Dodaj do ulubionych

wczasy odchudzające

09.02.12, 14:03
To pytanie dla tych z Was, które były na wczasach odchudzających. Trochę już na ten temat czytałam, opinie są podzielone. Jestem ciekawa, jak to wszystko wygląda, czy kobiety (bo wiem, że większość to właśnie panie) traktują to jako coś z konieczności czy relaks? Wiem, że niektóre panie chciałyby pojechać na tydzień czy dwa i wrócić jak nowo narodzone. Ja aż takich efektów nie zakładam, przez tydzień chciałabym zrelaksować się, zrzucić ok. 3 kg (nie mam nadwagi), popływać, może skorzystać z masaży. To chyba realne, jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • ida_listopadowa Re: wczasy odchudzające 13.02.12, 23:09
      Sama nie byłam i się nie wybieram, ale mam koleżankę, która bywa.
      Generalnie takie "wczasy" to żaden relaks tylko obóz pracy.
      pobudka o 7, capstrzyk o 20, obowiązkowa dyskoteka o 18.00. Generalnie panie tam przyjeżdżające podchodzą do tego bardzo serio. To trochę jak połączenie obozu wojskowego z sanatorium.

Jeżeli nie masz nadwagi wybierz się do SPA po prostu. Nota bene schudnąć 3 kg w tydzień to bardzo dużo. To równowartość jakiś 24 tysięcy kalorii! czyli 80 godzin aerobiku - po 12 godzin dziennie przez tydzień....
    • adamaszek333 Re: wczasy odchudzające 14.02.12, 17:26
      A ja sobie bardzo chwalę takie wczasy - schudłąm 4 kg na wczasach, po powrocie do domu (3 misiące temu) jeszcze 5 kg. Odżywiam się dużo zdrowiej i co najważniejsze bardzo polubiłam ruch - biegam na fitness, pływam, chodzę na długie spacery z psem. A wczasy wcale nie były obozem pracy, przynajmniej moje - w ciągu 8 dni nie tylko schudłam, nabrałam energii, pozytywniejszego podejścia do życia, ale i poznałam bardzo fajne osóbki, cały czas mamy ze sobą kontakt. To był super wyjazd.
    • rannie.kirsted Re: wczasy odchudzające 14.02.12, 21:47
      bo to sie nie powinno nazywac wczasy tylko oboz/wyjazd odchudzajacy. uwazam ze jest to swietna alternatywa dla osob leniwych ktorym zwyczajnie potrzeba bata nad glowa. mysle ze zdrowa dieta i duzo ruchu przez 2 tygodnie, w jakims przyjemnym otoczeniu(morze, gory...) moze byc naprawde fajna sprawa
      • pratactwa Re: wczasy odchudzające 20.02.12, 00:26
        Bylam kiedyś na takim wyjeździe i było bardzo fajnie: robisz wszystko z grupą, masz zajęty czas, nie myślisz wciąż "chce schudnąć", "chce chudnąc", tylko chudniesz robiąc to, co robią inni, bo trudno sie wyłamać. Trwało to 2 tyg. i schudłam chyba z 5kg, ale miałam wtedy 18 lat:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka