Dodaj do ulubionych

Tania kolorówka

15.10.11, 12:08
Używacie? Obiecałam koleżance, która nigdy się nie malowała, a teraz ze względu na zmiany w życiu ma zamiar zacząć, ze pomogę jej wybrać kilka kosmetyków i nauczę nakładać. Ma jednak ona skromny budżet, więc chodzi o to, ze taki kosmetyk ma kosztowac góra 30 złoty.
Macie jakieś sprawdzone róże,cienie,kredki,linery, podkłady,pudry, tusze do 30 zł?
Najgorzej będzie z podkładem i pudrem, wiem, no ale może sąjakieś w tym przedziale cenowym warte uwagi?
Obserwuj wątek
    • coralin Re: Tania kolorówka 15.10.11, 12:54
      Osoba, która się nie malowała na początek nie potrzebuje zbyt wielu kolorowych kosmetyków. Sporo zależy od typu urody, stanu skóry. Mnie zawsze wystarczał "byle jaki" tusz (nigdy nie kupiłam chyba droższego niż 50 zl, nawet jak wierzyłam w siłę reklam i marek). Teraz mam Maybelline, ale trzeba uważać na szczoteczki. Osobie, która nie ma wprawy w malowaniu trzeba polecić taką bez cudów, zwykłą.
      Od kilku lat odpowiada mi wiele podkładów. Żałuję, że nie zapisałam sobie nazwy podkładu Rimmel i Max Factor testowanych w ubiegłym roku, bo były świetne.
      Bardzo lubię puder odbijający światło Vipery, mam kolejne opakowanie, ale on jest bardzo delikatny. Bardziej matuje puder Joko.
      • malwina79 Re: Tania kolorówka 15.10.11, 13:54
        Podkład należy dobrać do rodzaju cery, więc konkretnego Ci nie polecę, ale z niższej półki to Rimmel, Maybelline, Astor, Essence, Catrice, Kobo- bywają spore promocje na te kosmetyki. To samo z tuszami, jakiego ona potrzebuje tuszu? Wydłużający, pogrubiający czy podkręcający? Mogę polecić jedynie te same firmy co powyżej.
    • maggi9 Re: Tania kolorówka 15.10.11, 19:04
      Polecam KWC.
      Wyszukaj w nich sobie np nasze firmy jak Bell, Paese, Joko, Vipera.
      Plus parę marek np z natury-Kobo, Catrice, Essence, My Secret.Zobacz który z podkładów, pudrów ma najlepsze recenzje.
      Od siebie mogę polecić:
      Tusz Essence mulit action mascara-cena 9,99zł.Nie jest to mistrz ale efekt jest przyzwoity a tusz tani.
      Puder sypki My Secret cena ok 12 czy 15zł.
      Korektor Bell multi mineral- ok 9zł.
      Róż City Fun Vipery ok 13zł
      Kredka do powiek kohl kajal Catrice ok 7 czy 9zł
      Jeśli chodzi o cienie to polecam jednak wybrać się do drogerii i pomacać.
      • greentea2 Re: Tania kolorówka 15.10.11, 22:09
        Essence multi action smoky eyes jest wg mnie mistrzem, do tej pory mialam tylko wysokopolkowe, a teraz ten, ktory jest prawie za darmo je przebil:)
        • maggi9 Re: Tania kolorówka 15.10.11, 23:12
          No widzisz a dla mnie jest średni:)
          Niemniej za cenę 10zł wypróbować można.
          • greentea2 Re: Tania kolorówka 15.10.11, 23:31
            A na pewno mowimy o tym samym, bo tam jest ich cale mnostwo? Czarno-pomaranczowe opakowanie, jest tez czarno-rozowe.
            • maggi9 Re: Tania kolorówka 16.10.11, 10:14
              Ja mam ten bo to jest własnie multi action.A Ty mówisz chyba o tym a to jest multi action smoky eyes jak widzę.Więc mówisz , że jest super?to może się skuszę.Chociaż słyszałam jeszcze, że różowy Wibo jest rewelacyjny.
              • greentea2 Re: Tania kolorówka 16.10.11, 11:13
                Pisalam, ze smoky eyes:) Opinie na wizazu sa podzielone, ale za te cene mozna sprobowac.
                • maggi9 Re: Tania kolorówka 16.10.11, 12:21
                  Nie zauważyłam zupełnie.No to wypróbuje w takim razie:)
              • malowane.szminka Re: Tania kolorówka 18.10.11, 22:50
                Osobiście odradzam Wibo. Raz w życiu go użyłam, tak mnie uczulił... Do dzisiaj na samą jego nazwę, przypominam sobie, jak strasznie piekły mnie od niego oczy. Już sam zapach ma bardziej chemiczny od innych tuszy.

Jeśli zaś chodzi o tanie kosmetyki, to z cieni do 30 zł polecam paletkę cieni z Joko. Do tego bazę pod cienie z Virtuala (10 zł). Jeśli chodzi o tusze to Eveline Volume Extra Fast (koło 10 zł), czarną kredkę do oczu z Miss Sporty. Do tego jakąś pomadkę ochronną np. Neutrogenę za 10 zł, no i można na nią nakładać szminki z Essence. Potrzebna jest baza w postaci pomadki ochronnej, bo te tanie szminki strasznie wysuszają usta. Jeśli chodzi o puder prasowany to całkiem nie
                • malowane.szminka Re: Tania kolorówka 18.10.11, 22:51
                  Jeśli chodzi o puder prasowany to całkiem niezły jest transparentny z Joko. Nt. podkładów się nie wypowiem, bo nie znam taniego i dobrego.
    • lonely.stoner Re: Tania kolorówka 15.10.11, 19:30
      ja juz od daaaaawna uzywam pudru prasowanego z Rimmell - najlepszy jaki mialam, i kosztuje niewiele.
      • jut-ra Re: Tania kolorówka 15.10.11, 22:12
        Z taniej kolorówki śmiało mogę polecić:
        tusze do rzęs oraz róż w kremie Maybelline,
        cienie Inglota, matowe Golden Rose i Bell,
        korektor "mineralny" Bell, o którym ktoś już wyżej wspomniał,
        puder prasowany Elf.
        Na pewno nie oszczędzałabym na podkładzie i pędzlach do makijażu.
    • drinkit Re: Tania kolorówka 15.10.11, 22:53
      Polecam polskie kosmetyki:
      - pudry - Vipera m(sypkie i w kamieniu), są naprawdę dobre
      - cienie - inglot
      - szminki - KOBO
      - błyszczyki - j.w., AA
      - podkłady Lirene
      - lakiery do paznokci, kredki do oczu - Bell, Inglot
      - tusz do rzęs - Hean, Bell
      Wszystko sprawdzone, jestem zadowolona, nawet e wzrostem kasy używam ww kosmetyków.
      • pochodnia_nerona Re: Tania kolorówka 16.10.11, 22:44
        Szminki - wszystkie z Celii, Vipera - Just Lips.
        Pudry - My secret jest niezły
        Podkład - dobre ma Joko, ale chyba ostatnio tam podrożało
        kredka do oczu Basic Schleckera, podobnież eyelinery - taniocha, a naprawdę świetna jakość
        Tusz - Wonder Lash Mascara Oriflame, szczególnie w promocji, Maybelline Volum' Express
    • baglady Re: Tania kolorówka 17.10.11, 14:09
      moje ostatnie odkrycie-cienie do brwi, zawieraja tez szablonik:)super sprawa a koszt ok 10zl
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=22064&next=1
    • atqabeauty Re: Tania kolorówka 17.10.11, 22:13
      Zdecydowanie polecam Essence i Catrice - niedrogie, można poeksperymentować. Jeśli dziewczyna nigdy się nie malowała oczu polecam jakiś jasny kremowy cień (Essence ma świetne - Stay All Day), który łatwo rozetrzeć na powiece bez bawienia się w cieniowanie i łączenie kolorów, oraz dobrą miękką kredką, którą można narysować cieniutką linię wzdłuż rzęs tworząc wrażenie gęstszych rzęs.
    • lady_devil Re: Tania kolorówka 18.10.11, 12:03
      róż - Bourjuois, jest trwały, dobrze się nakłada bez efektu różowego placka (myślę, że istotne dla osoby nie mającej wprawy)
      kredka do oczu wysuwana - Essence, trwałością bije na głowę wszystkie inne, których dotychczas używałam

na Allegro można kupić podkłady i inne kosmetyki drogeryjnych marek (Max Factor, Bourjois, Revlon, Maybelline etc...) nawet za połowę ceny sklepowej
      zamiast się szczypać z wyborem najtańszych w sklepie w przypadku ograniczonego budżetu korzystniej jest ewentualnie w drogerii potestować i później dokonać zakupu przez www
    • rita75 Re: Tania kolorówka 19.10.11, 09:53
      Bardzo tanią kolorówkę ma amerykańska firma e.l.f. Kosmetyki np. z linii studio są cenowo w przedziale od 18 do 35 zl. Swietne są róże do policzków, puder HD, puder korygujący i wyrównujacy koloryt Coplexion Perfection. Tego ostatniego jestem fanką- działanie podobne do Meteorytów Guerlaina- a cena niska- ja dalam 17.99 na allegro.
    • 5izabela20 Re: Tania kolorówka 03.02.12, 17:21
      yyyyyy...... Vipera moze? ma fajne błysczzyki....
    • nevada87 Re: Tania kolorówka 03.02.12, 21:51
      Polecam zapoznać się z kosmetykami ''Flormar'' Mają ciekawe i niedrogie kosmetyki. Ja osobiście mogę polecić pudry/róże (wypróbowane w wersji ''duo''), lakiery, cienie do powiek, eyeliner w płynie, niezłe pomadki i błyszczyki.
    • chicarica Re: Tania kolorówka 04.02.12, 12:08
      30 zł za jeden kosmetyk nie jest aż taką niską ceną.
      Tusz - ze swej strony polecam Maybelline różowy z silikonową szczoteczką.
      Puder - obecnie używam Max Factor Creme Puff albo... albo wcale, tylko krem Olay Touch of Foundation. Polecam dla osoby początkującej w makijażu.
      Cienie - jestem bardzo zadowolona z cieni L'Oreal, ale mam też Rimmel potrójne, są dość mało intensywne ale do codziennego makijażu się nadają.
      Warto zainwestować w bazę pod cienie, osobiście używam Art Deco. Mam dobrą cerę i odpuszczam sobie podkład, ale bazę stosuję zawsze.
      Szminka - moim zdaniem warto Avon Ultra Color Rich (to mój hit) albo Rimmel, albo Maybelline. Z wszystkich trzech firm używam i jestem zadowolona.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka