ulagra63 31.10.11, 20:20 Proszę o opinię , czy kupienie takiego kremu dla osoby 45+ ma sens? Jak działa? Krem Renewal z Pro-retinolem PHA12% 30g (Renewal Cream) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco_angel Re: Krem Neostrata - czy warto? 01.11.11, 20:03 od czegos trzeba zaczac:) raczej wszyscy chwala ten krem...choc moze powinnas przygotowac troche skore? Issey zna neostrate od podszewki... Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Krem Neostrata - czy warto? 01.11.11, 21:18 Ma sens.To łagodny krem z 12% PHA i palmitynianem witaminy A. Stosowałaś już kwasy? Jeśli nie,to Renewal będzie dobry na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Krem Neostrata - czy warto? 01.11.11, 21:47 leebanko acetatem retinolu:) ale tez jedna z pochodnych i lagodnych... "Zawarty w kremie Renewal+ acetat retinolu 1%, jest jednym z retinoidów, przekształcających się (hydrolizujących) w naskórku w czysty retinol- witaminę A. Kosmetyki z witaminą A nadają się do pielęgnacji skór młodych i dojrzałych, przetłuszczających się i trądzikowych, skór z przebarwieniami, oraz innymi cechami starzenia się słonecznego, tj. zmarszczki i utrata elastyczności skóry" Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Krem Neostrata - czy warto? 01.11.11, 21:51 coco_angel napisała: > leebanko acetatem retinolu:) jeżeli już to octanem:D rzeczywiście,tam jest octan,nie palmitynian,zapomniałam.Ale różnica w działaniu żadna,jeden i drugi związek słabiutki. Odpowiedz Link Zgłoś
ulagra63 Re: Krem Neostrata - czy warto? 01.11.11, 22:52 Dziękuję Wam Dziewczyny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
patria5 Re: Krem Neostrata - czy warto? 02.11.11, 10:28 a jaki przeciwzmarszczokowy dla około 40tki ? skóra traktowana kwasami, dobrze toleruje mam tą Neostratę 12% ale właśnie nie widze specjalnie efektów... może dla mnie za słaba? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 20:58 patria5 napisała: > a jaki przeciwzmarszczokowy dla około 40tki ? skóra traktowana kwasami, dobrze > toleruje > mam tą Neostratę 12% ale właśnie nie widze specjalnie efektów... może dla mnie > za słaba? spróbuj coś z linii AHA. PHA bywają z reguły delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 22:28 oooooo...przytaczam ci tekst ze strony a ty swoje :)ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake INCI -nt. 04.11.11, 11:15 coco_angel napisała: > oooooo...przytaczam ci tekst ze strony a ty swoje :)ciekawe Może podeprę rację Leebanki. Retinyl Acetate - to nazewnictwo INCI - można to spolszczyć i powiedzieć Acetat Retinylu, ale to nie poprawne. Po polsku brzmi to Octan Retinylu. Nie wszystko to co w sieci napisane, jest prawdziwe, więc nie można w to wierzyć jak wół. Trochę mózgu własnego również się przydaje życia. Odpowiedz Link Zgłoś
phokara Re: INCI -nt. 04.11.11, 12:08 > Trochę mózgu własnego również się przydaje życia Moim zdaniem myślenie jest męczące i niezdrowe i zdecydowanie prościej się żyje osobom odmóżdżonym:) Ale to taki wtręt filozoficzny - nie kosmetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_angel Re: INCI -nt. 04.11.11, 20:30 ja jestem anglojezyczna to raz, z tlumaczeniem sie nie wysilaj kobietoo a polskiego i poprawnosci Ty uczyc mnie nie bedziesz:) A plotharze dziekuje za mily epitet.Mysle ze cos w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Krem Neostrata - czy warto? 02.11.11, 10:34 A u mnie kwasy powodują, że zmarszczki są bardzo widoczne :( Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Krem Neostrata - czy warto? 02.11.11, 11:07 Jarka,bo kwasy i retinoidy na początku stosowania bardzo często powodują pogorszenie stanu skóry. Staje się przesuszona jak pergamin i rzeczywiście zmarszczki są bardziej widoczne. Jeśli przetrwasz ten okres,to potem jest już tylko lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 16:47 Kiedy będzie "potem"? Jak długo skóra pozostaje taka przesuszona? Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 20:21 U mnie przesuszenie trwało ok. 2-3 tygodni,już nie pamiętam dokładnie. W każdym razie oglądając swoją facjatę w lustrze myślałam że strasznie staro wyglądam. Zwłaszcza skóra wokół oczu była pomarszczona. Z tym że mnie to zupełnie nie przeszkadzało,więc przetrwałam bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 21:07 jarka63 napisała: > Kiedy będzie "potem"? Jak długo skóra pozostaje taka przesuszona? U jednych trwa to od 2-4 tygodni, u jednych 6-12 tygodni, a u niektórych nigdy nie dochodzi do całkowitej tolerancji po środkach złuszczających. Dlatego te ostatnie osoby często odnajdują sprzymierzeńców w PHA. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 21:02 leebanka napisała: > Jarka,bo kwasy i retinoidy na początku stosowania bardzo często powodują pogors > zenie stanu skóry. > Staje się przesuszona jak pergamin i rzeczywiście zmarszczki są bardziej widocz > ne. > Jeśli przetrwasz ten okres,to potem jest już tylko lepiej. Dokładnie. To normalne i warte czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 21:44 Od tygodnia uzywam neostrate pha10 i przez pierwsze trzy dni mialam wrazenie, ze mam jakby ladniejszy koloryt cery, pryszcze tez wydawaly sie bledsze, a teraz wygladam nieciekawie, czy to moze byc skutek kremu? Najgorsze jest to, ze ciagle zapominam o filtrach. Odpowiedz Link Zgłoś
leebanka Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 22:00 Pryszcze nie wiem,ale ładniejszy koloryt jak najbardziej. Ja tez już po pierwszym zastosowaniu rano wstałam z lekko zaróżowioną i taką odświeżoną twarzą. Co to znaczy nieciekawie? Masz wysusz? Filtrów pilnuj,bo słońce spieprzy całą robotę i efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
greentea2 Re: Krem Neostrata - czy warto? 04.11.11, 10:06 Nie, nie jest przesuszona jeszcze, ale od dawna nie przesusza mi sie cera nawet po 10 godzinnym locie. Bardzo bylam zaskoczona, nie wiem czy to przypadkiem nie jest zasluga mineralow, o ktorych byl watek niedawno, a+e+c+selen+cynk. Zjadlam jzu dwa opakowania. Musze jakos przyzwyczaic sie do tych filtrow zwlaszcza, ze u mnie prawie caly czas jest slonecznie, dobrze, ze wychodzilam na chwilke, a wczoraj mialam na sobie puder mineralny z 15, zawsze cos. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Krem Neostrata - czy warto? 03.11.11, 22:11 greentea2 napisała: > Od tygodnia uzywam neostrate pha10 i przez pierwsze trzy dni mialam wrazenie, z > e mam jakby ladniejszy koloryt cery, pryszcze tez wydawaly sie bledsze, a teraz > wygladam nieciekawie, czy to moze byc skutek kremu? Normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
phokara A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 04.11.11, 11:20 Choć przez 3 tygodnie stosowania kremu z 10% AHA wyglądałam jak monster ze zmarchami-gigantami i łuszczącą, przesuszoną paszczą. No dno, dna. Jedyny pozytyw, że mi syfów nie wywaliło na oblicze, bo to doprawdy by był ewenement na skalę światową, żeby w przedsionku 40-stki dostać trądziku, którego nie przerobiło się w młodości:) Było tak fatalnie, aż się w pracy śmiałam z kumpelą, że w tych kwasach to chodzi o to, że doprowadzają cię do image'u takiego upiora, że jak je wreszcie odstawisz i wrócisz do sytuacji 'sprzed', to stwierdzisz, że jesteś piękna, jak księżniczka sama z siebie. Ale zacisnęłam zęby, stwierdziłam, że może jakoś nadrobię intelektem niedostatki urody ... przetrwałam najgorsze i nie dość, że jest lepiej, to widzę (i czuję) efekt. I nawet mam wrażenie, że faktycznie ten krem mi nawilża cerę, choć kompletnie nie wierzyłam w te bujdy z ulotki. Generalnie wyjaśniałam, przebarwienia zniknęły i nawet jakby 'rozprasowana' jestem bardziej. I teraz się zastanawiam, co dalej. Na noc się 'dobiję' pewnie silniejszym kwasem AHA, a na dzień chyba (profilaktycznie) potraktuję kremem rozświetlającym. Chwilowo kombinuję ale bez wątpienia Neostraty cdn... To tak napisałam ku 'pokrzepieniu serc' wszystkim kobietom romansującym z kwasami i będącymi w kryzysowej fazie przejściowej. Ducha nie traćcie, kremu nie wywalajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 04.11.11, 11:33 phokara napisała: > I teraz się zastanawiam, co dalej. Na noc się 'dobiję' pewnie silniejszym kwase > m AHA, a na dzień chyba (profilaktycznie) potraktuję kremem rozświetlającym. Ch > wilowo kombinuję ale bez wątpienia Neostraty cdn... Jak najbardziej, ale nadałby się jeszcze jakiś większy filtr na to :). > To tak napisałam ku 'pokrzepieniu serc' wszystkim kobietom romansującym z kwasa > mi i będącymi w kryzysowej fazie przejściowej. Ducha nie traćcie, kremu nie wyw > alajcie! Opis piękny :). Aż ciary mnie przeszły :) Odpowiedz Link Zgłoś
phokara Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 04.11.11, 11:57 Acha, ja Ci jeszcze chcę podziękować za sugestie odnośnie mleczka do ciała. Zakwaszam się od tygodnia od szyi do pięt i jest bardzo ok. Dokładnie tak reklamówkowo - 'skóra, jak aksamit'. O to mi chodziło. Co prawda po peelingu tudziez goleniu kończyn nożnych, odczucia przy wcieraniu są może mało hedonistyczne, ale to trzeba wliczyć w koszta. (no i jakby któraś dama miała w planach dziki sex wieczorny to raczej odpada, chyba że trafi na konesera kwaśnych potraw:))))) To tak na zupełnym marginesie. > Jak najbardziej, ale nadałby się jeszcze jakiś większy filtr na to :). Cholera tu będę miała spory kłopot z wyborem, o stosowaniu nie wspominając. Ten krem rozświetlający ma chyba 15SPF czyli tyle samo co ten który teraz stosuję. Ale rozumiem, że przy silniejszym kwasie na noc to może być za mało? Że też w życiu zawsze jest coś za coś. To jakaś pomyłka:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 04.11.11, 13:33 phokara napisała: > Ale rozumiem, że przy silniejszym kwasie na noc to może być za mało? Że też w > życiu zawsze jest coś za coś. To jakaś pomyłka:) Możesz żyć w przeświadczeniu, że spf 15 wystarczy i może przebarwienia nigdy Ciebie nie dotkną, ale może być i tak że dotkną, jeśli los będzie chciał być złośliwy :). Albo działaś profilaktycznie, albo na już istniejące, będziesz najwyżej martwić się jak już wystąpią :). Odpowiedz Link Zgłoś
phokara Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 04.11.11, 16:05 Issey dobra kobieto, właśnie takiej odpowiedzi podświadomie oczekiwałam - jest dla mnie najlepsza z możliwych:)))) Nie bedę się stresować na zapas, a konsekwencje jakby co z godnością przyjmę na klatę. Czy raczej na paszczę. Może to mało 'professional' ale za to życiowe. Dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 07.11.11, 07:05 phokara i issey przepraszam, ze sie wtrace ale moge zapytac co to za krem do ciala? :) dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
phokara Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 07.11.11, 11:09 Ten krem do ciała to po prostu mleczko 10%AHA Neostraty. Issey mi to poleciła, jak poszukiwałam extra balsamu do ciała. I to faktycznie działa:) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: A ja otworzę chyba fan-klub Neostraty:) 07.11.11, 12:10 phokara napisała: > Ten krem do ciała to po prostu mleczko 10%AHA Neostraty. > Issey mi to poleciła, jak poszukiwałam extra balsamu do ciała. I to faktycznie > działa:) jest jeszcze 15% AHA, ale to najlepiej jako drugie lub trzecie opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
inka26 Re: Krem Neostrata - czy warto? 06.11.11, 08:00 W zwizku z tym ze mam pytanie o krem Neostraty to 'podepne' sie tutaj ;) Czy ten krem pod oczy ma dobry sklad? Szukam czegos na wysuszenie, lekkie cienie, pierwsze zmarszczki... Aqua (Water), Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Acetyl Glucosamine, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Nylon-12, Silica, Octyldodecyl Stearate, Tocopheryl (Vitamin E) Acetate, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Sodium Hyaluronate, Caffeine, Malus Domestica Fruit Cell Culture Extract, Butylene Glycol, Lecithin, Isohexadecane, PEG-10 Dimethicone, Caprylyl Glycol, Polysorbate 40, Sorbitan Isostearate, Polysorbate 60, Citric Acid, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Isostearic Acid, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Caramel, CI 19140 (Yellow 5) Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: Krem Neostrata - czy warto? 06.11.11, 23:14 inka26 napisała: > W zwizku z tym ze mam pytanie o krem Neostraty to 'podepne' sie tutaj ;) > Czy ten krem pod oczy ma dobry sklad? Szukam czegos na wysuszenie, lekkie cieni > e, pierwsze zmarszczki... Szału nie zrobi, lepiej zainwestuj np. w Retises Eye Sesderma lub Bionic Eye Neostraty. Odpowiedz Link Zgłoś