Dodaj do ulubionych

jaki eyeliner?

06.12.11, 08:39
jaki polecicie eyeliner dla początkującej? Który jest lepszy: w pisaku, z pędzelkiem, która firma, wolę jakiś lepszy. Mam brązowe oczy i takie włosy. Chciałam kupić khaki w Sephorze (tu polecany) ale nie mogłam dostac tego koloru. Czy na pewno czarny jest najlepszy? Czy może własnie jakis bakłażan czy khaki? Które firmy (Dior, Lancome itd...) mają ciekawe kolory oprócz czerni? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • grote Re: jaki eyeliner? 06.12.11, 11:15
      Dla mnie najlepszy /a od lat używam eyelinerów/ - jest jednak ten z sephory. Ja używam granatowego /ciemny granat zblizony do czerni/ i nie zamierzam zmieniać.
      • malwina79 Re: jaki eyeliner? 06.12.11, 17:35
        Jeśli chodzi o sposób aplikacji i postać eyelinera to raczej nikt Ci nie pomoże ;). Musisz sama wybrać czym najlepiej Ci się maluje, a dojdziesz do tego metodą prób :).
        Ja lubię eyelinery z Sephory (one są płynne i lubię taki "pędzelek" trochę sztywny, gąbkowy).

Świetny eyeliner ma Smashbox taki pudrowy z gąbeczką)- ja mam w kolorze szarym (chyba gunmetal). Raczej cięzko zrobić sobie nim krzywdę i wygląda bardzo naturalnie, może zacznij od tego, później kup ten z Sephory (tu już potrzebna jest większa wprawa w nakładaniu). A co do koloru to najlepiej mieć kilka i wybierać je w zależności od koloru makijażu czy stroju. Na początek możesz kupić własnie jakiś szary czy grafitowy.
        Dobre eyelinery ma też Bobbi Brown, mają one postać żelu w słoiczku i nakłada się go pędzelkiem (i tu znowu zależy jakim będzie Ci wygodniej- skośnym czy prostym i cienkim).
        • brooke.logan Re: jaki eyeliner? 08.12.11, 13:08
          dziękuję za podpowiedzi. Chyba się zdecyduję na Sephorę, ze dwa kolory. kupiłam jakiś czas temu z Inglota brązowy jakby flamaster - porażka. Kupiłam na spróbowanie czy w ogóle będę używać eyelinera ale flamaster jest chyba trudny do aplikacji?
          • jut-ra Re: jaki eyeliner? 08.12.11, 13:37
            Tak jak napisała Malwina - niestety, musisz sama, metodą prób i błędów, zdecydować co ci najbardziej odpowiada :)
            Chociaż ja osobiście proponowałabym w żelu, nakładany skośnym pędzelkiem - najłatwiej. Zresztą możesz też użyć jakiegokolwiek cienia na mokro, nie musi to być od razu eyeliner.
            • belgijskaczekoladka Re: jaki eyeliner? 15.12.11, 20:19
              Ja np. nie mogę wybrać odpowiedniego czarnego eyelinera, albo ścierał się szybko, albo znowu strasznie długo wysychał. zazwyczaj stosowałam standardowo tych w pędzelku. Teraz zastanawiam się nad żelowym? Używacie? Natomiast na imprezy świetnie sprawdzały się zawsze brokatowe, kolorowe. Kiedyś namiętnie stosowałam tych z Golden Rose goldenrose.pl/art-m_egs-extreme_sparkle_tusz_do_kresek.html, jednaj ostatnio kupiłam wyspakosmetykow.pl/product.php?id_product=11 i jest super. Aplikacja prosta, szybko zasycha i nie rozmazuje się, a to dla mnie ważne bo mam tłuste powieki. Fioletowy jest niesamowity, drobinki bardzo delikatne. szczerze polecam
    • sabriel Re: jaki eyeliner? 16.12.11, 11:26
      Z mojego doświadczenia wynika, że najlepiej sprawdza się eyeliner w żelu. Najłatwiej się go nakłada, a i kreska wygląda ładnie.
      Ja akurat mam eyeliner Bobbi Brown i sobie chwalę.
    • romanticca Re: jaki eyeliner? 16.12.11, 11:57
      Na wizażu polecany jest Oriflame VeryMe ClickIt. Zamówiłam sobie brązowy i czarny. Jak go otrzymam i wypróbuję to doniosę uprzejmie.
      Sama poszukuję ideału. Do tej pory skreśliłam wszelkie pisaki, nie każdy pędzelek też mi odpowiada. Lubię za to twarde sztyfty (jak miał Avon Color Trend - chyba wycofany?).
    • megi74 Re: jaki eyeliner? 17.12.11, 08:31
      Zdecydowanie najłatwiejszy w aplikacji jest eyeliner w żelu. Ja używam produktów profi MAP i Face, niedostępnych w drogeriach, ale w drogeriach też widziałam sporo żelowych. Na pewno coś znajdziesz
    • netstylistka Re: jaki eyeliner? 17.12.11, 15:48
      maybelline w słoiczku z pędzelkiem- jest rewelacyjny, zwłaszcza dla początkujących www.biutiqa.pl/Kosmobutiq/Kosmetyki/?Produkt=231
    • nani9876 Re: jaki eyeliner? 28.12.11, 21:53
      Mi moja koleżanka poleciła eye liner w pisaku hypno style Heana. Kupiłam go i jest doskonały. Łatwo się nim maluje <co jest dobre dla początkujących ;) >, jest długotrwały i się nie rozmazuje :D
    • aga.pier Re: jaki eyeliner? 29.12.11, 08:06
      ja kupiłam w Douglasie z firmy Rouge Bunny Rouge w kolorze właśnie khaki/stare złoto (nr 036) z meleńkimi złotymi drobinkami i jestem bardzo zadowolona.
      • madz_ik_k Re: jaki eyeliner? 30.12.11, 17:40
        ja eksperymentuje:
        nie polecam Sephory, bo bardzo niewydajny ten eyeliner ich jest- schnie, szybko sie konczy, a co najgorsze kruszy sie na powiece!!!! za to ma fajna aplikacje. Kupiłam sobie ostatnio inny, ma inna końcówkę i zobaczymy.
        Używam eye-linera często, ale ten z Sephory już po 5 miesiącach byl do niczego (od otwarcia, musieli go długo trzymać w sklepie), a średnio jeden wystarcza mi na mniej niż rok...
        • madz_ik_k Re: jaki eyeliner? 30.12.11, 17:57
          a nie sorry: teraz uzywam Astora, ale tego z Sephory pamietam-wytrzymal ok. roku, ten z 7 meisiecy:(
          Mam juz Eveline
    • 5izabela20 Re: jaki eyeliner? 05.02.12, 18:12
      Ze względu na dobro oczu polecam jakąś kredkę na początek. Nią też można robić bajery.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka