Dodaj do ulubionych

dieta przeciwstarzeniowa

24.11.11, 20:20
czytam, czytam jednego nie mogę się doczytać jaka to dieta przeciwstarzeniowa, ile tej wody wypijać, brać jakieś suplementy diety, jak się żywić?
Obserwuj wątek
    • buds5 Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 09:47
      wody jak najwięcej, ale minimum 1,5 litra dziennie. w to się nie wlicza herbata, musi to być czysta woda mineralna. oczywiście zalecana jest zdrowa żywność, zbilansowana. czyli dużo warzyw, owoców, produktów mało przetworzonych.
      • nessie-jp Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 22:20
        buds5 napisał:

> wody jak najwięcej, ale minimum 1,5 litra dziennie. w to się nie wlicza herbata
        > , musi to być czysta woda mineralna.

O rany, dajcie już spokój z tym powtarzaniem reklamówek producentów wody mineralnej... Organizm sam reguluje gospodarkę wodną, a przelewanie przez siebie nadmiarowych litrów płynu tylko niepotrzebnie obciąża nerki i powoduje utratę cennych mikroelementów.

Czy nikt naprawdę nie słyszał o zjawisku "water intoxication"? Poguglajcie.

W dzienną porcję wody jak najbardziej wliczają się wszelkie zupy, soki owocowe i warzywne, soczyste owoce, herbata, mleko. Zamiast doić litry bezwartościowej wody "kranicznej" (nalewana z kranu do plastikowej butelki z ładną naklejką i podsypywana preparatem mineralnym) lepiej wypić litr soku warzywnego.

• her.majesty.bonzee Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 12:06
      Raw food diet. Najlepsza z najlepszych. Wprawdzie na poczatku jest dosyc ciezko - detox, silna wola, te sprawy... ale efekty sa boskie.
      • her.majesty.bonzee Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 12:07
        A i to nie jest dieta na tygodnie czy miesiac , tylko sposob jedzenia na cale zycie..
        • magdallen1978 Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 13:09
          dzięki,zaraz sprawdzam co to za cudo, zapuściłam się troszkę, czas powstać !
      • magdallen1978 Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 13:14
        przeczytałam parę zdań i wiem, że to nie dla mnie. Nie byłabym wstanie i nawet nie mam ochoty rezygnować z ryb i drobiu, jajek i serków, o nie chyba wole się starzeć z uśmiechem na twarzy i przyjemnościami
        • her.majesty.bonzee Re: dieta przeciwstarzeniowa 26.11.11, 11:06
          ha ha. To niezupelnie jest tak, ze wcinasz trawe od rana do wieczora.. :-). Jest sporo osob, ktore np. 60% pozywienia dziennie przyjmuja tylko w postaci surowej. Inna sprawa, ze po pewnym czasie przetworzona zywnosc na takiej diecie kompletnie przestaje smakowac.
          • lonely.stoner Re: dieta przeciwstarzeniowa 26.11.11, 19:48
            w sumie to dosc ciezko mi sobie wyobrazic mnie na takiej raw food diet w okresie zimowym, kiedy to wlasciwie non stop mam ochote jesc ziemniaki i lasagne. No i w raw food diet chyba mozna zapomniec o ziemniakach? ja uwazam ze pewnie ze zdrowiej jesc warzywa i owoce nie przetworzone czyli raw, ale inne produkty takie jak np, ziemniaki glupio by bylo zupelnie z diety wykluczyc zeby sie trzymac zasady ze nic nie moze byc poddane obrobce termicznej. Nie mowie o miesie bo jestem wegetarianka i nie jadam miesa i tak - (poza tym sa potrawy gdzie mieso sie jada na surowo jakby sie ktos uparl- np, sushi czy tatar), ale np. ziemniakow surowych sie nie powinno w ogole jesc.
            • her.majesty.bonzee Re: dieta przeciwstarzeniowa 27.11.11, 11:10
              Jak tak bardzo lubisz gotowane ziemniaki, to chyba bez sensu z nich rezygnowac.. Tez jestem wegetarianka (poza tym na raw food od dlugiego czasu). A tak jako ciekawostke..
              Znam rodzine gdzie dzieci od malego byly karmione zgodnie z raw food. Jak nastolatkowie wyprowadzili sie z domu i zaczeli eksperymentowac (rowniez z jedzeniem
              czyli kuchnie swiata + poklady smieciowe zarcia). Final jest taki, ze dzisiaj obydwoje w wieku 20+ sa dobrowolnie znowu na raw food. Na pytanie co ich do tego sklonilo, odpowiadaja, ze lepiej sie czuja jak jedza surowizne.... i oczywiscie lepiej tez wygladaja :-)
    • croyance Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 13:11
      Mniej jesc. Wyguglaj sobie calorie restriction diet albo alternate diet fasting.
    • justy1 Re: dieta przeciwstarzeniowa 25.11.11, 21:23
      w kontekście starzenia skóry, to dr Perricone jest modny na "zachodzie" - na pewno go wygooglasz
      antyoksydanty (warzywa, owoce), zdrowe tłuszcze, woda, brak cukru/unikanie prostych węglowodanów
      • ladyjm Re: dieta przeciwstarzeniowa 27.11.11, 17:46
        Ja staram się stosowac diete dr Perricone i efekty sa bardzo zadowalajace :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka