Dodaj do ulubionych

Podkłady dla białasów.Wpisujcie

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.06.04, 15:56
Ostatnio pojawilo sie troche tematow o podkladach i zauwazylam ze nie tylko
ja mam ten problem, a mianowicie jestem białasem, córką młynarza, wampirem :)
taka biala :) niestety na naszym rynku, o dziwo, ciezko jest znalezc dobry
podklad o odpowiednim kolorze - czytaj: jasnym.

Dlatego wpisujcie drogie bialaski wasze typy podkladow i zblizone ceny, w
miare mozliwosci. Mam nadzieje ze pomoze ten temat nie tylko mi ale i innym
bialasom w znalezieniu podkladu i zaoszczedzi czasu spedzonego na testowaniu
setek podkladow w sklepach ehhhh :(
Obserwuj wątek
    • Gość: romcia LP 100 IP: *.slp.pl 21.06.04, 16:04
      MAX FACTOR Lasting Performance 100, na początku wydawal mi sie zbyt jasny, ale
      to chyba dlatego ze zawsze przedtem uzywalam za ciemnych :)
      odcien jest super, i dobrze kryje
      cena chyba ok. 40-50zl, nie pamietam dokladnie

super wątek, bo ja zaczęlam juz watpic czy jest jakis dobry podklad dla mnie
      oprocz tego...
    • Gość: Livia Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 21.06.04, 18:09
      Translucide L'Oreal - nr 15 (nawilzajacy, rozswietlajacy - superrrr)
      Isadora - nr 60 (beztluszczowy, do cery normalnej i mieszanej)
      Mam cere, jak to sie ladnie okresla, hm... porcelanowa ;), a te odcienie sa
      idealne. Czesto nie nakladam podkladu na cala twarz, a jedynie na brode (zeby
      ujednolicic jej kolor, mam kilka przebarwien po krostkach), i absolutnie nie
      widac roznic. Idealnie stapiaja sie ze skora.

• neja Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 18:17
        Vichy AERA TENT - jest rewelacyjny, niewidoczny świetnie się rozprowadza i ma
        kilka odcieni polecam z całą odpowiedzialnością bo przetestowałam już multum.
        Tylko w Aptekach
        • Gość: reirei Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.pai.net.pl / 212.191.172.* 21.06.04, 18:22
          a jakieś tańsze? też jestem białas i sciana, ale nie stac mnie na kosmetyki z
          górnej pólki :(
          • Gość: marta Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 19:47
            Jak dla mnie odpowiednie pod wzgledem koloru sa podklady z avonu w kolorze
            porcelaine beige. Choc mam wrazenie, ze podklad rozswietlajacy jest lekko
            rozowawy. Za to podklad Incredible finish doskonale pasuje do mojej skory. Nie
            ma zadnej roznicy miedzy biala szyja, a reszta. Tyle, ze pokrywa mi rumience na
            policzkach, a jako, ze nie uzywam rozu juz pare razy uslyszalam, ze chyba chora
            jestem, bo taka bledziutka :). Ale musze dodac, ze Inredible finish, choc kolor
            ma dobry to nie do konca mi odpowiada. Jest bardzo kryjacy. Z drugiej strony
            uwydatnia kazda lekko wysuszona skorke, wiec stosuje go tylko "okazyjnie". I
            jak tylko odkryje cos ciekawego w waszych postach, to nie zawaham sie go
            wymienic na inny.
            • Gość: ania A dla mnie MF Lasting Performance jest za ciemny! IP: *.acn.pl 21.06.04, 21:08
              i jak do tej pory nie znalazłam jeszcze jaśniejszego. Może Wy coś macie?
            • Gość: ania oczywiście nr. 100 IP: *.acn.pl 21.06.04, 21:09
          • Gość: katinka Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.06.04, 21:41
            juz kiedys napisalam, ze zupelnie przypadkiem trafilam na podklad firmy Paloma.
            jest to podklad rozswietlajacy i wygladzajacy, odcien JASNY (50), za okolo 8
            zl :) nie jest kryjacy, ale ladnie wygladza buzie i jest baaardzo leciutki :)
            dla mnie ma wlasciwosci kremu koloryzujacego bardziej, niz podkladu, ale w
            sytuacjach tzw kryzysu finansowego, jak najbardziej ;)

poza tym polecam L'Oreal'a Translucide nr 15 (chair), jest to moj ulubiony
            podklad, idealny po prostu dla mojej buzi, za ok. 50 zl (bardzo wydajny).

oczywiscie, tez mam cere mlynarzowej ;-)
      • sunflower7 Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 26.06.04, 17:41
        Dwa podkłady Bourjois - nr 12 z serii matującej i 24 z serii rozświetlajace.
        Naprawdę świetne - bardzo lekkie, mają piękny zapach, szczególnie ten drugi.
        Polecam!!!!
    • Gość: justy Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 21.06.04, 21:18
      vichy? transcluide?... dla mnie są za ciemne.
      MF lasting performance nr100 oraz Revlon Colorstay Ivory są bardzo jasne,
      chociaż mogłby być jeszcze jaśniejsze (i mniej różowe).
    • vitalia Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 21:25
      Sliczny jasny ,doskonale kryjący,ale leciutki ....zobacz..
      • vitalia Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 21:27
        No nie złamał mi się ten link nie wiem czemu...sorry
        • Gość: katinka Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.06.04, 21:59
          vitalia, a ile kosztuje ten podklad? pytam o normalna cene, ale jakby mial byc
          niedlugo w promocji, to tez poprosze :) i bardzo serdecznie pozdrawiam
          Gdynianke :))
          • vitalia Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 22:03
            Gość portalu: katinka napisał(a):

> vitalia, a ile kosztuje ten podklad? pytam o normalna cene, ale jakby mial
            byc
            > niedlugo w promocji, to tez poprosze :) i bardzo serdecznie pozdrawiam
            > Gdynianke :))

Normalna cena 104 zł,,a nienormalna 30% mniej...A co Ty też kiedyś z Gdyni??
            • Gość: katinka Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.06.04, 22:09
              nie, ja z Gdanska (noo, okolic, 7 km od). ale to nic w porownaniu z taka
              Warszawa, prawda? ;) podpytam o ten podklad jeszcze: jakie on ma wlasciwosci?
              bo nie moge wkrecic tej stronki :(
              • vitalia Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 22:19
                www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/nu-colour.shtml
              • justa_79 Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 22.06.04, 12:30
                katinka, ten link, co Ci vitalia wkleiła
                www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/nu-colour-skin-beneficial-tinted-moisturiser.shtml
                może teraz wejdzie ;)
                to krem koloryzujący nawilżający - delikatnie kryje i rozświetla cerę, nawilża,
                jest leciutki. do wyboru masz też podkład, ale na lato lepszy krem
                koloryzujący, bo lżejszy. właśnie niedawno sobie kupiłam i jestem zadowolona :)
    • balbina_alexandra Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 21.06.04, 23:02
      Diorlight i Diorlift 100 Ivory
      Guerlain Rose Clair (jaśnieje na twarzy)
      miałam sporo podkladów Clinique, mają dość jasne, superfit to chyba odcień
      Bare, miałam też clarifiying w odcieniu clear cream, w palecie perfectly real
      jest jeden bardzo jasny
      Chanel - wszystkie 10 Limpide
      Lancome odcień Porcelaine - ale tu należy uważać, bo się róznią (np Teint Idole
      od Adaptive)
      Shiseido za ciemne. Estee Lauder jeszcze bardziej.
      Za to miałam juz kilka różnych podkładów YSL, polecam nowość Teint Mat Purete
      (ja mam 7).
      Helena Rubinstein ma bardzo jasne odcienie, ale są one raczej ziemiste, pasują
      raczej osobom których karnacja jest ciepła, z domieszką żółtego odcienia.
      Max Factor LP 100, oraz Colorstay Revlona Ivory, Loreale są już jednak sporo
      ciemniejsze. MOja siostra używa teraz jakiegoś Bourjois - bardzo jasny, a ona
      ma jeszcze większą obsesję na tle jasnych makeupów. Siostra poleca też Lumene
      Double Stay :)
      • Gość: bleble Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 10:13
        no to ja dorzuce kilka ktore pasowaly mi:
        1. loreal air wear nr 15 chair (choc ciut za ciemny, ale jak ktos bedzie w
        anglii to tam sprzedaja odcien jasniejszy ktory byl dla mnie idealny)
        to samo translucide loreala nr 15

2. diorlight odcien chyba 100 w kazdym badz razie najjasniejszy (ale nie zbyt
        go lubie bo jest transparentny)

3. HR double agent, ciut ziemisty ale na twarzy jakos sie dostosowywuje sam.-
        ogolnie bylam zadowolona bo bardzo delikatny, matuje, kryje tez ok i dlugo sie
        trzyma. - mam cere normalna, dla tlustych moze byc nie zbyt

4. odkrylam w sklepie ale jeszcze nie mialam bardzo jasny Maybelline podklad
        Smooth Result odcien cameo nr 015 (chyba)

mialam wiele innych np shiseido, clarins, estee lauder ale wszystkie byly
        ciemne iw koncu oddawalam mamie bo wygladalam jak glupol w za ciemnych
        podkladach.

czemu niektore firmy robia podklady o szerokiej gamie kolorow ale nie
        wprowadzaja ich na rynek polski? np estee lauder???? bardzo mnie to dziwi,
        pewnie mysla ze w polsce sami afrykanczycy mieszkaja.
      • Gość: katinka do Balbiny IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 22.06.04, 10:57
        a jaki to dokladnie podklad Bourjois??
        • balbina_alexandra Re: do Balbiny 22.06.04, 22:56
          MOja siostra ma Bourjois Le Nu Vous Va Si Bien - odcień 52 ivore cośtam (nie
          mogę odcyfrować bo nalepka tam jest).
      • Gość: theta25 Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 23:23
        Diorlight 100 miałam - przezroczysty i jednak za ciemny.
        Wszystkie Lancome za ciemne.
        Max Factor taki dopasowujący się do koloru cery dopasował się tylko do moich
        ciemniejszych przebarwień.
        Bourjois jakiś najjaśniejszy kupiła mi mama i był stanowczo za ciemny, a babka
        w sklepie nie chciała mi wymienic na inny.
        Lumene matujący jest najjaśniejszym pokładem świata, chyba dlatego, że z
        Finlandii. Jest dla mnie doskonały!
        Mincer 18 na topie jasny, ale nietrwały.
    • Gość: mimix Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: 153.19.176.* 22.06.04, 10:21
      IsaDora Velvet Touch nr 40
    • Gość: Margo Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.stnet.pl 22.06.04, 11:55
      W porządku:
      Stara wersja (ta w szklanym słoiczku) Colorstay Revlonu- Ivory (ok 70- 80 zł).

Lumene- mają jasne odcienie (30- 40 zł)i różne rodzaje podkładów.

Wersja b. oszczędnościowa: Seria ,,18 na topie" firmy Mincer- Mona Lisa, ale uwaga! kolor ,,BEŻOWY"! nie: ,,jasny". Kupiłam w akcie rozpaczy, gdy nie mogłam dostać ,,swojego" odcienia Revlonu. Cena 4-5 zł. Nazywa się toto ,,puder antybakteryjny w kremie z wit. C dla skóry wrażliwej i trądzikowej" (też mnie na początku przeraziła nazwa i ,,charakter" specyfiku, ale okazał się być O.K.). Kryje średnio, wymaga przypudrowania, ale za taką cenę? Nie podrażnia skóry (testowane na osobniku wrażliwym). Trwalość taka sobie- na pewno zależy od typu cery- u mnie od 2(upał i silne słońce) do 8 (zajęcia na uczelni w pochmurny, zimny dzień) godzin- w zależności od warunków zewnętrznych.

Za ciemne:
      Translucide L'Oreal - nr 15
      Vichy Aera Teint
      Avon
      Maybelline
      nie będę rozpisywała się o typach podkładów, bo już nie pamiętam wszystkich ,,porażek"
      • Gość: Free lumene IP: *.tele2.pl 22.06.04, 13:28
        bodajze velvet matte, moja biala siostra jest b. zadowolona z koloru :) ale nie
        wiem jakiego :/. ale pewnie znajdziecie.
        • out_to_lunch Re: lumene 26.06.04, 16:03
          O właśnie - Lumene Velvet Matte
          • Gość: Free eeee... (lumene) IP: *.tele2.pl 16.09.04, 21:59
            o, przepraszam, siostra kazala teraz wszedzie napisac ze ten podklad jest do
            niczego i zeby przypadkiem nikt nie kupował!! nie da sie za nic rozprowadzic na
            twarzy, taki gesty a jesli juz to tylko same smugi widac.

a swoją drogą:
            Mój Lunchyk!!!!! cmok cmok cmok!! bywasz tu? :) [troszke tylko sie spoznilam]
    • an_ni Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 22.06.04, 12:33
      Vichy Aera Teint ma nowy najjasniejszy odcien
      • Gość: bleble do an_ni IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.06.04, 12:52
        a mozesz cos wiecej napisac o tym podkladzie vichy? jaka tez jest jego cena? z
        70 zl pewnie nie?

czy wogole vichy ma strone z kolorami podkladow?
        • Gość: justy Re: do an_ni IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 22.06.04, 21:49
          ok.64zł
          nowy (?jest od 6 miesiecy) odcień nazywa sie opal, ma numer 12 i jest żółty w
          [przeciwieństwie do pozostałych odcienich Vichy, które są raczej różowawe.
          jest jasny, ale ciemniejszy od wielu wymienianych w tym watku podkładów (np.MF,
          Revlon). no i jest żółty a nie jedynie żółtawy.
    • voluptas Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 26.06.04, 09:22
      Doskonale rozumiem ten problem ;)
      Jestem już od dawna zdania, że nie ma jak podkłady Lancome ;)
      Jeśli chodzi o coś bardziej kryjącego - doskonale sprawdza się 010 Porcelaine z
      Teint Idole (sklep ok. 150), a na lato, leciutki Color ID też 010 Porcelaine
      (135 zł.) Ostrzegam za to przed Photogenic - bo tam odcień Porcelanowy jest...
      szary i wyglądasz po nim... niekoniecznie zdrowo ;)
      Jeśli natomiast nie zależy Ci na podkładzie matującym - polecam Illumination
      HR - odicień O1 P. Ja go używam teraz, latem, na zmianę z Color ID i jestem
      bardzo zadowolona. ;)
      Pozdrawiam ;)

• Gość: bleble Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 10:28
        a tein idole lancoma to do jakiej cery? normalnej? jak kyje? wlazi w pory?
        matuje? bo wogole go nie mailam.

a photogenic to mowisz o tym dla cery tlustej czy suchej?

z HR mialam tylko double agent i byl ok, ten illumination to jest transparentny?
        nie lubie transparentnych, che cos kryc hehe :)
        • Gość: * dermacol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 11:44
          Polecam dermacol - wymieszany z kremem naklada sie swietnie i kolory sa
          baaaardzo jasne a cena 8 zł a podklad szybciej sie przeterminuje niz skonczy -
          taki jest wydajny
          Wiem, wiem zaraz odezwa sie dziewczyny mowiace ze dermacol bardziej nadaje sie
          na korektor ale jest to podklad i umiejetnie zastosowany absolutnie nie tworzy
          maski!
          • pomyslowa Re: dermacol 16.09.04, 21:51
            Ostatnio dwa razy widzialam sie ze znajoma, ktora po dokladnym obejrzeniu mnie
            z daleka i z bardzo bliska stwierdzila ze mam swietny podklad. Spytala czy to
            jakis drogi i czy z USA (akurat stamtad wrocilam)... No i nie mogla uwierzyc w
            kraj pochodzenia (Czechy) i cene Dermacolu :)
        • voluptas Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 26.06.04, 12:28
          Ja mam cerę mieszaną, więc generelnie dobieram podkłady pod jej kątem.
          Photogenic miałam również w wersji dla cery normalnej/mieszanej, ale się nie
          sprawdził (zły kolor i nie matował tak, jak chciałam) i go komuś oddałam ;)

Teint idole uważam za idealny podkład kryjąco - matujący, właśnie do cery
          mieszanej, więc myślę, że i przy przetłuszczającej się będzie ok. Nie włażi w
          pory, ma się po nim idealnie gładką buźkę, na mniejsze skazy w urodzie nie
          potrzeba nawet serwować korektora, bo tak ładnie kryje. Ja jestem nim
          zachwycona, używam go od 4 lat i wszystkim polecam ;)

Double Agent też miałam, ale bez entuzjazju, Illumination jest transparentny,
          jak Color ID zresztą, więc jeśli nie lubisz, to nie będzie Ci pasował.
          Pozrd.
          • Gość: bleble Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.06.04, 15:45
            no wlasnie sie zasstanawialam czy mi by pasowal bo mam cere raczej normalna,
            czasem sie przesusza niz sie swieci. lubie np air wear loreala albo double
            agent HR, myslicie ze teint idole by byl dobry?
            • voluptas Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 04.07.04, 18:13
              jeśli Double Agent Ci pasuje, to i teint idole będzie ;)

Też używałąm Double Agent, ale mnie potwornie denerwuje ta buteleczka bez
              pompki... ale może zbyt wiele wymagam ;) A poza tym Teint idole o niebo ładniej
              kryje.
    • Gość: Blada Twarz Raczej Max Factor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:21
      MF Lasting performance-dwa pierwsze odcienie są OK. Idealne dla skóry z piegami.
      Dla extemalnych sióstr bladziochów moga być troszeczkę za ciemne i będzie widać
      granice z szyją (lojalnie uprzedzam), ale ja zazwyczaj rozcieram to gabeczką do
      make up'u i jest git. Do ewentualnych wyprysków warto dorzucić maskujący
      antybakteryjny korektor, na policzki nieco różu Bourjois (to trendy).
      Dzięki za ciekawy wątek i nie próbujcie np. solarium, bo bladość to wielki dar
      :-). Pozdro!
      • Gość: Blada Twarz Re: Raczej Max Factor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 15:24
        A, zapomniałam dorzucić, że podkład kosztuje jakieś 42 złote w Sephorze (za tyle
        ja przynajmniej kupowałam) i starcza mi na ok. 4 miesiące, ale to indywidualna
        cecha (pod ten podkład warto nałożyć jakiś kremik, wtedy lepiej wygląda). Dla
        mnie nie jest to jeszcze najgorzej...
    • gocha221 Re: Podkłady dla białasów.Wpisujcie 01.07.04, 15:26
      polecam wymieniony juz podklad nr 60 z Isa Dory, z serii Hydralight,
      beztłuszczowy mało kryjący.
      ale chyba inne podkłady IsaDory tez maja jasne odcienie, wiec posiadaczki np.
      cer suchych tez pewnie cos jasnego znajda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka