yaris55 03.05.12, 13:46 Dziewczyny, co polecacie do zmatowienia strefy T? Czy warto kupić Lierac Mat-Chrono esencja wygładzająco-matująca,. Czym matujecie twarz? Bardzo proszę o porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iskierka115 Re: błyszcząca cera 03.05.12, 16:32 A może puder? Z tych co używam mogę z czystym sumieniem polecić: Make up for ever HD Powder MAC Blot Powder Pressed a troche tańsze (tak samo skuteczne) pudry Kryolan Odpowiedz Link Zgłoś
zawrotglowy Re: błyszcząca cera 03.05.12, 16:46 Puder a właściwie skrobia Dry-Flo dostępna na Mazidłach. Odradzam tylko osobom, które mają ciemną karnację i nie kładą na twarz nic poza kremem, bo puder będzie wtedy widoczny. Jedyna rzecz, która matowiła mi twarz na długo to Niezmydlalna Frakcja Oleju Sojowego (Mazidła, Naturalis), ale trzeba mieć do niej trochę cierpliwości, rozpuścić ją w zagłębieniu dłoni i rozetrzeć dokładnie na twarzy. Z serii Mat-Chrono dobre opinie ma emulsja nawilżająco-matująca, bo nie jest bazie alkoholu i nie przesusza, jak większość matujących kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: błyszcząca cera 03.05.12, 18:06 yaris55 napisała: > Dziewczyny, co polecacie do zmatowienia strefy T? > Czy warto kupić Lierac Mat-Chrono esencja wygładzająco-matująca,. > Czym matujecie twarz? Bardzo proszę o porady. NeoStrata Oil Control Gel - 8% PHA / AHA Zastanów się nad zastosowaniem całej pielęgnacji w kierunku - zmniejszenia łojotoku. Odpowiedz Link Zgłoś
yaris55 Re: błyszcząca cera 04.05.12, 13:24 > NeoStrata Oil Control Gel - 8% PHA / AHA > > Zastanów się nad zastosowaniem całej pielęgnacji w kierunku - zmniejszenia łojo > toku. stosowałam Triacneal i Glyco A, warto kupić Neostrate i jaki filtr stosować do niej? Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: błyszcząca cera 05.05.12, 12:58 yaris55 napisała: > stosowałam Triacneal i Glyco A, warto kupić Neostrate i jaki filtr stosować do > niej? kup tę na dzień i dorzuć coś złuszczającego na noc, a na jesień pomyśl o retinoidach. Filtr - z lżejszych Cell Fusion C, z aptecznych - Uriage, Hyseac, spf 50+ lub SVR, Lysalpha, Creme Haute Protection SPF 50 Odpowiedz Link Zgłoś
yaris55 Re: błyszcząca cera 06.05.12, 12:33 Issey to coś złuszczające na noc to może być Glyco A lub Bandi, albo coś innego? Dziękuje za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
variovorax Re: błyszcząca cera 05.05.12, 20:34 niedawno, w zwiazku z choroba tarczycy, zaczelam przyjmowac preparat selenu z cynkiem. Nieoczekiwanie, po okolo 3 tyg. zmniejszyl mi sie znaczaco lojotok. Trzeba tylko pamietac, by nie przyjmowac selenu powyzej zalecanych dawek - wykazuje wowczas dzialanie toksyczne. Odpowiedz Link Zgłoś