natka1983 27.03.12, 10:57 Jak nakręcać włosy na papiloty, aby później nie wyglądać jak baran? Kilka razy kręciłam i za każdym razem po zdjęciu papilotów miałam na głowie "dziwne" poskręcane do maksimum kosmyki. Macie jakies sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beti55555 Re: Papiloty 04.04.12, 13:09 To zależy od długości włosów. Ja od 2 lat kręcę codziennie, mam włosy do okolicy łopatki. Zakręcam na 2 papiloty, a rano tylko rozdzielam włosy palcami. Nie czesać !!! Na koniec odrobina lakieru i trzymają się cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
natka1983 Re: Papiloty 04.04.12, 13:57 Wszystkie włosy na dwa papiloty? Takie normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: Papiloty 05.04.12, 09:14 Tak wszytkie włosy na 2 grube papiloty. Z tym że ja mam włosy pocieniowane i nie mam problemu z nakręceniem ich, loki sa wtedy na całej długości. Jeżeli masz włosy obcięte na równo to jest to nie lada wyzwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Papiloty 09.04.12, 17:14 mysle ze to zalezy glownie od wielkosci (grubosci) papilota- im mniejsze tym drobniejszy skret i tym wiekszy baran na glowie. A poza tym moze wlasnie wlosy luzniej nakrecaj- albo rob jak tu dziewczyna napisala- na cale wlosy 2- 3 grube papiloty zeby lekkie fale zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Papiloty 09.04.12, 18:20 Jeśli chce sie mieć na głowie delikatne loki trzeba: a) używać gąbkowych papilotów, nie plastikowych i najlepeij w nich spać b) wybierać te o jak największej średnicy - minimum 2 cm i nawijać grube pasma c) absolutnie nie rozczesywać ich, tylko rozplątać palcami i lekko utrwalić lakierem - trzeba jednak po takim zabiegu myć włosy codzinnie, bo kołtuny robią sie dość szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: Papiloty 10.04.12, 08:59 Nieprawda, jeśli używa sie lakieru oszczędnie i takiego który nie skleja włosów nie ma obowiązku mycia włosów codziennie, moja znajoma myje nawet 1 na tydzień, tylko ich nie rozczesuje codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Papiloty 10.04.12, 09:57 >Nieprawda, jeśli używa sie lakieru oszczędnie i takiego który nie skleja włosów > nie ma obowiązku mycia włosów codziennie Spróbuj to robić mając włosy do pasa. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
beti55555 Re: Papiloty 10.04.12, 14:47 Sorry ale autorka wątku nic nie mówi że ma włosy do pasa więc odpowiedzi są specjalnie dla niej. Najlepiej jakby sama napisała jak jej wyszły loki. Odpowiedz Link Zgłoś