używała Białego Jelenia (mydło do rąk w płynie) do mycia twarzy, niż lirene. + tonik np. hydrolat z bu i krem.

Rano możesz użyć krem z filtrem, ale to nie jest mus. Oczywiście jest ryzyko przebarwień, ale to już od Ciebie zależy na co się zdecydujesz.
                                              • issey_miyake Re: A co po Neostrata 15% PHA? 10.10.11, 19:44
                                                coco_angel napisała:

> Issey sa rozne lotionu, tu akurat ie to nazywa lotionem a jets to mleczko, ale
                                                > generalnie sa firmy ktore maja lotion ktorego sie nie zmywa a przeciera twarz..
                                                > to raz

mówimy o konretny lotionie z neostraty, nie o jakimkolwiek.

> po drugie skoro pieklo kolezance skore, zmywamy i nakladamy pielegnacje kojaca
                                                > , roznie skory reaguja i niekazdy musi narazac sie na takie niedogodnosci..

z Twoich wypowiedzi nie wychodziło, że ma zmyć i dopiero coś zaaplikować. Pisałaś tak jakbyś proponowała nałożyć coś na lotion/kojącego. Dlatego warto pisać precyzyjnie. Przez internet trudno się zrozumieć jak widzisz.

> znam
                                                > osoby ktore po nalozeniu "zwyklego" diacnealu mialy wyzarta ( doslownie) skor
                                                > e...

dlatego wycofali go.

> po trzecie jesli jest to krem z kwasami, nadwrazliwosc skory wzrasta i must hav
                                                > e jest filtr...wole przeciwdzialac niz leczyc..

jesteś pewna, że nadwrażliwość wzrasta? polemizowałabym.

> czyli rozumiem ze ty po kremach z kwasami stosujesz srodki nawilzajace po 3 h??
                                                > ?omg

oczywiście
                                                • coco_angel Re: A co po Neostrata 15% PHA? 11.10.11, 09:12
                                                  a ja dosmarowuje jesli zajdzie taka potrzeba..to niescisla wytyczna..poza tym sa kremy z kwasami ktore od razu lacza skladniki kojaco-regenerujace i ma sie komfort...wcale nie ubozsze w skladniki zluszczajace..
    • melmire podobny problem 10.10.11, 20:13
      Mam podobny problem, nierowna cera, slady po tradziku, zaskorniki na policzkach. Tez przymierzalam sie do neostraty , ale ekspertka nie jestem, wiec powiedzcie mi czy dobrze mysle.
      Na razie uzywam effeclaru K i diacnealu (wymiennie), i chcialabym przejsc na jakas mocniejsza, kompletniejsza kuracje, ale tak zeby nie przesadzic w druga strone (do czego mam sklonnosc). Czy waszym zdaniem zaczecie od neostraty 10% PHA to dobry pomysl? Z tym ze w moim kraju neostrata jest ciezka do dostania , moze moglybyscie polecic cos podobnej skutecznosci ale innej marki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka