prostaja 17.04.12, 19:18 czy brwi same sobie wyregulowałyscie? czy kształt nadała wam kosmetyczka?? bo mi by się przydało ale nie wiem czy sama będę umieć Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
issey_miyake Re: regulacja brwi 17.04.12, 21:20 prostaja napisał(a): > czy brwi same sobie wyregulowałyscie? czy kształt nadała wam kosmetyczka?? bo m > i by się przydało ale nie wiem czy sama będę umieć kosmetyczka Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: regulacja brwi 18.04.12, 11:04 sama, ale zaczelam w podstawowce ;) i nie wyszlo mi najlepiej, dzis mam wprawe i sama robie- henne tez. Na pierwszy raz lepiej idz do kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrinn Re: regulacja brwi 18.04.12, 13:35 Ja sama sobie reguluję i nie widzę w tym nic trudnego, ale patrząc na niektóre dziewczyny na ulicach nabieram przekonania, że jednak nie każdy powinien się za to zabierać ;) Jeśli nie ufasz w swoje umiejętności lepiej idź do kosmetyczki, ale też musisz wybrać dobra, bo niektóre potrafią tak wyskubać brwi, że efekt jest bardzo nienaturalny i rzuca się w oczy. Jeśli chcesz sama wyregulować brwi to poszukaj w necie filmików instruktażowych albo opisów, sporo tego jest. No i dużo zależy jakie kto ma brwi, czasem ciężko coś sensownego z nich wydobyć. Przede wszystkim trzeba uważać, żeby nie wyskubać za dużo i trzymać się naturalnej linii brwi, ewentualnie lekko unoszącej się po stronie bliżej skroni. Wiele dziewczyn popełnia błąd i wyrywa włoski jak leci a na koniec zostawia cienką, prostą linię włosków i takie załamanie w dól przy nosie, wygląda to tandetnie i skutecznie psuje rysy twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
stylistka_femelo.com Re: regulacja brwi 20.04.12, 13:08 Pierwszy raz polecam udać się do kosmetyczki, ona nada ładny kształt brwiom, a gdy włoski zaczną odrastać możesz spróbować sama je wyrywać. Tak będzie Ci łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.koza Re: regulacja brwi 20.04.12, 14:06 ja chadzam co jakiś (dłuższy) czas do brow bar w sephorze, drogo ale dziewczyny robią to fajnie i umiejętnie Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia55 Re: regulacja brwi 20.04.12, 22:22 sama, nigdy jeszcze nie bylam u kosmetyczki (sic!). jesli masz obawy - wybierz sie do kosmetyczki, ktora - tak, jak napisala wyzej ktoras z dziewczyn - nada ladny ksztalt brwiom - a potem sama bedziesz usuwala odrastajace wloski :) Odpowiedz Link Zgłoś
agcerz Re: regulacja brwi 21.04.12, 21:41 Osobiście mam duża wadę wzroku i sama nie jestem w stanie nic zrobić z brwiami. Kosmetyczka to dobry pomysł. Korzystają zwykle z pęsety lub wosku - dla mnie lepszy wosk. ostatnio moja kosmetyczka zrobiła kurs nitkowania brwi i zaryzykowałam. Sam proces mniej bolesny niż wosk czy pęseta, a włoski odrastają duużo wolniej, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
maggi9 Re: regulacja brwi 21.04.12, 22:26 Sama to zrobiłam, chyba jakoś na początku liceum.I nie, wcale nie zrobiłam sobie cienkich nitek.Wyrwałam tylko włoski rosnące jakby od dołu do góry, u mnie było doskonale widoczne, które włoski należy usunąć.Od tamtej pory jedynie poprawiam.Brwi mam w porządku, ładny, naturalny kształt. Jak się boisz albo nie wiesz co masz wyrwać to lepiej idź do kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś