Dodaj do ulubionych

trądzik w ciąży

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 13:50
jestem w ciąży - już końcówka i od jakiegoś czasu mam okropne problemy z
cerą... wcześniej zdarzały się pryszcze na twarzy i zaczerwienienie, teraz
mam pryszcze również na szyi i plecach, zacerwienienie na twarzy i do tego
przebarwienia. Po urodzeniu wybieram się do endokrynologa, ale może są jakieś
środki, które mogę stosować żeby ten wysyp trochę ograniczyć nie szkodząc
dziecku...
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: trądzik w ciąży IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 16.06.04, 21:34
      jednym z nielicznych preparatów przeciwtrądzikowych, które można styopsować w
      ciąży jest kwas azelainoey,np. acne-derm.
      • Gość: kawa Re: trądzik w ciąży IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 17.06.04, 12:06
        ja też jestem w ciązy , zapytałam mojego ginekologa co moge używać na moje
        wypryski , polecił mi wszystko co wysusza a jest dostępne bez recepty w aptece.
        zakupiłam więc "benzacne" a tam na ulotce zapisano że "nie ma badań na
        kobietach w ciąży" , no i benzacne leży sobie i czeka aż urodze , a narazie
        punktowo do wysuszania króst używam spirytusu salicylowego.
        kawa
        • Gość: justy Re: trądzik w ciąży IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 17.06.04, 16:11
          bo przecież niczego się na kobietach w ciąży nie bada.
          benzacne też jest bezpieczne- dzaiła tylko powierzchniowo- nie wchłania się do
          krwi. z tym, że może podrażnić skórę.
    • mamabruna Re: trądzik w ciąży 17.06.04, 16:48
      Znam ten ból. Wiekszość kobiet w ciąży pięknieje, ja natomiast miałam koszmarną
      cerę. Naet ktoś mi powiedział, że penie urodze dzieczynkę, bo ponoć w ciąży z
      dziewczynką się brzydnie! (a ja urodziłam synka). Skoro to już końcówka to
      pociesze Cię, że po urodzeniu małego skóra mi się znacznie poprawiła. naprawdę -
      jest lepiej niż przed ciążą. Bardzo pomagają wszelkie środki z Vit A. Tylko,
      ze w ciąży nie wolno używać nic z retinolem :-((. Poczekaj jescze trochę, skóra
      sama wróci do normy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka